www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 22:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 06 pro 2018 12:32 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
dujam napisao:
El Scorpio napisao:
Lel koji bro science. Sve na razini rekao, ustvrdio. Bez jasnih dokaza ofc.

U članku, između ostalog, piše; "Veronikin rubac je trn u oku skeptičnoj duši. Vi, mlaki i neodlučni u vjeri koji ne možete naprijed bez svojih znanstvenih istraživanja, vi racionalisti - usporedite Rubac s Platnom." Meni samo nije jasno kako netko normalan može vjerovati da je ovo Isus stv. rekao.

A normalno da moraju bit protiv razuma i znanosti. To je prvo sto sekta uzima.
Nego, ovi profesor iz Cakovca sto je prebio ucenike? Da to nije Fran :lol:

Razum i znanost, pa onda dodaj vjeru i što dobiš?
Pa što pljuješ po napisanom.
Ako te zanima istraži sam. Ako ne čemu tvoje negiranje očitog.
Da i mrtav ustane ne bi vjerovali. Današnje čitanje sa zornice.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 13:04 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Nemoj se Billy uopce truditi da im nesto dokazes,a osobito Dujmu. Uzaludan trud. Normalno je da pokvareni svjetovni ljudi ne mogu razumijeti i prihvatiti nesto tako uzviseno i nebesko kao sto su Valtortine objave. Sotona ih je vec previse zaveo i iskvario. Nisu mozda procitali ni jednu stranicu iz tih objava a usude se nesto tvrditi. Koja arogancija i prepotencija! Tu nista ne pomaze. Pusti neka mrtvi pokapaju svoje mrtve. Jedino im vatra pakla moze otvorit oci. A kad iz dubine pakla ugledaju Valtortu u nebeskoj slavi kako blista kao sunce ,onda ce nesretnici shvatit koliko su pogrijesili. Ali ce onda vec biti prekasno za kajanje. Vidis da njima nista ne znace ni one objave koje su dobile crkveno priznanje,a kamoli ove. Njihova je logika na razini sedmogodisnjeg djeteta. I makar je Prvi vatikanski jasno rekao da karizma nepogresivosti pripada samo papi i samo kad govori ex cathedra,oni tu nepogresivost pripisuju svakoj kongregaciji i uopce ne dopustaju da bi neka kongregacija mogla pogrijesiti. Sto imas s takvim ljudima raspravljat.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 16:43 
Odsutan

Bonifacije napisao:
Nemoj se Billy uopce truditi da im nesto dokazes,a osobito Dujmu. Uzaludan trud. Normalno je da pokvareni svjetovni ljudi ne mogu razumijeti i prihvatiti nesto tako uzviseno i nebesko kao sto su Valtortine objave. Sotona ih je vec previse zaveo i iskvario. Nisu mozda procitali ni jednu stranicu iz tih objava a usude se nesto tvrditi. Koja arogancija i prepotencija! Tu nista ne pomaze. Pusti neka mrtvi pokapaju svoje mrtve. Jedino im vatra pakla moze otvorit oci. A kad iz dubine pakla ugledaju Valtortu u nebeskoj slavi kako blista kao sunce ,onda ce nesretnici shvatit koliko su pogrijesili. Ali ce onda vec biti prekasno za kajanje. Vidis da njima nista ne znace ni one objave koje su dobile crkveno priznanje,a kamoli ove. Njihova je logika na razini sedmogodisnjeg djeteta. I makar je Prvi vatikanski jasno rekao da karizma nepogresivosti pripada samo papi i samo kad govori ex cathedra,oni tu nepogresivost pripisuju svakoj kongregaciji i uopce ne dopustaju da bi neka kongregacija mogla pogrijesiti. Sto imas s takvim ljudima raspravljat.

Primijetio sam da nisu baš načitani po pitanju vjere i Biblije. Čitaju oni drugu literaturu kojom hrane svoj ego i od čega si ohol i pun sebe. Skrivaju se iza znanosti i bubaju činjenice. Traže dokaze. Pitam se u što i kako vjeruju jer onom koji vjeruje ne treba dokaz.
Nek im se Gospod smiluje.

Mnogi će se očistiti, ubijeliti i prokušati; a bezbožnici će i dalje biti bezbožni; bezbožnici se neće urazumjeti, a umnici će razumjeti.
Daniel 12, 10

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 17:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Bonifacije napisao:
Pozdravljam te Fran26. Nadam se da si promijenio svoje misljenje o Valtorti i da si prezalio svoju Milenu.

Jel Crkva promijenila svoje?! :)

Bonifacije napisao:
Pala mi je na pamet Ela Bredi koja je nekad bila veoma aktivna na ovom forumu. A cura je bila pobozna i pametna. Volio bih znati da li je se napokon udala. Ali cisto sumnjam poznavajuci njezinu izbirljivost u izboru bracnog partnera.

Bila je i zgodna. Pardon! Jesam li napisao bila?! Još uvijek je zgodna. Zatelebani si u nju?! A Boni?! Zatreska si se! Zato pitaš za nju. Ni tebi do toga na koji način se skrasila, tebe zanima jel još uvijek slobodna.

Bonifacije napisao:
Ipak mislim da bracni zivot ni za tebe ni za nju nije volja Bozja. Jer kad Bog nekog pozove na pravu svetost onda bracni zivot moze postati zapreka za postizanje te svetosti. A uvjeren sam da je i tebe i nju pozvao na pravu svetost koja je se vjerovatno trebala ostvariti u redovnickom zivotu. Ali nikad nije kasno da se postane svetac.

Kaj god naklapaš. Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 17:53 
Odsutan

Podijelio: 27 zahvala
Zahvaljeno je: 43 zahvala
Meni je sv.Faustina pomogla da se vratim u crkvu.Iako,kad sam čitala njen dnevnik,pomalo ima čudnih djelova..Valtorta mi baš nije legla,ono što sam pokušala čitati...Ima i sv.Brigita,njena viđenja...i još ih ima...neznam je li itko to pokušao komparirati?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 20:16 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Pitaj Billya, on mi djeluje kao netko tko bi išao tako nešto suludo radit. A ujedno je i magnet za trivijalnu duhovnost.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 21:45 
Odsutan

El Scorpio napisao:
Pitaj Billya, on mi djeluje kao netko tko bi išao tako nešto suludo radit. A ujedno je i magnet za trivijalnu duhovnost.

Lk 10,
21U taj isti čas uskliknu Isus u Duhu Svetom: "Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo.

Ti stvarno neznaš procijeniti osobu sa kojom tipkaš. Nazvali su te kao pametnog klinca a ono običan folirant.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 pro 2018 22:43 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 18 zahvala
Ne kazem da Ela Bredi nije zgodna cura,ali me ipak ni malo ne privlaci. Ove sezone radio sam na moru i tamo se zaljubio u jednu mladu curu.A ona se jos vise zaljubila u mene. Tako da me sad ne zanima ni jedna druga cura. Mozda mi je sunce i more udarilo u glavu. Mislio sam da cu je zaboravit kad se vratim u Zagreb,ali mi bas i ne ide. Cesto sam bio u napasti da je pozovem kod sebe u stan,ali sam se ipak suzdrzao. Bio bi to smrtni grijeh koji mi Bog mozda nikad ne bi oprostio.Nisam zelio preuzeti odgovornost za vjecnu propast jedne mlade djevojke. Stalno mi je bila na pameti ova misao:'Pravi muskarac djevojku vodi Bogu a ne u krevet.' A mislio sam i na onu misao iz Valtortinih objava:'Prava je ljubav uvijek cista. A cistoca zdruzena s ljubavlju povlaci za sobom cijeli niz drugih kreposti.' Tako da mi je i Valtorta pomogla da se suzdrzim.Nekad stvarno nije lagano biti vjernik. Ali sto koristi jedan kratki uzitak nakon kojeg slijede vjecne muke u paklu! Netko bi mi mogao reci: Ali kad bi se ozenio s tom djevojkom ne bi se vise morao suzdrzavat i mogao bi se bez griznje savijesti prepustit bludnim uzicima. Ja bih prvi volio da je tako,ali na zalost nije. Ono sto je grijeh prije braka,ostaje grijeh i u braku.Ako ne teski,onda barem laki,ali koji opet ugrozava covjekovo spasenje.

I nemoj cekat Fran da Crkva promijeni svoje misljenje o Valtorti. To ce se sigurno dogodit,ali treba proci jos nekoliko godina da se to dogodi.Ali ce se sigurno dogodit kad na stolicu sv.Petra opet sjedne pravi papa.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 pro 2018 07:47 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
Vidiš Boni, bio si spreman 'prodat' kompletnu vjeru zbog jedne crnke s mora. A nas ovdje osuđuješ zbog svega i svačega.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 pro 2018 11:33 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
Boni ga je zelia stavit u toplo, ali ga je bilo strah. Vidis el scorpio, nije je upoznao u crkvi, vec u nocnim provodima...a sto sam ti ja rekao..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]