www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 10:54

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 123  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 srp 2015 20:07 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
lalelu napisao:
ita napisao:
@lalelu Božja riječ je živa Istina i samo Istina.
Radi se o nama, vjerujemo li mi ili ne.
Bog nam želi samo dobro,al nekad se to dobro događa na nama teško shvatljiv način,
pa i tako da je netko godinama sam ili sama,jer i to ima neki veći smisao.
Mi ga ne znamo,al čim prihvatiš svoju situaciju,počet ćeš drugim očima gledati samoću.
Mislim da je ovaj članak već bio preporučen,al nije ga loše pročitat,baš vezano za ovu temu;
http://www.bitno.net/kolumne/nemam-sve- ... ecenje-su/

Ako je istina, onda ja pitam i dobijem. Ali ja pitam i ne dobijem. Gdje je onda "greska"? A rezultat toga biti godinama sam je jedino jednog dana totalno prolupati. A u tomu ja ipak ne vidim nikakvog smisla. I kako nesto prihvatiti za sebe, sto nije doobro za nekoga - u ovom slucaju samocu.

Btb sestro lalelu,
hahahha,pa i ja sam trenutno samac i to radostan i sretan samac!Nije da to zelim ostati i nije da ne trazim zenu,ali sto je tu je,sad je nema na vidiku i....sto bi triba,plakat,srusiti kucu i zapaliti auto,jadati se svima kako sam sam...makakvi,moj Put,Istina i Zivot je Isus,samo On!Susrecem puno kvalitetnih cura,iden na kave sa njima,na duh obnove ali nijedna nije ona prava,pa osatjemo prijatelji u Kristu...Nijedna zena ni djeca,prijatelji ni lova nece mi ispunit srce niti to od njih ocekujem,to je kljuc.Ti nisi sama sa sobom i sa Bogom na cistu i mislis da bi ti decko tu pomogao-nebi 100%,mucija bi se on jadan sa tobom i nista nebi napravio.Ti sama sa sobom moras rijesit zasto si frusrirana i zasto se osjecas jadno i bijesno,iskreno-ja takvu curu ne zelim,ni u ludilu,no way :wink:

Ha,a sto je Isus rekao da trazimo prvo?"Kraljevstvo i pravednost Njegovu,a sve ostalo ce vam se dati"....jel ti trazis ovo-da Njemu sluzis(jer to je najveca nasa sreca i bas gust) ili rdjavo trazis rdjava decka :a1163:

Cuj,nemozes ovaj dio preskocit i trazit samo svoju laznu srecu i vezu,sve je to rdjavo ako ne trazis ovo prvo,da Mu sluzis cijelim srcem savaku sekundu u ovoj suznoj dolini-sestro moja tu si fulala skroz,ko i ja ponekad,lako je rec,tesko cinit.Ali ja sad trazim samo Njegovu volju za svoj zivot,a smatram da ce mi pomoc da osnujen obitelj,nadjem bolji posao, itd..... ali se sve je to bezveze ako mu tako ne sluzim,sto ce mi to ako mi je na propast i ako nisam sa Njim svaku sekundu ovog prolaznog i jako kratkog zivota ovdje...
Sestro,Bibliju u ruke i citaj i razmatraj Mt 6,24-34..radi to danas,sutra i svaki dan dok ti ne dodje u pamet i srce mir i ljubav-i onda opet svaki dan trazi samo ono sto On zeli....zasto?-zato jer ces tu naci istinsku srecu i mir,samo tu,u meditaciji i razgovoru sa Njim..a onda muz,djecica ma sve ce ti dati,i meni i svakome tko ovako radi :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 20:15 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 49 zahvala
lalelu napisao:
Mashna napisao:
nego je to naprosto realnost.

Za mene je realnost da je uzasno tesko biti sam... Moze govoriti tko sto hoce ali to je uzas... Mislim da nije uzas, ne bi vecina tracala u veze, pa makar te veze bile i lose.

Ja nikad i nigdje nisam rekla da to nije realnost da je teško i ružno biti sam. No jednako tako je realnost i da postoje i gore stvari od toga. Za moj pojam je biti s narkomanom ili kockarom ili agresivcem koji te tuče gore nego biti sam. Koliko mi se čini, ti si također sačuvala dovoljno zdravog razuma da i sama tako rezoniraš jer si negdje na zadnjih stranicu dvije napisala to isto. Ja sam reagirala na za moj pojam relativno nerazborite savjete ovdje da je možda baš u tome tvoja sreća. Ja bih svakome, pa i onome tko se baš zaljubi u nekog problematičnog na taj način, savjetovala da dobro razmisli prije nego se u to upusti. A ne da bih išla takvu mogućnost sugerirati netkom tko već sam od sebe nije tome sklon, ali je pritisnut teretom samoće.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 20:20 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
novi1 napisao:
lalelu napisao:
ita napisao:
@lalelu Božja riječ je živa Istina i samo Istina.
Radi se o nama, vjerujemo li mi ili ne.
Bog nam želi samo dobro,al nekad se to dobro događa na nama teško shvatljiv način,
pa i tako da je netko godinama sam ili sama,jer i to ima neki veći smisao.
Mi ga ne znamo,al čim prihvatiš svoju situaciju,počet ćeš drugim očima gledati samoću.
Mislim da je ovaj članak već bio preporučen,al nije ga loše pročitat,baš vezano za ovu temu;
http://www.bitno.net/kolumne/nemam-sve- ... ecenje-su/

Ako je istina, onda ja pitam i dobijem. Ali ja pitam i ne dobijem. Gdje je onda "greska"? A rezultat toga biti godinama sam je jedino jednog dana totalno prolupati. A u tomu ja ipak ne vidim nikakvog smisla. I kako nesto prihvatiti za sebe, sto nije doobro za nekoga - u ovom slucaju samocu.

Btb sestro lalelu,
hahahha,pa i ja sam trenutno samac i to radostan i sretan samac!Nije da to zelim ostati i nije da ne trazim zenu,ali sto je tu je,sad je nema na vidiku i....sto bi triba,plakat,srusiti kucu i zapaliti auto,jadati se svima kako sam sam...makakvi,moj Put,Istina i Zivot je Isus,samo On!Susrecem puno kvalitetnih cura,iden na kave sa njima,na duh obnove ali nijedna nije ona prava,pa osatjemo prijatelji u Kristu...Nijedna zena ni djeca,prijatelji ni lova nece mi ispunit srce niti to od njih ocekujem,to je kljuc.Ti nisi sama sa sobom i sa Bogom na cistu i mislis da bi ti decko tu pomogao-nebi 100%,mucija bi se on jadan sa tobom i nista nebi napravio.Ti sama sa sobom moras rijesit zasto si frusrirana i zasto se osjecas jadno i bijesno,iskreno-ja takvu curu ne zelim,ni u ludilu,no way :wink:

Ha,a sto je Isus rekao da trazimo prvo?"Kraljevstvo i pravednost Njegovu,a sve ostalo ce vam se dati"....jel ti trazis ovo-da Njemu sluzis(jer to je najveca nasa sreca i bas gust) ili rdjavo trazis rdjava decka :a1163:

Cuj,nemozes ovaj dio preskocit i trazit samo svoju laznu srecu i vezu,sve je to rdjavo ako ne trazis ovo prvo,da Mu sluzis cijelim srcem savaku sekundu u ovoj suznoj dolini-sestro moja tu si fulala skroz,ko i ja ponekad,lako je rec,tesko cinit.Ali ja sad trazim samo Njegovu volju za svoj zivot,a smatram da ce mi pomoc da osnujen obitelj,nadjem bolji posao, itd..... ali se sve je to bezveze ako mu tako ne sluzim,sto ce mi to ako mi je na propast i ako nisam sa Njim svaku sekundu ovog prolaznog i jako kratkog zivota ovdje...
Sestro,Bibliju u ruke i citaj i razmatraj Mt 6,24-34..radi to danas,sutra i svaki dan dok ti ne dodje u pamet i srce mir i ljubav-i onda opet svaki dan trazi samo ono sto On zeli....zasto?-zato jer ces tu naci istinsku srecu i mir,samo tu,u meditaciji i razgovoru sa Njim..a onda muz,djecica ma sve ce ti dati,i meni i svakome tko ovako radi :a1250:

I ja trazim njegovu volju, ali njegova volja da ja budem sama, a ja sa samocom nesretna. Prihvacam ju, ne palim kuce, ne razbijam auta ali sam nesretbna. Pokuaj biti sam, proci gradom, na svakom koraku vidjeti sretne parove i onda reci: Ah bas super sto sam ja sama :D Oprsoti ali to nema veze s istinom. Reci da si tad sretan je laz prema samom sebi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 20:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Mashna napisao:
Na ovom svijetu ima puno zala, biti sam nije najveće od njih. ;-)

lalelu napisao:
Lako se je sprdati iz sretne veze s nekim tko je sam :( Za mene je to prevelika kazna.

Mashna. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 20:47 
Odsutan

Podijelio: 166 zahvala
Zahvaljeno je: 101 zahvala
lalelu napisao:
novi1 napisao:
lalelu napisao:

Btb sestro lalelu,

I ja trazim njegovu volju, ali njegova volja da ja budem sama, a ja sa samocom nesretna. Prihvacam ju, ne palim kuce, ne razbijam auta ali sam nesretbna. Pokuaj biti sam, proci gradom, na svakom koraku vidjeti sretne parove i onda reci: Ah bas super sto sam ja sama :D Oprsoti ali to nema veze s istinom. Reci da si tad sretan je laz prema samom sebi.

Da,trenutno je vjer bolje da si sama kad nisi rijesila sama sa sobom zasto si frustrirana.Preporucio sam ti hagioterapiju ali ko koga uopce slusa,makakvi...svatko vozi po svoju iako je nesretan a kad mu se sto savjetuje,samo odbaci-nema veze,sestro rijesi sama sa sobom i nadji duhovnu pomoc ili vodstvo,ja ti opet i opet savjetujen hagioterapiju a ti kako oces.....
Ma ne,naravno da me "strecne" kad vidim par koji je sretan ali ih tad samo u srcu blagoslovin,a nekad me uopce ne "strence" jer sam radostan uistinu vecim dijelom svoga zivota,stvarno jesam,hvala Bogu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 21:09 
Odsutan

Nisam frustrirana, nesretna sam, a nesretna sam zbog samoce.

Informirala sam se o Hagioterapiji, ali enma je u mojoj blizini. Mozda podjem negdje na drugo mjesto.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 21:20 
Odsutan

lalelu napisao:

Informirala sam se o Hagioterapiji, ali enma je u mojoj blizini. Mozda podjem negdje na drugo mjesto.

Da te odmah upozorim, ja jesam bila na hagioterapiji, i individualnoj i na grupnim sastancima zajednice Mir i Riječ koji su se održavali jednom tjedno kroz godinu dana. Ni jedno ni drugo nikakvu osjetnu promjenu u mom životu i gledanju na stvari nije napravilo. Ovime ti nipošto ne želim sugerirati da ne probaš s hagioterapijom, dapače, ne vidim da na ikoji način može štetiti a znam ljudi koji svjedoče da im je puno značilo u životu. Samo želim u startu zatrti taj mentalitet čarobnog štapića, tj. automata za ispunjavanje želja, po kojem mora postojati negdje neki botun kojeg možemo pritisnuti i stvarnost će postati onakva kakvom je želimo, pa ako ništa dosad nije upalilo, onda je možda hagioterapija pravi botun. Ja sam mišljenja da je takav mentalitet prilično štetan i zato upozoravam protiv njega. No onda opet, rekoh da nisam ni svećenik ni biskup ni papa, to je samo moje mišljenje for what it is worth.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 22:25 
Odsutan

Mashna napisao:
lalelu napisao:

Da te odmah upozorim, ja jesam bila na hagioterapiji, i individualnoj i na grupnim sastancima zajednice Mir i Riječ koji su se održavali jednom tjedno kroz godinu dana. Ni jedno ni drugo nikakvu osjetnu promjenu u mom životu i gledanju na stvari nije napravilo. Ovime ti nipošto ne želim sugerirati da ne probaš s hagioterapijom, dapače, ne vidim da na ikoji način može štetiti a znam ljudi koji svjedoče da im je puno značilo u životu. Samo želim u startu zatrti taj mentalitet čarobnog štapića, tj. automata za ispunjavanje želja, po kojem mora postojati negdje neki botun kojeg možemo pritisnuti i stvarnost će postati onakva kakvom je želimo, pa ako ništa dosad nije upalilo, onda je možda hagioterapija pravi botun. Ja sam mišljenja da je takav mentalitet prilično štetan i zato upozoravam protiv njega. No onda opet, rekoh da nisam ni svećenik ni biskup ni papa, to je samo moje mišljenje for what it is worth.

skuzila sam, nema koristi moliti se za decka. Bozija je volja da bduem sama, molitve koje se nalaze kud god krenes - od njih nema koristi. Komu je Bog odredio dati sretnu vezu, dat ce mu. Komu je odredio da bude sam, bit ce sam. Ja spadam u drugu grupu. Takva volja Bozija.

Meni samo preostaje kroz hagioterapiju pokusat pomirit se s tim krizom da ne zavrsim u ludnici ili napravim nesto gore.

Hvala sto si mi otvorila oci.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 22:37 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Cure ima momaka milijnunima na ovom svijetu...velika je Zemaljska kugla.
Bvb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2015 22:42 
Odsutan

lalelu napisao:
skuzila sam, nema koristi moliti se za decka. Bozija je volja da bduem sama, molitve koje se nalaze kud god krenes - od njih nema koristi. Komu je Bog odredio dati sretnu vezu, dat ce mu. Komu je odredio da bude sam, bit ce sam. Ja spadam u drugu grupu. Takva volja Bozija.

Meni samo preostaje kroz hagioterapiju pokusat pomirit se s tim krizom da ne zavrsim u ludnici ili napravim nesto gore.

Hvala sto si mi otvorila oci.

I koja je svrha ovakvog tvog upisa? Ne znam jesi li toga svjesna, ali ti ovdje tjeraš inat u smislu da se nadaš da je ovo što kažeš toliko apsurdno, pa da ću ja (ili bilo tko drugi) na to morati kazati - o ne, lalelu, nemoj slučajno to pomisliti, nego evo tebi recepta - izmoli tri zdravomarije u osvit mjeseca mlađaka ispred najstarije crkve u svom mjestu, i sutra ujutro će ti momak iz snova pokucati na vrata. Ok, ajmo onda tako igrat - evo, ovo što sam ti ja rekla će sigurno upalit, probaj pa ćeš vidit. ;-) I kad oprobaš, a ono opet ne upali, šta ćeš onda? Onda ćeš opet doć kukat da zašto ti govorim da moliš u vrijeme mjeseca mlađaka, kad to ne dovodi do momka, nego avaj, koji je pravi recept. E pa odgovor je - NEMA GA!! To ne znači da ćeš ti definitivno ostati sama i da je to Božja volja za tebe. Ja ne znam što je Božja volja za tebe, a to ne znaš ni ti. Vrijeme će pokazati. Međutim, ono što jesam prilično uvjerena je da nema načina na koji ti možeš Boga/stvarnost izmanipulirati da bude točno onakva kakvu bi ti željela. Bog/stvarnost nas nadilazi i ne pokorava se uvijek našim željama, pa čak ni ako to usrdno molimo u vrijeme mjeseca mlađaka.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 123  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]