www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 16:20

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 11 pro 2014 09:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
San molim te nemoj gluposti govoriti da bum doktorica,itd da budem udana da bude moj sluh ponovo zdrav ,daj ne kenjaj,budimo realni ljudi.PRVO TI MENE NE POZNAJES DA BI shvatila,a iustalom nije ni vazno.
tko zna,samo bog zna kaj me ceka u buducnosti.kaj tice biviseg znam da nebu javio,JER JEDNOSTAVNO ZNAM. Da nisam nist molila,trudila da spasim vezu,sve sam pokusala nije islo,i to da ssm i lagala kasnije kad sam bivseg vidls kad je odlazio na iskricu da trazi novu al pod laznim imenom sam ga ispitala zasto je je tako ispalo i mislim da ssm dovoljno otkrila kolko ssm htela znati,ali ubrzo otkrio skim se,razgovara i tam me blokirao.Tako da nema spasa da si oprostimo,ili progovorimo itd.On je nastavio,i nasao je curu.Sok ssm dozivela kad ssm zaznala.Necu ga vise cuti ni vidjeti.U noci sam plakala ko kisna gora,strah me je bilo i nisam mogla si pomoci kad su mi misli vrtjeli kak on provodi vrijeme s njom, idu nekam, upoznao ju je sa starcima sigurno,s vise prijatelja , bio s njom na moru,spavaju skupa itd itd.Nije mi bas svejedno,a moralo bi me.Svasta me muci, i realno vidim to sto jesam i to nemogu promjeniti a boli jako i ne svida mi se.Novi lik pak se ne javlja,procita moje poruke,i nista,a sa svojim prijateljima odgovori.Jrl je to zbog toga kaj se on meni svida.Ali mogao bi odgoviriti pa ajo nebu nist od veze ili upoznavanja na kavi.Ne kuzim lika.zasto ?nek me obrise rekla sam mu ili nek mr blokira i samo je sutnja,i sutnja stalno,svaki dan.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 10:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Ana L. napisao:
San molim te nemoj gluposti govoriti da bum doktorica,itd da budem udana da bude moj sluh ponovo zdrav ,daj ne kenjaj,budimo realni ljudi..

Da bi čovjek mogao normalno funkcionirati treba kenjati , svaki dan
pa nije dobro nekom govoriti " ne kenjaj" 8)

Pa vidimo da je mlada gospodićna puna kenja
pa vas voza na ovoj temi 8) :a1163: :a1407:

pa možda da promijeni nicku Kenja L. :b101: :a1490:
kako bi razumijeli njene postove

kenjaj kenjaj kenjaj kenjaj kenjaj kenjaj kenjaj kenjaj

me ne noćas.
kad za me nema spokoja ni snova
nocas me sanjaj jer mozda vec sutra
u snove ti udje ljubav nova
:a1490: :a1490: :b101:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 11:44 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Pero Kvržica:

Ela, stvarno je fascinantno koliko tu ljudi intimno poznaješ, pa da na osnovu njihovih života gradiš svoja uvjerenja. Nešta tu nije u redu. Ti znaš sto – dvjesta prekrasnih parova, ja znam jedan - da mogu reći da mi se čini da ispunjava donekle uvjete one sintagme „skladan brak“, Ana zna - ne znam koliko i Đoni zna - ne znam koliko. I šta ćemo sad? Šta misliš, jel to govori više o tome koliko ima sretnih parova ili više o tebi, meni, Ani i Đonatanu?

O, kako iz nekih srca tvrde riječi......Kako smeta govor blag!

Pa pogledajte našeg Zdraveta koji je zaista prošao jaaako puno ljudskih strahota, od toga da je izgubio dvojicu sinova i do mnogo drugih teških boli....
I takvima zamjerate što je sačuvao blago srce i blagoglagoljivost? Nije mi jasno kako vam može smetati kad netko nekome želi dati NADU????????? Kako vas može naljutiti kad lijepim riječima govorimo da ima NADE, da ne znači ako je netko tužan, slomljen i sam u 30ima, 40ima i 50ima, možda ipak ne bude tako do kraja života? Odakle vam pravo rušiti nam nadu?? Zar Ana i milijuni drugih ne smiju nadati se i vjerovati da može ipak biti bolje??
Koja je korist da joj kažete da je velika šansa da će neki ljudi ostati sami, da to jednostavno Bog tako odluči, da eto, Njemu je baš tako po volji da neki pate i trpe sami do kraja života, a sve što su ikad htjeli je - obitelj?
NARAVNO da ima smisla u strpljivom podnošenju samoće i drugih bremena (ali pisat ću ovdje o samoći jer SAMOĆA je tema ove teme), ali što kad netko to za sad još nikako ne može podnijeti?
Zar ćete mu do kraja uništiti nadu i reći mu na grub način da ima puno više zla od toga da čovjek ostane sam?

I meni su ponekad teška ta ponavljanja i analiziranja samaca - kad u svom ogorčenju pokušavaju svom silom nekoga pronaći....ali mučnije mi je ono - kad takvi postanu toliko ogorčeni da gotovo "reže" na svakog tko im pokušava reći da IMA JOŠ NADE i da možda ipak nije dio Božjeg plana za tebe da ostaneš sam....
Vi tako ne mislite, vi mislite da je bolje reći: Pomiri se, možda ćeš ostati sam i tako ti je to! Što tu cendraš i mučiš nas?
Misli ti tako za sebe, ali ne nameći to drugima.

Vraćam se na one riječi Pere Kvržice koje sam kopirala.... Nema tu ništa fascinantno. Nisam rekla da poznajem intimu dvjesto parova. Rekla sam da otprilike znam 200 parova koji su u braku i koji su željeli brak. NISAM rekla da im je predivno i prekrasno. NE POZNAJEM njihovu intimu, ali sam iz njihovih usta čula da su mi svi rekli da je njihovo iskustvo braka LIJEPO (ne znači savršeno) i da su uvjereni da svatko tko se želi oženiti - oženit će se.... Radim posao u kojemu godišnje upoznam po 300 parova, provedem s njima po 2 tjedna i zato i otvaramo takve teme...i zato sam se naslušala priča o brakovima s cijele kugle zemaljske...I nisam svoje uvjerenje izgradila na tome...svoju sam NADU izgradila na tome! Uvjerenja su mi izgrađena na jedinom temelju, na temelju Otkupiteljevom.
Čitajte bolje, pažljivije..... čega su vam srca prepuna, to usta govore i to oči vide u drugome....
I namjerno sam smanjila brojku, upravo da vas ne "fascinira" odakle ja to poznajem intimu 200 parova....poznajem vjerojatno i dvostruko više bračnih parova i vjerujem da mi ih Bog na moj put šalje baš da zauvijek mogu ljudima svjedočiti da je sve moguće. Poznajem mnogo više ljudi nego prosječan čovjek jer radim takve vrste poslova, gdje ljudi poput rijeka dolaze svakodnevno u tvoj život... i zato se nekome čini da se "razmećem" brojkama. Nikad, ja taj broj uvijek smanjim.
I ne poznajem njihovu intimu, to ne poznaje nitko osim Boga i njih dvoje, ja sam samo napisala da znam da im je lijepo u braku i da su uvijek željeli biti u braku.

Zaboljelo me što zbog svog crnog pogleda (ne, to nije realan pogled, to je crni pogled na stvarnost) pokušavate razrušiti nadu u onima koji je još ipak imaju.
I nema to veze s pozitivnim gledanjem na svijet - NADA je ono što nam je Isus ostavio i što nitko nema pravo oduzeti. NADU i pozitivan pogled nikako ne izjednačujem. Pozitivan pogled često nema nikakvog realnog temelja, a NADA ima najjači temelj!!!! Jedini temelj!!

Ne znam tko, netko piše do kad ja to smatram da netko treba trpjeti samoću, budući da sam napisala da 40a godina i nije tako strašna kad sam se osvrnula na primjer tužne 40goišnjakinje koja se pita kako je još sama....Pa ja mislim da čovjek treba trpjeti strpljjivo ZAUVIJEK. Ako je ti je namijenjen ljudski vijek samoće od 70 ili 90 godina, onda moraš trpjeti do tad. Ali trpi na dostojanstven način. Ne hodaj svijetom ogorčen i ne ruši tuđu nadu jer si ti, eto, tko zna zašto, još sam/sama, a nikako to nisi htio biti. Zna Bog zašto je to dopustio, pomoći će ti da što lakše to izdržiš, ali nemaš pravo nikome rušiti nadu.

Poznajem mnoga sveta srca na ovom svijetu i svi oni kažu da nikad nije kasno za ljubav. Vjerujem im puno više nego onima koji tu unose u srce te neke statistike koliko ljudi ostane samo.

Primijetila sam da kao da postoji 2 vrste samaca...oni koji tiho, strpljivo nose taj svoj križ...i trude se svijet učiniti ljepšim, pomoći mnogima jer imaju puno slobodnog vremena....i oni koji zbog te svoje tuge nekako gotovo muče sve oko sebe.....i još k tome uništavaju možda i zadnju nadu tamo nekom patničkom jadnom srcu.

Svoju samoću i slobodno vrijeme koristim da usrećim druge. I vidim koliko i mene usreći kad zadnji atom snage poklonim nekome kome je još puno gore nego je meni. Ali mu i ne mora biti gore. Nije mi do danas jasno zašto svi oni koji su sami i imaju taj luksuz slobodnog vremena ne odu usrećivati druge ljude. Iako nisi iskreno sretan, dovoljno je da si miran i razuman, i ti ćeš čak i neka mala čuda činiti....
Radim trenutno na zamjeni u školi, ma koliko sam tamo imala prilike toj djeci pokloniti malo ljubavi i pažnje! Pa ta su djeca GLADNA ljubavi, već sad neki imaju skršena srca i već sad su neke onesposobili za život....!! A tek im je 14 godina!
Učila sam ih i jeziku i književnosti, ali najviše ipak onome što je mene naučio moj divan profesor - kako im uliti nadu da mogu imati lijep život i da moraju biti hrabri, da uvijek moraju odlučivati se za dobro.... Svaka je zemlja blagoslovljena koju dobar čovjek gazi...i ako će biti dobri ljudi, ljudi vjere i nade, željni pomoći drugima - ma da su ne znam kako teške okolnosti - bit će nekako!

Pa mogla bih vam ispričati barem 50 životnih priča od ljudi koji danas imaju 85 i 95 godina....i što su sve proživjeli...i ostali mirni i puni nade...a ne gorčine.... i takvi vam nikad neće dati savjet nakon kojeg će vam ostati gorak i težak okus na srcu...

Pazimo na svoje riječi....ovdje ne vidimo ljepotu svojih očiju, toplinu izraza na licu...ovdje imamo samo riječi....i one nas tu nekako definiraju.

Nisam dva puta pročitala ovu poruku, to nikad ne čitam, znam da će se opet pronaći tko zna kakve ružičaste note u ovoj poruci, ali na to se više neću obazirati.....

Radujte se, uvijek se radujte!!!!!

(ili makar imajte nadu i mir, kad već nema radosti)

A ti, Ana, liječi tu gorčinu koja je u tebi.... a tog bivšeg pusti jednom zauvijek iz svojih misli, otiđi i na 100 misa ako treba s nakanom da prestanu te misli na njega jer to nikako nije zdravo i mučiš se i vrtiš u začarani krug zla i muka. ODLUČI da želiš biti slobodna od tih misli, a onda idi Isusu da te oslobodi. Ja bih ti čak zabranila i spominjanje njega jer time sve iznova proživljavaš i čeprkaš po rani i ne daš joj nikako da zacijeli.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 12:54 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Jedino je LJUBAV VAŽNA.. :D

LJUBAV..

često je nema niti među bračnim parovima.. :a1430:

svak onaj tko živi u LJUBAVI..
nek se ne srami , ako ostane sam.. 8)

a što je to LJUBAV..?

To je savršena matematika izražena u ljubavi STVORITELJA
..prema svojim stvorenjima i iskazana u Beskrajnom Božanskom Milosrđu..

.tko ljubi ,Božja stvorenja na zemlji na Božanski način..

MOŽE BITI SIGURAN da mu

Život nije potrošen UZALUD.. :D :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 13:00 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Ana gledam realno...Bogu je sve moguce, da ti povrati sluh, da te blagoslovi veliko I obostranom ljubavi, brakom, djecom, pa moguce je da zavrsis I fakulte, da budes i doktorka na fakultetu....tebi nemoguce, Bogu moguce.....zna Bog I za tebe....nemoj sumnjat udat ces se....sto je danas tebi realnost, sutra to nemora bit.....zivot se u 1 sekundi promjeni.Imaj vjere Ana........da je sve moguce.......otkud znas kako tebe velika ljubav I sreca cekaju,ti nevjerujes, trebas nekog tko ce za tebe vjerovati...ja vjerujem za tebe. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 13:11 
Odsutan

Ana zasto si uvjerena da Isus za tebe nece nista uradit...znas li koliko je On divan, umro je za tebe, za svaki tvoj grijeh, vidio je tvoje suze, ti si njegova prva ljubav, ima On momka za tebe....savrsenog momka za tebe......budi realna Ana, dovoljno je da dodirnes Isusovu haljinu da te ozdravi od gluhoce, Bozija volja je da ti budes zdrava, da nebudes gluva, Tebinemoguce, Bogu moguce..nemoram te poznavat Ana da bi ti zeljeladobro, koje ti sam Bog zeli..zagrljaj sestrice u Kristu :a1163:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 13:16 
Odsutan

Ana ti si uvjerena urealnost koju gledas svojim ocima...al Ana Bozije oci nisu tvoje oci, Njrgova realnostje drugacija, Isus veli Ana ja cu za tebe sve uradit..sve sto ti Ana trebas uradit je doci kod Boga takva kakva jesi, I zamolit ga ono sto zelis....pusàaaaaaaaa :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 13:43 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Ana, sagledaj....SAN, Ela...i još poneki rekoše, podvukli su najbitniju stvar - LJUBAV!
A ljubav je darivanje sebe potrebitima, jednako i supružniku ako ga imamo. A ako nemamo? Tko kaže da nećemo imati (to reče i SAN). A zar ga MORAMO imati baš sada, u godinama u kojima to sami želimo ili u onima kad dođe do toga?
Uostalom, Ana, upitaj se, tko je (zar što je?) supružnik?
Bog najčešće PONUDI nekoga iz naše blizine/sredine. Samo On zna zašto nas je smjestio u nju, i nas ovakve kakvi jesmo, s manama i vrlinama, baš u ovo, mada nam se sad čini i sluđeno vrijeme… Samo Bog zna koja je osoba baš za nas (za tebe, mene, za svakog budućeg u braku). Samo On…Mada mi vjerujemo da mi biramo. Ne, ne biramo, mi samo PRISTAJEMO (prihvaćamo ponudu) ili ne!
A ako nekoga i prihvatimo, pa on ode - je li ta osoba bila "kandidat" za bračnog partnera, ili smo mi samo MISLILI da ga je Bog ponudio? Nije li ta osoba trebala biti samo prijateljski oslonac u životu? Otkuda da znamo (ja ne!)?
Ela pravo kaže: trebalo bi ti zabraniti da spominješ bivšega...bivšega - čega? Budućeg supružnika? Ma daj...Ti si samo mislima "To je taj", ali sad vidiš da nije.
I sad treba i Boga kriviti?
Ako baš MORAŠ kriviti ikoga, krivi ili sebe ili tipa...Mada mislim da ne treba nikoga.
Mi sve u životu tumačimo na svoj način, gledamo kroz svoje "naočale"...Zato doista, okreni se za 180 stupnjeva. Osloni se na Isusa. Pa on samo to čeka, ali kad će dočekati kad ti nemaš vremena za Njega jer si mislima, umjesto na Isusa, okrenuta stalno na bivšega...Opet pitam KOGA? Ne, nikako potencijalnog supružnika.
Život jeste roman ali koji mi sami pišemo...Pa okreni novu stranicu. Ne kidaj prethodne, samo je vrijeme početi pisati novi nastavak...Od tebe ovisi "žanr", dinamika, smisao...
A Isus neka ti je samo "sufler", pomalo "recenzent", ali nikako režiser! :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 14:00 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 10 zahvala
A tako je tesko zdrave,suze mi idu niz lice dok sam citala tvoju poruku,srce me boli jako i imam osjecaj da sam ga izgubila,a samo je bio oslonac ili tip kojeg je bog poslao na put da nesto naucim od njega on je samo bio bozja poruka,bozji rezervni tip da mogu uvijdeti ili shvatiti zasto je tako.Vjeruj ja imam toliko LJUBAVI,LJUBAVI KOJE SAM DALA i jos dajem al sad nemam vise komu osim sto dajem svojoj obitelji zivtonjicama_mackima, prijatejima a decka nemam kojemu bi dala,a imala sam al uzalud krivome a voljela ssm jako i on to zna jer je vidio.UGL reci mi kaj da napravim s novim likom taj se ne javlja,a vidi poruke,i ne odgovara.sta se dogada s njim? zna da mi se svida ,ali nebi isla dlaje ako on nece i ne milsi da nisam to to i nece na kavu.nista ne govori samo suti,i suti.SAMA sutnja.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2014 14:18 
Odsutan

Ana prekrizi svu svoju proslost, razmisljanja, nemoj vise mislit, sutra otidi na zornicu, ostaj u Crkvi do veceri, moli da tebi dragi Bog da tvog momka,onog kojeg ima za tebe, sigurna sam da ce taj doci u tu I tu Crkvu, bas sutra u vrijeme tvoje molitve...nesumnjaj Ana.....ima Bog momka za tebe. :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]