www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 14:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 46  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ISPOVIJED
PostPostano: 25 ruj 2013 10:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
Pretpostavljam da si negdje na selu. Odi do najbližeg grada i javi se svećeniku. Ili preko interneta i telefonskog imenika obrati se nekome za pomoć.
Nazoveš, pitaš kada je misa i jel možeš na ispovijed prije mise.
Tako je najbolje. Odmah upozaj svećenika i sa svojim strahom.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 10:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
malo mjesto,desetak min od splita...pokusat cu i nadam se da ce ovaj put bit uspjeha

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 10:29 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Dema, ne vidim pravi problem…osim neodlučnosti.
Znaš da te od grijeha odrješuje svećenik, no krivnju za njih uzima Isus na sebe…Pa kao da Isus već sada ne zna sve tvoje grijehe, ali mu ih MORAŠ reći preko Njegovog svećenika...
Daj jednostavno nađi svećenika - ukoliko ne želiš da te pozna - i uz iskreni ispit savjesti(što vjerujem već obavljaš duže vrijeme!) ISKRENO iznesi sve grijehe. Neka traje koliko traje, kakve veze ima? Savjetujem da prvo iz sebe "istreseš" ono što te najviše muči, a onda se vrati i na male grijehe…
Najbolje se drži 10 Zapovijedi, ali i 7 glavnih grijeha…
Ta sama znaš da je ispovijed u biti lagana…Upitaj se, da li te onaj Crni uvaljuje u nekkave obzire? Pazi, ne daj se da te nagovara te počneš tražiti uvijek nove i nove razloge za odgodu.
"IDEM DANAS! - i gotovo,..A putem do crkve - nema kolebanja.
(ovo pišem iz svoga, istina već starijeg iskustva, pa znam kako se osjećaš)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 10:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

u pravu si zdrave,neodlucnost i strah me koce ali mislim da i taj crni ima itekako prste u tome.ne zelim vise biti u ovakvom stanju,ne zelim zivjeti u grijehu,zelim se vratiti Isusu. upravo sam poslala mail prvom sveceniku koji mi je google izbacio jer se bojim ako nazovem na telefon da necu moc progovoriti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 10:55 
Odsutan

Dobro si postupila.
Prvo mail, pa se dogovori i budi hrabra.
Jedva čekam da napišeš svoj dojam nakon ispovijedi....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 11:02 
Odsutan

Hoćeš li mi vjerovati? Ja sam čak morao uzeti tabletu za smirenje...Smiješno? Možda...No i danas se zna javiti tjeskoba, ali...

Zadnja izmjena: zdrave; 25 ruj 2013 11:04; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 11:02 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
dema napisao:
pozdrav svima,nova sam na forumu.oprostite sto ovako upadam,ali imam problem, a nemam se kome povjeriti ni traziti savjet.
nisam se ispovijedila godinama,pokusavala sam bezbroj puta ali bezuspjesno. zadnji pokusaj je bio u 8 mjesec kad sam isla na hodocasce Velikoj Gospi. cijelu noc sam zazivala Duha Svetog da mi pomogne i molila krunicu. Kad sam stala u red uhvatila me ogromna mucnina,tlo mi se pocelo gubiti pod nogama,mislila sam da cu past u nesvijest. nikad takav strah i paniku nisam osjetila,pobjegla sam glavom bez obzira. imam strasnu griznju savjesti zbog grijeha koje sam pocinila.svakodnevno osjecam nemir,ne sjecam se kad sam zadnji put doista bila mirna i radosna,a toliko to zelim i treba mi ispovijed. jos jedanput se ispricavam ako vas gnjavim i ometam i nadam se da netko ima dobar savjet

draga Dema nije to ništa neobično. Pogotovo kad se ide na ispovijed nakon dugo godina. Vidjet ćeš da će ti biti sve lakše i lakše kako ti ispovijedi postanu učestalije. Ja sam znala odrediti dan kad idem, spremila bi se, krenula, došla do vrata crkve, stala, napravila krug oko crkve i ...pošla doma :lol:
onda bi se popodne vratila i napokon ispovjedila :P
Bog se raduje kad Mu dođemo u ispovjedi i ne čeka bičem onog tko se iskreno kaje i vraća na pravi put :grlim te:
evo ti jedan link da te malo oslobodi straha: http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?t=2408

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 11:06 
Odsutan

Dema, meni je postalo jasno da je Gospodin moje smirenje, moja Tableta!!!
Znaš onu: Ako je Gospodin uz nas, tko može išta protiv nas? Ne nitko, ni sile pakla, ali znaš tko može? NAŠ OBZIR, NAŠ kukavičluk - znači mi sami sebe sputavamo...I ne samo sada kod ispovijedi.
Lažna slika o nama samima nas čini tuđincima i nama samima...Čuvaj se toga. (SVi trebamo!).
Ako imaš mogućnosti "skoknuti" u drugo mjesto/selo/grad, ma prestani razmišljati o svojim grijesima. DASA, kad ovo pročotaš, daj se - ako ima šanse za to - zavuci u svoj kutak sobe. Ne moraš kleknuti. Stoj, legni, svejedno i: Isuse Ti sui tu, i ja sam tu! To je uhodani recept T. Ivančića.
PRIČAJ Isusu! I ja to činim...
"Ma šzto ja glumim pred Tobom, moj Otkupitelju? Pa Otac nebeski me drži u ruci...Tebe mi je poslao...A ti sve znaš, znaš kakav sam mrdonja, bojim se, pa mi zato daj snage. Vidiš kakav sasm štreber! Vidiš? Pa što onda čekaš? Zar da me onc crni smota? Znaj, Isuse, ja Tebi vjerujem, i sad idem to načiniti pa kuda pukolo da puklo, a ti me prati.
Znaš da se bojim da bi me mogao izgubiti"...I slično.
RAZGOVARAJ, nemoj nizati litanije jer molitva je RAZGOVOR s Isusom, s Bogom. A tu je i tvoj Anđeo čuvar.
Uzdaj se u cijelu nebesku "ekipu". Pa cijelo NEBO te podržava i iščekuje da obijeliš krsnu haljinicu da bi se s tobom veselili...Zato ne čekaj - idi još večeras na ispovijed u drugo mjesto,.
Miolit ću se za tebe. Vjerujem još poneko s foruma.
(sorry na greškama, žurim...().
BB i pusti Isusu da ti dadne svoj MIR! On to želi i ČEKA da Ga to zamoliš) Druži se s njim, a sigurno si se već 100 put pokajala i On ti već oprostio, samo ne smiješ na pričest...Razmisli o svemu)!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 11:10 
Odsutan

može li mi tko reći da li se na životnu ispovijed može malo zakasniti u smislu što tamo treba biti u 8 a ja dolazim s drugog kraja i gdje se točno nalazi knežija, odnosno župa marije pomoćnice

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 11:52 
Odsutan

Probaj ne kasniti. Ipak je to nešto posebno, a neznaš koliko svećenik ima obaveza taj dan.
Odi na google i upiši plan grada Zagreba Omiška ulica 10.
Otvorit će se na prvom linku plan grada.
Lijevo imaš zoom i iznad malog čovječuljka kojeg odnesi mišom na cestu na ulicu Omišku.
To je street view pogled sa ulice. Okreneš se na strelice i vidiš crkvu!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 46  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]