Hrvoje Hrki napisao:
Znam ja za refrakciju , izmaglicu i sve to...ali to mi samo ide u prilog...refrakcija, valovi , izmaglica i sl. mogu samo napraviti da se brod koji bi se trebao vidjeti ne vidi u donjem dijelu...ali , izmaglica, valovi itd ne rade suprotan učinak!
Lol, da ti to ide u prilog.
Hrvoje Hrki napisao:
Ako se brod radi zakrivljenosti izgubi ispod horizonta , onda se on definitivno izgubi ( bez obzira na refrakciju koju navodiš!)...refrakcija ga ne može vratiti iznad horizonta!...on se neće vidjeti nimalo, bilo refrakcije ili ne bilo
Ali ako se brod ne izgubi ispod horizonta ( ako je zemlja ravna) , onda refrakcija dovodi do toga da ti umjesto cijelog broda od 8metara, ne vidiš u cijelosti njegov donji dio...ali vidiš ostali dio broda ...npr ne vidiš donja 2 metra,ali vidiš 6 gornjih metara
Jel kuzis ti da ovo nije filozofija? Ti ovde ne mozes zauzet svoj stav i branit ga. Zasto? Zato jer tu postoje matematicke formule, jednadzbe. To je kao da zauzmes stav da 3 x 3 = 10. I sad mi pricamo o tome? Brod se vidi pomocu refrakcije, naravno, ne dio koji je u vodi...Taj experiment je raden i potvrdeno je da je zemlja zakrivljena.
Hrvoje Hrki napisao:
Kažeš zemlja nije okrugla...ali sve nasine snimke počevši od " prve slike sa apollo misije sa mjeseca - tzv "plavog klikera", sve ostale slike koje nasa daje ( A NE DAJE IH PUNO...JAKO MALO IH IMA!????) POKAZUJU TOČNO OKRUGLU ZEMLJU ( NIJE ELIPSA, ILI ČAK U ZADNJIM TEORIJAMA SE TVRDILO DA JE ZEMLJA JAKO SPLJOŠTENA DOLJE-PA DA JE NEŠTO KAO KRUŠKOLIKA!)
Pa i ova Muskova reklamna lakrdija sa tesla vozilom u svemiru ti pokazuje baš idealno okruglu zemlju!
I to su argumenti na koje ujkazuju pobornici FE , jer ukazuju da se uči da je zemlja elipsasta, kruškolika spljoštena sfera isl. a onda kada se gleda 15-20 slika koje daje nasa , vidimo da nije takva itd...ima tu dosta nekonzistentnosti , nepodudaranja, nelogičnosti
Lol. Dakle ti si izracunao da je zemlja okrugla? Jel mi to zelis rec? Ne kuzim ni kako po slici to mozes vidit.
Hrvoje Hrki napisao:
Nas od vrtića uče o globusu koji se vrti i putuje enormnim brzinama kroz svemir...globus gledaš u dnevniku, na filmovima, reklamama...znam da ti je teško pojmiti da je zemlja ravna , jer smo do vrtića bombardirani slikama globusa...ali tih slika zemlje iz svemira je neshvatljivo jako malo iz svemira...postoje tolike misije na mjesec, mars, veneru i gdje sve ne,postoje stalne svenirske stanice, sateliti a tako jako malo slika zemlje gdje bi se sve dobro vidjelo...ima samo CGI montiranih , fotošopiranih slika, gdje se zakrivljenost zemlje softverski umjetno stvara, sve se montira...
Skoro su sve slike zemlje fotosopirane, sve google mape koje koristis itd..
Hrvoje Hrki napisao:
Evo ti samo jedan lako shvatljiv argument da se snimke zemlje iz svemira montiraju, fotošopiraju, CGI obrađuju!:
Ne znam jesi li vidio klipove gdje se okrugla zemlja vrti enormnom brzinom....po tim snimcima ispada da bi se zemlja oko svoje osi okrenula za 360 stupnjeva za 10-15 minuta a ne za 24 sata!????...
Znači muljatori iz svemirskih agencija su dali snimke gdje se zemlja vrti da nam to bude sve plastičnije i da lakše povjerujemo, ali su se zeznuli, prebrzo su je zavrtjeli!???
Ti da odes u svemir, kako bi skuzio vrti li se zemlja i kojom brzinom? Cisto me zanima odgovor na ovo pitanje...
Hrvoje Hrki napisao:
Tebi se ne da gledati klipove o FE jer a priori ne daješ ni 0,000000001 % da je zemlja ravna ....tako da ne mogu ja tebi sada riječima opisati sve laži u video klipovima,slikama itd koje su dane na netu u vezi " okrugle" zemlje 8 a ima ih barem 100!), a gdje se lako vidi da je to sve montirano...kao se zemlja može u cijelosti okrenuti za 10-15 minuta po snimkama globusara ako svi znamo da se zemlja okrene za 24 sata!!
Jesi ikad gledao klipove o ljudima gusterima koji zive medu nama?
Hrvoje Hrki napisao:
Ja sam pozorno pregledao masu snimaka i stvarno ljudi koji ukazuju na grešeke i nelogičnosti su u pravu...ali budući da ja i ti ne možemo supervještačiti snimke koje su na netu, dajem ti mogućnost kao pomorcu da provjeriš ono što zbilja i realno možeš sam provjeriti!...to je ovo sa brodovima koje možeš viđati svaki dan kada si na brodu ili kada si u splitu na obali...zna se do koje udaljnosti sebrod od 7,8 metara može vidjeti ( 10km...to globusari ne pobijaju jer su to njihove tablice i vrijednosti koje oni daju...gugl ert ima kalkulatore zakrivljenosti i pada iza horizonta za svaku udaljenost...to su oficijelni izračuni, službene znanosti, a ne od fletertaša!)
Pa ako ti kanoćalom možeš vidjeti brod od 8metara i poslije 10 km udaljnosti to ti onda dokazuje da nešto uveliko ne štima!
Evo, opet ti po svome. Rekao sam ti da sve stima, nista se ne brini. Sto bi i imao kad bi te lagao?
Hrvoje Hrki napisao:
NE VIDIM RAZLOGA DA NE UZMEŠ KANIOĆAL I NAPRAVIŠ SAM TEST??..ZAR JE TO TOLIKO TEŠKO... JER ONO ŠTO MI VIDIMO NA VEĆIM UDALJENOSTIMA OKOM, NIJE ISTO ŠTO SE VIDI SA KAMERAMA S TELEOBJEKTIVOM ( ZUMIRANJEM!), SA TELESKOPOM I KANOĆALOM...OKOM SE BROD STOPI SA HORIZONTOM UDALJINI, A KADA ZUMIRAŠ SA TELEOBJEKTIVOM ONDA SE BROD ODJEDNOM POJAVI!
Taj experiment je inace moguc samo u kanalu, gdje je dokazano experimentom da je zemlja zakrivljena. Zasto to odbacujes?