Ne pišem više, jer sam umorna... al nešto me tjera da tipkam baš ovdje, ne znam zašto, ne vidim smisao, al ajd dobro, pisat ću, možda Bog ima neki razlog pa me na to potiče
Uglavnom, nije dobro kod mene već dugo, zapravo već godinu dana valjda tapkam u svojim mislima, preživljavam svo ovo vrijeme i kao da tonem, kao da mi je stalno smrt za vratom obješena; misli me progone, snovi, neki tjeskobni osjećaji kao da sam na samrti; a koliko tek nezadovoljstvo jer ništa u životu nisam postigla... Nikad me nije mučilo samosažaljenje i sad se i protiv tog osjećaja borim, jer mi misli prezentiraju moju bjedu, neimaštinu...
Ne mogu reći "volim te" onima za koje to osijećam, jer mi se smiju ili se nađu uvrijeđeni, ko da sam nešto uvredljivo izgovorila, pa sam odlučila te riječi ne izgovarati, nego samo moliti za one koje volim i ništa ne govoriti, tu i tamo kad mogu učiniti nešto ispravno pa neka si drugi to protumači kako želi.
A sad, s obzirom da me progone misli koje me uvjeravaju da neću još dugo, mislim si koliko sam neispunjenih želja ostavila, koliko mjesta nisam posjetila, koliko razgovora nisam izgovorila, koliko toga ostalo je neostvareno, zapostavljeno...
Često molim da moji najdraži ne trpe mnogo, da žive u radosti, miru i ljubavi, nenavezani na ovaj prolazni svijet, svjesni da svemu jednom dođe kraj, da Pravda je smrt jedina za sve jednaka.
Često se pitam zašto je smrt tako teška, zašto joj se bar mi Katolici ne radujemo jer ona oslobađa Život, a mi plačemo za prolaznošću i ispraznošću.
Koliko su ekstremne i "kreativne moje misli, to ni opisati ne mogu - od klasičnih odgovora o smislu postojanja, preko življenja radi umiranja, do ljepote pogreba daleko od svijeta i kontakta, u nekom dalekom, zatvorenom samostanu... do okupljanja bližnjih i daljnjih osoba na pogrebima, prepričavanja života... bujice misli, koje ni pamtiti ne mogu, odlaze u beskonačnu prolznost...
Pitam se, bojim li se ja samo zbog svojih neuspjeha, nesavršenosti ili se bojim nedostojnosti i nezasluge vječne Radosti, koja se ionako ne može zaslužiti??
I tako već godinu dana prevrćem i pretačem svoje misli i nikako ih prosuti u neki drugi koš ne mogu; al evo, tješi me, molim, molila sam za pozive za redovnička zvanja, i to mi je Bog uslišao
To mi je valjda jedna od rijetkih radosti, a posebno onaj poziv prijatelja za Kartuziju, za koji sam molila još dok ga ni poznavala nisam; zato je susret s njim bio poseban, ispunjen jasnoćom i prisutnošću Duha Božjega
Preporučam se u vaše molitve, a kad ću opet i koliko pisati, ne znam, al volila bi Gore se sa svima susresti i smijati ovom životu
Bog vas blagoslovio!