www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 11:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 30 tra 2015 12:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Jairova kći napisao:
Toma,a šta ako je Gospa upravo tim lokalnim "katolicima" potrebna za obraćenje,jer Bog šalje milost ,ali ljudi ne vide,ne shvaćaju.U Međugorje... i svima nama kome su otvrdnula srca,Gospodin po majci svojoj šalje dar milosrđa i poruku obraćenja srca.Proroci su slani u svrhu obraćenja i da pretkažu ljudima događaje koji će se odviti u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti kao npr:rat,glad,bolest itd.pa tako i u ovom slučaju,Bog nam iz velikog milosrđa svoga šalje BDM. Kako bi spremno dočekali te događaje i kako bi Bog zaštitio svoje vjerne,ako se obrate.Dosta poruka je bilo upućeno i vidioci su imali vizije,a odnosile su se na prošli rat na ovim prostorima.Kao što vidimo kod proroka Izaije 6,9-11: "Idi i kaži tom narodu:Slušajte dobro,ali nećete čuti,gledajte dobro,ali nećete spoznati.Otežaj salom,srce tom narodu,ogluši mu uši,zaslijepi oči,da ušima ne čuje,srcem na razumije,kako bi se obratio i ozdravio.Ja upitah: Dokle svemogući?On odgovori : Dok ne opuste gradovi,da budu bez stanovnika,kuće da budu bez ljudi i zemlja dok ne opusti." Kao što su neki ljudi kroz čitavu povijest očekivali drugi Isusov dolazak i mislili da će se Isus pojaviti u vremenu dok žive,tako i neki sada.Neki razmišljaju tako, kao da će dočekati drugi Isusov dolazak za života,a ne znaju šta će biti sutra i kad će umrijeti.Vrijeme je najveći čovjekov neprijatelj.Kažeš ne treba žuriti s priznanjem Međugorja i drugih svetišta itd.Ok.to shvaćam,ali šta je s našim obraćenjem,hoće li i ono sačekati kod Boga pitam se?? 34 god. se Gospa ukazuje u Međugorju...nekima ni to nije dovoljno za obraćenje.Uvijek se pokazuje prstom na sporedne stvari,na lokalno stanovništvo,na biskupe,na svećenike itd. Ono što je zaista bitno a to je da je Gospa došla s porukom da se obratimo,da odbacimo teret zlih djela i okrenemo se Bogu i njegovoj svemoćnoj ruci spasenja.Da,to je Gospa htjela da kaže,a sasvim je nebitno je li se ukazala Mati koji je otišao u svećenike ili Jozi koji ima obitelj.Kao da Bog bira po tome i gleda kao što mi licemjerno gledamo jedni druge?!?Ne...nama je potrebna METANOIA...potpuna promjena naših motiva,želja,sudova...promjena srca,vatra Duha Sv.

Ko to kaže da se Gospa ukazuje u Međugorju? Kako znaš da se išta ukazuje, a ako se i ukazuje - kako znaš da se Gospa ukazuje?
Možda se nešto nadnaravno događa, ali nije Gospa u igri.
Kako biraš kome ćeš vjerovati?
Zašto vjeruješ Vicki i vidiocima, a ne vjeruješ Crkvi? Zašto misliš da Crkva u svome dvotisućljetnom postojanju - nije pokopčala kako i zašto se priznaju neka svetišta, a neka ne?
Ukratko, moje pitanje je, zašto, ti osobno - prihvaćaš autoritet vidioca po pitanju Međugorja, a ne prihvaćaš autoritet Crkve?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 15:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
30 km ..ljubomore.od Bijakovića.

što se to nije
u mome selu zbilo
pa bi se danas
tu slavilo i pilo;
i hodočastilo

moja polja zjape prazna
nema apartmana
ni kafića
teško se radi..
a lova ; sića..

Bijakovići...Bijakovići
sram vas bilo...
što se to kod nas
nije zbilo.

:a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 16:01 
Odsutan

..e moj Svijete, svijete ; što bi ti bez KRISTA..

..u zemlji tame, suncem obasjanom
..ljudsko roblje.. kroz glib puzi..
..iskeženih očnjaka ....pozdravljaju ..jedni druge..
..AVE SVIJETE..

..s osmijehom na licu..s nožem u ruci..
..ponosno kopaju.. jedni po drugima..
..u utrobama.:.traže....zlato i tamjan..

..u zemlji tame..suncem obasjani..
..kosturi se bjelasaju..u temeljima..
,,po krovovima ..škripeći pjevaju
AVE SVIJETE..

..u odori sveca..smrt hodi.
..okićena draguljima..i sjajnim žezlom..
..vodi spodobe ljudske..
..prema Tronu Slave Zemaljske..

..na tronu ..mase slave..
..marionete kneza tame..
.izobličenih lica,.pjevaju uz ratne trublje..
.i svađaju se .oko plijena..
AVE SVIJETE..AVE..

..svud okolo..
..upregnute u jaram..umjesto konja..
..ljudska stada..kočije moćnika vuku,..
..a oni se krvlju njihovom ....naslađuju...
-
..žuto sunce..prži zemlju..
....uzvodno prema tronu..
..teku rijeke zelene..
..pune lešina..vraćaju
..svoj plijen..zavodniku..
AVE SVIJETE..AVE..

...u daljini..na horizontu..
…mala povorka ljudskog lika...
..na koljenima hodi.. duginim stepenicama.
…prema Nebu..Međugorskom..

..u otvorenom Nebu..
..zrake užarenog srca..plamte
.i.miluju stvorove ljudske..
dižući ih gore..u Slavu..

e moj Svijete..svijete ....što bi ti bez KRISTA…

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 16:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 42 zahvala
Zahvaljeno je: 12 zahvala
Odgovorit ću protupitanjem.Kako ti znaš da se Gospa nije ukazala??Navela sam Izaiju,koji je te riječi,slično kao i vidioci naših dana (znači,riječi koje nisu njegove,nego od Jahve,Boga živoga) u svoje vrijeme uputio onima koji tada nisu vjerovali.Izaija je dolazio iz dobrostojeće obitelji, bio oženjen i imao 2 sina i nakon toga je imao vizije i dar proroštva,kao što su i neki vidioci osnovali svoje obitelji a neki nisu,pa ih stoga neki osuđuju,što je van pameti.Ja vjerujem u ukazanja kao što i vjeruju i milijuni hodočasnika kojima su se desile promjene u nutarnjem životu ili u zdravstvenom pogledu,a koje su i svjedočili.Kako može "nešto drugo" da zahtijeva molitvu,post i pokoru?Kako može "nešto drugo da zahtijeva da se moli što više??Kako može "nešto drugo" da kaže :Evo vam kamenja koje pomažu kao Davidu praćka protiv Golijata(odnosno pomoć nama protiv sotone)a to su:
1.Molitva krunice srcem
2.Euharistija
3.Biblija
4.Post
5.Mjesečna ispovijed
To sve Gospa poručuje,da bi ojačali u teškim danima i našli pouzdanje u Bogu,jer je rekla "Kad biste znali koliko vas ljubim,plakali biste od radosti."
Čak i da to vidioci sami izmišljaju(pretpostavimo)zar u tome ima nečeg lošeg pitam te?
Kako bi "nešto drugo" pozivalo na svetost i obraćenje ? Evo ti primjer kad su učenici tražili od Isusa da zabrani onima koji nisu bili s njima da izgone zloduhe u Njegovo ime,a on im je rekao:"Ne branite im.Ko nije protiv nas za nas je." Ili kad su Isusu rekli da po poglavici đavolskom izgoni zloduhe,a On je rekao:"Može li sotona,sotonu izgoniti?"Ono što želim da kažem jeste:Kako vidioci mogu pozivati na molitvu,euharistiju,ispovijed i obraćenje,osim ako to ne dolazi kao poruka od Boga,preko BDM.I ako ne dolazi,od koga može dolaziti?A znamo da sotona ne poziva na euharistiju i ispovijed.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 19:10 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Jairova kći napisao:
Odgovorit ću protupitanjem.Kako ti znaš da se Gospa nije ukazala??

Ne znam. Zbilja ne znam dal se Gospa ukazuje ili se ne ukazuje. Ja vjerujem da tu procjenu u teističkom katoličkom svijetu - će najbolje donijeti Crkva. Koja se time bavi. Već 2000 godina. Isto kao što ne bih raketu za Mjesec sama projektirala jer pojma nemam
o matematici i fizici i strojarstvu i kojim već fahovima koji su potrebni za pravljenje rakete za Mjesec, posao pravljenja rakete
bih prepustila onima koji su to studirali i koji s time imaju iskustva. Jer mi se čini da je to razumno. Ne samo da ne bih sama pravila raketu za mjesec nego ne bih ni sama popravljala vodokotlić, jer pojma nemam o popravljanju vodokotlića, iako vjerujem da bih to, ulagajući određeni napor nakon nekog vremena bila u stanju savladati. Z razliku od rakete. A procjenu nadnaravnih ukazanja stavljam barem u rang pravljenja rakete prema kompleksnosti zadatka.
A sad te ponovno moram pitati - s obzirom da si odgovorila protupitanjem - zašto ti misliš da si u stanju bolje procijeniti
situaciju u Međugorju nego Vatikan?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 19:26 
Odsutan

Mnoštvo razumnih ljudi, visokobrazovanih, stručnjaka, u fizici, matematici,kemiji, filozofiji
tvrde NEMA BOGA, i da je sve nastalo...po nekakvoj pametnoj energiziranoj evoluciji..
Zašto ne vjerujemo EU..koja je iz USTAVA izbacila BOGA..
Europi koja je nastala na kršćanskoj tradicji..

Zašto se onda ne pouzdamo u NJIHOV RAZUM I INTELIGENCIJU.

a vjerujemo više npr..
.domaćici Mariji..
.drvodjeli Josipu..
.Faustini Mariji Kowalsky
..fra Jozi Zovku..
.itd.

Jao vama, pismoznanci i farizeji!«
(Lk 11, 39–52)

»Jao vama, pismoznanci i farizeji! Licemjeri! Zaključavate kraljevstvo nebesko pred ljudima; sami ne ulazite, a ne date ući ni onima koji bi htjeli.« 14

Hvalospjev ljubavi

Kad bih sve jezike ljudske govorio
i anđeoske,
a ljubavi ne bih imao,
bio bih mjed što ječi
ili cimbal što zveči.

Kad bih imao dar prorokovanja
i znao sva otajstva i sve spoznaje
i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao,
a ljubavi ne bih imao - ništa sam!

I kad bih razdao sav svoj imutak
i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže,
a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo.

Ljubav je velikodušna,
dobrostiva je ljubav,
ne zavidi,
ljubav se ne hvasta,
ne nadima se;

nije nepristojna,
ne traži svoje,
nije razdražljiva,
ne pamti zlo;

ne raduje se nepravdi,
a raduje se istini;

sve pokriva,
sve vjeruje,
svemu se nada,
sve podnosi.

Ljubav nikad ne prestaje.

Prorokovanja?
Uminut će.

Jezici?
Umuknut će.

Spoznanje?
Uminut će.

Jer djelomično je naše spoznanje,
i djelomično prorokovanje.

A kada dođe ono savršeno,
uminut će ovo djelomično.

Kad bijah nejače, govorih kao nejače,
mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače.

A kada postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko.

Doista, sada gledamo kroza zrcalo,
u zagonetki, a tada - licem u lice!
Sada spoznajem djelomično,
a tada ću spoznati savršeno,
kao što sam i spoznat!

A sada ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje.

Ali najveća je među njima ljubav.

"Iz poslanice Korićanima 13"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 21:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Naggar,nemam pojma s kime ti tu uspoređuješ farizeje,ali farizeji su upravo bili oni koji su odlično se držali propisa a ljubavi o kojoj pričaš nisu pojma imali,niti su prihvaćali Isusa i njegova upozorenja i zahtijeve za preobrazbom tj metanoiom.Pero Kvržica,mene ne nagoni ništa,ja jednostavno... vjerujem...tj.intuitvno osjećam da su ukazanja istinita a naravno i po svjedočanstvima ostalih ljudi i ozdravljenjima,a vjera je dar božji koji se može primiti molitvom i ustrajnim istraživanjem,čitanjem,usporedbama u Bibliji itd. "Tražite i naći ćete" .Vjerujem i zato jer u cijelom svijetu postoji dosta Gospinih ukazanja i koja su skroz identična ia pogotovu jer su se dešavala u različitom vremenskom periodu.Vjerujem pogotovu zato jer šta ako Bog na sudu mene bude isitivao o tome.Jer Isus je rekao:"Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle,zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.Zato kažem vam,svaki će se grijeh i Bogohulstvo oprostiti ljudima,ali rekne li tko protiv Duha Sv.neće mu se oprostiti ni na ovom ni na ovom svijetu!" Matej 12. Ko pozaje Bibliju zna da je to grijeh ne vjerovanja da Bog SAMO PO DUHU SV. ozdravlja,liječi,obraća i potiče na molitvu i to s trajnim pozitivnim poslijedicama po čovjeka, zauvijek i za vječni život.Eto,toliko od mene...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 tra 2015 22:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Peltrasius dobro kažeš...ne zanima me ništa kao moje obraćenje i da spoznam što je istina.I Mojsije je donosio zapovijedi i poruke od Boga među one koji su se klanjali zlatnom teletu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 02:06 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
"Kada se jedna mlada Talijanka vratila doma i počela s prijateljima pregledavati snimke iz Međugorja, ostala je šokirana. Na jednoj snimci, iza lijevih vrata crkve, vidi se silueta Gospe kako s plaštem i velom oko glave lebdi iznad hodočasnika. Fotografija je nastala sredinom kolovoza 2012 godine, u večernjim satima za vrijeme hodočašća mladih. Oduševljeno je odmah nazvala prijatelje u Međugorju i ispričala im što je snimila. Sliku im je poslala e-mailom."

Svi se oduševiše,ponajviše vidioci ter hercegovački franjevci , a slika obiđe svijet u tili čas.
Tako reče mlada Talijanka, ali, ali....
Na fotografiji se vidi luster na djelu zida od crkve, a taj je luster sa tog mjesta maknut prije više od 10 godina.....
LOL
P.S. Slika je i danas u uporabi, a jedan "eminentni" dnevni list iz RH polaže pravo na nju , zaštitivši je svojim žigom.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 svi 2015 02:38 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Nego, draga djeco, molite se Bogu da se Crkva što kasnije očituje o Međugorju, jer nas u suprotnom kao narod hrvatski ,čeka bruka, a možda gnjev ili podsmijeh svjetskih katolika....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]