www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 18:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 svi 2015 17:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
dujam napisao:
Ivona napisao:
I tko zna...kako kaže Rora, možda se nešto i izrodi iz ovih postova!

U zadnja 2 mjeseca sam zaprosio 2 cure na ovom forumu... Jedna nije ni odgovorila, druga me škartala, a obe se žale kako nemaju muža.. Eh, te žene

..možda misle da si neki .
seksualni manijak

ili neki mlakonja... :b101:

..možda ne bi bilo loše da si ih upoznao..
...prije nego li si ih zaprosio..
.preko Face poruke.. 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 17:46 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
naggar napisao:

..možda misle da si neki .
seksualni manijak

ili neki mlakonja... :b101:

..možda ne bi bilo loše da si ih upoznao..
...prije nego li si ih zaprosio..
.preko Face poruke.. 8)

nisam sexualni manijak...mlakonja sam...ali....žena od tebe napravi..ili kralja...ili...jadnika...nema...treće..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 18:07 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
pa, priznajem da sam malo samo zavirio u temu...i prica je iz sopstvenog zivotnog iskustva,
pa, vec pet god . kako sam i mam i tata, i deca su sad vec , jedno student , drugo srednjooskolnka,
jos malo pa ce i ona birat faks ili tko zna.....
i polako stizu godine , nizu se neke situacije padovi operacije, pa lomovi, gubitak posla,
a , ja starim, sam , usmislu druga suprotnog pola, i jedno vreme sam jako molio i po svaku cijenu
i "trazio " od Boga nekoga, o , da , uslisio me je , opet po mojem, (ko, da sam zaboravio ono , najvaznije,
NEK BUDE VOLJA TVOJA,)........razocarenja, pa zal za pretodnom zenom,
i stvarno na jedan savet , da ostavim sve to Gospodinu, onako tiho , gotovo neprimetno
usla mi je u zivot osoba, (nismo uopste marili s pocetka jedno za drugo u tom smislu)
ali.............cudni su i putovi i planovi Bozji.....
pomogla mi je da se suocim sa samim sobom, (tu joj uopste ne zavidim, jaaaako sam tezak)
ja , njoj da se suoci sa mnogim traumama, npr. smrcu sina i jos dosta......
naravno, ne sumnjate da je svaki i danas susret zapocinjao zajednickom molitvom,
jer, Bozje je to delo,
ukratko, jer i sad je jos jaaako dug i trnovit i neizvjestan put pred nama,
ali, u istini, bez foliranja, i kako jest , zasnovana ljubav, pod molitvom i zahvalom,
pa, i smrt jednog dragog prijatelja, i novi posao , nekako imamo podijelit i ja i ona svoje....
onako, povlacim se , privremeno sa neta, idemo na duh . obnove itd..
....opet, to je samo jedno subjektivno iskustvo, a , ako ce nekome koristiti, Bogu hvala i slava...
uzdajte se i vjerujte , i Gospodin ima plan za svakoga, , ali
ja i dalje prvo volim mog Isusa pa tek onda tu zenu.......
i sa svojom djecom, i dalje kad god je moguce , zbog obaveza, ali svaku vecer,
makar jedna desetina Gospine krunice , i molit cu za njih dok sam tu na zemlji,
OBITELJSKA MOLITVA, pogotovo Gospine krunice, i zagovor Majke Bozje Medjugorske
predanje, i adoracija, sad vec idu i sami na seminare, mise se ne propustaju
......matori , ja idem ili sms otiso ili otisla na misu......
milosni dar, Bozji, sjeme koje je Gospodin posijao u ta dva mala srca..
molite i vjerujte, pogotovo kad vam je najteze, kad je glas srca glasniji od reci sa usana.....
preporucam se u vase molitve.
Hvala na strpljenju.
Vas prijatelj Donko.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 18:37 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 25 zahvala
Zahvaljeno je: 50 zahvala
Pozdrav...jedna lijepa molitva.. :a1250:

MOLITVA ZA LJUBAV:

Bože, ti si ljubav. Svaka je prava ljubav od tebe. Tvoj je Sin sve zapovijedi sažeo u zapovijed ljubavi prema tebi i bližnjemu. Potrebna mi je snaga tvoje ljubavi. Zato izlij na mene Duha svoje ljubavi, da po meni u svijetu bude više ljubavi, da budem sposoban/sposobna primati i nesebično davati ljubav. Pomozi mi da prepoznam tvoju ljubav i da prepoznam osobu koju stavljaš na moj životni put s kojom se u ljubavi trebam po tvom naumu ostvariti. Amen.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 18:54 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
dujam napisao:
Ivona napisao:

U zadnja 2 mjeseca sam zaprosio 2 cure na ovom forumu... Jedna nije ni odgovorila, druga me škartala, a obe se žale kako nemaju muža.. Eh, te žene

bravo Ivona :b112: za prijedlog,mozda se uistinu rodi ljubav preko ovih postova :wink:
Dujam,vise srece drugi put hahah,ma ajde,nece te valjda svaka ode skartat :wink: ,ali ideja je dobra,cak sam preporucio nekim frendicama,koje su same, da nam se prikljuce na forumu al zasad nista :roll:
Ako se ne pokrenemo,izumrijet cemo,dosta glume i nedodirljivosti,od toga nema nista :?

Vrh
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od novi1 na 21 svi 2015 18:57.
PostPostano: 21 svi 2015 20:30 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
viewtopic.php?f=114&t=7748

"Alea iacta est" - rekli bi stari Rimljani. Dok, stara Grčka poslovica kaže: "Ako te netko zaprosi na internetu, moraš pristat. Pogotovo ako je Katolik.". No, dobro, ovu zadnju izreku san reka bzvz, uopce se ne odnosi na nikoga ovde, uopće.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 svi 2015 21:32 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Ivona napisao:
lalelu napisao:
Da da Bog za nas ima razlicite planove. Za enkoga ima plan da bude sretan i ne bude sam. Za drugoga ima ocigledno plan da bude sam i nesretan. Ja sam zavrsila u drugoj grupi. To njega volja za mene i sto ja sad tu mogu? A za mene to nema smisla.

Imaš li išta u svom životu za zahvaliti Bogu? Da li ti je Bog podario išta lijepo, dobro u tvome životu?..ili su sve samo poteškoće?
Koliko god se mi trudili, nitko od nas ti ne može pomoći ako ti sama ne želiš sebi pomoći! Gledajući samo negativnosti, tamniju stranu..ne možeš vidjeti svjetlo; toliko toga prođe pored tebe, a ti i ne zamjećuješ, jer su tvoje misli usmjerene na tvoj problem..na tvoju neostvarenu želju! Tako sebi dodatno otežavaš, stvaraš pritisak..A vjeruj, nitko ne voli društvo mrguda!
Možda je tvoja vjera na kušnji...Možda u djetinstvu nisi imala dovoljno ljubavi, pažnje i sad na tebi ostavlja traga pa svojim ponašanjem odbijaš neke ljude od sebe..Možda si nekog dobrog dečka odgurnula od sebe...Ne poznajemo te dobro da bi mogli tako nešto reći. Samu sebe ipak najbolje poznaješ!

Oh, zahvalim mu sto mi je dao talent za ucenje jezika, sto me je nadario inteligencijom. Ona je sigurno u dosta podrucja korisna, ali za vezu prepreka. Manje inteligentne bolje prolaze.
Ne gledam samo negativno, po danu sam nasmijana, trazim kontakt s ljudima. Ali dodje onda vrijeme, svi odu svojima, prijeteljice svojim muzevima ili momcima, prijatelji svojim zenama ili djevojkama, a ja sama.
Dobrog decka odgurnula? Na moj put su stajali uvijek samo problematicni tipovi - skloni alkoholu, drigama, psihickom nasilju, momci koji su me kocili. Mislim da to nisu bile dobre prilike za kojima bih trebala zaliti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2015 06:48 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
lalelu napisao:
Ivona napisao:
lalelu napisao:
Da da Bog za nas ima razlicite planove. Za enkoga ima plan da bude sretan i ne bude sam. Za drugoga ima ocigledno plan da bude sam i nesretan. Ja sam zavrsila u drugoj grupi. To njega volja za mene i sto ja sad tu mogu? A za mene to nema smisla.

Imaš li išta u svom životu za zahvaliti Bogu? Da li ti je Bog podario išta lijepo, dobro u tvome životu?..ili su sve samo poteškoće?
Koliko god se mi trudili, nitko od nas ti ne može pomoći ako ti sama ne želiš sebi pomoći! Gledajući samo negativnosti, tamniju stranu..ne možeš vidjeti svjetlo; toliko toga prođe pored tebe, a ti i ne zamjećuješ, jer su tvoje misli usmjerene na tvoj problem..na tvoju neostvarenu želju! Tako sebi dodatno otežavaš, stvaraš pritisak..A vjeruj, nitko ne voli društvo mrguda!
Možda je tvoja vjera na kušnji...Možda u djetinstvu nisi imala dovoljno ljubavi, pažnje i sad na tebi ostavlja traga pa svojim ponašanjem odbijaš neke ljude od sebe..Možda si nekog dobrog dečka odgurnula od sebe...Ne poznajemo te dobro da bi mogli tako nešto reći. Samu sebe ipak najbolje poznaješ!

Oh, zahvalim mu sto mi je dao talent za ucenje jezika, sto me je nadario inteligencijom. Ona je sigurno u dosta podrucja korisna, ali za vezu prepreka. Manje inteligentne bolje prolaze.
Ne gledam samo negativno, po danu sam nasmijana, trazim kontakt s ljudima. Ali dodje onda vrijeme, svi odu svojima, prijeteljice svojim muzevima ili momcima, prijatelji svojim zenama ili djevojkama, a ja sama.
Dobrog decka odgurnula? Na moj put su stajali uvijek samo problematicni tipovi - skloni alkoholu, drigama, psihickom nasilju, momci koji su me kocili. Mislim da to nisu bile dobre prilike za kojima bih trebala zaliti.

Zato i kažem, mi te ne poznajemo dobro...a ti samu sebe najbolje poznaješ! Ne kažem da si odgurnula "dobru priliku"..to je samo bilo pod možda..jer te ne poznajem tako dobro!
Ali, sestro draga, nemoj brkati lončiće! Dobar talenat je dobar talenat...al' je razlika u tome kako se koristi! Budi zahvalna na tome..I nemoj podcjenjivati druge..ovo malo ružno zvuči..da manje inteligentne bolje prolaze! Nemoj osuđivati..jer, Bog sve vidi, svi ćemo, svatko za sebe položiti svoj račun! Ne možeš znati što je nekome u duši, što u sebi nosi...da tek tako kažeš..bolje od tebe prolazi.
Moli Boga za milost, da prepoznaš Njegovu volju za sebe..i snagu da je prihvatiš!

"Jer lûdo Božje mudrije je od ljudi i slabo Božje jače je od ljudi. 26Ta gledajte, braćo, sebe, pozvane: nema mnogo mudrih po tijelu, nema mnogo snažnih, nema mnogo plemenitih. 27Nego lûde svijeta izabra Bog da posrami mudre, i slabe svijeta izabra Bog da posrami jake; 28i neplemenite svijeta i prezrene izabra Bog, i ono što nije, da uništi ono što jest, 29da se nijedan smrtnik ne bi hvalio pred Bogom. (1. Korinćanima, 1. poglavlje)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 svi 2015 08:33 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Ivona napisao:
.I nemoj podcjenjivati druge..ovo malo ružno zvuči..da manje inteligentne bolje prolaze! Nemoj osuđivati..jer, Bog sve vidi, svi ćemo, svatko za sebe položiti svoj račun! Ne možeš znati što je nekome u duši, što u sebi nosi...da tek tako kažeš..bolje od tebe prolazi.
Moli Boga za milost, da prepoznaš Njegovu volju za sebe..i snagu da je prihvatiš!

Ali sto cu ja kad je istina? Istina za koju imam dokaza u krugu prijateljica a i znastveno dokazana cinjeica - i to vise puta. Prijateljice i poznanice koje su studirale mnogo kasnije su stupale u stalne veze, pretezno s 30+ godina ako uopce. Dok su one sa strukovnim skolama bile vec s 22-23 godine u brakovima. To su cinjenice koje ja ne mogu promijeniti.

Da molim ga za milost da prepoznam NJEGOVU volju za mene. Vidim samo samocu ali nemam snage prihvatit ju.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]