veggietales napisao:
Mons. Ivančić mi je bio i profesor, i puno važnije, bio mi je duhovnik. U zajednici smo ga zvali "Prezbi". U kapelici na katu, kod njega na Kaptolu, pred Presvetim nas je uvodio u iskustvo Duha Svetoga i primanje darova Duha Svetoga (npr. molitva u jezicima).
Onda još gore. Odakle potreba da ovako manipulirate (a ovo jest jedan vid manipulacije) njegovim riječima, a niste imali potrebu staviti/objaviti neki link iz nepresušnog izvora članaka, citata, dijelova knjiga, meditacija?
veggietales napisao:
Radi se isključivo o riječima iz predavanja mons. prof. Tomislava Ivančića:
https://www.youtube.com/watch?v=8k7H4oizskgPa, koga te njegove riječi mogu smetati i zašto bi njegove riječi itko brisao kad u ovoj temi ljudi pišu dio riječi iz predavanja mons. Ivančića?
Da, radi se (ponavljam) o riječima koje je pok. prof. rekao u kontekstu toga da je duhovna dimenzija ono što nas čini čovjekom i da zato nijedna životinja ne može biti čovjekom iako INAČE (u razgovoru) KAŽEMO nekome ako je zločest, ako je "nečovjek": "magarče jedan, svinjo jedna, konju jedan" i stavljamo ga na razinu životinje jer osjećamo da je čovjek nemoralan, da čini krivo, čini zlo i humano u sebi razara...
Vama u videu nedostaje ni više, ni manje nego prvih 39 minuta.
Meni ne smetate vi, dapače, ali mi smeta to što insinuirate. Odnosno, na forumu se uvijek može otvoriti tema i onda možete do mile volje o tome. Osobno ću o onome što provlačite početi razmišljati onog trenutka kada evo ovdje
http://hrcak.srce.hr/ utipkam ime Ivan Rusarin i dobijem na uvid pravi znanstveni članak. Do tada, sve to za mene (kako bi se u narodu reklo) „i ne drži vodu“ .
Dujam je brzoplet pa je odmah pomislio da ste adventist, ja ne mislim to (to sam čisto komentirala zbog ovoga jer adventisti obožavaju ovu „teoriju“
http://www.adventistisplit.hr/index.php ... an-rusarin ), ali zato mislim da ste previše „zabrijali“ u sve to jer znamo što kaže Crkva u svezi evolucije i kreacionizma (a to definitivno nije bit ove ovdje teme).
I da, ja isto nisam zaposlena u časopisu već u svojoj struci, a radim za njih. Stoga, izvrstan izbor riječi u svakom slučaju.
Citat:
Čemu ovakva ružna reakcija i nekakav pokušaj provokacije?
Također, nemojte zamjerit, ako mislite da sam vas provocirala – to mi nije bio naum – samo mislim da je prof. Ivančić stvarno bio izniman (kako bi on rekao) vrhunski čovjek i da se na ovoj temi trebaju stavljati pravi njegovi tekstovi i misli.
Te za kraj još jedan dobronamjeran savjet, stvarno nije pametno kad stavljate link s youtube-a koji ste osobno prenijeli (s imenom i prezimenom)

, ako već želite biti anonimni.
Da, mons. Ivančić je zaista bio iznimna osoba, to dobro znam jer sam ga, kao što rekoh, osobno poznavao i duhovno me vodio kao i neke od mojih kolega i braće u Kristu.
Link, odnosno ime i prezime vezano za taj youtube zaista nemaju apsolutno nikakve veze s mojim imenom i prezimenom.
Samo me oduševljavaju te jednostavne, a snažne i svima vrlo jasne riječi mons. Ivančića sa tog linka i jako mi je drago i da ih je netko prenio.
Kao i sve njegove misli, lijepo je i potrebno čuti i te njegove riječi.