www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 06:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 130 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 04 ruj 2015 19:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
lalelu napisao:
Ne, zatvorila sam se u cetiri zida. Kao u kavezu sam. Ne izlazim nikud. Cekam da pozvoni postar i kaze: Evo imate paketic od Boga, poslao vam je Mr. Righta. :D

:lol: barem si sačuvala smisao za humor :)

perokvrzica napisao:
Lalelu - pratim više manje tvoje postove od samog početka kada si se prijavila.
Nisam ti u stannju ništa pametno reći.

Međutim, ono što me iskreno zanima - je tendencija koju uočavam kod vjernika - da ljudima ukazuju na to da njima nije najgore -
već da uvijek ima onih kojima je gore.
Kao što je, recimo, Rora gore napisala.

Ono što je meni nejasno, pa bih sukladno tome voljela da mi objasni netko od forumaša tko koristi taj argument - uvijek ima onih kojima je gore - kako bi to što uvijek ima onih kojima je gore - trebalo pomoći nekome kome je loše?

Konkretno evo kod Laleu - Lalelu je sama - ne svojom voljom i pati.
Također - postoji na ovom svijetu još neka ženska koja je sama i recimo je slijepa.

Recimo da ta slijepa i usamljena žena više pati od Laleu.
I sada - Lalelu spozna da je to objektivno tako.

Kako bi to njoj trebalo pomoći? Da bude sretna jer netko pati više od nje ili da bude sretna zato što je ona bolje prošla?

Kakva je logika tih savjeta/konstatacija?

Da istina njoj neće pomoći to što netko drugi pati više nego ona (i uostalom kako izmijerit koliko netko pati). Ako ti je utjeha što vidiš da netko drugi pati "više" nego ti gdje je tu onda ljubav. Ako te to tješi daleko si od Boga. Ali isto tako je činjenica da se lalelu cijelo ovo vrijeme odkad je počela pisat o ovom problemu poziva na te druge i kako su oni sretni i kako su svi dobili uslišenje svojih molitava. Možda joj je samo iz tog razloga netko pokušao ukazat i na one koji pate "više" od nje (iako opet ponavljam samo Bog zna koliko netko pati, ljudskim očima mi ne vidimo to). Dakle ona se ne bi trebala osvrtati ni na one koji su u sretnim vezama ni na one koje "pate" jer su sami, nego graditi svoj odnos s Bogom i od njega tražiti odgovore na ta pitanja.

"Konkretno evo kod Laleu - Lalelu je sama - ne svojom voljom i pati."

Ovo baš ne drži vodu, nitko nije sam svojom voljom, osim ako nema nekih psihičkih ili sličnih problema. Ajde znaš li ti ijednu osobu koja je sama a da to istinski i iskreno želi (ili ima neke rane iz djetinstva ili ima nekih psihičkih problema ili laže sebe i uvjeri sebe da ona to istinski želi). Svaka osoba u dubini svoje duše čežne za zajedništvom.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 19:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
perokvrzica napisao:
Kakva je logika tih savjeta/konstatacija?

Da se promjeni malo perspektiva, kut gledanja na stvari. Naravno da uvijek postoji netko kome je gore, a isto tako ima puno onih kome je bolje ili čak isto kao što je nama.
Ali doklegod smo usredotočeni samo i isključivo na naše stanje/problem i ne sagledavamo svijet oko nas onda bude još gore.
Zato vjernici, ali i nevjernici puno puta koriste taj argument (kako kažeš).
A isto tako taj se "argument" koristi da bi se potaklo pozitivno razmišljanje u smislu da ta osoba ili mi sami vidimo neke pozitivne stvari koje imamo u životu (život, zdravlje, posao, obitelj, prijatelje....).

lalelu je dobila puno savjeta od forumaša, ali jednostavno nema pomoći dok ona na uspije prihvatiti svoje stanje. Sad da li je ona stvarna osoba ili trol to samo ona zna. Otvorenost i predanost Kristu je dar, ali mi ga moramo tražiti i htjeti, ali ako želimo i dalje živjeti u svom nekom svijetu ma koliko on bolan bio to je sve na nama.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 19:58 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Hvala na brizi,

1. realna sam osoba. Ne troll nego osoba koja pati.
2. Nije meni lakse ako entko drugi vsie pati. Zelim svakom srecu. Meni jed rago za parove koji su sretni, samo sto ta njihova sreca meni opet demonstrira koliko sam ja nesretna. Ali meni nsita bolje ne bi bilo da se taj par rastane. Znaci svakomu zelim srecu samo trazim i komadic srece za mene. Za to molim Boga. Ali eto ne cuje me. :( A ja pokusavam naci odgovor zasto me ne cuje.
3. Ne zelim zivjeti u svom ocaju, pokusavam izaci iz njega, zbog toga trazim omoc na sve strane, savjete itd.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 20:28 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
lalelu napisao:
dujam napisao:

Opusti se ženo. Shvaćaš život preozbiljno. Opusti se i uživaj. Nauči uživat.

Rado bih ja uzivala ali ne sama. Sam uzivati to ti je kao juha bez soli. Imas juhu ali nije to to.

Ne nije tako. Uživat se može i bez muža.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 20:36 
Odsutan

dujam napisao:
lalelu napisao:
dujam napisao:

Opusti se ženo. Shvaćaš život preozbiljno. Opusti se i uživaj. Nauči uživat.

Rado bih ja uzivala ali ne sama. Sam uzivati to ti je kao juha bez soli. Imas juhu ali nije to to.

Ne nije tako. Uživat se može i bez muža.

Moze se i juha jesti bez soli. I sto ti je draze. Juha sa soli ili bez?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 20:44 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
lalelu napisao:
Hvala na brizi,

2. Nije meni lakse ako entko drugi vsie pati. Zelim svakom srecu. Meni jed rago za parove koji su sretni, samo sto ta njihova sreca meni opet demonstrira koliko sam ja nesretna. Ali meni nsita bolje ne bi bilo da se taj par rastane. Znaci svakomu zelim srecu samo trazim i komadic srece za mene. Za to molim Boga. Ali eto ne cuje me. :( A ja pokusavam naci odgovor zasto me ne cuje.
3. Ne zelim zivjeti u svom ocaju, pokusavam izaci iz njega, zbog toga trazim omoc na sve strane, savjete itd.

Šta ti kažu prijateljice i kolegice na poslu u vezi svega toga?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 21:05 
Odsutan

johnny 5 napisao:
lalelu napisao:
Hvala na brizi,

Šta ti kažu prijateljice i kolegice na poslu u vezi svega toga?

Sto kaze siti Europljanin gladnom Afrikancu? Daju rijec utjehe. Ali da razumiju, ne razumiju. One su sretno udane ili vec i sa djecom i ne kuze nekog tko je sam.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 21:37 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
lalelu napisao:

Sto kaze siti Europljanin gladnom Afrikancu? Daju rijec utjehe. Ali da razumiju, ne razumiju. One su sretno udane ili vec i sa djecom i ne kuze nekog tko je sam.

Možda njihovi muževi znaju nekog ko je sam, ili neka rodbina.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ruj 2015 21:56 
Odsutan

johnny 5 napisao:
lalelu napisao:

Možda njihovi muževi znaju nekog ko je sam, ili neka rodbina.

I to je vecpokusano :) Pokusavala sam ja svasta, ali ne ce me :D

Najpametnije mi je malo novaca zaraditi i otici estetskom kirurgu :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 ruj 2015 00:00 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
(Ili poslat broj johnnyu)...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 130 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]