www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 21:06

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Joga
PostPostano: 14 ruj 2014 17:26 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Samuel napisao:
Ipak ćemo m vjerovati Blaževiću koji eto piše knjige, tekstove za časopise, koji se bavi cijeli život tim temama, nego nekom koji lamanja po forumima i umišlja da je veći od Blaževića i pametniji!!
Ako te to pati, odi kod njega pa neka te pouči, a ne odeš na wikipediju pa se prosipaš!!
I za čega ta joga uopće služi! Kome to uopće treba!!

Ne znam jesam li od Blazevica pametniji, ali sam svakako o ovoj temi informiraniji. A vjerojatno sam informiraniji i o Blazevicevoj religiji nego sto je on o jogi buduci sam pohadjao vjeronauk kao odrasao, citao bibliju i dosta druhe crkvene literature od hagiografija preko teskstvoa "autoriteta" do lakonotne popularnije literature (gdje svakako Blazevic spada), ucio Latinski, tecan u talijanskom itd dok cisto sumnjam da je blazevic procitao i 2% obimnog vjerskog korpusa vezanog uz teme o kojima govori, da je ikada ucio sanskrit, da je tecan na hindiu i da uopce poznaje tu kulturu iz bilo kojeg aspekta dovoljno da bi se smatrao velikim strucnjakom.

Ja sebe uopce ne smatram nekim vrhunskim strucnjakom nakon vise desetljeca joge, puno vise vremena u Indiji od njega i puno bolje informiranosti. Tvrditi tako nesto za nekoga cije je poznavanje vrlo povsno i amatersko, u razini kakvog njuejdjera ali sa suprotnim predznakom i ciljem javnog angazmana je obican osobni marketing koji bas nicime nije pokrijepljen. Niti njegovim formalnim znanstvenim kvalifikacijama, niti iskustvom, niti izlaganjima koja su mu puna gresaka niti usporedbom sa "scenom" u hrvatskoj, pa cak i u crkvi u hrvata koja ima neusporedivo strucnije od njega.

Nadalje, ako zelis provjeriti kod stvarnog autoriteta vec sam ukazao na Jezica. Covjek je u indologiji i opcoj lingvistici autoritet svjetskih razmjera, a uz to praktican katolik koji je i raznim "blazevicima" na zatvorenijim seminarima drzao predavanja.

To sto pise knjige i tekstove, a koji su obicna vjerska pop-sund literatura je potpuno beznacajno, odnosno u vise manje istoj razini sa literaturom koju pise druga guristicka strana sa svojim vlastitim pak izmisljotinama i tendencioznim interpretacijama.

Nista lakse nego napisati knjigu, za to ti treba malo entuziazma, lektor i zainteresirana publika, ne radi se o dokazu strucnosti.

Kada bi se radilo o strucnim clancima iz podrucja indologije koje bi objavljivao u odgovarajucim recenziranim znanstvenim casopisima ta bi tvrdnja imala neku tezinu, ovako nema nikakvu.

Od Blazevica sumnjam da imam (u ovoj temi) sto nauciti, kod njega cu mozda ici ako se pozelim informirati oko necega vezanog uz katolicku teologiju, ako zelim strucno misljenje o ovakvim temama otici su na katedru indologije FF-a ili kontaktirati direktno nekoga od profesora koji se bave temom koja me zanima.

Ti naravno imas pravo vjerovati u bilo sto, pa i sve sto blazevic kaze makar je vrlo argumentirano i egzaktno opovrgnuto.

Imas naravno pravo tvrditi i da je bijelo crno jer tako tvrdi crkva, to sto je meni Aristotel drazi od Loyole nije tvoj problem.

No to je onda rasprava na razini one: moj je tata jaci i necu se vise igrati

Tu nema argumenata, razuma niti rasprave.

A ako se raspravljamo argumentima potpuno je sve jedno tko je ili nije Blazevic i sto kome predstavlja, imas vrlo jasan primjer gdje izjavljuje nesto sto je coigledna fakticka netocnost, a takvih primjera ima jako puno.

kada kazem da nije strucnjak to ne govorim zbog jegovog vjernickog misljenja o jogi ili teoloskih argumenata vec zbog ovakvih ucestalih gresaka na razini egzaktnih provjerivih cinjenica koje pokazuju da materiju ne poznaje, kolko god snazno misljenje o njoj imao.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 17:41 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Aha, ok!!! onda ispada da sam ja bolji nogometaš od Neymara, Kovačića i Hamesa Rodigeza, jer ja sam više utakmica pogledao od njih!!

Dr. sc. Josip Blažević, ravnatelj centra Hrvatski Areopag za meureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, završio filozofsko-teološki fkultet u Zagrebu, doktorirao je fundamentalnu teologiju
na Papinskome sveucilištu Gregoriana u Rimu, autor knjiga: Proroci Novog doba, Sai Baba i/ili Isus Krist, Joga i kršćanstvo, Sve što katolik treba znati o reikiju, Halloween – poganstvo staro i novo. Organizator simpozija i seminara, studijskih putovanja, uredio zbornik radova interdisciplinarnoga znanstvenog simpozija Crkva i medicina pred izazovom alternativnih iscjeliteljskih radova i zbornik radova povodom obilježavanja
25 godina duha Asiza.

Ai šta je spram tebe, ti si navodno pročitao Bbliju i natucaš talijanski!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 18:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
GoranM napisao:
kod njega cu mozda ici ako se pozelim informirati oko necega vezanog uz katolicku teologiju

ili ako poželiš otići na svetu ispovijed

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 18:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
GoranM napisao:
... ... ...

Sad ćeš Gorane upoznati nešto što se zove "ignoriraj lista". Viruj mi, kad te stavim na tu listu, proklet ćeš dan kad si spomenuo jogu. Lol. Slika

Dakle, tu je priči kraj. Slijedi ignoriraj lista;

GoranM: ignoriraj lista od 14.9.2014. do 14.11.2014.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 18:34 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
joga je jako zdrava..

..od nje se pravi jogurt..
..yogo desert..
i..
..joger za tjelovježbu..

..kako onda ne bi bila zdrava 8) ...

..čak ju je bivši predsjednik S.Mesić ..sa Pusičkom pokušao uvesti u javne ustanove...
..pod OBAVEZNO...

.. :a1407:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 18:40 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Fran26 napisao:
GoranM napisao:
... ... ...

Sad ćeš Gorane upoznati nešto što se zove "ignoriraj lista". Viruj mi, kad te stavim na tu listu, proklet ćeš dan kad si spomenuo jogu. Lol. Slika

..ne boj se Goran...prokletstva od Frana 26..on ti je katolik..on ne proklinje... :a1163:

..ja imam čast da sam na ignore listi...- :b112:

...malo yoge nije razlog da te proklinje...

...pa napustit ćeš ti yogu jednog dana...
.a glupo je da tog dana ostane ....na tebi ..Franov amanet..prokletstva.. :a1407:

..živ bio.. :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 18:49 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
GoranM napisao:
Citat:
Kad HINDUS prakticira jogu...

Ako ju prakticira iz duhovnih razloga onda misli na to. Ako ju prakticira radi zdravlja onda misli na zdravlje. Ako ju prakticira jer zeli duze biti spolno aktivan onda misli na seks, ako ju prakticira iz nekog petog razloga misli na neki peti razlog, sve ovakve generalizacije bi trebale odmah zvoniti na uzbunu jer je svaki redukcionizam sa ciljem stvaranja crno-bijele slike svijeta u pravilu tendenciozan i netocan.
.

To je znaci neki JOGA DUCAN...koji cesto zavrsi zalbom udruzi za zastitu potrosaca! Samo neka institucije rade svoj posao...

Ono o cemu pises je pogled iz vana i sa jasnim pocetnim stereotipom...ti si forum anonimac sa odredenim misljenjem koji osporava dvije recenice u necijoj knjizi od cca 850 str. koju nisi ni procitao, a svoj stav temeljis na 3 linka ljudi koji zive od propagande: jedni ce reci placebo a katolici opasnog efekta.

Da bi ovaj tvoj tzv. argument imao smisla trebao si napisati koje su to tvoje reference jel "Nije vazno sta se govori, vec tko govori". Ovako mi se cini da si covjek od "jedne" knjige koji je povjerovao u sve napisano (ono sto Fran naziva link-intelektualac) ili si interesno povezan (zrtva ideologije).

Stvarno sumnjam da bi itko tko se poziva na argumente i dokaze isao napadati nekoga koga drugi (struka) nazivaju autoritetom, a bez pretpostavke da sam ne postane predmet smijeha.

Nadalje, dojma sam da se smatras inteligentim...pa mi je nevjerovatno da si previdio par zdravorazumskih zakljucaka da je knjiga zbir "svih" new age besmislica, sa sadrzajem usmjerenim prosjecnom covjeku i sa jasnim ogranicenjem (urednika/nakladnika) da bude jedna knjiga...koja je opet zavrsila na 800 str.
Ukoliko opet svoje spoznaje smatras superirnim Fra Josipovoj nazadnosti, zasto ga ne kontaktiras i izravno se sucelis, bez da ih prosipas po forumu. Vise bi koristilo i tebi i nama ukoliko si stvarno u pravu, a ne da kao svoj pedigre predstavljas napad na autoriteta, sa cim i sam potvrdjujes njegov autoritet. Vjeruj, katolici su unatoc, kako kazes "svjetonazorskim teretima", vrlo otvoreni za zdravorazumske rasprave, naravno ako su sugovornici na istom levelu (poznaju tematiku).

Mozda bi imalo smisla razgovarati o ovoj temi sa tobom, ali ja smatram jogu nevaznom, a i ti si se dragi sam degradirao sa samo par postova.
Pametan ili jesi ili nisi, nema se tu sta dokazivati...nista osobno.
8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 19:03 
Odsutan

naggar napisao:
..ja imam čast da sam na ignore listi...- :b112:

Uvidom u aktualno stanje ignoriraj liste utvrdio sam da trenutno nisi na listi.

Hrkan: ignoriraj lista od 17.8.2014. do 17.9.2014.
Toma Blizanac: ignoriraj lista od 13.9.2014. do 13.12.2014.
Brat Marko: ignoriraj lista od 13.9.2014. do 13.12.2014.
Rebecca: ignoriraj lista od 2.5.2013. do 2.5.2015.
Balija (Anđuka): ignoriraj lista od 15.5.2013. do 15.5.2018.
Filomena: ignoriraj lista od 24.4.2013. do 24.4.2023.
Prancing Commy: ignoriraj lista od 23.1.2013. do 23.1.2063.

Iako, mora se priznati da si često bio na ignoriraj listi, što zbog svojeg bogohulja, što zbog pametovanja, a ne manje važno, nije isključeno da se jednog dana opet ne nađeš na listi. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 20:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samuel napisao:
Aha, ok!!! onda ispada da sam ja bolji nogometaš od Neymara, Kovačića i Hamesa Rodigeza, jer ja sam više utakmica pogledao od njih!!

Dr. sc. Josip Blažević, ravnatelj centra Hrvatski Areopag za meureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, završio filozofsko-teološki fkultet u Zagrebu, doktorirao je fundamentalnu teologiju
na Papinskome sveucilištu Gregoriana u Rimu, autor knjiga: Proroci Novog doba, Sai Baba i/ili Isus Krist, Joga i kršćanstvo, Sve što katolik treba znati o reikiju, Halloween – poganstvo staro i novo. Organizator simpozija i seminara, studijskih putovanja, uredio zbornik radova interdisciplinarnoga znanstvenog simpozija Crkva i medicina pred izazovom alternativnih iscjeliteljskih radova i zbornik radova povodom obilježavanja
25 godina duha Asiza.

Ai šta je spram tebe, ti si navodno pročitao Bbliju i natucaš talijanski!!

natucam latinski, a tecan u talijanskom ali nije to poanta. Poanta je da ja bolje poznajem krscanstvo nego on Hinduizam, a hinduizam neusporedivo bolje od njega, no ne smatram se ekspertom niti za Hinduizam, a kamoli krscanstvo. jedino kao sto se ne smatram jednim od najboljih kuhara u hrvatskoj jer ponekad kuham.

Uostalom o cemu imamo uopce raspravljati i kakva je ovo vrticka razina "ciji je tata jaci".

Dao sam vam konkretan primjer velike greske, a ako zelis da ih dam jos predlozi bilo koji njegov tekst o jogi i istocnim religijama pa cu ti ih naci jos hrpu.

I tu se radi o vrlo konkretnim i faktickim stvarima.

Ako mislis da nekoga mozes smatrati ekspertom za stocarstvo iako ne zna razlikovati kravu od konja niti koliko nogu ima pas, samo zbog ideoloske pripadnosti istoj skupini, to je cista iracionalnost.

Osoba koja radi greske kakve on radi kada govori o tim temama ne moze biti cak niti upucenij amater (gdje bih recimo sebe svrstao), kamoli nekakav ekspert (za sto bi za pocetak trebalo dobro poznavati sanskrt).

Ne vidim kako teoloski fakultet i propovjednicka djelatnost nekoga cine ekspertom za isticne religije. kako rekoh nije zavrsio indologiju niti neki hindu-teoloski faks.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2014 20:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Fran26 napisao:
GoranM napisao:
... ... ...

necu se vise igrati, vratite mi moje autice....

malo smo bez argumenata ostali? ;)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]