www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 04:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 svi 2015 09:25 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
dujam napisao:
novi1 napisao:
Odgovor je jednostavan,po meni...
Vidis,prvi krscani su isli sa pjesmom u smrt jer su stavljali u svom zivotu Isusa na prvo misto,nisu bili egoisticni ko i nisu se suoblicavali sa svitom ko mi nego sa Kristom,mi smo sami sebi bogovi i sudci,pravog Boga stavljamo sa strane i naravno da onda udaramo glavom o zid.Tek tada se neki obracaju,a li ne svi,jer ko je pametniji od nas,nitko :( Nema kod nas poniznosti i malenosti kao kod njih :cry:
Svi mi bi uzitak bez odgovornosti,zivot bez ikakve patnje,ko fucka Boga i Crkvu,ali to tako neide,tu nastupaju teska razocarenja i boli.
Ali smatram da je vjera dar i nemogu nikog osudjivati sto je mlak nego ga poticati svojim primjerom :b112:
Moj Dujam,svijetlimo najprije mi koji smo toliko primili pa ce oni kraj nas lakse doci do Boga,ne trazimo od ateisticke okoline,tradicionalnih katolika,nase vlasti ili bilo koga promjene,mijenjajmo se najprije mi pa da vidis kako se izlazi iz svake recesije i krizei kako mozemo biti veci i od prvih krscana.Tek tad,kad smo sa Isusom, nema granica i ne postoji nemoguce i floskule su da mi ionako nista nemoremo prominiti,to je laz koja dolazi ravno iz pakla,puno mi mozemo sa Njim,jako puno :b112:

Da, no to nije odgovor zašto smo mi ovakvi. Oni su bili takvi. Moežmo rzumit i zašto. No, ne možemo razumit, zašto smo mi ovakvi? Ja bi volio da mogu svjetlit. Kužiš? I mene muče problemi kao i sve druge. I ja bi najlipšu ženu, najviše novaca, ne niječem to. Ali kako se efektivno borit protiv toga. Znam da je ženama bitan izgled; ali im izgled bude bitniji od duhovnosti. Mi muškarci koliko god loše izgledali, na neku priču možeš uvatit curu, i ako si dovoljno voljan zadržat je. Ali kod cura je drugačije. A mi bijednici sve što radimo, radimo zbog žena. Zašto radim? Da mogu jendog dana ženi i djeci sve priuštit. Zašto kupim majicu? Zbog žene, što se mene tiče s tebon mogu na kraj svita u pidžami, ili u dronjcima. Zašto se obrijen i namirišen? Sigurno ne zbog tebe stari moj. Zašto kupin novo auto? Zbog žene. One postavljaju standard. A njima se manipulira. I to je problem. Manipuliraj ženom, manipuliraš svijetom. Jesi primjetio koliko se one zamarju izgledom? Sve žele izgledat kao da imaju 18-25 godina. Jel čuješ reklame na tv-u? "Znanstvenici su dokazali da redovno stavljajući ovu kremu s faktorom XY žene duže održavaju elastičnost kože koja vam daje izgled i osjećaj kao da ste u 21-oj godini!" U toj reklami je postavljena teza kako je poželjno osjećat se cijeli život kao da si u 21-oj godini. To je glupost, to je najveća laž ikad izrečena. Nije ljepota u tome da izgledaš kao da ti je 21 godina. Ne možeš mi reć da majka Tereza nije isijavala ljepotom sa svim svojim borama. Niti da je normalno osjećat se kao 20-godišnjak sa 50 godina. Kužiš što ti hoću reć? Više se vjeruje u efekt kreme nego u Boga. Više se pouzdajemo u doktora nego u Isusa. Nikad, u svojoj povijesti Zli nije postigao veći trijumf nego s tom reklamom. Mislim da je Manfred Lutz to lijepo sročio; "Naši preci su spašavali svoje duše. Mi spašavamo svoja tijela. Naši preci su gradili katedrale. Mi gradimo bolnice." Malo sam off-topic, da ti dočaram u čemu leži problem.
I sad, kad znamo da nam je utjeran strah, strah od toga da sa 40 godina nećemo izgledat kao da imamo 20, i kad nam se nudi riješenje da "pobjedimo" taj strah, kome uopće treba Bog? Znaš kad će zazvat Boga? Kad baš ništa ne funkcionira. Kad unatoč svemu, ipak nismo dobili ženu/muža/posao. E, onda ćeš zvat Boga. Onda ćeš ga molit.
Međutim, tu je i drugi iracionalni strah isti kao s borama. Mi svi vjerujemo da je u novcu sreća, u braku. Znanstveno je dokazano da nij, pazi, znanstveno! Ja sam uvjeren da trebam imat novca da budem sretan. Ti si uvjeren da treba brak. Jer smo opet u strahu, da ako se ne oženimo, ili nemamo novaca da nećemo bit sretni. Stani malo prijatelju. Tko kaže? Tko kaže da ti ne možeš bit dobar katolik koji nije u braku i koji je bez novaca? I da možeš kao takav umrijet. Svi puše te priče, ko da su bez mozga i sposobnosti razmišljanja. Te osobe, skoro pa sve ove priče koje sam pročitao (mogu ovo napisat jer ne znam nikoga, već ste anonimne), ne mogu sebe usrećit. One su životno tužne što nemaju muža. Ma, ako sebe ne možeš razveselit, i ako ne možeš nać smisao života, kako ćeš svoju djecu odgodjit. Kakvu ćeš vrijednost života usadit toj djeci? Ako vi, kao ljudsko biće, ne možete nać smisao svog života i postojanja, kako mislite onda usmjerit neko drugo biće na smisao i postojanje? Odgovor je vrlo jednostavan; nikako. Bog vam ne daje brak i djecu jer se ni za sebe ne možete pobrinit. Ako imate tu tugu što ste neudane, onda nemate vjeru. Dok god nemate vjeru, molitve su vam beskorisne.

Svijetlit ces neboj se,ako imas otvoreno srce ka Bogu,anaravno da svi zelimo bit materijalno zbrinuti i mi muski voljeni od zene,tu nema nista lose,dapace;ali ima ipak nesto vaznije od toga-nas odnos sa Bogom.Dujam,kroz post,molitvu i djela milosrdja ces se otvoriti Bogu i On ce ti minjat srce i tvoje zelje ce ipak bit drugacije.Tako se efektivno boris protiv toga.Tad ces pocet svijetlit,ne boj ser,hoces 100%.Nitko ne kaze da je tako lako ziviti ali je po meni jedino ispravno,da se zrtvujemo,a Bog koji sve to gleda,znat ce nagraditi snagom takvo srce,koje zivi za drugoga. :b112:
Da,nama je lako uvatit curu na pricu.I na krpice ne trosimo mnogo,hahaha,da izgled nama realnima nije toliko bitan,ni ja ne provodin vrime prid ogledalom,jednostavan sam ali ima onih koji traze paznju na taj nacin,ma nebitno.
E sad zasto je bitno Sotoni zavesti zenu-opet jednostavno,ako zenu zavedes i natjeras je na misljenje da je samo izgled vazan i da treba uzivati u zivotu na svijetovan nacin-nastaju veliki problemi.Zli zna da ako ovlada zenama,mi cemo izumriti a to on zeli,unistiti nas,zato im savjetuje da budu "suvremene",uzivaju u zivotu,sexu bez obaveza,zato ih tjera na abortus i da se bore svim snagama za "pravo na izbor".Kakav crni izbor,ubiti dijete u sebi,novu osobu,pa koja bi majka isla ubiti svoje dijete od 25 god?Isto je i kad se tek zacne u njenoj utrobi,to je covjek,ima duhovnu dusu i slika je Bozja,zato zli zavodi zene.Naravno,po pitanju abortusa,jednako je kriv muskarac(otac) i doktor,te svi koji pomazu oko abortusa.
Naravno,Majka Terezija je cijela isijavala,toliko zivota i energije u njoj,toliko ljepote ali ona nije bila "popularna" za ovaj svit,koliko je ta gazila Sotonu,ona nam moze bit primjer,i zenama i mujskarcima da je sve moguce sa Kristom,ma kakva crni izgled,srce je bitno a njeno je bilo ka kuca.
Malo vise smo off-topic ali treba reci Istinu glasno,u svakoj prilici pa i ovoj.Lipo je jednom rekao don Damir koji je bio jednom prilikom u Africi i ujutro kad se digao dosla su djeca pred njega,gladni,bosi,goli i trazili da im da bilo sto a on u valjda tek dosao pa nije imao nista ali njima oci nisu prestale svijetlit zbog toga,toliko skromnosti u njima,kao nije to ni bitno a probaj nasoj dici rec da nemas nista za njih,ali i odraslima....a kaze tamo djeca umiru svaki dan od gladi,zedji,bolestina ali taj osmjeh im ne silazi sa usta,oni su uvjereni da idu ka Kristu,pa di ces bolje svjedocanstvo za Isusa-sram me je uistinu kad ovako nesto cujen.
Triba nam radikalan zaokret u zivotu,nemoze se Krista sljedit i bit svaku sekundu zabrinut za sutra,tuzan i nesreta,nesto ner stima i nitko nista ne minja,samo kukamo i zalimo,jadno i bijedno.Ako je Krist umro za nas,a je,i ako je istina sve sto nam je rekao,a je,onda je valjda logicno da klecimo pred tabernakulom 24 sata na dan da bi otvorili srce,a da zivimo sakramentalno ako triba i u pecini samo da bi sluzili Njemu a ne sebi ili ovom svijetu,da sve drugo zaboravimo i okrenemo se samo Njemu,tu je ispunjeno srce i mir ali ne,mi bas nista ne cinimo i ne nalazimo.Zar nije Isus rekao da ne primamo jer rdjavo istemo i da ako trazimo,naci cemo ali makakvi,mio ne nalazimo i to je za nas normalno,alooo pa kako more bit normalno,znaci da Isus laze????Svojim zivotom najprije ja, cesto,upravo to dokazujem,uzas zivi i nastavljan ko da nije ni bitno,strava i uzas,a Isus je sama Ljubav i nemoguce je bit s Njim i nesretan,nemoguce!!!!!!!
Zato triba nesto pod hitno minjati,dosata je ravnodusnosti i kukanja :a1430:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 09:45 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Dragi novi1 fra Ivo Pavic veli da su u africi siromasni zato sto po 15 do 25 puta na dan idu kod gatare , izvanbraka stupaju u intimu po vise puta, sa svima redom, tko s kim stigne, zato dobijaju sidu,I djecu oboljelu od side.Cesta su I silovanja,nema kakvi grijesi se tamo nerade.NIJE NITKO DUZAN ZA TUDE GRIJEHE BOZIJOJ PRAVEDNOSTI NADOKNADIVAT.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 09:50 
Odsutan

I oni u Africi imaju slobodan izbor,fra Ivo veli da se ostave grijeha,Bog bi im dao svega.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 09:52 
Odsutan

Ela opet sam ti poslala pp, kad nades vremena procitaj.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 09:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
SAN napisao:
I oni u Africi imaju slobodan izbor,fra Ivo veli da se ostave grijeha,Bog bi im dao svega.

Fra Ivo kaj got naklapa. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 12:49 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
SAN napisao:
Dragi novi1 fra Ivo Pavic veli da su u africi siromasni zato sto po 15 do 25 puta na dan idu kod gatare , izvanbraka stupaju u intimu po vise puta, sa svima redom, tko s kim stigne, zato dobijaju sidu,I djecu oboljelu od side.Cesta su I silovanja,nema kakvi grijesi se tamo nerade.NIJE NITKO DUZAN ZA TUDE GRIJEHE BOZIJOJ PRAVEDNOSTI NADOKNADIVAT.

Draga San,
ne govorim o odraslima nego o djeci,ona nisu nista kriva a radosna su,i kod nas ima svih ovih grijeha pa nisu nasa djeca radosna a ni mi

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 13:33 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
novi1 napisao:
Al smo zachatali temu :wink: ,ali neka,mislim da je ovo ipak dobronamjerna rasprava :b112:

Da,dosta drugih tema se dotaklo u ovoj,al opet se sve na kraju vrti
oko molitve za ljubav,pa može sve ostat ovdje,iako sam mislila napraviti
neki off.Raprava je dobra :b112: ,nek tako i ostane,a ako se ode stvarno predaleko od teme
onda ću prebacit dio postova u chat.Zasad je OK.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 14:47 
Odsutan

Dragi novi1 ima I kod nas svakavih grijeha, al kod njih je to skoro pa svaka obitelj po 15 do 25 puta na dan kod gatare,kod nas ode 1,ili 5 puta u 5 godina ...nije nitko toliko opsjednit svaki dan po 20 puta,I to odu pojedini gatari,a kod njih skoro svaka obitelj.Ima I kod nas izvanbracne intimnosti,skakanja sa svima u krevet,al opet neidu susjedi jedni s drugima tako spavat kao u njih,kod njih je puno silovanja,kod nas imaju neki zakoni,silovatelji se uhvate I zavrse u zatvoru,kod njih ne....kod njih se tako dokazuje muskost.Kod nad ima svega nenormalnog,gresnog al ne u tolikoj mjeri kao kod njih.Djeca ispastaju za grijehe odrslih,oceva I majki.Kod nas ljudi ispastaju zbog grijeha politicara I lopovluka,mislim mogle bi ove drzave bit jako bogate za narod,postoji nacin I strategija,to jest npr.ti bi mogao zaradit mjesecno I 15 000 eura,dala bi se drzava sredit da nema lopovluka I mafije,kod nas ljudi kad kad dobiju nasljednu bolest zbog grijeha predaka ili svoji vlastiti.U Africi je drugacije.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 svi 2015 22:42 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Evo taman se vratio iz Šurkovca :b112:
Na putu do tamo i nazad sam sjedio sa ženom koja je rastavljen, tj sama je već 27 godina. Sad ima 60 godina. Otvoreno smo pričali, baš o toj temi. I ona je sretna. Živi u celibatu. Jako duboku vjeru ima. Slava Isusu! Slava Duhu Svetom, i slava Ocu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 svi 2015 18:49 
Odsutan

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
lalelu napisao:
Da mi netko odgovori na pitanja koja sam postavila. Gde su ti ljudi koji su izmolili sebi partnera. Uvijek citam, poceo moliti devetnicu i sedmi dan nasao ljubav svog zivota. Pocela moliti devetnicu i deveti dan otisla na mjesto gdje inace nikad ne idem i upoznala ljubav zivota. Pocela se moliti svetom Anti, Franji, rafelu, oovom onom i nakon tri dana upoznala ljubav svog zivota. Pa me zanima kojim jezikom vi govorite kad molite da vas Bog cuje.
Jer ja nisam izmolila jednu molitvu i jednu devetnicu nego ne znam ni ja koliko, pa od ljubavi mog zivota nista. Odnosno za mene da za njega ne, pa kakve koristi od toga, jos vise patnji nego kad si sam bez neuzvarcene ljubavi.

Evo poslušaj ovo ako ti se da :)

https://www.youtube.com/watch?v=uHzOZjBxO7g

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]