www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 00:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 srp 2015 15:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
ita napisao:
https://www.youtube.com/watch?v=nIFTEtRky_0
-poslušaj od 15,18 do 17,05 -mogao bi biti odgovor na tvoje pitanje

Ma nećeš prolupat,nema šanse,sve će to doći na svoje,samo ti trebaš malo
promijenit kut gledanja.

a kako bi trebala gledati? Hvali ti Boze sto ja patim dok su drugi sretni? Hvala ti sto mislis da za mene nije ljubav? Hvala ti st sam na rubu sloma zivaca zbog samoce?
Hvala ti sto imas jako cudan nacin da mi pokazes da me volis.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 16:10 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
lalelu napisao:
ita napisao:
https://www.youtube.com/watch?v=nIFTEtRky_0
-poslušaj od 15,18 do 17,05 -mogao bi biti odgovor na tvoje pitanje

Ma nećeš prolupat,nema šanse,sve će to doći na svoje,samo ti trebaš malo
promijenit kut gledanja.

a kako bi trebala gledati? Hvali ti Boze sto ja patim dok su drugi sretni? Hvala ti sto mislis da za mene nije ljubav? Hvala ti st sam na rubu sloma zivaca zbog samoce?
Hvala ti sto imas jako cudan nacin da mi pokazes da me volis.

Ne u tom smislu.
Pogledaj cijeli svoj život u ovom trenutku,a ne samo taj jedan dio.
Vidi šta sve imaš,a ne ono što trenutno nemaš.
Probaj nekako na taj način gledat.
Trebaš tražit uvijek veći smisao svega,jer sve je s razlogom tako kako je.
Znam dobro da je to najteže prihvatit,a pogotovo kad ti nešto ne ide,
al drugog načina nema.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 18:34 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 49 zahvala
lalelu napisao:
Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko ište prima, tko traži nalazi, i onom tko kuca otvorit će se.

Znaci, ovo je laz? Pita li mi ili ne, enma koristi?

I opet moram upozorit da pogrešno interpretiraš kršćanstvo, tj. da bi ti na silu htjela da kršćanstvo govori i nudi nešto što ne nudi. Piše tu ištite i dat će vam se, ili tražite i naći ćete. Ali ištite *što* i tražite *što*? Nekako sumnjam da se tu misli na momka. ;-) Tu se, bar koliko sam ja upoznata s kršćanstvom, misli na traženje srži kršćanstva, a to je sam Bog. A ne na traženje momka, posla, slave, zdravlja, para ili čega već. Ako ćeš već pričati o retcima iz Biblije, onda možemo malo proširiti selekciju. Pa tako recimo u Bibliji piše i sljedeće.

»Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga.«

Vidiš, to kraljevstvo nebesko na koje se ljude vjernike poziva da ga ištu i da će ga i naći je, kažu, vrijedno da se za njega rasproda sve, tj. da se pristane biti bez ikakve druge (ovozemaljske) vrijednosti, pa tako i momka ako je takva Božja volja. Ili isto tako u toj Bibliji piše sljedeće.

Nemate jer ne ištete. Ištete, a ne primate jer rđavo ištete: da u pohotama svojim potratite.

I opet, koliko sam ja upoznata, po kršćanskom nauku težiti bilo kojem stvorenom dobru (novcu, slavi, zdravlju, pa tako i momku) više nego samom Bogu i njegovoj volji, je po definiciji neuredna želja odnosno pohota. To je naprosto ono što kršćanski nauk uči. Ja ne kažem da netko to mora prihvatiti. Na svakome je da to odluči za sebe. Ali totalno je besmisleno prigovarati kršćanstvu ono što to kršćanstvo zapravo ni ne uči. Ti bi na silu htjela da kršćanstvo bude automat za ispunjavanje želja, ti unutra toliko i toliko krunica, toliko hodošašća, toliko i toliko milostinje za siromašne, a ono tebi vanka momka sa takvim i takvim karakteristikama. E pa reality check - kršćanstvo to jednostavno NIJE. Lijepo bi bilo da jest, slažem se ja da bi to bilo zgodno da takva stvar postoji, ali nažalost - ne postoji. Što prije prihvatiš da takav automat za ispunjavanje želja na ovom svijetu naprosto ne postoji, bit će ti lakše. ;-)

Također, vidim da se ovdje povela priča o prihvaćanju narkomana. Da se razumijemo, može se dogodit da je nekome u životu izbor između narkomana (alkoholičara, tučara, kockara, itd.) i nikoga. No, to ne znači da čovjek onda mora odabrati tog narkomana ili da je Bog tog narkomana zamislio za tebe. Na ovom svijetu ima puno zala, biti sam nije najveće od njih. ;-) Ja ne bih nikome savjetovala da si odabere narkomana (ili bilo koga za kog u startu vidi da ima problematične osobine koje mu smetaju) samo zato što je alternativa ostati sam. Ima ljudi koji se ludo zaljube u narkomana, pa pođu za njega unatoč svim savjetima okoline, ni tada mi to nije pametno, ali donekle mogu razumjeti. Ali ići razmišljati kako trebaš odabrati narkomana jer ti je to jedina prilika mi je totalno suludo i ne bih to nikome preporučila.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 18:55 
Odsutan

Mashna napisao:
lalelu napisao:
Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko ište prima, tko traži nalazi, i onom tko kuca otvorit će se.

Znaci, ovo je laz? Pita li mi ili ne, enma koristi?

I opet moram upozorit da pogrešno interpretiraš kršćanstvo, tj. da bi ti na silu htjela da kršćanstvo govori i nudi nešto što ne nudi. Piše tu ištite i dat će vam se, ili tražite i naći ćete. Ali ištite *što* i tražite *što*? Nekako sumnjam da se tu misli na momka. ;-) Tu se, bar koliko sam ja upoznata s kršćanstvom, misli na traženje srži kršćanstva, a to je sam Bog. A ne na traženje momka, posla, slave, zdravlja, para ili čega već. Ako ćeš već pričati o retcima iz Biblije, onda možemo malo proširiti selekciju. Pa tako recimo u Bibliji piše i sljedeće.

»Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga.«

Vidiš, to kraljevstvo nebesko na koje se ljude vjernike poziva da ga ištu i da će ga i naći je, kažu, vrijedno da se za njega rasproda sve, tj. da se pristane biti bez ikakve druge (ovozemaljske) vrijednosti, pa tako i momka ako je takva Božja volja. Ili isto tako u toj Bibliji piše sljedeće.

Nemate jer ne ištete. Ištete, a ne primate jer rđavo ištete: da u pohotama svojim potratite.

I opet, koliko sam ja upoznata, po kršćanskom nauku težiti bilo kojem stvorenom dobru (novcu, slavi, zdravlju, pa tako i momku) više nego samom Bogu i njegovoj volji, je po definiciji neuredna želja odnosno pohota. To je naprosto ono što kršćanski nauk uči. Ja ne kažem da netko to mora prihvatiti. Na svakome je da to odluči za sebe. Ali totalno je besmisleno prigovarati kršćanstvu ono što to kršćanstvo zapravo ni ne uči. Ti bi na silu htjela da kršćanstvo bude automat za ispunjavanje želja, ti unutra toliko i toliko krunica, toliko hodošašća, toliko i toliko milostinje za siromašne, a ono tebi vanka momka sa takvim i takvim karakteristikama. E pa reality check - kršćanstvo to jednostavno NIJE. Lijepo bi bilo da jest, slažem se ja da bi to bilo zgodno da takva stvar postoji, ali nažalost - ne postoji. Što prije prihvatiš da takav automat za ispunjavanje želja na ovom svijetu naprosto ne postoji, bit će ti lakše. ;-)

Također, vidim da se ovdje povela priča o prihvaćanju narkomana. Da se razumijemo, može se dogodit da je nekome u životu izbor između narkomana (alkoholičara, tučara, kockara, itd.) i nikoga. No, to ne znači da čovjek onda mora odabrati tog narkomana ili da je Bog tog narkomana zamislio za tebe. Na ovom svijetu ima puno zala, biti sam nije najveće od njih. ;-) Ja ne bih nikome savjetovala da si odabere narkomana (ili bilo koga za kog u startu vidi da ima problematične osobine koje mu smetaju) samo zato što je alternativa ostati sam. Ima ljudi koji se ludo zaljube u narkomana, pa pođu za njega unatoč svim savjetima okoline, ni tada mi to nije pametno, ali donekle mogu razumjeti. Ali ići razmišljati kako trebaš odabrati narkomana jer ti je to jedina prilika mi je totalno suludo i ne bih to nikome preporučila.

Nije definirano sto cemo dobiti, ali ja shvacam kao moli Boga da uslisa tvoju molitvu. Zasto cu Boga iskati ako je on vec tu? Mislim tu je kraj mene, samo me ne cuje. Osim toga, sto onada upravo krscanski casopisi, portalai guraju price o uslisanim molitvama? Kazes da Bog ne uslisava molitve, a na drugim mejstima reklamirate ljude kojima su uslisane molitve. Onda budite barem iskrebi i pisite, Bog ne uslisava molitve. Tko nadje nekog, imao je srecu. Tko ne nadje nije imao srecu i dobro. A ne: Oh Bog uslisava molitve. Pa onda eh ne uslisava ih.

Kazem je, ne zelim j narkomana. Ali eto opet mi Bog takve stavlja na put. Ne zelim odabirati narkomana, jedan normani, obrazovani momak koji zeli obitelji bi bio dovoljan. Ne trazim milijunasa. Ne trazim tipa u nekom skupom automobilu. Je li to tako tesko?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 19:13 
Odsutan

Mashna napisao:

Na ovom svijetu ima puno zala, biti sam nije najveće od njih. ;-)

Lako se je sprdati iz sretne veze s nekim tko je sam :( Za mene je to prevelika kazna.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 19:34 
Odsutan

lalelu napisao:
Lako se je sprdati iz sretne veze s nekim tko je sam :( Za mene je to prevelika kazna.

Odakle tebi da sam ja u sretnoj vezi?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 19:41 
Odsutan

Mashna napisao:
lalelu napisao:

Pametne savijete poput: Ima i gorih stvari od samoce dolaze a) od ljudi koji su u sretnoj vezi pa ne kuze problem samoce b) od ljudi koji su izasli iz lose veze pa kazu bolje i sam nego u losoj vez

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 19:46 
Odsutan

lalelu napisao:
Kazes da Bog ne uslisava molitve, a na drugim mejstima reklamirate ljude kojima su uslisane molitve. Onda budite barem iskrebi i pisite, Bog ne uslisava molitve. Tko nadje nekog, imao je srecu. Tko ne nadje nije imao srecu i dobro. A ne: Oh Bog uslisava molitve. Pa onda eh ne uslisava ih.

Istina jest da se na brojnim neslužbenim, poluslužbenim, pa čak i službenim crkvenim mjestima nekritički reklamira Bog kao netko tko uslišava molitve, pri čemu se ne specificira kakve točno molitve i na koji način ih uslišava. No, po mom je to problem takvih mjesta. Kao što si se valjda dosad stigla uvjeriti, to ipak ne funkcionira na taj simplistički način. Onda se možeš potruditi malo detaljnije i sveobuhvatnije proučiti što točno taj nauk naučava. Ja ti evo pišem da to nije tako kako si ti shvatila, nego ipak malo drugačije. No onda opet, ja nisam ni svećenik, ni biskup, ni papa, ja nemam službene ovlasti naučavati katolički nauk. Ja ti samo kažem svoje mišljenje o tome što taj nauk jest, a što nije. Postoje i službeni izvori iz kojih se možeš informirati ako ti je do toga stalo. No, ono na što ja upozoravam je da se meni čini da tebi uopće i nije stalo do toga što kršćanstvo uistinu jest, ako to nije automat za ispunjavanje želja kakvog bi ti htjela. A ja sam prilično uvjerena da kršćanstvo to naprosto *nije*. Takav automat za ispunjavanje želja *ne postoji*. Bilo bi zgodno da postoji, ja bih prva stala u red da ga iskoristim, ali naprosto ne postoji. Kršćanstvo to što ti želiš ne nudi, nitko to ne nudi, niti može ponuditi. Morat ćeš to jednog dana naprosto prihvatiti, a moje je mišljenje da će ti biti lakše kad to prihvatiš i pomiriš se s tim. ;-)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 19:48 
Odsutan

lalelu napisao:
Mashna napisao:
lalelu napisao:

Pametne savijete poput: Ima i gorih stvari od samoce dolaze a) od ljudi koji su u sretnoj vezi pa ne kuze problem samoce b) od ljudi koji su izasli iz lose veze pa kazu bolje i sam nego u losoj vez

Ok, da raščistimo i to pitanje: a) nisam u sretnoj vezi nego sam sama, a imam vjerojatno više godina negi ti, b) nisam izašla iz loše veze. I to nije ni pametan ni glup savjet, nego je to naprosto realnost.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 20:03 
Odsutan

Mashna napisao:
nego je to naprosto realnost.

Za mene je realnost da je uzasno tesko biti sam... Moze govoriti tko sto hoce ali to je uzas... Mislim da nije uzas, ne bi vecina tracala u veze, pa makar te veze bile i lose.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]