www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 17:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 srp 2011 08:20 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
koji vanzemaljci, koji bakrači.. mislim da se tako kaže :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 srp 2011 09:21 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
marija-nada napisao:
koji vanzemaljci, koji bakrači.. mislim da se tako kaže :a1490:

"Nije moje kraljevstvo od ovoga svijeta " :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 srp 2011 10:20 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
.....''.da se na ime Isusovo prigne svako koljeno,nebesnika, zemnika i podzemnika''...ako se dobro sjećam, ali ne spominje nigdje vanzemljake...ili već kako ih zovu....da mali zeleni al nije lugar, šumar....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 srp 2011 22:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Pavlova poslanica Efežanima 8-12:

Meni, najmanjemu od svih svetih, dana je ova milost: poganima biti blagovjesnikom neistraživog bogatstva Kristova i osvjetliti rasporedbu otajstva, pred vijekovima skrivena u Bogu, koji sve stvori, da sada po - Crkvi - Vrhovništvima i Vlastima na nebesima bude obznanjena mnogolika mudrost Božja zasnovana po naumu o vjekovima - u Kristu Isusu Gospodinu našemu.

:idea: :idea: :idea:

Znači ima entiteta u svemiru koje Sv. Pavao naziva Vrhovništva i Vlasti kojima očito nije objavljena mudrost Božja te će im ta mudrost očito jednom biti objavljena i to baš po našoj zemaljskoj Crkvi. Kako, kada, samo Nebo zna "jer što je čovjeku ludo-Bogu je mudro". 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 srp 2011 17:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
opet +/- jel tako ide nekako ona pjesma od magazina?? :lol: ...ajmo laganini ovako...

"Bog sigurno nije ograničio svoju slavu samo na ovu malu Zemlju. Na drugim planetima postoje druga bića, koja nisu griješila niti pala poput nas"...znate li tko je to rekao?.. Sveti otac Pio od Pietrelcine (1887-1968), kanoniziran 16. lipnja 2002...

zatim,vjerojatno ste čuli za monsinjora Corrado Balducci(umro je 20.rujna 2008), vatikanski teolog iz krugova bliskih papi, u brojnim je prilikama na talijanskoj nacionalnoj televiziji izražavao stav da je kontakt s izvanzemljanima stvaran, a ne psihološki fenomen... Izvanzemljani su “dio Božje kreacije”, niti “anđeli niti demoni” – ali vjerojatno “duhovno razvijeniji”....kaže on..

Bio je jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih talijanskih teologa, svećenik i član kurije te diplomat i član Kongregacije za evanđelizaciju naroda (“Propaganda fide”). Nekoliko godina bio je i egzorcist rimske (painske) dioceze, a smatralo ga se stručnjakom za demonologiju i parapsihologiju...

nadalje on kaže...“Kad govorimo o izvanzemljanima”, “mislimo na humanoidna bića koja su, poput nas, i duhovne i materijalne prirode. Imaju fizička tijela, zbog čega im zaista treba svemirska letjelica, iako u njihovom slučaju odnos između uma i materije može biti drugačiji od našeg. Za to još nemamo znanstvene dokaze, iako se odgovoru na to pitanje polako približavamo, zahvaljujući sve većem broju brižno provedenih studija i istraživanja.”

s biblijsko-teološkog aspekta,on kaže...Što se tiče biblijskog i teološkog aspekta tog pitanja, Balducci je rekaoe da je “vrlo jako moguće da postoje i drugi naseljeni svjetovi” jer se “u Bibliji ne nalazi nijedna direktna referenca na izvanzemaljski život, ali se niti ne isključuje njegovo postojanje. Kako Božja mudrost i svemoć nemaju ograničenja nego su beskonačni, ta mogućnost bez sumnje postoji.”.

Balducci je objašnjavao: “Naša duša ne može djelovati bez tijela, njena nezamjenljiva sredstva, koje kroz svoje strasti i griješnost utječe na dušu tako duboko da čovjek postane kolebljiv i radije teži prema zlu nego prema dobru. Zbog toga je vrlo vjerojatno da između nas i anđela postoje i drugi oblici života, i to bića koja još uvijek imaju fizičko tijelo, ali puno savršenije od našeg, koje manje utječe na dušu zbog svojega inteligentnog djelovanja i namjera.

...misao o beskonačnosti kreacije i Slavi Boga nalazimo u psalmu 18: ‘Nebesa slave (declare) Slavu Boga’ ... samo čovjek može svjesno slaviti Boga, "zbog svoje slobodne volje i inteligencije. Stoga nekoliko teologa smatra ne samo mogućim nego i vrlo vjerojatnim da vani u Svemiru, nedostupnom našim znanstvenim instrumentima, postoje druga bića koja prepoznaju i slave Boga, jer su to shvatili kao razlog i značenje njihova svijeta i same kreacije.”

..u zaključcima nastalim u krilu katoličke vjere davno prije nastanka kontroverze oko NLO-a. Kardinal Nikolaus Cusanus (1401-1464) je rekao: “Nismo ovlašteni da isključimo da na nekoj drugoj zvijezdi postoje bića koja su potpuno različita od nas.”

Otac Angelo Secchi (1818-1876), jezuit i astronom, zapisao je : “Apsurdno je tvrditi da su veliki svjetovi koji nas nenaseljeni i da značenje svemira leži samo u našem malom, nastanjenom svijetu.” Slavni dominikanski propovjednik Jacques-Marie-Louis Monsabre (1827-1907) pozvao se na princip da priroda ne radi skokove te ustvrdio da postoje inteligentna bića osim ljudi i anđela. Salezijanac otac Don Andrea Beltrami (1870-1897) molio se i za stanovnike drugih planeta.

Engleski jezuit, otac Herbert Thurston zapisao je: “Tko može tvrditi da u Svemiru nema drugih inteligentnih bića osim anđela, demona i ljudi? Ne namjeravam potvrditi mogućnost koju sam u pitanju označio kao činjenicu, nego pitam: tko u to može biti siguran?”

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 srp 2011 22:09 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Sad mi stvarno više ništa nije jasno.
Nisam osobno imao neki određen stav,nisam baš vjerovao u izvanzemaljce,ali uvjek sam ostavljao neki mali prostor mogučnosti da bi mogli postojati!!
Ali čudno mi je jedino to što Biblija baš ništa o tome ne spominje,pogotovo ao se susretnemo s njima,i kakav stav možemo zauzeti.
Možda je to Gospodin mogao predvidjeti,pa da znamo kako se postaviti ili što već!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ima li netko iz Crkve tko je govorio o nemogučnosti postojanja izvanzemaljaca.Zanima me i druga strana!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 srp 2011 22:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Samuele moj dragi...čemu se opterećuješ??..pa nije ,niti će biti smak svijeta,da li postoji negdje još na nekom planetu život ili pak ne postoji...da je Gospodin htio da to znademo, vjerojatno bi to i rekao..no prepustio je samom čovjeku u svojoj slobodi da proučava,otkriva i spoznaje...no zapamti jedno,ono najvažnije..

...sve ono što je bitno za sav ljudski rod,za njegov vječni spas,sadržano je u Javnoj Objavi,u Svetom Pismu,drži se toga i Ti i ja i mi svi,tada će manje biti važno,postoje li NLO iliti ne postoje,ima li negdje u svemiru još inteligentnijih bića od nas iliti nema...postojanje drugih živih bića,niti uvjetuje niti je potreba za naš spas...ako postoje,ako nam dođu,pozovemo ih na žuju ili gemištek,naučimo ih par domaćih veselica i da vidiš kako će svemir zvoniti od pjesme :D :D :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 srp 2011 14:57 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
...pa ako su inteligentniji, bolje da nas zaobiđu..(mali zeleni pamet u glavu ''mali oglas za vasionu'') :a1490: :a1490: :a1490: :a1490: :a1490: :a1490: :a1490: :a1490: :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 kol 2012 16:56 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ovo bi mogao biti djelomičan odgovor za NLO

http://www.yubitoo.net/dokumentarac-sin ... eb3e0.html

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 stu 2014 11:19 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Samuele, ni meni štošta nije jasno!
Pa ni ova tema nema baš velike veze sa vjerom...A možda i ima, jer možda ruši naše predodžbe, odnosno, ne uklapa se u "kalupe"?...
Zanima me vaše mišljenje...Ima li u ovom linku i montaže, je li to sve čisti senzacionalizam, ili...ili što?
.
http://nacionalnageografija.com/index.p ... i-oplodena

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 200 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]