www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 06:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 04 svi 2015 17:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
ubili ste me. jel svima ovdje cvate cvijeće? Jedino mene ne ide. O čemu se radi? Ova ima zaručnika, razbacuje se; jedan je vata, drugi piva sonete, treci skida zvizde sa neba. Ovi ima curu, ova ima muža, sve 5! Ka upisuju se ispiti, uče se strani jezici, Minhen, Frankfurt Štutgart, ma nema di se ne ide. Ova išla Rim, pa Međugorje, a druga joj ka govori ajde u Padovu, tamo je bolje. Vama cvijeta cvijece ljudi moji! Ja da otvorin pogrebnu firmu nikad vise niko ne bi umra, kolke san srice!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 17:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
dujam napisao:
ubili ste me. jel svima ovdje cvate cvijeće? Jedino mene ne ide. O čemu se radi? Ova ima zaručnika, razbacuje se; jedan je vata, drugi piva sonete, treci skida zvizde sa neba. Ovi ima curu, ova ima muža, sve 5! Ka upisuju se ispiti, uče se strani jezici, Minhen, Frankfurt Štutgart, ma nema di se ne ide. Ova išla Rim, pa Međugorje, a druga joj ka govori ajde u Padovu, tamo je bolje. Vama cvijeta cvijece ljudi moji! Ja da otvorin pogrebnu firmu nikad vise niko ne bi umra, kolke san srice!

Citaj pazljivo... Samoca me vec ubija godinama, toliko o tomu koliko sam sretna. A ne pomaze ni molitva, ni hodocasca ni nista u tom pitanju. Jos uvijek sam sama.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 18:02 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
lalelu napisao:
dujam napisao:

Citaj pazljivo... Samoca me vec ubija godinama, toliko o tomu koliko sam sretna. A ne pomaze ni molitva, ni hodocasca ni nista u tom pitanju. Jos uvijek sam sama.

"Ja mislim da je sv Duje ( 8) ) najstarija katedrala na svetu. Ali netko mi je rekao da ovdje u st ima još jedna starija crkva :?
Ako tko hoce posjetiti bogatu kulturnu baštinu splita, neka se javi, uz mali preduvjet: da bude osoba ženskog roda, slobodna, eto... :oops:"
Dujam, na drugoj temi

Ne čitaš ti Lalelu nijednu temu osim ove, jel? :lol:
Hmmm, nema Splita do Splita - tebe volim ja! Jel tako ono bi pjesma?;)

P. S. Dujam, znaš šta ću ti reći? Dosta ti lupaš, slabo si ti tu teologiju ganjo,
al da imaš duha, pa stvarno imaš duha! :a1430:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 19:23 
Odsutan

perokvrzica napisao:
lalelu napisao:
dujam napisao:

"Ja mislim da je sv Duje ( 8) ) najstarija katedrala na svetu. Ali netko mi je rekao da ovdje u st ima još jedna starija crkva :?
Ako tko hoce posjetiti bogatu kulturnu baštinu splita, neka se javi, uz mali preduvjet: da bude osoba ženskog roda, slobodna, eto... :oops:"
Dujam, na drugoj temi

Ne čitaš ti Lalelu nijednu temu osim ove, jel? :lol:
Hmmm, nema Splita do Splita - tebe volim ja! Jel tako ono bi pjesma?;)

P. S. Dujam, znaš šta ću ti reći? Dosta ti lupaš, slabo si ti tu teologiju ganjo,
al da imaš duha, pa stvarno imaš duha! :a1430:

Sad vidim da sam gore stavila krivi smajlić! Glupi mob, slabo vidim smajlane - htjela sam staviti smajlić - daj pet - a ispade ovaj ružni - ko da imam nešto protiv ovog šta je Dujko reko.
Dujko svaka čast.
:b112:

Vrh
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od perokvrzica na 04 svi 2015 19:24.
Razlog: Dupli post
PostPostano: 04 svi 2015 22:31 
Odsutan

HAHAHA, ma što lupam u teologiji? :lol: Nisam ni godinu dana vernik, tek se preobratio. Nisam ni bibliju do kraja pročitao - nadam se da mi je ovo dobra isprika hah :-) Evanđelja jesam :b112:
Pero moj..
Eeee, mlad lud i nadobudan. :a1490: :a1490: Ma meni nikako nije jasno zašto non stop svi ovde pričaju o teologiji. :roll:

p.s. zašto ovde nitko ne kaže koliko ima godina?

A za tebe gore Lalela moja. Aj objasni mi. Ne razumin se ja u to, kako Bog i šta radi. Ali, šta ti misliš da ces ti molit i hodocastit i da ce ti Bog poslat nekoga muža? Šta misliš da Bog šalje tako; izvadi nekog Cassanovu iz livog džepa , i kaže ti: evo ti kad si molila! Bog je tu za duhovnu riječ, nemoj miješat neke stvari. Želim ti reć, možda tribaš prominit pristup ako ti nije do sada išlo, npr snizimo kriterije:

"Ma tko prica o fizickom izgledu? Karakter osobe je vazan. Vazno je da je vjernik, vijeran, obiteljski covjek, inteligentan, obrazovan. Ako uz to jos lijepo izgleda, dobro. Ako ne , nije problem."

Alooo, pa ti bi jackpot, :b101: :b101: :a1490: :a1490:
Vidi kako si mudro napisala: "obiteljski covjek, inteligentan, obrazovan." - Znači ako imaš ovo troje imaš i para 8)
Znaš šta je meni problem?
Tako san naša neku curu..I ona meni kako se molila Bogu, i da je Bog mene posla njoj. Ja tu već obolia na živce. Al dobro. I onda, nekako vidin, previše je u duhovnosti, sve je duhovno; znaš one šta viruju u teorije zavjere? Ti tipovi sve povezuju s teorijon zavjere. Tako ona sve povezuje s Bogon. Ali sve. Ako je kruh na sniženju i ona ima točno toliko para za kupit kruh; pogodi šta? Bog je posla sniženje. To je meni malo "bolesno". Takve osobe ka da ne žive na ovon svitu, nemaju doticaj sa realnosti. Mene to strašno odbija. :twisted:
Ugl 8) Negooo, izlaziš negdi vani, ili tako nešto?
Malooooo čaganja :b101:
Damo jesi li za čagu? hahahahahahah, ma šalim se ja

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 svi 2015 22:43 
Odsutan

Je li vidite vi ovo, ma pogledajte molim vas!

SAN napisao:
...Ja očekujem da ću sresti dečka kao sveti Anto, lijepog I bogatog kao Ronaldo...

Eto, je li vidite! :b101: :b101: :b101: :b101: :b101: :b101:

SAN, vjerovatno ces poludit (uzdam se u onih 10% da neces),al šalim se :b101: :b112:

Pero vidia san da si napisala da Bog stoji iza svakog našeg susreta jer je on Stvoritelj. Al nema logike. Gdje je moja slobodna volja? Ja npr nisan više s ono curon, to je moja slobodna volja. Sad ce joj on poslat nekog drugog? A šta da san ja odlučija ostat s njom? Onda taj drugi koji bi sad triba bit poslan njoj mora bit s nekon drugon, i tako miljun ljudi dalje... Kužiš fakat sestro? Na ovom svijetu smo se organizirali, kako tako, Bog nam daje duhovnu hranu, svakodnevno, da radimo dobra djela i borimo se protiv zloga. Bog radi čuda kad od tvrdog srca napravi dobro, kad nam pokuca na vrata. Na nama je da ga pustimo unutra. Bog ne šalje muževe i žene, ne radi hoolywood, nije on zlatna ribica, jer ne bi imalo smisla. Zašto bi ti Bog poslao muža? Zašto bi meni ženu? Oni jučer stavi da se POMOLE BOGU DA MU POVECA PLACU?? Oni da mu da posao? Ljudi su razapeti živi prije par dana. Dok čitaš ovo jedna curica je silovana. Ti pričaš o poslu, ona priča o plaći, ova priča o momku koji je Jackpot. Ma ja se naježim kad mi to ljudi kažu. To je laž. Kažem ti, nisam čitao teologiju, ne znam kako navode Boga u knjigama, ali vjeruj mi ženo, patnja je nužna. A sreća, nije u tim stvarima. Dobro je Sudac rekao; onaj tko zna patit, zna ljubiti. Onaj tko ljubi je sretan.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 09:54 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Dujam nije fer nisam to napisala...napisala sam sestrici u Kristu da neocekuje da ce sresti .....itd....bolje receno htjela samo joj reci da ocekuje da ce sresti nekog kao sto si ti.....
Dujam ako zelis ljubav, zenu moras se za nju boriti.....prva koja naide, nemoj je sudit za grijehe, zenis se....radi ljubavi prema njoj sve podnosi, sva njena bicevanja I nepravde prema tebi , kukas kako ti u ljubavi neide, ice, malo se otvori sreci koju imas, prvu koju ocima vidis, zeni..... :D :D :lol: :-D ....tako vise neces kukat dau ljubavi srice nemas.....
Btb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 09:57 
Odsutan

dujam napisao:
HAHAHA, ma što lupam u teologiji? :lol: Nisam ni godinu dana vernik, tek se preobratio. Nisam ni bibliju do kraja pročitao - nadam se da mi je ovo dobra isprika hah :-) Evanđelja jesam :b112:
Pero moj..
Eeee, mlad lud i nadobudan. :a1490: :a1490: Ma meni nikako nije jasno zašto non stop svi ovde pričaju o teologiji. :roll:

p.s. zašto ovde nitko ne kaže koliko ima godina?

Svašta lupaš. :wink:
Al ne brigaj i ja lupam, teško da itko tko se teologijom nije sustavno bavio može ne lupati. :roll:
To sam ti pokušala reći - kada si izjavio da se Franovo znanje može skupiti u 7 dana. Ne može.
Nema tehorije. :wink:
Kažeš - meni nije jasno zašto se ljudi ovdje bave teologijom? A meni nije jasno kako tebi mozak tako čudnovato funkcionira. :roll: Ovo je vjerski forum. Nije iskrica. hr - ili kak se već zove ta stranica. Nije forum o poljoprivredi, pa da ljudi dijele informacije o tome kako je najbolje posaditi krumpir. :roll: O čemu bi to ljudi ovdje raspravljali i mislili nego o religiji i smislu života? Meni je sasvim logično da si ljudi ovdje pokušavaju naći odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Na ta pitanja - slučajno - odgovara teologija. Drugi par rukava je hoćeš li se ti jednom kada iskopaš odgovore koje teologija nudi - moći tim odgovorima zadovoljiti. :wink:

Citat:
Pero vidia san da si napisala da Bog stoji iza svakog našeg susreta jer je on Stvoritelj. Al nema logike. Gdje je moja slobodna volja? Ja npr nisan više s ono curon, to je moja slobodna volja. Sad ce joj on poslat nekog drugog? A šta da san ja odlučija ostat s njom? Onda taj drugi koji bi sad triba bit poslan njoj mora bit s nekon drugon, i tako miljun ljudi dalje... Kužiš fakat sestro? Na ovom svijetu smo se organizirali, kako tako, Bog nam daje duhovnu hranu, svakodnevno, da radimo dobra djela i borimo se protiv zloga. Bog radi čuda kad od tvrdog srca napravi dobro, kad nam pokuca na vrata. Na nama je da ga pustimo unutra. Bog ne šalje muževe i žene, ne radi hoolywood, nije on zlatna ribica, jer ne bi imalo smisla. Zašto bi ti Bog poslao muža? Zašto bi meni ženu? Oni jučer stavi da se POMOLE BOGU DA MU POVECA PLACU?? Oni da mu da posao? Ljudi su razapeti živi prije par dana. Dok čitaš ovo jedna curica je silovana. Ti pričaš o poslu, ona priča o plaći, ova priča o momku koji je Jackpot. Ma ja se naježim kad mi to ljudi kažu. To je laž. Kažem ti, nisam čitao teologiju, ne znam kako navode Boga u knjigama, ali vjeruj mi ženo, patnja je nužna. A sreća, nije u tim stvarima. Dobro je Sudac rekao; onaj tko zna patit, zna ljubiti. Onaj tko ljubi je sretan.

E vidiš - ti si ovdje postavio niz teoloških pitanja na koje nema jednostavnih odgovora.
Ja ti ne mogu na ta pitanja odgovoriti ni približno suvislo kako bi mogao Fran.

Za ovu tvoju djevojku - kažeš di je tvoja slobodna volja - pa ti si nju ostavio. Ok, ti si koristio instrument slobodne volje kako bi je ostavio. Ali da bi je ostavio - ti si morao biti s njom. A da bi bio s njom - morao si je sresti. Više od toga - da bi je sreo - morao si se roditi. A i ona se morala roditi. Ako prihvatimo da je Bog taj koji je stvorio ovaj svijet i ako prihvatimo da je on "najjači" igrač stvarnosti u kojoj živimo - onda je on u konačnici taj koji cjelokupnom realnošću dirigira. Što znači da ti nju nisi sreo slučajno. :wink:
Citat:
Bog ne šalje muževe i žene, ne radi hoolywood, nije on zlatna ribica, jer ne bi imalo smisla.

Nego tko šalje muževe i žene? Padaju s neba?

Citat:
Oni jučer stavi da se POMOLE BOGU DA MU POVECA PLACU?? Oni da mu da posao? Ljudi su razapeti živi prije par dana. Dok čitaš ovo jedna curica je silovana. Ti pričaš o poslu, ona priča o plaći, ova priča o momku koji je Jackpot. Ma ja se naježim kad mi to ljudi kažu. To je laž. Kažem ti, nisam čitao teologiju, ne znam kako navode Boga u knjigama, ali vjeruj mi ženo, patnja je nužna. A sreća, nije u tim stvarima. Dobro je Sudac rekao; onaj tko zna patit, zna ljubiti. Onaj tko ljubi je sretan.

A ovdje si otvorio - po meni pitanje nad pitanjima. Najjači ateistički argument protiv postojanja Boga - problem zla. Po meni, jel , ima više tih argumenata.
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega. Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da se ostvare i na spolnom i emocionalnom planu? Zato što uvijek ima onih kojima je gore? Kako to što uvijek ima onih kojima je gore anulira tvoje potrebe?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2015 16:21 
Odsutan

perokvrzica napisao:

Svašta lupaš. :wink:
Al ne brigaj i ja lupam, teško da itko tko se teologijom nije sustavno bavio može ne lupati. :roll:
To sam ti pokušala reći - kada si izjavio da se Franovo znanje može skupiti u 7 dana. Ne može.
Nema tehorije. :wink:
Kažeš - meni nije jasno zašto se ljudi ovdje bave teologijom? A meni nije jasno kako tebi mozak tako čudnovato funkcionira. :roll: Ovo je vjerski forum. Nije iskrica. hr - ili kak se već zove ta stranica. Nije forum o poljoprivredi, pa da ljudi dijele informacije o tome kako je najbolje posaditi krumpir. :roll: O čemu bi to ljudi ovdje raspravljali i mislili nego o religiji i smislu života? Meni je sasvim logično da si ljudi ovdje pokušavaju naći odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Na ta pitanja - slučajno - odgovara teologija. Drugi par rukava je hoćeš li se ti jednom kada iskopaš odgovore koje teologija nudi - moći tim odgovorima zadovoljiti. :wink:

ČEKAJ, ČEKAJ. Da raspravimo nešto, zar tebe-tražim nije isto što i iskrica.hr? :shock:
:a1490: :a1490: :a1490: :b101: :b101:

Da, nije mi jasno, što ne kupe knjige i čitaju, nego jedni druge pitaju. Meni nije jasno kako možeš očekivat neki iskren odgovor preko neta, kako znaš da je Fran vjernik, možda te zaj, možda ti nekad krivo odgovori, možda namjerno krivo odgovori,.. Puno je tu pretpostavki, za mene :D Ja govorim svoje mišljenje :b112:

perokvrzica napisao:
E vidiš - ti si ovdje postavio niz teoloških pitanja na koje nema jednostavnih odgovora.
Ja ti ne mogu na ta pitanja odgovoriti ni približno suvislo kako bi mogao Fran.

Odgovorio sam ja, sam sebi :b112:
perokvrzica napisao:
Za ovu tvoju djevojku - kažeš di je tvoja slobodna volja - pa ti si nju ostavio. Ok, ti si koristio instrument slobodne volje kako bi je ostavio. Ali da bi je ostavio - ti si morao biti s njom. A da bi bio s njom - morao si je sresti. Više od toga - da bi je sreo - morao si se roditi. A i ona se morala roditi. Ako prihvatimo da je Bog taj koji je stvorio ovaj svijet i ako prihvatimo da je on "najjači" igrač stvarnosti u kojoj živimo - onda je on u konačnici taj koji cjelokupnom realnošću dirigira. Što znači da ti nju nisi sreo slučajno. :wink:

Ne dirigira Bog, da dirigira ne bi bili slobodni. Bog jest glavni uzrok našeg susreta, točnije bi bilo reć prauzrok(ako ta riječ postoji) ako ćeš tako gledat, ali ne u smislu da on dirigira i šalje ljude jedne drugima. Što želiš reć? Da je mene Bog poslao njoj, i da je to to? Da necu imat ženu u životu? :b112:

perokvrzica napisao:
Nego tko šalje muževe i žene? Padaju s neba?

Nitko ne šalje. Rađaju se :b101:

perokvrzica napisao:
A ovdje si otvorio - po meni pitanje nad pitanjima. Najjači ateistički argument protiv postojanja Boga - problem zla. Po meni, jel , ima više tih argumenata.
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega. Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da se ostvare i na spolnom i emocionalnom planu? Zato što uvijek ima onih kojima je gore? Kako to što uvijek ima onih kojima je gore anulira tvoje potrebe?

Ne, ne tvrdim za čuda kao što je trudnoća(koja je bila nemoguća). Ali mi biramo svojim emocijama. Da ti objasnim nešto. Sad se ne šalim. Ja nisam ni godinu dana vjernik. Od tih godinu 6 mjeseci sam bio na brodu. Bez mise, bez štiva, bez ičega. I da ti kažem nešto, zdrav razum je itekako bitan. Onaj gore napiše: "molim se Bogu da je ne volim više". I sad ce njemu Bog maknit emocije, jel? Ma Bog hoce da on shvati ljubit na pravi način, a ne ta ljubav o kojoj on priča. To je nezdrava ljubav. To nije ljubav. To ti se ne može dogodit ako ljubiš i ako si onakav kakvog te Bog želi. Neko je stavia u molitveni lanac: "Neka mi kceri uspiješno završe srednju školu i fakultet sa odličnim/tako nešto". Pa to je laž. To je pravljenje zlatne ribice od Boga. I to je nezdravo. Ona nije molila Boga da kceri budu dobre osobe ili što ja znam, vec da završe fax. Ona je u iluziji kapitalizma. Ništa više. Kao i kad se molite Bogu za muževe. Svašta ljudi u crkvi izmišljaju. Moli Boga da budeš na njegovom putu, da izdržiš taj put. Ne molite za iluzije gdje mislite da ce te bit sretni. "Ona je odlučila da ce bit sretna ako ima muža i sad moli Boga za muža"- to je iluzija. Je li shvaćaš o čemu ti pričam? Isus se iz ljubavi dao. Pozvao nas da budemo kao On. Cijela teologija i sve teorije vise u toj činjenici. Ljubi sebe i druge.

perokvrzica napisao:
Zašto se ljudi ne bi molili Bogu da dobiju posao? Ta moraju živjeti od nečega.

Mislim da je lijepa usporedba u Bibliji sa tim pitanjem: kao ptice se ne brinu što ce sutra jesti. Božija providnost

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 174 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]