www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 srp 2025 05:55

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 46  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ISPOVIJED
PostPostano: 28 pro 2013 19:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
courage napisao:
Recimo ja osobno sam imala velike napasti i prisilne misli koje su mi govorile: moraš svjedočiti!!!moraš!! u suprotnom radiš grijeh propusta.

He, ko da sebe slušam..

courage napisao:
Tek nakon podosta ispovijedi došle su spoznaje da su to napasti, a ne Božji glas. Koje olakšanje sam tad osjetila. :D Ne moram ja ništa nasilu raditi. Čim osjetiš nekakvu prisilu u sebi, znaj da je to od zlog duha.
Jer čini mi se da đavo nerijetko uživa kada mi kršćani "svjedočimo" Krista. Zbog načina na koji to radimo. Uopće nije bitno što nam je namjera možda dobra, ne radimo to na ispravan način, ne radimo to otvoreni za Božji poticaj, nego naš vlastiti. Zato je za nas koji još nismo čvrsti u vjeri, koji još imamo mnogo slabosti i kušnji, bolje da što manje pričamo, već da radimo na vlastitom obraćenju. Vjerujem da će tada i riječi dolaziti puno lakše, prirodnije i uvjerljivije. Jer neće dolaziti od našeg već od Božjeg duha.

Vidiš, nisam razmišljala na taj način.. mislim, znaju me hvatati skrupule, da te svoje propuste doživljavam kao teške grijehe, i znam da je to napast. Ali nisam razmišljala da bi taj glas koji mi govori: moraš svjedočiti, moraš opominjat, mogao biti napast, tj da ne dolazi uvijek od Boga.. al sad kad tako postaviš stvari, ima smisla.. I zaista, jest olakšanje :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 pro 2013 00:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Fiat, kod mene je bila napast. Iz mnogo razloga!!! Čovjek kad se tek obrati i iskusi Božji dodir, neko čudo
u svom životu, tako je podložan đavlovim spletkama. On je duhovno novorođenče i otkriva novi svijet
koji želi pošto poto, u najboljoj namjeri približiti drugima. Nekad je ta želja toliko silovita da se teško obuzdati.
I koliko je novoobraćenika (među njima i ja) napravilo upravo kontraefekt, jer žele da svi upoznaju Boga, a i
skoro uvijek je tu duhovna oholost. I naravno, što dobro može proizaći kad se nešto radi na silu, kad se
radi po vlastitom nadahnuću a ne Duha Svetoga? Čovjek koji je duh.novorođenče tek treba sebe utvrditi, ne
samo u vjeri, već u samospoznaji onog tko i što on jest. Tek tada će biti vjerodostojan svjedok Božje riječi
koju će temeljiti na osobnom iskustvu prožetom patnjom, molitvom, osobnim odnosom s Bogom. A to se ne događa
odmah, na početku, i sigurno ne preko noći.
Koliko je ljudi koji ne poznaju, ili tek počinju put samospoznaje a smušeno svjedoče vjeru jer su imali neka
iskustva..... koliko poena tu skupi đavao. Vjerujem da takvi nikog ne mogu obratiti. Niti trebaju u tom stupnju duh.rasta.
Uglavnom, to je otprilike moje mišljenje, stečeno nažalost na osobnom primjeru. Ako ti što koristi, super. :)
A ako ne, kaj da ti velim... :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 pro 2013 15:33 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
courage napisao:
Fiat, kod mene je bila napast. Iz mnogo razloga!!! Čovjek kad se tek obrati i iskusi Božji dodir, neko čudo
u svom životu, tako je podložan đavlovim spletkama. On je duhovno novorođenče i otkriva novi svijet
koji želi pošto poto, u najboljoj namjeri približiti drugima. Nekad je ta želja toliko silovita da se teško obuzdati.
I koliko je novoobraćenika (među njima i ja) napravilo upravo kontraefekt, jer žele da svi upoznaju Boga, a i
skoro uvijek je tu duhovna oholost. I naravno, što dobro može proizaći kad se nešto radi na silu, kad se
radi po vlastitom nadahnuću a ne Duha Svetoga? Čovjek koji je duh.novorođenče tek treba sebe utvrditi, ne
samo u vjeri, već u samospoznaji onog tko i što on jest. Tek tada će biti vjerodostojan svjedok Božje riječi
koju će temeljiti na osobnom iskustvu prožetom patnjom, molitvom, osobnim odnosom s Bogom. A to se ne događa
odmah, na početku, i sigurno ne preko noći.
Koliko je ljudi koji ne poznaju, ili tek počinju put samospoznaje a smušeno svjedoče vjeru jer su imali neka
iskustva..... koliko poena tu skupi đavao. Vjerujem da takvi nikog ne mogu obratiti. Niti trebaju u tom stupnju duh.rasta.
Uglavnom, to je otprilike moje mišljenje, stečeno nažalost na osobnom primjeru. Ako ti što koristi, super. :)
A ako ne, kaj da ti velim... :lol:

Courage,ovo što si napisala je točno tako i mislim da svi koji se obrate na početku dožive ,a i naprave slične stvari.
Fiat ti je odgovorila da joj se čini ko da vidi sebe u onom što si napisala,a to ti i ja mogu reći.
U toj nekoj početnoj fazi baš sam se tak ponašala,ali hvala Bogu da je to samo faza,jer s takvim načinom se ne može ništa postići.
Ali i to se mora proći da bi se moglo svjedočiti.
Baš se nekako mora proći ta faza duhovne oholosti da bi ju poslije mogli prepoznati i kod sebe i kod drugih.
"Upoznaj dobro svoga neprijatelja da bi ga mogao poraziti."Tako ja to nekako shvaćam.

Što se tiče ispovijedi,sve što si napisala je živa istina.
Isto kao i ti ,mogu posvjedočiti da sam se riješila puno toga lošeg , baš zahvaljujući ispovijedi.
Sakramenti su nam najveća snaga i štit,a pogotovo ispovijed i pričest,jer su nam svakodnevno dostupni.
Hvala Bogu na tim darovima i daj Bože :a1250: da što više katolika obnovi sakramentalni život.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 pro 2013 14:01 
Odsutan

ita napisao:

Isto kao i ti ,mogu posvjedočiti da sam se riješila puno toga lošeg , baš zahvaljujući ispovijedi.
Sakramenti su nam najveća snaga i štit,a pogotovo ispovijed i pričest,jer su nam svakodnevno dostupni.
Hvala Bogu na tim darovima i daj Bože :a1250: da što više katolika obnovi sakramentalni život.

Daa :D, i znam da se ponavljam, al opet moram reći: jedno od najvećih čuda koja nam je Bog darovao je zaista sv.Ispovijed. Stvarno sam uvjerena da bi psiholozi i
farmakolozi ostali bez posla ili bi bar morali smanjiti drastično cijenu svojih usluga :lol: kad bi ljudi znali da svi problemi nestaju u Ispovijedi.
Pa to je razgovor jedan na jedan s našim Ocem. To treba podučiti ljude, a ne kako se ispovijedati i što su teški grijesi jer većina ljudi to zna,
al sam sigurna da ih većina ne zna što je Ispovijed, i koja čuda se po njoj događaju, ne samo za naše duhovno zdravlje već i mentalno.

Uvjerena sam da je sotona tvorac depresije i ostalih psih. poremećaja od kojih ljudi pate.
To treba ljude podučiti, da Ispovijed nije razgovor sa svećenikom već sa Ocem nebeskim koji je svakome od nas
dao život, i želi našu sreću. A ona je ništa drugo doli hod s Njime. Pa bilo to u blagoslovu ili u kušnjama.

Uglavnom, nikakvi psiholozi, antidepresivi, lažni ovosvjetski prijatelji.... samo sakramenti.
A sve ostalo bit će nam nadodano. (Mt 6:33)

Svima blagoslovljena nova godina, tko traži neka nađe, tko kuca da mu se otvori, tko ište da primi. :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 sij 2014 17:15 
Odsutan

Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
pozdrav, idem kod don Stepana na zivotnu ispovijed pa da li mi neko moze dati savjet kako se pripremiti, sta je najvaznije i tako to :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 sij 2014 17:45 
Odsutan

Pripremi se da budeš jako iznenađen. :) ili bolje da kažem šokiran.

On sve govori što si sagriješio, a ti lijepo slušaš, koji put te pita:jel tako? Bar je kod mene bilo tako.
Moli Duha Svetog da budeš otvoren i spreman čuti Božji glas i surađivati s Njim...svaka Ispovijed je milost, a kolika
tek životna. :a1250: mnogo toga se čovjeku otvori u duši, ono što ga je držalo u okovima popuca i tako. Bog je velik! :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 sij 2014 19:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
courage napisao:

On sve govori što si sagriješio, a ti lijepo slušaš, koji put te pita:jel tako? Bar je kod mene bilo tako.
Moli Duha Svetog da budeš otvoren i spreman čuti Božji glas i surađivati s Njim...svaka Ispovijed je milost, a kolika
tek životna. :a1250: mnogo toga se čovjeku otvori u duši, ono što ga je držalo u okovima popuca i tako. Bog je velik! :b112:

Nemoj zezat, dakle umjesto da ti govoriš svoje grijehe ti uđeš unutra i on tebi govori.
Čitao sam da je Padre Pio tako nekima znao sve istrest, čitao sam i za Leopolda Mandića i za fra Antu Antića čiji je grob u Zvonimirovoj. Sva tri franjevci. :D
Moram tam otić i to doživjet, mislim treba iskoristit priliku kad sam već u Zagrebu i takav ispovjednik mi je pod nosom . Mislio sam već zvat al sam čitao da treba zvat prvog u mjesecu a 1.11. su bili Svi sveti, pa je 1.12. prvi dan Adventa, 1.1. Nova, tak da mi se nije poklopilo. Al sad moram otić što prije.
A reci neš sam čitao od ovih prije da to traje dost dugo jer kao ide grupa ljudi pa je sv. Misa pa je molitva krunica i svašta nešto. Kak je kod tebe bilo, mislim vremenski kolko je trajalo???

marxonz napisao:
pozdrav, idem kod don Stepana na zivotnu ispovijed pa da li mi neko moze dati savjet kako se pripremiti, sta je najvaznije i tako to :D

Jesi već zvao prvog u mjesecu pa imaš termin il tek trebaš to riješit???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 sij 2014 19:44 
Odsutan

courage napisao:

Jooooj do sad sam bio u strahu i kad sam ovo procito puno mi je lakse..sutra idem tamo do njega icito sam da treba moliti krunicu i to a ja nikako nemogu molit to mi je najveci problem..tj sram me i rec pa ni neznam kako toco ide bez da molim s nekim. hvala ti od srca :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 sij 2014 19:51 
Odsutan

marxonz napisao:
courage napisao:

Jooooj do sad sam bio u strahu i kad sam ovo procito puno mi je lakse..sutra idem tamo do njega icito sam da treba moliti krunicu i to a ja nikako nemogu molit to mi je najveci problem..tj sram me i rec pa ni neznam kako toco ide bez da molim s nekim. hvala ti od srca :grlim te: :grlim te:

Johnny 5 i to nisam mogo nego sam majku zaposlio da zove.dobila je iz 20og pokusaja...pricala je s njim i kaze da je nevjerovatno nesto za opisat..jako tople i jake rijeci :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 sij 2014 20:00 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
marxonz, :) nemam ti savjet za ispovijed,ali našla sam u knjizi "Filotea 21.stoljeća" ovo:

MOLITVA POSLIJE SAKRAMENTA POMIRENJA

Oprostio si mi Gospodine Bože.
Ne mogu se načuditi:
Zanimaš se za mene iako nisam učinio ništa posebno čime bih to zaslužio.
Evo me pred tobom s iskustvom svih dosadašnjih godina koje si mi dao.
Želim uvijek biti svjestan da si ti Bog vjerni.
Ja sam taj koji se od tebe udaljuje.
Ti si me ljubio i prije nego što sam to znao.
Po krštenju,ti me pozivaš na sretan život koji mi donosi radosna vijest tvojih Blaženstava.
U duhovnom sam životu proživio etape kojih se sad želim sjetiti:prva pričest,krizma...
BIo si strpljiv sa mnom i nisi me odbacio kada nisam slijedio tvoje prijedloge.
Da,istina je,ti si uvijek bio tu,ti i tvoja neizmjerna ljubav prema ljudima.
Za nas si dao svoj život,što govori više od svih riječi koje itko može izgovoriti.
Tu sam pred tobom,pomiren s tobom po tvojem sakramentu.
Jednostavno ,iskreno,molim te da mi oprostiš.
Želim te slijediti iako sam slab.
Od danas želim biti vjerniji nego prije.
Pomozi mi da zavolim pomagati drugima.
Da bih to mogao činiti,daj da se mogu pouzdati u darove koje si mi dao.
Ako ponovo zapadnem u pogreške kojih se želim osloboditi,
pomozi mi da se brzo pridignem i ostanem na putu kojim sam odlučio ići.
Ne dopusti da tada budem obeshrabren.
Evo,Gospodine ovako se sada osjećam.
Neka tvoj Duh snage i radosti bude sa mnom.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 46  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]