www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 15:47

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 ožu 2009 21:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
prije se nisam sramila svog djevičanstva, pogotovo u ranim dvadesetim,.. bio mi je ponos. Vremenom prijateljice su pronalazile srodne duše, imale duge veze, imale sexsualne odnose i udale se,..
to sam i ja željela, naravno s pravom osobom,..
u međuvremenu sam našla momka, i željela sam s njim podjeliti svoje prvo sexsualno iskustvo, međutim ohladio me činjenicom, da za njega moje djevičanstvo ništa ne znači i da sam ista kao i one koje su spavale s njih 50.
Shvatila sam da želim to podijeliti s nekim tko će to cjeniti i teško krenula dalje,..
kako je godina za godinom prolazila shvatila sam da one koje se lako daju bolje prolaze od nas čestitih, čak čestite i ismijavju,..
tu sam se naljutila na Boga,.. mada sam mu u duši uvijek ostala vjerna,.. i doslovno tražila nekog da mu se podam čak i na jednu noć.. bilo je ponuda ali nikad ih nisam realizirala.
Pretvorila sam svoj styling u samosvjesnu ženu koja zna šta želi, postala uspješna u poslu i muškarci doslovno plaze za mnom,.. svi misle da sam živa vatra ali istina je daleko drugačija.
Sad na ovom forumu dolazim do spoznaje da su sve ove godine samoće samo blagoslov,.. i da mi Gospodin Bog nije poslao pravu osobu kako ne bih sagriješila prije braka već da se spasim, jer sigurno bih stupila u sexsualne odnose,.. tako sam mislila još prije 2 mjeseca.
Sad vidim da me Bog čuva, misli na mene, zna šta je za mene pametnije,.. i donijela sam odluku, ništa prije braka, pa njemu svidjelo se ili ne, ne zanima me..tko god da bude.
Molim se svetom Josipu da na moj put stavi pravu osobu i sutra si idem kupiti knjižicu "Hodanje mladića i djevojke", molit ću Boga za momka koji će biti istog mišljenja kao i ja ili barem da poštuje moju odluku!!

dragi moji forumaši želim vam svima zahvaliti na svojim iskustvima i činjenici da sam zahvaljujući baš njima došla do svoje odluke..
Isus će sigurno to uzeti u obzir, u pravo vrijeme :wink:

lp,

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 ožu 2009 23:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

maya_mary napisao:
moj dragi i ja hodamo u čistoći već godinu i 2 mj., u početku smo se ljubili al u 5.mj smo i to prestali jedino pusice u obraz no ni to ne često, nije lako ali se može :), nismo se još niti jednom posvadjali (ako bi se nešto malo zakačili to u roku od par minuta i riješimo), planiramo se vjenčati čim budemo imali financijske uvjete za to, i svaki dan zahvaljujem Bogu što nas je spojio i tako vjerujem da svatko od vas ima svoju drugu polovicu (osim onih koji imaju poziv za svećeništvo ili redovništvo) i samo treba biti strpljiv i slijediti Božju volju i ustrajati u čistoći a ne gledat ljudske obzire

Lijepo iskustvo!
Bog vam pomogao i dalje!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ožu 2009 00:09 
Odsutan

ivanam napisao:
.. i donijela sam odluku, ništa prije braka, pa njemu svidjelo se ili ne, ne zanima me..tko god da bude.
Molim se svetom Josipu da na moj put stavi pravu osobu i sutra si idem kupiti knjižicu "Hodanje mladića i djevojke", molit ću Boga za momka koji će biti istog mišljenja kao i ja ili barem da poštuje moju odluku!!

A ja cu se molit da te upoznam :lol:

btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ožu 2009 09:21 
Odsutan

ivanam napisao:
prije se nisam sramila svog djevičanstva, pogotovo u ranim dvadesetim,.. bio mi je ponos. Vremenom prijateljice su pronalazile srodne duše, imale duge veze, imale sexsualne odnose i udale se,..
u međuvremenu sam našla momka, i željela sam s njim podjeliti svoje prvo sexsualno iskustvo, međutim ohladio me činjenicom, da za njega moje djevičanstvo ništa ne znači i da sam ista kao i one koje su spavale s njih 50.
Shvatila sam da želim to podijeliti s nekim tko će to cjeniti i teško krenula dalje,..
kako je godina za godinom prolazila shvatila sam da one koje se lako daju bolje prolaze od nas čestitih, čak čestite i ismijavju,..
tu sam se naljutila na Boga,.. mada sam mu u duši uvijek ostala vjerna,.. i doslovno tražila nekog da mu se podam čak i na jednu noć.. bilo je ponuda ali nikad ih nisam realizirala.
Pretvorila sam svoj styling u samosvjesnu ženu koja zna šta želi, postala uspješna u poslu i muškarci doslovno plaze za mnom,.. svi misle da sam živa vatra ali istina je daleko drugačija.
Sad na ovom forumu dolazim do spoznaje da su sve ove godine samoće samo blagoslov,.. i da mi Gospodin Bog nije poslao pravu osobu kako ne bih sagriješila prije braka već da se spasim, jer sigurno bih stupila u sexsualne odnose,.. tako sam mislila još prije 2 mjeseca.
Sad vidim da me Bog čuva, misli na mene, zna šta je za mene pametnije,.. i donijela sam odluku, ništa prije braka, pa njemu svidjelo se ili ne, ne zanima me..tko god da bude.

dragi moji forumaši želim vam svima zahvaliti na svojim iskustvima i činjenici da sam zahvaljujući baš njima došla do svoje odluke..

lp,

Hvala dragom Bogu što ti je pokazao pravi put i put do našeg TT-a.
Ovo su pravi plodovi i veliki bodovi za naš TT.
Neka dva puta pročitaju tvoje svjedočanstvo svi oni koji kažu TT ovakav onakav, svađalački,zatvoreni i što sve ne.
Btb ivanam :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ožu 2009 11:02 
Odsutan

ivanam napisao:

lp,

e da,vidiš to i jesu zamke..tipa..
ja čestita prolazim lošije a druge koje su pokvarene prolaze bolje..
a Bog traži ljude koji će biti kao Job,..
Ti i Bog,..nema nitko treći..
nakraju je opasno krivo gledat kao ono što živiš za Boga da je gubitak..

ali kako i sama rečeš ipak sad nakon svega uviđaš blagoslov..

Ja moram reći da ima dosta cura i dečkova koji žive čisto..
to uopće nije istina da nema parova koji su nevini..
ima ih ima itekako..
normalno nisu većina..
ali ima ih..
ja imam puuuno poznanika i prijatelja..
u Zg znam preko 10ak parova..a i slobodnih dečkiju i cura
u Splitu znam dosta što parova što slobodnih dečkiju i cura
u Brodu najmanje :( (ali u Brodu sam tek 8 mjeseci nakon 9 godina izbivanja)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ožu 2009 12:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Ja bih samo htjela reći da mi se čini da uopće nije potrebno očekivati od muškarca da nas nešto posebno cijeni zbog toga što smo se čuvale samo za njega. Naravno da mu to može biti itekako drago i da mu je to važan dio naše osobnosti, ali da je dužan cijeniti me nešto posebno zbog toga što sam se, eto, čuvala baš za njega - meni to nije potrebno.
Jer moja je čistoća prvenstveno za i zbog Boga, a tek onda za budućeg muža.
Zbog ISUSA KRISTA i zbog toga što je moje tijelo hram Duha Svetoga ja želim biti čista i ničime ne okaljati ni duh ni tijelo, a ne toliko zbog dečka ili budućeg muža.
Ne očekujem ama baš nikakvu posebnu nagradu niti milost zbog toga što živim i što ću živjeti čisto. Ne očekujem nikakvo divljenje ili cijenjenje od strane svog dečka ili budućeg muža (iako znam da će on to cijeniti, no nije da treba) jer ja to nisam učinila zbog njega, koliko zbog Krista. NJEMU želim biti što ljepši dar, što bliža Ocu svome...
Znam da će Bog cijeniti moju odluku, ali ne očekujem niti zahtijevam baš ništa zbog te moje odluke. Ne tražim zauzvrat savršenog dečka, savršenog muža i razne druge blagoslove. Meni je dovoljna čistoća tijela sama po sebi - već to je neizreciv i meni najdraži dar, to je takvo divno stanje u kojem si neprestano povezan s Bogom i znaš da si prava loza bez prestanka spojena s divnim Trsom koji te hrani svojom nevinošću, svetošću i ljepotom... Tako da Mir koji dobijem zbog održavanja 6. Božje zapovijedi je najveća milost koju mogu poželjeti.
Isto tako, mislim da je nepravilno uspoređivati se s drugima i misliti da smo nešto vredniji ili da zaslužujemo bolje samo zato jer ne spavamo ni s kime. Možemo imati neke druge grijehe poput oholosti npr. i tako biti 100 puta gori nego oni koji spavaju s nekime, ali su ispravniji u većini drugih stvari od nas...

Da se malo osvrnem na predragog Naggara :wink: ...Nek on kaže što hoće, ali ja mislim da može ponovno odlučivati što učiniti u mladosti u vezi seksualnosti (ali da ima ovu divnu vjeru i spoznaje koje ima danas) - mislim da NIKAD ne bi izdao svog Isusa da dokaže djevojci da je, eto, sposoban za spolni čin... Ne mogu vjerovati da bi to mogao učiniti netko tko je primio tako puno kao što je Naggar primio. On ljubi Isusa, a ljubi Ga onaj koji vrši njegove zapovijedi. Tako da, Naggare, nemoj sad ti tu tako govoriti, bi se ti itekako suzdržao!! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ožu 2009 21:20 
Odsutan

[quote="ela bredi"]Ja bih samo htjela reći da mi se čini da uopće nije potrebno očekivati od muškarca da nas nešto posebno cijeni zbog toga što smo se čuvale samo za njega. Naravno da mu to može biti itekako drago i da mu je to važan dio naše osobnosti, ali da je dužan cijeniti me nešto posebno zbog toga što sam se, eto, čuvala baš za njega - meni to nije potrebno.
Jer moja je čistoća prvenstveno za i zbog Boga, a tek onda za budućeg muža.
Zbog ISUSA KRISTA i zbog toga što je moje tijelo hram Duha Svetoga ja želim biti čista i ničime ne okaljati ni duh ni tijelo, a ne toliko zbog dečka ili budućeg muža.
Ne očekujem ama baš nikakvu posebnu nagradu niti milost zbog toga što živim i što ću živjeti čisto. Ne očekujem nikakvo divljenje ili cijenjenje od strane svog dečka ili budućeg muža (iako znam da će on to cijeniti, no nije da treba) jer ja to nisam učinila zbog njega, koliko zbog Krista. NJEMU želim biti što ljepši dar, što bliža Ocu svome...
Znam da će Bog cijeniti moju odluku, ali ne očekujem niti zahtijevam baš ništa zbog te moje odluke. Ne tražim zauzvrat savršenog dečka, savršenog muža i razne druge blagoslove. Meni je dovoljna čistoća tijela sama po sebi - već to je neizreciv i meni najdraži dar, to je takvo divno stanje u kojem si neprestano povezan s Bogom i znaš da si prava loza bez prestanka spojena s divnim Trsom koji te hrani svojom nevinošću, svetošću i ljepotom... Tako da Mir koji dobijem zbog održavanja 6. Božje zapovijedi je najveća milost koju mogu poželjeti.
Isto tako, mislim da je nepravilno uspoređivati se s drugima i misliti da smo nešto vredniji ili da zaslužujemo bolje samo zato jer ne spavamo ni s kime. Možemo imati neke druge grijehe poput oholosti npr. i tako biti 100 puta gori nego oni koji spavaju s nekime, ali su ispravniji u većini drugih stvari od nas...

Potpisujem gore napisano! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2009 11:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Tema je otprilike ovdje negdje otisla u zachatavanje, link za nastavak (zakljucan kao i ova tema) je ovdje.

17.lipnja 2009 je tema otkljucana

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 lis 2013 17:05 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Ej, Fraxi. jel bi moga nekako doć u kontakt s tobom, imam neka pitanja i mislim da bi mi moga pomoć, a tiče se ove teme koju si pokrenia?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 lis 2013 19:00 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Podižem ovu temu da vidim vaša mišljenja i iskustva...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]