www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 srp 2025 23:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 lip 2015 13:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Mene bas cudi to da ljudi moraju ic na neko odredjeno mjesto(Surkovac, Medjugorje.... nebitno gdje) da bi spoznali Boga. Mislim, ok, kontam, lakse je mozda u masi dozivit neku ekstazu ali svejedno me to cudi. Jer ako je Bog sveprisutan, onda ga se valjda moze spoznat bilogdje pa na najgorem mjestu na planetu....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 14:00 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
Ga-bri-el napisao:
Mene bas cudi to da ljudi moraju ic na neko odredjeno mjesto(Surkovac, Medjugorje.... nebitno gdje) da bi spoznali Boga. Mislim, ok, kontam, lakse je mozda u masi dozivit neku ekstazu ali svejedno me to cudi. Jer ako je Bog sveprisutan, onda ga se valjda moze spoznat bilo gdje pa na najgorem mjestu na planetu....

Bog je sveprisutan,al nekad ljudima treba malo jači poticaj da mu se obrate
i ako se to dogodi u Šurkovcu,Međugorju,Lurdu,Fatimi-možemo samo reć Bogu hvala.
Mislim da nije važno gdje su se ljudi obratili,pronašli Boga
ili dobili poticaj da mu se nakon dugih lutanja vrate.
Važno je da su se obratili.Al sad druga je stvar kako će oni nastavit živjet vjeru u svakodnevnom životu .
Tko god se obratio i shvaća da taj proces obraćenja traje cijeli život,
mislim da taj i shvaća da je Bog na svakom mjestu,
u svakoj crkvi,na svakoj misi i da mu više ne treba neki poseban poticaj da se moli i vjeruje.
Tad jednostavno vjeruje i pokušava bit ustrajan i postojan u vjeri,ide redovno na misu u svojoj župi,
moli i ne misli jel mu dobro ili loše i šta bi trebao dobiti molitvom,jednostavno moli jer molitva
daje snagu da se živi život kakav god bio u određenom trenutku i jer molitva pomaže u jačanju vjere.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 16:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Fran26 napisao:
Ideš ti Dujkane malo na listu? Slika

dujam napisao:
Jel ideš ti? Oćemo skupa? :lol:

Jedno je sigurno: ti ideš! Slika

Dujam: ignoriraj lista od 13.6.2015. do 13.8.2015.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 18:46 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
ita napisao:
Ga-bri-el napisao:
Mene bas cudi to da ljudi moraju ic na neko odredjeno mjesto(Surkovac, Medjugorje.... nebitno gdje) da bi spoznali Boga. Mislim, ok, kontam, lakse je mozda u masi dozivit neku ekstazu ali svejedno me to cudi. Jer ako je Bog sveprisutan, onda ga se valjda moze spoznat bilo gdje pa na najgorem mjestu na planetu....

Bog je sveprisutan,al nekad ljudima treba malo jači poticaj da mu se obrate
i ako se to dogodi u Šurkovcu,Međugorju,Lurdu,Fatimi-možemo samo reć Bogu hvala.
Mislim da nije važno gdje su se ljudi obratili,pronašli Boga
ili dobili poticaj da mu se nakon dugih lutanja vrate.
Važno je da su se obratili.Al sad druga je stvar kako će oni nastavit živjet vjeru u svakodnevnom životu .
Tko god se obratio i shvaća da taj proces obraćenja traje cijeli život,
mislim da taj i shvaća da je Bog na svakom mjestu,
u svakoj crkvi,na svakoj misi i da mu više ne treba neki poseban poticaj da se moli i vjeruje.
Tad jednostavno vjeruje i pokušava bit ustrajan i postojan u vjeri,ide redovno na misu u svojoj župi,
moli i ne misli jel mu dobro ili loše i šta bi trebao dobiti molitvom,jednostavno moli jer molitva
daje snagu da se živi život kakav god bio u određenom trenutku i jer molitva pomaže u jačanju vjere.

Tako, je slažem se s Itom. Nakon nekog kratkog vremena kao vjernik uviđam to. Također npr u Šurkovcu se u busu moli putem do tamo(5ipo sati :D ), a zatim se dođe tamo na misu, gdje se osjeti prisutnost Boga, a zatim se na povratku pjeva i moli. Tako, da kad otiđeš na takva hodočašća posvetiš sebi i Bogu cijeli dan, a to je teško u gradu, jer netko te zove na kavu, a i teško je sam natjerat se da moliš 9/10 sati u jednom danu. Jedan otić otić od svega i posvetit se duhovnosti, je zaista :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 19:28 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
dujam napisao:
Koji su loši, e to te ja pitam. Ja znam barem 9 obraćenja, a čitao sam ih još barem 20.

Jel ti mene zafrkavaš ili? Jel ti znači šta ime fra (bivši fra) Tomislav Vlašić? Šta je s time da "Gospa" potiče franjevce na neposluh? I tako dalje. 9 i 20 su jako daleko od milijuna koje si prije spominjao.

Citat:
Nije rekao da je nebitno što papa kaže, već da papa ne može promijenit ono što jest. Da si ti doživio živog Boga, spoznao ga u Međugorju, jel ti netko može reć da ti nisi upoznao Boga? Normalno da ti ne može. Meni npr nitko ne može reć da u Šurkovcu nema Boga, pa čak ni papa. Da mi papa kaže, tamo nije Bog, ja bi opet išao tamo, jer sam spoznao da tamo jest Bog. Nije vjera zakon na papiru. Lijepo je papa jučer rekao, što ni ti , ni fran ni pero ne kužite; "" Kada Crkva postaje birokrat i slijepo se drži slova zakona, tada ona postaje maćeha, a trebala bi biti majka".
Ne kažem da treba sad ovo iskorištavat, i bit neposlušan, već ti kažem ono što sam prije govorio; ljubav je iznad zakona. Bog je iznad zakona. I ako ideš tamo gdje je Bog ti ne kršiš zakone.
A i smiješno mi već postaje, nije da nisam primjetio, kako ovi koji se pozivaju na poslušnost papi, i zakonima Crkvenim, skoro se nikako ne drže onog glavnog zakona, koji lebdi nad svim tim zakonima i propisima; ljubi bližnjeg svog, kao sebe samog.
Ali, bitno je ostat na papiru u Crkvi, baš kao i Lončar :b101:

Recimo da i john doe osoba je doživjela ozdravljenje u Međugorju, kakve to veze ima s time da i papa hipotetski kaže constat de non supernaturalitate. Jedna i druga stvar ne moraju biti direktno povezane. Drugo Crkva uči nešto zaista nebično i čudno, da je Isus posebno prisutan u Euharistiji u taberanakulu, tako da i u Međugorju je prisutan na taj poseban način.
Ne kužim ja puno stvari o vjeri i životu, jasna stvar, dubokih tu ima stvari.

Teško je ljubit bižnjeg svog, a i teško je spoznat da li se držiš toga kako bi trebao i šta to točno znači.

Pa ako papa nije autoritet u ovakivm stvarima da odredi jeli se negdje ukazuje Gospa, onda se postavlja pitanje ko je autoritet za takve stvari?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 20:10 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Jel ti mene zafrkavaš ili? Jel ti znači šta ime fra (bivši fra) Tomislav Vlašić? Šta je s time da "Gospa" potiče franjevce na neposluh? I tako dalje. 9 i 20 su jako daleko od milijuna koje si prije spominjao.

Ej, samo ja to znam. O tome se radi, znači ubiti to je ogromna brojka, realno gledajući. Sestra mi je svjedočila jednom preobraćenju od 30-ak doktora, među kojima su većina radila abortuse.
Johnny, sa fratrima sam te čekao :D

johnny 5 napisao:
Recimo da i john doe osoba je doživjela ozdravljenje u Međugorju, kakve to veze ima s time da i papa hipotetski kaže constat de non supernaturalitate. Jedna i druga stvar ne moraju biti direktno povezane.

Ne, ne moraju. Ali da 100 000 ljudi doživi obraćenje, temeljite životne ispovijedi, i ozdravljenja, e, onda je to već druga priča.
Ali, drago mi je da si shvatio kako ne trebaju bit direktno povezane, također i određeni fratri; kakve veze imaju s viđenjem vidioca? Napravi mi poveznicu između te dvi stvari; fratar i ukazanja :D

I kod nas se kaže nepoznat netko, N.N.

johnny 5 napisao:
Drugo Crkva uči nešto zaista nebično i čudno, da je Isus posebno prisutan u Euharistiji u taberanakulu, tako da i u Međugorju je prisutan na taj poseban način.
Ne kužim ja puno stvari o vjeri i životu, jasna stvar, dubokih tu ima stvari.

E,a potraži odgovora zašt postoje sveta mjesta. Po tebi, onda ne postoji ukazanja, ne postoje sveta mjesta, jer je Bog sveprisutan. Kužim te, i ja sam tako mislio isto, alči to nije ispravno.

johnny 5 napisao:
Pa ako papa nije autoritet u ovakivm stvarima da odredi jeli se negdje ukazuje Gospa, onda se postavlja pitanje ko je autoritet za takve stvari?

Normalno da je papa autoritet, ali ne možeš reć ljudima da nisu osjetili ono što su osjetili. Tko nečijoj majci može reć; ženo nisi rodila dijete? Ona zna da je rodila dijete, jer je intezivno osjetila taj porođaj. Ako is ikad osjetio Boga, ma tko tebi može reć; nisi ga osjetio?
O tome se radi. Ja mislim, postoji samo jedan ishod; papa proglasi Međugorje svetim, ali nakon dosta vremena.

Također; što da papa kaže nije trojedini Bog, nego dvojedini? Tko je onaj koji će mu reć; nije to tako? Jednostavno ne postoji veći autoritet...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 20:33 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
dujam napisao:

Ej, samo ja to znam. O tome se radi, znači ubiti to je ogromna brojka, realno gledajući. Sestra mi je svjedočila jednom preobraćenju od 30-ak doktora, među kojima su većina radila abortuse.
Johnny, sa fratrima sam te čekao :D

30 nisu mulijuni, di je to tvoja sestra svjedočila? Gdje, šta, kako? Ajme meni čekao si me u zamci, i šta ću ja sad oću se uspjet obranit.

duam napisao:
Ne, ne moraju. Ali da 100 000 ljudi doživi obraćenje, temeljite životne ispovijedi, i ozdravljenja, e, onda je to već druga priča.
Ali, drago mi je da si shvatio kako ne trebaju bit direktno povezane, također i određeni fratri; kakve veze imaju s viđenjem vidioca? Napravi mi poveznicu između te dvi stvari; fratar i ukazanja :D

I kod nas se kaže nepoznat netko, N.N.

Sad si smanjio broj na 100 000, više nisu milijuni, možda ubrzo bude par stotina kako je krenulo. :D Misliš kakve bi veze imalo da Gospa potiče fratre ne nposluh svojim nadređenima, pa da kakve to veze ima s ičim?

dujam napisao:
E,a potraži odgovora zašt postoje sveta mjesta. Po tebi, onda ne postoji ukazanja, ne postoje sveta mjesta, jer je Bog sveprisutan. Kužim te, i ja sam tako mislio isto, alči to nije ispravno.

A kad je Crkva proglasila Međugorje svetim mjestom?

dujam napisao:
Normalno da je papa autoritet, ali ne možeš reć ljudima da nisu osjetili ono što su osjetili. Tko nečijoj majci može reć; ženo nisi rodila dijete? Ona zna da je rodila dijete, jer je intezivno osjetila taj porođaj. Ako is ikad osjetio Boga, ma tko tebi može reć; nisi ga osjetio?
O tome se radi. Ja mislim, postoji samo jedan ishod; papa proglasi Međugorje svetim, ali nakon dosta vremena.

Papa zasad nije rekao ništa osim da je odluka donešena i da će se priopćit. Zasad vrijedi non constat de supernaturalitate, što nema veze s ničijim osjećajima ili šta je ko osjetio. Ti se ponavljaš opet, i opet radiš istu grešku, dakle osoba N.N. je nešto osjetila ipso facto ukazanja "vidiocima" su istinita.
Tko može nekom protestantu koji u zanosu molitve osjeti Božju blizinu reć da je načelo sola scriptura krivo. Ta ne može mu papa reć da je u krivu. Ta on je osjetio, a znamo da kad čovjek nešto osjeti, to je autoritet samo po sebi.

Tko može muslimanu koji kad obavi hadž i osjeti religiozni zanos reć da Muhamed nije Poslanik, ta njegov osjećaj mu kaže da je Muhamed Poslanik, ta on je to osjetio, i usput budi rečeno još par miliona revnih hodočasnika.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2015 20:48 
Odsutan

Podijelio: 49 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Rora napisao:
naggar napisao:
jer kao što sve senzacije u Međugorju ne dolaze od BOGA..
..tako je i u Vatikanu... 8)

ma tako je svugdje, ali nažalost u Međugorje puno ljudi odlazi isključivo tražeći senzacije, da li u suncu, fotoaparatu, vodi....
Vidio sam cudo sa suncem kad je papa Franjo prije tjedan dana pohodio nas europski Jeruzalem tj. Sarajevo. Nisam bio tamo. Ali gledao sam na index.hr-u susret pape sa mladima. Eto ima i na toj stranici neceg dobrog. Pred kraj kad je bilo prikazano sunce nad gradom na 1:01:11 ... a zapravo se vidi Davidova zvijezda. Da ovaj upis ne bude skroz van diskusije - europski Jeruzalem i mjesto, jos ne provjerenih, Marijinih ukazanja su oboje u BiH na starom hrvatskom tlu.

Osobno znam jednu osobu koja je nakon Medjugorja ostavila sve zbog Isusa!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 lip 2015 12:00 
Odsutan

johnny 5 napisao:
30 nisu mulijuni, di je to tvoja sestra svjedočila? Gdje, šta, kako? Ajme meni čekao si me u zamci, i šta ću ja sad oću se uspjet obranit.

Meni je svjedočila, riječju :) I da, to jesu miljuni. 100 000 se lako pretvori u milijune.

johnny 5 napisao:
Sad si smanjio broj na 100 000, više nisu milijuni, možda ubrzo bude par stotina kako je krenulo. :D Misliš kakve bi veze imalo da Gospa potiče fratre ne nposluh svojim nadređenima, pa da kakve to veze ima s ičim?

Kako, kako ih potiče na neposluh?

johnny 5 napisao:
Papa zasad nije rekao ništa osim da je odluka donešena i da će se priopćit. Zasad vrijedi non constat de supernaturalitate, što nema veze s ničijim osjećajima ili šta je ko osjetio. Ti se ponavljaš opet, i opet radiš istu grešku, dakle osoba N.N. je nešto osjetila ipso facto ukazanja "vidiocima" su istinita.
Tko može nekom protestantu koji u zanosu molitve osjeti Božju blizinu reć da je načelo sola scriptura krivo. Ta ne može mu papa reć da je u krivu. Ta on je osjetio, a znamo da kad čovjek nešto osjeti, to je autoritet samo po sebi.

Nije osjeti nešto, već Boga.
Sad radiš non sequitur. Fratar je rekao da što god papa kaže da će ljudi i dalje znat da je to mjesto sveto. Ništa drugo. Kako ne shvaćaš? Papa neće zabranit hodočašća u Međugorje, niti može to napravit :D Svi tamo odu u crkvu; što će papa zabranit ić na sv misu tamo? Ili molit se pred kipom Gospe na brdu? Nartavno da papa neće zabranit(niti može) molit se pred kipom Gospe na nekom brdu, o tome se radi.

johnny 5 napisao:
Tko može muslimanu koji kad obavi hadž i osjeti religiozni zanos reć da Muhamed nije Poslanik, ta njegov osjećaj mu kaže da je Muhamed Poslanik, ta on je to osjetio, i usput budi rečeno još par miliona revnih hodočasnika.

Po plodovima ćete ih preopoznati. Musliman u džihadu ubija, vjernik nakon hodočašćenja donosi mir.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 lip 2015 17:00 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
http://www.bitno.net/vijesti/lombardi-n ... o-mjeseci/

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]