www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 12:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 278 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 lis 2013 19:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
običan momak napisao:
i što su zaključili na kraju glede moljenja krunice tokom mise?

Toma Blizanac je jedan zgubidan, neradnik, smrad, prodavač magle... Znači, ova misa nije dovoljno dobra za tog uštogljenca. Ova misa je ispod časti za tog snoba. Misa nije dovoljno sveta i pravovjerna za to smeće... Za jednog npr. Ratzingera je misa dobra, a za tog zgubidana, za tog neradnika koji se hrani u pučkoj kuhinji, za njega misa nije dovoljno dobra. Pa to da si propucaš bubreg... U nekoliko navrata san izazvao tog zgubidana na dvoboj umova, misliš da se pojavio? Da, možeš si mislit. A pitam te zake se nije pojavio? Baš čudno, ne da mu se, ili je previše ponizan pa mu nije stalo do toga tko je pametniji. Fran "Pravovjerje 3.8.2013."

Sve mi je jasno, ali još i danas mi nije jasno odakle mi ova vrsta uvreda, zamisli šta san mu napisao: Za jednog npr. Ratzingera je misa dobra, a za tog zgubidana, za tog neradnika koji se hrani u pučkoj kuhinji..

Brutala. Slika Mora da mi sa taj dan žešće okrenulo u tikvanji. :l30:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lis 2013 09:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Fran26 napisao:
običan momak napisao:
i što su zaključili na kraju glede moljenja krunice tokom mise?

Toma Blizanac je jedan zgubidan, neradnik, smrad, prodavač magle... Znači, ova misa nije dovoljno dobra za tog uštogljenca. Ova misa je ispod časti za tog snoba. Misa nije dovoljno sveta i pravovjerna za to smeće... Za jednog npr. Ratzingera je misa dobra, a za tog zgubidana, za tog neradnika koji se hrani u pučkoj kuhinji, za njega misa nije dovoljno dobra. Pa to da si propucaš bubreg... U nekoliko navrata san izazvao tog zgubidana na dvoboj umova, misliš da se pojavio? Da, možeš si mislit. A pitam te zake se nije pojavio? Baš čudno, ne da mu se, ili je previše ponizan pa mu nije stalo do toga tko je pametniji. Fran "Pravovjerje 3.8.2013."

Sve mi je jasno, ali još i danas mi nije jasno odakle mi ova vrsta uvreda, zamisli šta san mu napisao: Za jednog npr. Ratzingera je misa dobra, a za tog zgubidana, za tog neradnika koji se hrani u pučkoj kuhinji..

Brutala. Slika Mora da mi sa taj dan žešće okrenulo u tikvanji. :l30:

baš si žestok na takve stvari, ni ja se s takvim stavovima ne slažem ali ću malo blaže. Čitam na dnu stranice o moljenju krunice za vrijeme mise piše slijedeće:

Citat:
Nikako pokušaj da se različiti načini sudjelovanja u svetoj misi uravne ili čak moljenje krunice stavi iznad praćenja svećenikovih i ministrantskih riječi te prikladnog odgovaranja. Rado ću priznati prednost ili ako hoćete, veću vrijednost, takvog sudjelovanja u misi. Ali, ni moljenje krunice nije loše. Možda bi se stvar mogla usporediti s djevičanstvom i brakom. Prvo je uzvišenije, ali to nipošto ne znači da je drugo nevrijedno.

a Papa Pavao VI kaže slijedeće:

Citat:
Ipak, pogrešno je moliti krunicu tijekom slavljenja liturgije, premda se ovaj običaj nažalost još ponegdje zadržao.

mislim da Papa zna zašto to govori, ipak je on rasvjetljen a i vrhovni je autoritet u Crkvi koji bi trebali slušati svi biskupi, svećenici a i vjernici ako žele ići Kristovim stopama i biti što tješnje povezani s Bogom. Jer Isus je rekao apostolima Ko vas sluša, Mene sluša.

Ja ne bi mogao istovremeno moliti krunicu, živcirati se oko nekih svećenikovih pogrešaka i sabrano pratiti misu, možda ima ljudi koji mogu istovremeno sve to raditi a da jednako dobro budu fokusirani na misu ali mene bi sve to rastreslo i odvratilo mi pažnju

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lis 2013 09:56 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ja sam TOMA..
..i blizanac..

:b101: :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lis 2013 10:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nas Velecasni kaze da je moljenje krunice pod misom neprimjereno, cak i nepristojno. Misa je susret sa Isusom, zivim Bogom i sve sto nam odvlaci paznju od toga je neprimjereno. Isto tako kada se ljudi nakon sv.pricesti odu molit sv. Antunu ili Mariji...umjesto da uzivaju u Isusu i Njemu zahvaljuju. Prije i poslije mise moze se moliti sto god se hoce, ali za vrijeme mise se sudjeluje na misi i uziva u susretu s Isusom.
Ja se u potpunosti slazem s time.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lis 2013 19:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Discipula Domini napisao:
Moram ti reći da si u krivu.
Niti je zgubidan, niti je neradnik, niti je uštogljenac, niti se hrani u pučkoj kuhinji.
Čovjek je obrazovaniji nego što ti misliš;
doktorirao, asistent na PMF-u, napisao knjigu iz područja matematike
i još hrpu toga o čemu ovdje neću pisati...

To tek triba utvrditi. Tako dugo dok u rukama ne budem imao njegove diplome i knjige koje je napisao, te dok moje okice to nebudu vidile, ne, nipošto neću virovati. I sama znaš da san i ja na ovom forumu diplomirao upravno pravo i magistrirao filozofiju a na kraju, od svega toga... (sad bi ovde tribala ići prosta rič, ne mogu je napisati zbog pravila foruma), ali ti pretpostavljaš koja bi to rič mogla biti. Zato kažen, nije sve istina šta se piše po forumima.

običan momak napisao:
baš si žestok na takve stvari, ni ja se s takvim stavovima ne slažem ali ću malo blaže.

Iskreno, nije meni do toga što Toma Blizanac moli krunicu pod misom, šta sa mene tiče, može radit stoj na glavi. Nisan ja baš tako gorljiv branitelj Crkve. Vidio san da tip piše snobovski, onako, kako se to u narodu kaže " s visoka", pa mi je to bila odlična prilika da ga popljujem. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 lis 2013 22:59 
Odsutan

..rugala se sova ..sjenici... :a1490:
..da ima veliku glavu... :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2013 20:05 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Discipula Domini napisao:
Usput budi rečeno...

Uzimam jednu podužu pauzu od ovoga foruma :)
Živili svi skupa!

+

a daj, zakaj? :twisted:

Nego da malo kažem nešto o današnjoj liturgiji u mojoj crkvi (da dušu pojadam), koje se ne bi posramio ni najžešći protestant. Prebirem što bi rekla a da ne ispadnem da sudim, i da ne izgovorim nešto kontra Crkve ili samog zbora.

U ovih nekoliko godina silovanja s nježnim baladama za vrijeme Mise kojima tamo nije mjesto, danas sam čula uvjerljivo
najžešći udar na svečanost Misne žrtve. Izveli su novu pjesmu. :t4: Toliko žestoku da sam se, neobazirajući od tolike zanesene mladeži oko mene,
uhvatila za glavu u nevjerici kad sam čula što pjevaju, i takt te pjesme. Nasreću ili nažalost zaboravila sam tekst, ali samo znam da joj je mjesto u onim glazbenim showovima gdje se zborovi natječu. Jedino što je nedostajalo toj pjesmi je bilo glasno pljeskanje zbora i općenito cijelog puka. :twisted:
Bez truna ironije i patvorenosti kažem da sam bila istinski žalosna kad sam čula što zbor pjeva , i još više da župnik to dopušta? Pa zašto? Kako je moguće da tome smije biti mjesto baš na sv.Misi? Krasne orgulje stoje tamo i skupljaju prašinu dok se mlađarija zabavlja misleći da Misa vjerojatno ne bi bila to što jest bez njihova zbora, te da je Isus tu radi njih, a ne obrnuto.
Baš sam ono ful' žalosna što se to događa. Zgleda da ću morat potezat do Katedrale il Bazilike, 15km da mogu uživati dokraja u onome što Misa jest. Mislim pitam ja vas kako da se čovjek upusti u ono sabrano i poštovanja puno raspoloženje koje zahtijeva Misa kad čuje idiotarije koje se izvode za vrijeme iste???

Baš ću se žaliti Bozaniću. Da znate da hoću. 8)

:( :(

Primijetila sam da mladi ne mole krunicu dok se moli, ali zato vudri ga Blaž kad krenu pjesmice.:t4:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2013 22:36 
Odsutan

..prije tužbe...
..nije bilo loše..
..savjetovati se sa ISUSOM 8)

Lk 18,9-14:

Farizej i carinik

9Nekima pak koji se pouzdavahu u sebe da su pravednici, a druge potcjenjivahu, reče zatim ovu prispodobu: 10"Dva čovjeka uziđoše u Hram pomoliti se: jedan farizej, drugi carinik. 11Farizej se uspravan ovako u sebi molio: 'Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik.' 12Postim dvaput u tjednu, dajem desetinu od svega što steknem.' 13A carinik, stojeći izdaleka, ne usudi se ni očiju podignuti k nebu, nego se udaraše u prsa govoreći: 'Bože milostiv budi meni grešniku!' 14Kažem vam: ovaj siđe opravdan kući svojoj, a ne onaj! Svaki koji se uzvisuje, bit će ponižen; a koji se ponizuje, bit će uzvišen."

Misna čitanja Arhiva članaka

Nedjelja, 27. listopada 2013.
[ 27.10.2013. ]
Pripremila: s. Augustina Barišić, ASC

ČITANJA:

Sir 35,12-18
Ps 34
2 Tim 4,6-8.16-18
Lk 18, 9-14

Danas Isus u svojoj prispodobi u središte razmišljanja stavlja dva čovjeka: jedan je farizej, a drugi carinik.

Farizej, prezirući druge molio je zahvaljujući Bogu da nije poput razbojnika, nepravednika, preljubnika ili pak kao onaj ispred njega, carinik. O Bože, rekli bismo, jakog li i dobrog čovjeka, ali Bog ne gleda tako. On protresa, gleda i pogađa u dušu.

Drugi, dakle carinik, ostade negdje pri dnu, jer se nije usudio doći u blizinu svetoga. Osjetio je snagu veličine svetosti i potrebe biti malen pred veličinom Boga pred kim se nije usudio niti oči podignuti, pogled upraviti prema nebu. Ali zato se kajao, osjećajući svoju grešnost? Što reći na ovu činjenicu?

Osjećam u dubini sebe kako Riječ Božja ako je dobro čujem, usmjerava moje razmišljanje, moj život, ponašanje i pedagoški djeluje na moje sudove o drugomu. Osjećam i to kako današnja čitanja potiču na međusobnu raznolikost i prihvaćanje, te otvorenost za potrebe onih oko nas. Umirući u sebi, kaže Isus, rađamo se na novi Život, a to je ujedno i najsnažniji dio nas koji označava program stvarnih očekivanja života.

Uvijek imajmo na umu hoće li Isus i nama možda uputiti riječi današnjeg evanđelja: 'Svatko tko se uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizi, bit će uzvišen'. Budimo slobodni i kročimo čista srca, u dubini duše činimo sve na slavu Bogu. Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2013 22:48 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
hvala brate naggare, bila sam danas na Misi pa sam slušala evanđelje.
Znam da sam ja farizej, a ti koji brzo sudiš? koji si ti od dvojice, iskreno reci...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2013 22:52 
Odsutan

courage napisao:
hvala brate naggare, bila sam danas na Misi pa sam slušala evanđelje.
Znam da sam ja farizej, a ti koji brzo sudiš? koji si ti od dvojice, iskreno reci...

..ja sam Isus..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 278 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]