www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 13:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 20 svi 2015 19:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
lalelu napisao:
Ivona napisao:
lalelu napisao:
Lijepo ovo sve zvuci. Samo do 30. godine i nisam brinula. Uvijek sam govorila, bit ce. Dat ce Bog. Sigurna sam u to. Vjerujem u to. Pa sam opet sama docekala 30. pa i 33.
Kkao biti zadovoljan kad patis?
Samo moras cekati. Dokad cekati. U 85. mi ljubav isto ne treba.

Sestro draga, ako doživiš 85. ljubav se i tad živi! :wink: A i ovaj period, kada si sama..također možeš živjeti punim plućima da tvoji dani budu ispunjeni, bogati...a ne samo opterećeni mislima o samoći!
Svi smo mi različiti, osobe za sebe..i Bog za nas ima različite planove! Ja ti ne mogu reći zašto je to tako..Ne kažem uopće da ti je lako, al' tvoja želja za dečkom, za obitelji toliko je jaka..da te pomalo zasljepljuje, da ti ne dopušta uživati, radovati se..izvrće neke stvarnosti!
Neka ti bude najbitnije spasenje tvoje duše..Na ovom svijetu smo prolaznici, putnici..Zemaljske patnje su kratke naspram onih vječnih! Bog nam daje spoznati, onoliko koliko smo spremni nositi! Nosi svoj križ sa strpljivošću, koliko god ti to bilo teško...i vjeruj, tvoje srce će se promjeniti..mnogo toga će se promjeniti u tvome životu!
Moli Boga da ti da spoznati, što je Njegova volja za tebe..i hrabrost, strpljivost da je prihvatiš! Živeći u miru s Bogom, sa samim sobom...život je mnogo ljepši, ispunjeniji,...sve ima svoj smisao!
Želim ti obilje Božjeg blagoslova...i da nađeš svoj mir!

Ne mogu biti sama’ i druga lica straha koji nas priječi spoznati smisao samoće

http://www.bitno.net/obitelj/ne-mogu-bi ... ao-samoce/

Da da Bog za nas ima razlicite planove. Za enkoga ima plan da bude sretan i ne bude sam. Za drugoga ima ocigledno plan da bude sam i nesretan. Ja sam zavrsila u drugoj grupi. To njega volja za mene i sto ja sad tu mogu? A za mene to nema smisla.

Ne,sestro draga,nije Bozji cilj i Njegova volja da ti budes nesretna,upravo suprotno!On zeli da ti srce bude ispunjeno i radosno a to ce biti tek u iskrenoj zagledanosti u Njega,kroz sakramentalni zivot i molitvu :grlim te:
Dobro ti Ivona kaze da najprije mislis na spas duse.Tko zna zasto si sama,mozda si propustila neku dobru priliku,mozda zbog rana iz djetinjstva...bit je otvorit se Njemu,sad to zvuci ko jos jedna "propovjed" nekog tko je sretan pa drzi prodike,ali ije tako.I ja sam bio sam i nije lipo,ali bija san i u puno gorim situacijama pa sam jos tu,nebitno,srce mi je ispunjeno(koliko to uopce ovdje moze biti)ali iman mir i radost jer sam s Njim i znam da me drzi ko kap vode na dlanu,bas uvik je tu i On je moja jedina sigurnost.Lipo je imat curu,prijatelje,obitelj ali sver to me ne ispunjava.
Bog nas je stvorio da zivimo i umiremo za drugog i otud tolika bol kad si sam,slazem se da je jako tesko ali da se nositi cak i samoca do kraja zivota ako smo sa Njim,jer cilu vjecnost cemo bit okruzeni Ljubavlju,zivim Bogom i svim dusama koje se spase,toliko cemo se ocistiti i ljubiti jredni druge Gore da cemo na svu ovu muku lako zaboravit.Zamisli,ovaj zivot je kao stotinka naspram cijele neogranicene vjecnosti.
Mozda san otisao predaleko(iako mislin da nisam),shvacam tvoju bol i ogorcenost,ali trazi muza kroz neku molitvenu zajednicu,krscansku spajalicu..ali trazi sa nasim Ocem i naci ces,On ce ti dat mir i srce sa deckom ili bez Njega,ali virujem da ces naci decka i molit cu za tebe.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 svi 2015 19:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Ma pusti što ti oni pričaju. Božiji cilj za tebe jest da budeš sama, nesretna i da patiš. Oni te samo žele utješit, ne slušaj ih!!

Ja sam isto tako molia Boga za posao od 45 000eura, i nije mi ga dao. Zamisli ti to? A jednom Todoriću je dao miljarde. Želim ih i ja, i molim Boga, a on mi ih ne da. Da se odma razumimo, ne želin ić radit, želim samo pare. I izmolia san 19 000 krunica i još ih nisan dobia. Pa kakav on to plan ima s menon, kad mi ne želi dat novce? To me toliko frustrira da više ne znam što da radim od muke, hodočastim jednom mjesečno da dobijem novce, a nemam ih nigdje. Jedan tip mi je reka; "Ima Bog plan za tebe". Da baš, koji plan ima, da budem kao pola Hrvata koji rade za 2100 kn? Ne, ja to ne želim. Svi moji prijatelji postali milijunaši, osim mene. Ali, on očito ima plan za mene, da nemam miljarde. A za nekog ima plan da bude miljarder. Bog očito ne shvaća kako se život treba provest, pa kako je to moguće? On ne shvaća smisao života!! Ne pada mi na pamet da sam ja u krivu i da shvaćam cilu koncepciju života pogrešno, već je On taj koji je u krivu. Zar On ne shvaća smisao života? Pfff, pa ne mogu virovat. Ne mogu virovat da mi je ovo napravia. Imam 40, a još nemam milijune. A svi ih moji prijatelji imaju...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 svi 2015 21:00 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Dujam ovo sto ti zelis, svi zele.....razumjem te duje zasto zelis pare kad budes milijarder u eurima lako cessrest jednu od naljepsih zena na svijetu.......razumjem te duje, prvo novac, pa onda ljubav.....
E mozda sestra lalelu da se ugleda u tebe duje, kad bi I ona postala miljarderka,nebi imala jednog, nego 1000 momaka, bas ko I seici......

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 svi 2015 21:04 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
dujam napisao:
Ma pusti što ti oni pričaju. Božiji cilj za tebe jest da budeš sama, nesretna i da patiš. Oni te samo žele utješit, ne slušaj ih!!

Ja sam isto tako molia Boga za posao od 45 000eura, i nije mi ga dao. Zamisli ti to? A jednom Todoriću je dao miljarde. Želim ih i ja, i molim Boga, a on mi ih ne da. Da se odma razumimo, ne želin ić radit, želim samo pare. I izmolia san 19 000 krunica i još ih nisan dobia. Pa kakav on to plan ima s menon, kad mi ne želi dat novce? To me toliko frustrira da više ne znam što da radim od muke, hodočastim jednom mjesečno da dobijem novce, a nemam ih nigdje. Jedan tip mi je reka; "Ima Bog plan za tebe". Da baš, koji plan ima, da budem kao pola Hrvata koji rade za 2100 kn? Ne, ja to ne želim. Svi moji prijatelji postali milijunaši, osim mene. Ali, on očito ima plan za mene, da nemam miljarde. A za nekog ima plan da bude miljarder. Bog očito ne shvaća kako se život treba provest, pa kako je to moguće? On ne shvaća smisao života!! Ne pada mi na pamet da sam ja u krivu i da shvaćam cilu koncepciju života pogrešno, već je On taj koji je u krivu. Zar On ne shvaća smisao života? Pfff, pa ne mogu virovat. Ne mogu virovat da mi je ovo napravia. Imam 40, a još nemam milijune. A svi ih moji prijatelji imaju...

novac ljude ne cini sretnim. ja bih se slozila s manjom placom za sretnu vezu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 svi 2015 21:07 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Dat ce tebi draga lalelu Bog srece.....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 10:13 
Odsutan

Kako novac ne čini ljude sretnima? Ja bi bia sretan da imam miljarde. Ma tko to kaže da novac ne čini ljude sretnima, kad ja znam da bi bia sretan da iman miljarde. Samo to tražim, samo miljarde. Ako novac ne čini ljude sretnima, što ih čini sretnima?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 12:46 
Odsutan

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
Možda se i iz ovog topica sa tooooliko postova i nešto izrodi među sudionicima :wink: .

Gledano iz moje perspektive teško je biti sam, ali što da čovjek radi kada je isto tako teško biti sa nekim tko ne dijeli ono što je tebi najvažnije vjeru, uvjerenja...
Naravno da se Ocu treba moliti za ono što nas tišti, ali to bi uvijek trebalo biti samo i ako je to Njegova volja za nas.
Točno je to što dujam kaže da trebamo prihvatiti Njegovu volju tj. moliti za snagu da ju prihvatimo, ali opet točno je i moliti za ono što bi mi htjeli, ako je to u skladu sa Njegovom voljom. "Ne ono što ja hoću nego što Ti hoćeš" tako bi trebala glasiti naša molitva uvijek i iznova.

Ipak, gledam svoju kćer i sjećam se sebe koliko sam samo puta mamu moljakala za nešto. Naravno, nisam to uvijek dobila čak dapače, a niti moja kćer ne dobije 8) . Ako ja vjerujem da je Bog moj Otac, moj Roditelj, zašto se onda ja ne bih postavila u ulogu djeteta Božjeg i na taj način "moljakala"? Pa makar to bilo samo da sebi malo olakšam dušu i da se izjadam Onome tko će me najbolje razumjeti.
Nije bitno da li će se ostvariti ta naša želja koju ispoljavamo molitvom nego po meni bi možda bio najbitniji odnos koji stvaramo sa Ocem kroz molitvu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 14:26 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
lalelu napisao:
Da da Bog za nas ima razlicite planove. Za enkoga ima plan da bude sretan i ne bude sam. Za drugoga ima ocigledno plan da bude sam i nesretan. Ja sam zavrsila u drugoj grupi. To njega volja za mene i sto ja sad tu mogu? A za mene to nema smisla.

Imaš li išta u svom životu za zahvaliti Bogu? Da li ti je Bog podario išta lijepo, dobro u tvome životu?..ili su sve samo poteškoće?
Koliko god se mi trudili, nitko od nas ti ne može pomoći ako ti sama ne želiš sebi pomoći! Gledajući samo negativnosti, tamniju stranu..ne možeš vidjeti svjetlo; toliko toga prođe pored tebe, a ti i ne zamjećuješ, jer su tvoje misli usmjerene na tvoj problem..na tvoju neostvarenu želju! Tako sebi dodatno otežavaš, stvaraš pritisak..A vjeruj, nitko ne voli društvo mrguda!
Možda je tvoja vjera na kušnji...Možda u djetinstvu nisi imala dovoljno ljubavi, pažnje i sad na tebi ostavlja traga pa svojim ponašanjem odbijaš neke ljude od sebe..Možda si nekog dobrog dečka odgurnula od sebe...Ne poznajemo te dobro da bi mogli tako nešto reći. Samu sebe ipak najbolje poznaješ!
I tko zna...kako kaže Rora, možda se nešto i izrodi iz ovih postova!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 15:20 
Odsutan

Rora napisao:
Možda se i iz ovog topica sa tooooliko postova i nešto izrodi među sudionicima :wink: .

Gledano iz moje perspektive teško je biti sam, ali što da čovjek radi kada je isto tako teško biti sa nekim tko ne dijeli ono što je tebi najvažnije vjeru, uvjerenja...
Naravno da se Ocu treba moliti za ono što nas tišti, ali to bi uvijek trebalo biti samo i ako je to Njegova volja za nas.
Točno je to što dujam kaže da trebamo prihvatiti Njegovu volju tj. moliti za snagu da ju prihvatimo, ali opet točno je i moliti za ono što bi mi htjeli, ako je to u skladu sa Njegovom voljom. "Ne ono što ja hoću nego što Ti hoćeš" tako bi trebala glasiti naša molitva uvijek i iznova.

Ipak, gledam svoju kćer i sjećam se sebe koliko sam samo puta mamu moljakala za nešto. Naravno, nisam to uvijek dobila čak dapače, a niti moja kćer ne dobije 8) . Ako ja vjerujem da je Bog moj Otac, moj Roditelj, zašto se onda ja ne bih postavila u ulogu djeteta Božjeg i na taj način "moljakala"? Pa makar to bilo samo da sebi malo olakšam dušu i da se izjadam Onome tko će me najbolje razumjeti.
Nije bitno da li će se ostvariti ta naša želja koju ispoljavamo molitvom nego po meni bi možda bio najbitniji odnos koji stvaramo sa Ocem kroz molitvu.

vrlo lepo izspisano!c E sad, zamisli da tvoje dijete samo tebe sluša. Sigurno da bi prošlo bolje u životu nego kad te ne sluša. Tako, da i mi Boga slušamo, prošli bi puno bolje. Ona lalelu mi izgleda kao razmažemo dijete koje plače za iphone 5-icon, i smatra to najbitnijim na svijetu. Kao nerazumno dijete....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 15:23 
Odsutan

Ivona napisao:
I tko zna...kako kaže Rora, možda se nešto i izrodi iz ovih postova!

U zadnja 2 mjeseca sam zaprosio 2 cure na ovom forumu... Jedna nije ni odgovorila, druga me škartala, a obe se žale kako nemaju muža.. Eh, te žene

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]