www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 16:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 278 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 27 lis 2013 23:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Isus je bio uvijek vrlo sažet, kratak i jasan.

Ne ko mi farizeji kojima treba punoo riječi, i još više dokazivanja. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2013 23:03 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
courage napisao:
Isus je bio uvijek vrlo sažet, kratak i jasan.

Ne ko mi farizeji kojima treba punoo riječi, i još više dokazivanja. :)

„Ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji: ako Gospodin grada ne čuva, uzalud stražar bdi.“ (Ps 127,1-2).

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 lis 2013 10:49 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Koliko je korektno i ispravno promijeniti župu ako nam se takva vrsta slavlja u našoj ne sviđa?
Onda kada više nije u pitanju sviđa mi se, ne sviđa mi se, nego kada se na Sv.Misu dolazi kao na koncert, kada nema one dragocjene tišine kakva i priliči kada dolazi naš Spasitelj?
Treba li uložiti sve napore kako bi svoje JA odbacili na stranu, odnosno oznojiti se kako bi osjetili Božju prisutnost među silnom bukom i grajom? Trebamo li biti sretni što toliki ljudi ipak traže Boga u RKC i nisu prvom prilikom otišli u razne protestantske denominacije?
Ili je rješenje u zabranama od strane župnika ili biskupa, te ujedno navlačenje gnjeva od strane župljana?

Konkretno, u našoj je župi malo ljudi dolazilo na Sv. Mise dok prije par godina nije došao župnik koji je oformio bend i dok "protestantski" način slavlja nije zaživio. Sada je potpuno druga priča. Ljudima se to sviđa. Rekla bih da ne razumiju svoju vjeru, ne razumiju koliko je tu veliko otajstvo, ali da traže Boga, a to je jedino bitno.

Nekada se uhvatim kako sam zločesta i kako razmišljam da mi je ljepše dok idem preko tjedna na Sv. Mise kada vlada mir, nego nedjeljom kada mi je potrebna i više nego koncentracija da doživim što i preko tjedna. :(

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 lis 2013 11:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Božja ovčica napisao:
Koliko je korektno i ispravno promijeniti župu ako nam se takva vrsta slavlja u našoj ne sviđa?
Onda kada više nije u pitanju sviđa mi se, ne sviđa mi se, nego kada se na Sv.Misu dolazi kao na koncert, kada nema one dragocjene tišine kakva i priliči kada dolazi naš Spasitelj?
Treba li uložiti sve napore kako bi svoje JA odbacili na stranu, odnosno oznojiti se kako bi osjetili Božju prisutnost među silnom bukom i grajom? Trebamo li biti sretni što toliki ljudi ipak traže Boga u RKC i nisu prvom prilikom otišli u razne protestantske denominacije?
Ili je rješenje u zabranama od strane župnika ili biskupa, te ujedno navlačenje gnjeva od strane župljana?

Konkretno, u našoj je župi malo ljudi dolazilo na Sv. Mise dok prije par godina nije došao župnik koji je oformio bend i dok "protestantski" način slavlja nije zaživio. Sada je potpuno druga priča. Ljudima se to sviđa. Rekla bih da ne razumiju svoju vjeru, ne razumiju koliko je tu veliko otajstvo, ali da traže Boga, a to je jedino bitno.

Nekada se uhvatim kako sam zločesta i kako razmišljam da mi je ljepše dok idem preko tjedna na Sv. Mise kada vlada mir, nego nedjeljom kada mi je potrebna i više nego koncentracija da doživim što i preko tjedna. :(
ja sam za to jer svećenik je sigurno s tim htio privući mlade,jer danas mladi traže Boga jako,i treba ih malo privući,ja pjevam u velikom crkvenom zboru,ali nekad bih stvarno htjela da budu malo življe pjesme.....da baš pjesmom slavimo Boga,jer tko pjeva Bogu duplo moli!!!! nema smisla mijenjati župu...!?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 lis 2013 11:54 
Odsutan

budituisuse napisao:
Božja ovčica napisao:

ja sam za to jer svećenik je sigurno s tim htio privući mlade,jer danas mladi traže Boga jako,i treba ih malo privući,ja pjevam u velikom crkvenom zboru,ali nekad bih stvarno htjela da budu malo življe pjesme.....da baš pjesmom slavimo Boga,jer tko pjeva Bogu duplo moli!!!! nema smisla mijenjati župu...!?

pitanje je, kao i sva u postu, bilo proizvod mog razmišljanja o temi.. da se ne shvati krivo :)
duplo moli, da.. a gdje je granica između slavlja i cirkusa?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 lis 2013 20:02 
Odsutan

pa daj malo objasni u detalje kako izgleda taj "cirkus"?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 stu 2013 12:46 
Odsutan

budituisuse napisao:
pa daj malo objasni u detalje kako izgleda taj "cirkus"?

Jako je puno primjera tu na prethodnim stranicama. ;)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 stu 2013 17:28 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
poriluk napisao:
Bože sačuvaj pa što je ovo? tango tijekom mise??

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4VbUtZW7Os

a pogledajte ko predvodi misu... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: tango u Crkvi???? :shock:
jesmo opet farizeji ??

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 stu 2013 23:01 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
DD promišlja o Godini vjere :)
viewtopic.php?f=40&t=6834
Prvi post, poziv na molitvu.....
molimo li, ili ....?
Za sv. Oca, pa do župnika u svojoj matičnoj
župi?
U obitelji, skupa, jer djeca prve "duhovne korake",
stječu , u prvoj "crkvi u malom",
sa svojim roditeljima, u zajedničkoj molitvi.
Prvi čin cirkusa, počinje tu negde.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 stu 2013 15:28 
Odsutan

poriluk napisao:

a pogledajte ko predvodi misu... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:

poriluk napisao:
courage napisao:
poriluk napisao:

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: tango u Crkvi???? :shock:
jesmo opet farizeji ??

ovo je jezivo....a tu misu predvodi sada trenutni papa Franjo.... :twisted: :twisted: :twisted: :shock: :shock: :shock:

Krvi Kristova budi nam spasenje!!! :a1250: :a1250:

Koliko vidim tu se uopće ne radi o plesu za vrijeme mise nego je misa već završila kad su ovi počeli plesati. Opet podmetanje Papi Franji. Ono što se meni tu ne sviđa je plesanje svjetovnih plesova u sakralnom prostoru ali ipak tu se ne radi o tangu za vrijeme mise

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 278 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]