www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 18:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 pro 2018 16:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Billy napisao:
Jednako tako sam papa Pio XII je rekao neka se tiska kako je.

Gdje je to papa rekao? Pod tim papom je kongregacija stavila knjigu na indeks zabranjenih knjiga. Ne pricaj gluposti i ne siri lazi skupa sa Bonijem. Cemu lazi?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 16:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Smiri se Dujam. Papa Pijo XII stvarno je dopustio da se objavi Spjev o Bogocovjeku kad je primio u audijenciju tri bliska suradnika M.Valtorte.Prije toga je godinu dana osobno citao to Djelo. Ali ja jos uvijek cekam onu temu o Valtorti koju si najavio prije svog brodoloma,a jos nisi realizirao.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 16:40 
Odsutan

Podijelio: 88 zahvala
Zahvaljeno je: 5 zahvala
dujam napisao:
Billy napisao:

Gdje je to papa rekao? Pod tim papom je kongregacija stavila knjigu na indeks zabranjenih knjiga. Ne pricaj gluposti i ne siri lazi skupa sa Bonijem. Cemu lazi?

Ovakvih vjernika tipa Bonija i Bilija ih ima podosta i lako su prepoznatljivi jer dave sve oko sebe sa svojim vidom pobožnosti .

Znao sam nekakvu braću laika koji su tražili da pričest primaju na koljenima te ako svećenik ne udovolji njihovim prohtjevima nebi se pričestili, već bi išli u drugu crkvu..tako su spali na samo dvije tri crkve u Zagrebu a žive u okolici oko 40 km a isto tako su pretjerano pobožni mnogo krunica i knjižica sa čudima , ukazanja u njihovim selu..Garabadal ,itd,itd.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 17:22 
Odsutan

Bolje biti pretjerano pobozan nego pretjerano aktivan u krevetu. Onda se zalis na forumima sto Crkva ne dopusta kontracepciju. Jasno je da u tom stanju nisi sposoban za ozbiljno teolosko promisljanje. Ako jos natovaris zeludac biranim jelima,onda gubis i to malo svjetlosti sto je preostalo u tebi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 20:09 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Dobra večer dobri ljudi! O čem raspredate?! Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 20:51 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Team dujam vs Team Bony. Za sada mi vodimo 2-1.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 22:34 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
dujam napisao:
Billy napisao:

Koje laži? Pa daj provjeri.
Što bih imao od laži.

“Publish it just as it is. There is no need to give an opinion as to whether it is of supernatural origin.
Those who read it will understand.” (Pope Pius XII on February 26, 1948, to Frs. Berti, Migliorini,
and Cecchin, after reviewing Valtorta’s work)

Na Index ju je stavio Ivan XXIII.

Fr. Anthony Pillari published a JCL thesis for the Faculty of Canon Law of St. Paul University entitled “The Current Juridic and Moral Value of the Index of Forbidden Books”. This thesis gives the history of the Index of Forbidden Books, explains the current juridic and moral status of the Index of Forbidden Books after its abrogation by Pope Paul VI in 1966, and includes a case study analyzing and explaining the canonical status of the major work of Maria Valtorta. The Maria Valtorta case study demonstrates that when a person chooses to read, publish, or promote Maria Valtorta’s The Poem of the Man-God (now entitled The Gospel as Revealed to Me), there is no violation of ecclesiastical law. It also analyzes the relevant letters of Cardinal Ratzinger, Bishop Tettamanzi, Bishop Kindukulam, and Bishop Danylak, and shows that a Catholic may express belief in the supernatural origin of Valtorta’s work and promote it as such without being in violation of ecclesiastical law or being guilty of any form of disobedience. Fr. Pillari’s thesis also details the admiration that three beatified persons have publicly expressed concerning Valtorta’s work (including Blessed Allegra’s belief in its supernatural origin) and that their beatification invites Catholics to respect and share their opinion concerning Valtorta’s work, even in some ways above the private opinions of Church officials who have not been raised to the level of beatification. Of special significance in this thesis is the inclusion of a signed testimonial letter of Fr. Leo Maasburg, National Director of the Pontifical Mission Societies in Austria and a close associate of Mother Teresa of Calcutta (canonized in 2016). Fr. Maasburg’s testimonial relates that Mother Teresa carried Maria Valtorta’s The Poem of the Man-God with her in her travels, read this work, and recommended him to also read it.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 22:36 
Odsutan

kopitar napisao:
dujam napisao:
Billy napisao:

Ovakvih vjernika tipa Bonija i Bilija ih ima podosta i lako su prepoznatljivi jer dave sve oko sebe sa svojim vidom pobožnosti .

Znao sam nekakvu braću laika koji su tražili da pričest primaju na koljenima te ako svećenik ne udovolji njihovim prohtjevima nebi se pričestili, već bi išli u drugu crkvu..tako su spali na samo dvije tri crkve u Zagrebu a žive u okolici oko 40 km a isto tako su pretjerano pobožni mnogo krunica i knjižica sa čudima , ukazanja u njihovim selu..Garabadal ,itd,itd.

Naš vid pobožnosti je u skladu sa naukom Crkve.
Nije krivovjerje koje ti širiš.
Koji je tebi problem što netko želi pričest na koljenima?
Gdje je to zabranjeno?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 22:40 
Odsutan

Pozdravljam te Fran26. Nadam se da si promijenio svoje misljenje o Valtorti i da si prezalio svoju Milenu. Pitam se tko je ta djevojka za koju si rekao da bi i mrtvaca mogla podici? Pala mi je na pamet Ela Bredi koja je nekad bila veoma aktivna na ovom forumu. A cura je bila pobozna i pametna. Volio bih znati da li je se napokon udala. Ali cisto sumnjam poznavajuci njezinu izbirljivost u izboru bracnog partnera. Ipak mislim da bracni zivot ni za tebe ni za nju nije volja Bozja. Jer kad Bog nekog pozove na pravu svetost onda bracni zivot moze postati zapreka za postizanje te svetosti. A uvjeren sam da je i tebe i nju pozvao na pravu svetost koja je se vjerovatno trebala ostvariti u redovnickom zivotu. Ali nikad nije kasno da se postane svetac.

Zadnja izmjena: Bonifacije; 05 pro 2018 23:02; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2018 22:44 
Odsutan

El Scorpio napisao:
Team dujam vs Team Bony. Za sada mi vodimo 2-1.

U čemu vodite? Šta ste dokazali i kome?
Očito si odabrao krivu stranu.
Imate pravo biti protiv Valtortinih objava kao i bilo tko drugi tko ih smatra nadahnutim od Boga.
Privatne objave i služe za rast u vjeri. Ako bi škodile, ne bi bile od Boga, i bile bi u kategoriji Knjige istine i slične literature New agea

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]