www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 16:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 30 stu 2014 20:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
Opce me ne plasi,nego ignoriram ga.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2014 00:24 
Odsutan

Ela draga ,ja se bojim da bu nestalo sva sjecanja,i da bumo zaboravili jedan drugoga.imam osjecaj straha da ga sam izgubila ,odnosno bojim se da ga necu vidjeti ,niti da cu imat prilike.neznambas dal je tako da sve prolazi,neznam Jednostavno bojim se,neznam objasniti taj osjexaj.Neznam jrl cu biti dobro za bar god al budem pokusala zivjeti dana u dan sate u minute al nekad imam promjeAk kad ssm bila mala jos nisam bila svjesna gluhoce,i svojih mogucnosti koje imam.Da tesko bu u zivotu.dok sam starija bila malo brzo sam shcatila kaj se samnim dogada,depresija me hvatala i jos me dost dugo prima.zbog zivota kakavimam,da nisam normalna,nego drugacija imam nekad promjene rapolozenja ,al uvijek razmisljam i razmisljam kak bu.gdje bum,jel bude ok,jel bude ok on,jel budem ikad mogla prihvatiti tobkaj jesam,sumnjam,previse sve boli,istina je bolna,neke stvar istina nenozemo promjeniti,takve su kakce jesu.znam da moram na sebi raditi ,itd .Nekad bi htjela da ds je sve kaj sexdogada da bude samo san,a ne stvarnost koja mi se ne svida.Previe razmisljam.Tovkaj si rrkla da bum nadla i imala muza,i da cu zaboravit ovog dok ne nade,ali ako ne nadem,sto onda?Ne zelim biti sama,a on nebu i mozda bu imao obitelj ,a ja ne.Nebi mogla zamisliti ga u braku s nekom,to bi me jos vise shrvalo.
NEznam kak bum se osjecala,zivjela ,kakva bu za par god,ali sada malo ovak ,malo onak.Neznam jel ikd naci srrcu u sebi.dal cu biti voljena,dal bu mogla s njim ikad porazgovarsti-s bivsim,dal bum ikog novog nasla.Neznam ,mozda imam prrmalo vjerr,premalo pozitive u sebi i ucglavi,posto nissm ostvarila neke zelje,snove neznam ivneznam jel molitva zaista pomaze .umorna sam,osjecam glupo,mrzim ljude koji imaju srece,mogucnosti itd...
kaj se ticevnovog lika ne javlja se,rrkla sam mu da mi sexsvida,i sve svasta.i da bumo mi isli na kavu itd,al nista jos nije desilo.rrkoh mu nek me obrise nek me blokira da nem mogla pisati mu da me previse boli to sto ne javlja itd..a on nista i nista ne odgovara niti brise me niti me blokira nego procita poruke i poruke i ide dalje usput da nesto kaze kaj mi muke skrati i kaj mi bude lakse i da ga mogu zaboraviti.Ali nista ,i nista.cudan lik,.kaj da napravim?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2014 07:29 
Odsutan

P.s.zelim da ga nek ostavim na miru.da nije imao namjere ici na kavu i da nije htio upoznati se,a govorio je da bude uzivo doslo.Ja bi blokirala ili rekla da me zanima,i da mi se ne svida osoba otvoreno i zavrsila bi bila pricu A ne ssmo citati,citati i sutjeti i nist ne odgovarati ili barrm da me ne muci nego da blokira ili izbrise za fejsa.Ne shvacsm ga.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2014 10:25 
Odsutan

ela draga.gdje si nema te vec tj dana:)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2014 10:40 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Ana L. napisao:
ela draga.gdje si nema te vec tj dana:)

Neće je biti 10-ak dana.
.

.

.
http://www.bitno.net/kultura/kako-sam-s ... -pronasla/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2014 19:40 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga Ana, kod mene svašta - prvo sam otišla na 3 dana, ali onda sam se brzo morala vratiti i raditi neku zamjenu u školi....i odmah prvi dan me uhvatila jaka angina i tko zna kakva viroza...tako da sam danas već 8. dan s jakom anginom, a mijenjam jednu profesoricu čija je beba bolesna....
Svu snagu dajem na tih nekoliko sati koje moram održati u školi pa me nema za kompjuterom...evo sad sam malo došla jer sam morala sastaviti testove koje mi učenici sutra pišu...

Čitam sve što si napisala i suosjećam s tobom, žao mi je da je tako kako jest.
Pada mi na pamet izjava Rajka Bundala koji kaže: Sve nevolje služe za spas duše.
Kažeš: A što ako neću naći muža?
Pitala sam se i ja što ako se to dogodi. Ako se i to dogodi, vjerujem da će se Bog pobrinuti da mi živimo dobro i lijepo čak i ako nećemo imati muža.
ALI znaš što ja ipak mislim i sve više vjerujem u to jer dobivam potvrdu od divnih muževa i žena koji su u lijepim brakovima?? I još su k tome vjernici....
Evo, SVI oni mi kažu da onaj koji iskreno i svim srcem želi pronaći bračnog druga i živi kako treba (po Božjim zapovijedima) - oni će tu milost dobiti!!! Ako imaš tu veliku čežnju - znači da ti ju je Bog usadio u tebe...i On je može ispuniti....
Nisam do prije koju godinu bila sigurna je li brak baš za svakoga (vjerojatno i nije), ali zaista sve više vjerujem da JEST za one koji to žele svim srcem!!!
Znači, slobodno se nadaj i očekuj pomoć od Boga, moli se sv. Rafaelu da ti pošalje dobrog budućeg bračnog druga!
Evo ja zaista vidim kod 95% svojih prijatelja koji su jaaako htjeli bračne drugove - dobili su ih, tj. pronašli pa makar su neki i dugo čekali!

Vjeruj, ti si još jako mlada...tvojih 29 godina je jako mlado.....
Nemoj misliti da je gluhoća veliki problem za nekog tko će te voljeti, to neće biti veliki problem...nemoj si stvarati nepotrebne komplekse zbog toga.
Mogu zamisliti da ti je teško zbog toga jer vidim kakve muke ponekad proživljava moj mladi gluhi susjed (predivan dečko u svemu), ali ja sam sigurna da će njemu Bog poslati prekrasnu djevojku jer je on sam kao neki anđeo....i jako se trudi u svemu.
Ma ja mislim da nema šanse da vama koji ste puni želje za bračnim drugom Bog tu čežnju ne ostvari.
Ali ne kad ti želiš, nego kad Bog odluči da je pravi trenutak!
Očito još nije!

Pusti i tog s kojim si se dopisivala, koji ne želi na kavu....Ma tko ga šiša..nije vrijedan nijedne tvoje tužne minute....i nek se napokon izjasnio!

Sva ta razočaranja su put do prave ljubavi, ali nemoj si toliko srcu uzimati kad vidiš da netko nije zainteresiran..... I nemoj misliti da je to zbog gluhoće. Jednostavno ima puno ljudi koji nisu zainteresirani za nas, a niti smo mi za njih, to je tako u životu! I dobro da je tako jer težak bi bio život (nemoguć) da je svatko zainteresiran za svakog....

Idem sad opet malo na odmor...Brat me liječi već 8 dana...i već "ludi" jer meni svakim danom sve gore....nema tih prirodnih lijekova koje nisam uzela, njeguju me kod kuće kao princezu, ali čim odem u školu - osmi razredi su toliko neposlušni da mi i to malo snage što mi je ostalo u grlu - nestane i grlo mi je trenutno kao neka živa rana koliko boli....

Ne znam ni sama zašto idem u tu školu jer ionako nema nikakve šanse da ostanem raditi tamo, to je samo tako malo privremeno, ne znam zašto se vučem takva bolesna, ali evo - nešto me tjera da idem.... pa čak i kad su djeca zločesta i ništa ne cijene.....niti najljepši pristup. Vjerujem da Bog u svemu ima svoje razloge...i vjerujem da ću uspjeti barem nekome od te silne djece dati neke dobre smjernice za život....

Vjeruj da uvijek postoji neki razlog zašto nam je ponekad tako teško u životu...ponekad jednostavno moramo to strpljivo izdržati....i vjeruj da će sunce uskoro opet zasjati!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2014 21:50 
Odsutan

draga ali ja nisam vijdela sretan brak,cujem kak se kod nekih raspada,nisam bas cula da ima sretnih brakova.Sumnjam
Kaj se tice bivseg kaj ti mislis jel budemo se mi ikad sreli?jel ce mi oprostiti kaj sam lagala kad sam prestavljala lazno na iskrici?Jel BUDE ME IKAD SJETIO?ječl bude mi kad javio?Ja bi rado da se mi vidimo i da cu moci s njim porazgovrati makar mi je sve blokirao.Poasto ja nemam decka ,a on ima curu,a tko zna kaj nas oboje ceka.ugl bojim se da bum jednog dana zaznala da je u braku i da bu imao dijete nemogu to zamisliti.Covjeka kojeg volim nece biti moj,nikad,ali nikad.Neznam dal bog misli kako ce mi biti.
Zar ce mi ostvariti susret s njim makar je u zg a ja nisamtesko je nastaviti,jer dio prosloti je jos tu,cuvam ga u srcu,makar ga necu moci drzati za ruku kako sam voljela i svidalo mi se.Sve pamtim,osmijeh,glas taj pogled,issue kak mi to sve fali,znam da nebu vise isto,ali nikad.ELA zar bog zna kako m ije u srcu? kako mi je u glavi?.Mislim da ne.Neznam.A tko zna dal cu naci,makar imam tako veliku zelju naci i da cu imati obtelj koju zarko zelim.Zao m ije sto to nije s njim ostvarilo a tako sam htijela, nego bude s drugim ,ako bude uopće tako.
Molit cu svetom rafaelu kako si rekla.Lijepo si me obradovala postom.Meni je zao sto je tako kako jest,sto nije onako kako sam zeljela.p.s. nisam dozivjela s njim puno toga,nisam nikad isla s njim na izlete,nikad more,jer nisam stigla sve to dozivjeti, kad me brzo ostavio,a on bude s novom dozivio,ako vec nije na ljeto.Sigurno ju je upoznao s mamom i tatom,a mene nije.i s drustvom ju je sto psoto,ja sam upoznala samo jednog frenda.druge nisam.SAD NAKON PREKIDA KOLKO JE DUGO PORSLO ZNAM DA NIJE IMAO ozbiljne namjere.kAKO SAM BILA NEISKUSNA DA GA SKUZIM.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 13:48 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
ela bredi napisao:
ALI znaš što ja ipak mislim i sve više vjerujem u to jer dobivam potvrdu od divnih muževa i žena koji su u lijepim brakovima?? I još su k tome vjernici....
Evo, SVI oni mi kažu da onaj koji iskreno i svim srcem želi pronaći bračnog druga i živi kako treba (po Božjim zapovijedima) - oni će tu milost dobiti!!! Ako imaš tu veliku čežnju - znači da ti ju je Bog usadio u tebe...i On je može ispuniti....
Nisam do prije koju godinu bila sigurna je li brak baš za svakoga (vjerojatno i nije), ali zaista sve više vjerujem da JEST za one koji to žele svim srcem!!!
Evo ja zaista vidim kod 95% svojih prijatelja koji su jaaako htjeli bračne drugove - dobili su ih, tj. pronašli pa makar su neki i dugo čekali!

Šećeriš li ga šećeriš, nema bez ružičaste boje kod tebe ništa. A ti divni muževi i žene očito imaju sve odgovore, daj ih dofuraj na forum da i meni daju te prekrasne odgovore od kojih ću pasti u mistični zanos i valjati se po travi od veselja i radosti. Ali postoje i oni koji nisu dobili, a tvoji prijatelji od 95 % sigurno nisu nikakav reprezentativan uzorak. S tim da naravno ne mislim da trebamo kriviti Boga ako se nismo udali/oženili niti očajavati, mislim da trebamo vjeru graditi na taj način da smo spremni pišati krv i unatoč tome vjerovat da nas Bog voli i da nas nije zaboravio, to je ideal, a ne Bože daj mi ovo daj mi ono, a onda zašto nisam dobio ovo ili ono, istina nisam ni ja daleko od tog mentaliteta, ali barem znam da to nije to, to nije ono šta čitam u Bibliji, to nije ono o čemu sveci pričaju.

Ako ćemo po tvojoj logici onda možemo to primijeniti i na druge stvari, ako neki beskućnici stvarno svim srcem žele ne biti beskućnici onda stvarno neće biti. Ili su oni svi veliki grešnici. Ja primjećujem sve više ljudi da kopa po kantama za smeće, doslovno di god kreneš Zagrebom, negdje neko kopa po kanti za smeće. Kako se to uklapa u teoriju tih 95 % divnih parova.

Ajmo se vratit na ženidbu/udaju. Šta je s ovim primjerom. Ova žena valjda spada u 5%, drugim riječima, tough luck, ko te šljivi, ili je možda velika grešnica, za razliku od tvojih predivnih 95% kreposnika.
http://studentski-pastoral.com/index.php/pitajteKapelana/319

Ovdje treba citirat sve da se vidi o čem se radi: "Oduvijek sam željela i htjela imati obitelj. Sebe sam jedino mogla zamisliti kao suprugu i majku i odmalena sam se za to i molila. I gle, evo me u ekipi 40+, a od braka ništa. Nemam nikakvih problema u odnosima s ljudima općenito - imam divne prijatelje, rođake, čak i kolege. Ali brak kao da mi nije suđen. Samački život mi je odvratan, a većina samaca (posebno muških) s vremenom postanu čudaci. Plašim se da se to i meni ne dogodi, pa se onda svako malo "svađam" s Bogom, jer mi se čini da druge voli više nego mene. Dapače, čini mi se što je čovjek pokvareniji, da ga više voli, a oni koji cijeli život žive pobožno neka ostnu sami i bez ikoga."

Ajmo sad citirat tebe : Evo, SVI oni mi kažu da onaj koji iskreno i svim srcem želi pronaći bračnog druga i živi kako treba (po Božjim zapovijedima) - oni će tu milost dobiti!!!

Zašto ova gore žena nije dobila tu milost??? Sama kaže samački život mi je odvratan, od malena moli za to. Ajde postavi pitanje svojim divnim prijateljima, možda oni znaju.

Evo jednog drugo primjera iz Glasa Koncila jedne čitateljice i ovaj dio mi je jako zanimljiv :"Izloženi smo dvostrukoj osudi: promatra nas se kao ljude koji nisu uspjeli i kao one koji su krivi za taj neuspjeh; promatra nas se kao osobe koje iz vlastite ugodnosti i sebičnosti ne ulaze u bračne vode. Rijetko se tko pita kako izgleda naša životna drama i kako se osjećamo u samačkom životu."

To je tako kad nisi u 95 %, onda si sam kriv, pa dobiš dvostruku osudu.

http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=1095

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 15:50 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Šećeriš li ga šećeriš, nema bez ružičaste boje kod tebe ništa. A ti divni muževi i žene očito imaju sve odgovore, daj ih dofuraj na forum da i meni daju te prekrasne odgovore od kojih ću pasti u mistični zanos i valjati se po travi od veselja i radosti. Ali postoje i oni koji nisu dobili, a tvoji prijatelji od 95 % sigurno nisu nikakav reprezentativan uzorak. S tim da naravno ne mislim da trebamo kriviti Boga ako se nismo udali/oženili niti očajavati, mislim da trebamo vjeru graditi na taj način da smo spremni pišati krv i unatoč tome vjerovat da nas Bog voli i da nas nije zaboravio, to je ideal, a ne Bože daj mi ovo daj mi ono, a onda zašto nisam dobio ovo ili ono, istina nisam ni ja daleko od tog mentaliteta, ali barem znam da to nije to, to nije ono šta čitam u Bibliji, to nije ono o čemu sveci pričaju.

Ako ćemo po tvojoj logici onda možemo to primijeniti i na druge stvari, ako neki beskućnici stvarno svim srcem žele ne biti beskućnici onda stvarno neće biti. Ili su oni svi veliki grešnici. Ja primjećujem sve više ljudi da kopa po kantama za smeće, doslovno di god kreneš Zagrebom, negdje neko kopa po kanti za smeće. Kako se to uklapa u teoriju tih 95 % divnih parova.

Ajmo se vratit na ženidbu/udaju. Šta je s ovim primjerom. Ova žena valjda spada u 5%, drugim riječima, tough luck, ko te šljivi, ili je možda velika grešnica, za razliku od tvojih predivnih 95% kreposnika.
http://studentski-pastoral.com/index.ph ... pelana/319

Ovdje treba citirat sve da se vidi o čem se radi: "Oduvijek sam željela i htjela imati obitelj. Sebe sam jedino mogla zamisliti kao suprugu i majku i odmalena sam se za to i molila. I gle, evo me u ekipi 40+, a od braka ništa. Nemam nikakvih problema u odnosima s ljudima općenito - imam divne prijatelje, rođake, čak i kolege. Ali brak kao da mi nije suđen. Samački život mi je odvratan, a većina samaca (posebno muških) s vremenom postanu čudaci. Plašim se da se to i meni ne dogodi, pa se onda svako malo "svađam" s Bogom, jer mi se čini da druge voli više nego mene. Dapače, čini mi se što je čovjek pokvareniji, da ga više voli, a oni koji cijeli život žive pobožno neka ostnu sami i bez ikoga."

Ajmo sad citirat tebe : Evo, SVI oni mi kažu da onaj koji iskreno i svim srcem želi pronaći bračnog druga i živi kako treba (po Božjim zapovijedima) - oni će tu milost dobiti!!!

Zašto ova gore žena nije dobila tu milost??? Sama kaže samački život mi je odvratan, od malena moli za to. Ajde postavi pitanje svojim divnim prijateljima, možda oni znaju.

Evo jednog drugo primjera iz Glasa Koncila jedne čitateljice i ovaj dio mi je jako zanimljiv :"Izloženi smo dvostrukoj osudi: promatra nas se kao ljude koji nisu uspjeli i kao one koji su krivi za taj neuspjeh; promatra nas se kao osobe koje iz vlastite ugodnosti i sebičnosti ne ulaze u bračne vode. Rijetko se tko pita kako izgleda naša životna drama i kako se osjećamo u samačkom životu."

To je tako kad nisi u 95 %, onda si sam kriv, pa dobiš dvostruku osudu.

http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... ws_ID=1095

Đoni je izgleda postao uštogljeni samac koji se očajno lijepi na ovakve tekstove i ljut je na sve oko sebe koji iznesu neki svoj primjer, koji je pozitivan a on ga nije doživio pa ga onda pokušava rušiti na sve moguće načine!
Ma, moj pajdo Đoni, moš ti molit koliko oš, al kad pozoveš curu na kavu(kafu, kahu, nesicu, expresicu i ostale gluposti), onda budi humorističan, i ne relativiziraj svaku sitnicu do bezgranica, toliko da ubijaš cure u pojam, i onda kad ostaneš suh, onda ti Ela Bredi kriva.
Ako ne razumiješ što želim reči, pročitaj svoj post ponovno!!
Tako neš ni babušku upecat (ovdje ne mislim na Elu Bredi), a kamoli neku finu katoličku dijevojku sa zaraznim osmjehom bez picajzli!
Samo se opusti pajdo, i prestani više cijedit komarca, jer vjeruj ta sranja ljude ubija u pojam, i ostaćeš suh cio život.
Pogleđ samo našeg Matu, i pitaj čovjeka za savjet, a moš i mene! :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2014 15:54 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Johnny, niti sam zašećerila pisanje niti gledam kroz ružičaste naočale i krivo me doživljavaš kad tako misliš. Čitaj malo bolje moje postove, nema tu pravih šećernih tonova, tu su optimizam, realističan ton, ali ružičasti pogled ne.

Nisam rekla da je MOJA logika (kao što ti kažeš), nego je ČINJENICA da vidim da je 95% mojih prijatelja i poznanika koji su htjeli - i pronašli bračne drugove. Oni me uvjeravaju (osobiti oni koji su vjernici) da Bog ne želi da čovjek bude sam i da će im pomoći u pronalasku bračnog druga.
Ponavljam, to nije moja logika. To je uzorak od možda 200 ljudi koji mi spadaju u tu kategorijiu prijatelja i poznanika koji su u braku. Iako tebi taj uzorak ne znači ništa, meni znači jako puno.
Mislim da nemaju oni vremena doći tu na forum posvjedočiti o tome (obiteljske brige) niti mi se da zvati ih da dođu... , ali neke si možda imao priliku negdje i čuti kako svjedoče o tome - npr. posebno mi dragog prijatelja koji mi je zauvijek ojačao vjeru i zbog kojeg nikad neću prestati biti optimistična u SVIM životnim situacijama, imenovat ću ga- Vjeko.
Muž naše divne pjevačice Marije iz bivše grupe Divas.
Njih su dvoje bračni par koji svojim životom svjedoči kako im je Bog darovao jedno drugog. Vjeko je čekao do 40. godine na nju, ona do 34. godine na njega. Dobar su primjer i predbračne čistoće, a bit će oni primjer i za još puno toga dobrog.
Kad mi je bilo najteže, kad sam gubila vjeru u sve, taj mi je čovjek bio svjetlo i putokaz. Bilo ih je još nekoliko, bilo je još divnih katoličkih muževa i mladića kojima ću cijelu Vječnost biti zahvalna što su mi svojom ljubavlju, iskrenom nježnom brigom i dobronamjernošću ojačali vjeru, dali utjehu u ovoj suznoj dolini i pokazali svoju ljubav. Nikad, nikad, neću izgubiti vjeru u Dobro u ljudima, nikad upravo zbog tih nekoliko ljudi koji su za mene već sad sveti i čija me ljubav oblikovala.
I znam da ima još puno takvih, ali meni su dosta za spasenje ovi koje mi je Bog do sad dao. Vjerujem da će Bog svakome poslati takve Šimune Cirence ako mislite da ih do sad nema u vašem životu. Molite Ga da vam ih pošalje!

Često govorim o suznoj dolini, a ne o životu.
Zar bi osoba koja sve gleda ružičasto spominjala suznu dolinu?
A smatram da je život velikim dijelom upravo suzna dolina.

Mogla bih ti navesti zaista barem 100 parova koji su se pronašli kad su mislili da je sve već "izgubljeno". Mogla bih ih navesti i više. Ali čemu? Svatko neka vjeruje što želi i bit će mu po njegovoj vjeri. Doslovno upoznajem ljude iz cijelog svijeta i kad čujem njihove priče kako su se upoznali i zavoljeli, ma nikad više neću posumnjati da bi bilo nemoguće da netko tko silno želi ne upozna svoju pravu ljubav.
Ali treba raščistiti puno toga...treba poraditi na sebi.....riješiti se brvana u svom srcu i oku da nam ne smeta trn u tuđem oku...zamoliti za oprost zbog neokajanih grijeha svojih predaka...dati zadovoljštinu za sve naše grijehe..... treba se promijeniti...odvezati se od navezanosti koje nisu dobre.....

Daješ primjer 40godišnje žene koja je još sama....nema ona ipak 55 godina da bi bila baš toliko ogorčena....i nadam se da se ne utapa u svojoj ogorčenosti...Razumijem da joj je jako teško i vjerujem da je na pravom putu, ali nema druge nego ostati strpljiva. Bog zna kad je pravo vrijeme.

Vjerujem da neke prilike i propustimo. Kao što sam ja propustila barem jednu i bilo bi divno da to mogu promijeniti, ali ne mogu. Ali isto tako vjerujem i da Bog daje nove prilike.

Mislim da trebamo pogledati u sebe...iskreno pogledati u svoje srce....suočiti se sa svime što je bilo u našemu životu i vidjeti gdje je možda problem (ako postoji)....čime to sprečavamo dolazak te naše osobe koja će nam biti srodna duša?
Moguće i da ne sprečavamo, da smo, evo, skoro pa savršeni, ali samo još nije vrijeme....

Neki su imali sreću (valjda to jest sreća) i pronašli bračne drugove u ranim godinama mladosti, ali neki traže ili čekaju puno duže....

I ne kažem da je ovih mojih 95% poznanika u savršenim brakovima...to ne postoji...ali su većinom SRETNI. Uza sve muke i probleme, sretni su jer se vole. Još uvijek se vole. I oni koji imaju 30ak i oni koji imaju 85 godina. Nemam sad vremena pisati sve te živote koje znam i koji mi daju nadu i vjeru, ali vjerujte da postoje. Naravno da ima i teških brakova, ali ima i dobrih.

I ja dobivam osude od okoline i od rodbine i od tko zna koga sve.
Nikako im nije jasno gdje je problem, ispituju me, proučavaju, pokušavaju pronaći neki skriveni problem ili manu.....Kad im to do sad nije uspjelo, jednostavno sve svale na moju izbirljivost i tad me osude još više. Nabrajaju mi u nevjerici sve divne primjerke muških bića koja je Bog slao na moj put.
Ja ih uopće ne krivim jer znam da oni nemaju pojma što znači biti sam u srednjim tridesetima....Onaj koji je to prošao nikad vas neće osuđivati niti će vas previše ispitivati.

Ne znam, Johnny, što reći svim tim samcima u 40ima.....Možda to što su meni rekli mojih 95% oženjenih prijatelja: živi sakramentalno, raščisti sa svojom prošlošću, otvori srce....i nemoj se zatvoriti u kuću. Idi negdje, idi negdje gdje te netko može vidjeti....

Nedavno sam bila vani...nakon duuugo vremena....s jednom našom dragom članicom Foruma s kojom sam u prijateljstvu od 2007....Bilo mi je tako teško izaći van...jer ni kad sam imala 20 nisam voljela noćne izlaske..... a kamoli sad na pragu 35. godine...
Bili smo na lijepom mjestu, čak nije bilo "jadno" kao što sam očekivala da će biti jadno....ali nije mi bilo baš ni prekrasno. Iako je društvo bilo lijepo, glazba podnošljiva, iako su nam prilazili neki mladići/muškarci (pristojni i zanimljivi)..iako je sve bilo "kako treba"....u mom je srcu bila silna tuga. Iako se moj odraz u ogledalu nije puno promijenio otkad sam imala 25 i iako sam u duši ista ona kakva sam bila kad sam izlazila s 25 na takva mjesta....i iako sam se u nekoliko navrata čak i od srca nečemu nasmijala....jedva sam čekala da odem doma i u mom srcu je cijelo vrijeme bio vapaj Bogu: Nemoj, dragi Bože, da sad u ovim godinama moram ići izlaziti da možda upoznam čovjeka svog života....Molim Te, nemoj me to tražiti..jer ja ne želim izlaziti....Velika mi je to muka. Znam da sam puno toga učinila krivo, znam da si me obasipao raznim milostima koje sam odbacivala i da sam do sad već mogla biti u divnom braku s prekrasnim čovjekom, ali nemoj me ipak slati sad van....
Bila je to toliko duboka tuga.
Iako sam se smiješila i lijepo razgovarala, meni je to sve bilo pretužno i taj izlazak smatram velikom žrtvom. Lakše mi je raditi u školi dva tjedna s teškom anginom i slušati provokacije osmaša, negoli mi je bilo izaći nakon toliko vremena.

Nije mi se nikad izlazilo po noćnim klubovima, sve mi je to rano dosadilo i brzo sam se svega toga zasitila. I na kraju sam se uvijek tješila kad bih vikende provodila kod kuće - Ma daj, ionako znam i previše ljudi, a one najbolje ipak sam upoznala u crkvi, na poslu, na ulici, na koncertu usred bijelog dana....

Mislim da svatko ima svoj put - ako volite izlaziti - dapače, idite, jer se i vani može upoznati super ljude. Ako ne volite - morate pronaći neki drugi način.

Ja se svim srcem nadam da ne moram početi izlaziti i da to nije put do mog budućeg muža. Ipak bih voljela da se ponovi jednom nešto slično onom prekrasnom Valentinovu 2008. g. kad je Bog na moj put poslao najboljeg čovjeka kojeg sam ikad srela u svom životu, i to u crkvi. Ne znam gdje mi je tad bila pamet, ali otad je moje srce otvoreno i iste greške više ne ponavljam.

Znači, moj je odgovor da NE ZNAM zašto su neki sami, a željeli bi biti u braku, ali VJERUJEM iskustvima svojih prijatelja koji su to isto prošli (samoću do 40 i neke, a htjeli su imati obitelj još u 20ima) koji mi kažu da je Bog za svakog namijenio nekog....tko to iskreno želi.
Ne znam, ne znam koju bi Bog i svijet mogao imati korist od slobodnih 50 godišnjaka koji to nisu htjeli biti, koji su čangrizavi u svojim stanovima s mačkama i psima....i koji se gorko pitaju zašto su ostali sami.....Zato nekako mislim da Bog ne želi da ostanemo sami...jer mnogi to ne mogu prihvatiti.
Ok, ako možeš to prihvatiti i ako ti je svejedno - naravno da ćeš tad možda i ostati sam, ali ako ne želiš, ako Bog zna da ćeš zbog toga biti težak i sebi i svima oko sebe - vjerujem da to neće dopustiti.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]