www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 srp 2025 12:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 lip 2015 22:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Fran26 napisao:
Ljudi! Nema drugog Međugorja osim pape Franje i kardinala Gerharda Müllera. Nema.

:b112:
Međugorje jest Međugorje :D
Jedan papa je rekao; padre pio nije svetac.
drugi papa je rekao; padre pio je svetac.
Kome da vjerujemo? :D Ili Crkvenom sudu da vjerujemo? Kongregaciji za nauk vjere? Kome točno?
Mislim da je poželjno skakat na svaku njihovu izjavu :D :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 02:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Fran26 napisao:
Toma.Didimos napisao:
Sory.
Žao mi je.
Ionako se sve znalo....

Priznaj Toma, priznaj da se u tebi javlja neopisiv osjećaj zadovoljstva, da sad ne budem zločesti pa kažem- naslade. Slika

Dj 5,38-39 I sad evo kanite se, velim vam, tih ljudi i otpustite ih. Jer ako je taj naum ili to djelo od ljudi, propast će; ako li je pak od Boga, nećete ga moći uništiti...

Ljudi! Nema drugog Međugorja osim pape Franje i kardinala Gerharda Müllera. Nema.

Ma nema . U biti sam moj nickname govori o meni . Nevjerni Toma, može i light skeptik.
Ljudi dole dolaze sa vjerom, i ako ti ljudi , vjernici bivaju izmanipulrani , naravno da mi smeta.
Već čitam komentare "pravovjernih" u stilu "šta će nama papa određivati" "i on je samo čovjek" i slično.
Kad ih upitam , zar i Vicka , Mirjana i ostali nisu samo ljudi , nema odgovora...
Dublji su razlozi postojanja "Međugorskog fenomena"....
Otom, potom.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 02:14 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
dujam napisao:
Fran26 napisao:

:b112:
Međugorje jest Međugorje :D
Jedan papa je rekao; padre pio nije svetac.
drugi papa je rekao; padre pio je svetac.
Kome da vjerujemo? :D Ili Crkvenom sudu da vjerujemo? Kongregaciji za nauk vjere? Kome točno?
Mislim da je poželjno skakat na svaku njihovu izjavu :D :a1490:

Pa naravno da je Međugorje, Međugorje.
Neće valjda biti Ljubuški.
Btw, koji je to papa rekao padre Pio nije svetac ?
To nikada niti jedan papa nije izjavio za nekoga , za koga je trajala kauza.
Kome da vjerujemo ?
Fakat ne znam. Možda onim otpuštenim fratrima , zbog neposlušnosti ?
Ili možda efendiji Mustafi Ceriću ?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 09:21 
Odsutan

Toma.Didimos napisao:
Pa naravno da je Međugorje, Međugorje.
Neće valjda biti Ljubuški.

:D

Toma.Didimos napisao:
Btw, koji je to papa rekao padre Pio nije svetac ?
To nikada niti jedan papa nije izjavio za nekoga , za koga je trajala kauza.

Kako ne, pa Sveti Uficij ja stavio na index zabranjenih knjiga 8 knjiga o životopisu Padara Pia 1952. godine
23. svibnja 1931., znači 20 godina prije; oduzimaju mu se sve svećenićke ovlasti osim služenja sv mise, koju je mora slavit bez vjernika laika.
Idemo još 10- ak godina prije, otprilike 23.travnja.1926 god Padre Pio osuđen od Crkvenog suda, pa zatim 24.srpnja.1924 opominju vjernike da nevjeruju u čuda Padra Pija i da mu ne iskazuju vjeru čak ni preko pisama.
I 2.lipnja.1922. godine, prvi pravni akt Svetog Uficija, kojim se nameću ograničenja Padru Piu, posebno u odnosu s ljudima. Taj dekret je službeni, i kao takav predstavaljao je stav Crkve, što znači da se i papa morao/slagao s njima. Kako da papa ima drugčije mišljenje i drugačiji stav od Svetog Uficija? O čem ti pričaš??

Toma.Didimos napisao:
Kome da vjerujemo ?

Odg je jednostavan, vjeruj srcu. Crkva nije ništa zabranila ni ništa slično, već se vade i interpretiraju izjave pape, i nezz zašto to radi jedna i druga strana.
Želim te pitat ovu situaciju, ma gledaj ovo:
Npr Ja se tamo preobratim, i tamo spoznam Boga. I Crkva zabrani da se tamo ide, i kaže da tamo nema Boga. Što bi rekao, i što bi vjerovao; ono što Crkva kaže ili ono što si spoznao?
Kako god, u grijehu si :b101:

Toma.Didimos napisao:
Fakat ne znam. Možda onim otpuštenim fratrima , zbog neposlušnosti ?
Ili možda efendiji Mustafi Ceriću ?

A fakat brate kužiš ono, kak su fratri neposlušni, kad fra Jozo Zovko otišao poslušno gdje su ga poslali, ai fratri su u nadležnosti franjevačkog reda, a ne biskupa, ali fakat ono ti o tom nemaš pojma, a opet baljezgaš kužiš buraz brate fakat. Franjevac treba slušat svog nadređenog, iz njegovog reda, a ne direktno biskupa, i u tom je caka. Njegov nadređeni je u sukobu sa biskupom. I njegov nadređeni može bit u sukobu s biskupom.
Također pušiš fakat priče kako su neposlušni. Znači nitko osim ljudi koji čitaju index i ovi forum ne znaju da su fratri neposlušni, neg samo mi? Mi smo upućeni u veličanstvenu istinu kak su fratri neposlušni. Papa o tom pojma nema, jel? Pa ti si upućen u istinu. Slušaj stari, nemoj me živcirat najranije ujutro, tek san kavu popija, a ti mi pričaš kako su oni neposlušni i da nisu protjerani iz Crkve. O čem ti pričaš? Da su neposlušni bili bi sankcionirani, kako ti to nije čudno? Kako ti nisu čudnne izjave biskupa protiv franjevaca kad se zna da su tisućljećima u Hercegovini sukobi između franjevaca i biskupije? Ti gledaš ono što želiš vidit, a ne istinu. A istinia je da mi svi imamo inf samo zahvaljujući netu, i da na račun toga ne možemo donijet neki valjan zaključak, i to treba uvidit. I da mi ne možemo tumačit Crkvene zakone, itd....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 09:25 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Papa Franjo jos nikako nije bio u Medugorju.....nije osjetio mir gore, niti je izljecen od side ili raka.....Sami vidioci tvrde da ce Medugorje postat priznato tek kad prestanu ukazanja......
Znaci nece jos......dok nebude priznatom treba slusat Crkvu.....
Sto tko zna o prorostvu svetog Malahije, mislim da se tako zove svetac, koji je opisao pape, poslije benedikta 16 rekao petrus romanus, gledala sam na you tube, da neki amerikanac obajsnjava kako je ovaj papa petrus romanus.....no noravno nezna se ni dana ni casa......tko zna koji je papa petrus romanus.....meni se osobno dopada ovaj papa, bas kao I Ivan Pavao II, drag mi je....
Mene zanima sto tko zna o pravoslavnoj svetici Matroni Moskovskoj, znam da je rodena slijepa, I da je kod krstenja svecenik vidio nesto posebno sto je oznacavalo da ce dijete bit sveto.....znam njenu biografiju, bila je prozorljiva,
predvidjela je da Njemacka nece osvojit Moskvu, predvidjela je dan svoje smrti, no nesto u vezi nje I 2017 godine....I
2017 godine je nesto predvidjela, ja gledala na you tube, nesto kao apokalipsa.....na ruskom je.....nisam bas razumjela tocno o cemu se radi......osim ele zna li tko ruski, pa da pogleda to I prevede mi......
A sjetite se vidljivog znaka koji ce Gospa ostavit u Medugorju ....
Bvb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 11:56 
Odsutan

SAN napisao:
Papa Franjo jos nikako nije bio u Medugorju.....nije osjetio mir gore, niti je izljecen od side ili raka.....

Značpapa nije3 izliječen od raka i side? To bi značilo da papa ima rak i sidu, i da se treba izliječit. Pa ja ne mogu virovat :b101:

SAN napisao:
Sto tko zna o prorostvu svetog Malahije, mislim da se tako zove svetac, koji je opisao pape, poslije benedikta 16 rekao petrus romanus, gledala sam na you tube, da neki amerikanac obajsnjava kako je ovaj papa petrus romanus.....no noravno nezna se ni dana ni casa......tko zna koji je papa petrus romanus.....meni se osobno dopada ovaj papa, bas kao I Ivan Pavao II, drag mi je....

Draga, nemoj da ti amerikanci ništa objašnjavaju, i Malahija je malo fulao izgleda..

SAN napisao:
Mene zanima sto tko zna o pravoslavnoj svetici Matroni Moskovskoj, znam da je rodena slijepa, I da je kod krstenja svecenik vidio nesto posebno sto je oznacavalo da ce dijete bit sveto.....znam njenu biografiju, bila je prozorljiva,
predvidjela je da Njemacka nece osvojit Moskvu, predvidjela je dan svoje smrti, no nesto u vezi nje I 2017 godine....I
2017 godine je nesto predvidjela, ja gledala na you tube, nesto kao apokalipsa.....na ruskom je.....nisam bas razumjela tocno o cemu se radi......osim ele zna li tko ruski, pa da pogleda to I prevede mi......
A sjetite se vidljivog znaka koji ce Gospa ostavit u Medugorju ....
Bvb

Ma zašto osim Ele? Ponudi joj da ti prevede, milsim da bi ona bila oduševljena da ti može prevodit o pravoslavnim svecima! Jao, što ti misliš, da će 2017 bit apokalipsa, što to pričaš?? Pa ja gledao prognozu stručnjaka da mi izlazimo iz krize 2020???

Vrh
Citiraj  
PostOvaj post je obrisan od Toma.Didimos na 10 lip 2015 12:12.
Razlog: nepregledno
PostPostano: 10 lip 2015 12:25 
Odsutan

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
Papa još nije iznio detalje istraživanja o Međugorju rekao je samo da će se to uskoro objaviti. Nije spominjao Međugorje kada je govorio o Gospinim ukazanjima u točno određeni sat.

Bez obzira što crkva odlučila nitko nije obavezan vjerovati u ukazanja niti je nečije nevjerovanje i skepticizam temelj za testiranje vjere i prozivanje. Nije grijeh ne vjerovati ili biti skeptičan to mi zaista nikada neće biti jasno pogotovo kod Međugorja :roll:.

Zadnja izmjena: Rora; 10 lip 2015 12:26; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 12:25 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Kad Međugorje postane najsvetije mjesto na kugli zemaljskoj
ništa vam to onda neće značiti..jer bit će kasno..
zato vi koji možete..
kušajte dobre plodove Međugorja
a to su

1.Svete Mise
2.Ispovijedi i pričesti
3.Klanjanja
4.Mali križni putevi do brda Križevac i mjesta Ukazanja
5.Međugorski mir...

za ovo vam NE TREBA priznanje Vatikana..
jer kao što sve senzacije u Međugorju ne dolaze od BOGA..

..tako je i u Vatikanu... 8)

Međugorje , speranzo moja

..Ispod sjajnog Križevca
..okuplja se veliki puk
..To Marija djecu svoju pozdravlja
..zrakom lebdi tihi huk

..Na Podbrdu Gospa se ukazuje
..Miris ruža širi se svud..
..Suze, .o suze.. oo.suze te..
..Nek ti kažu Gospe ..sve...

..Međugorje ,speranzo moja
..Mir je tvoj, moj lijek..

..Međugorje, i Gospa moja
..i ISUS moj, zauvijek
---------------------------------

.Ljudi iz cijelog svijeta dolaze..
..u taj Međugorski mir..
..tebi se Gospe, svi klanjamo
..u duhu Sinu tvom..
..i srcu njegovom prečistom..
..srcu u srcu tvom..

...Srca.. sva srca,..
.. sva srca ta..
..pred tobom su radosna

.Međugorje ,speranzo moja
..Mir je tvoj, moj lijek..

..Međugorje, i Gospa moja
..i ISUS moj, zauvijek

Zadnja izmjena: naggar; 10 lip 2015 12:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 12:28 
Odsutan

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
naggar napisao:
jer kao što sve senzacije u Međugorju ne dolaze od BOGA..
..tako je i u Vatikanu... 8)

ma tako je svugdje, ali nažalost u Međugorje puno ljudi odlazi isključivo tražeći senzacije, da li u suncu, fotoaparatu, vodi....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]