www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 22:25

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 08 pro 2018 18:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Fran26 napisao:

MAJSTORE Seratore
SEREUMNI
Uzhegli katolikic
ministranticu
Nedorasli
sinek razmetni
Mladac Neduhovni
neupuceni Hlapicu
Jadnice Lazi
IDIOTE
shusho polu-filozofska
Trazitelju Istine U Osnovi
Nedonosche Duhovno
POLU-COVJECE
BUDALA
PRIMITIVNA BUDALA
LAZAC NEUMNI
papagaju katolicki
glupi logicaru
Velecasni
mladjahni KONVERTIT
farizej
pop
smrdljivo đubre
oholica par excellence
nepismeni debil
maloumni
umišljeni peder
tetkica
mali pimpek
filozof
copy/paste mashine
citat katolik
nježnočežljivi
smeće primitivno
guzonjin sin

Evo sad si ti Billy dodao novi nadimak na listu: govno od čovika. A čuješ! Često puta sam takve izraze posve zaslužio, čestu puta to i jesam, a u podosta slučajeva su ti izrazi bili samo izraz nemoći sugovornika, pa su u nedostatku boljeg posegnuli za pogrdama.

Dobro sam se nasmijao čitajući ovu listu. Sigurno čini čuda za samopouzdanje, ono ujutro prije posla ideš čitati listu da se nabriješ. :b101: :b101:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 21:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 26 zahvala
Zahvaljeno je: 11 zahvala
Hvaljen Isus i Marija. Srdačan pozdrav svima.
Mislim da se ovim potezom odvaja Boga od čovjeka i čini od Boga Oca nekakvog promatrača koji direktno ne sudjeluje u našim životima. Usput budi rečeno kamen temeljac sotonizma (masonerije, nazovimo kako hoćemo) jest odvajanje Boga od čovjeka i stavljanje čovjeka u samo središte što dovodi do toga da nam Bog nije potreban.
Mene muči jedna stvar: ako bi došlo do ove promjene Isusovih riječi, kako bih postupala u Crkvi kod moljenja? Ne znam kako se nositi s time.. Pričesne klupice maknute, laici pričešćuju, nečedno odijevanje i ponašanje u crkvi…Ali ovo bi prešlo onu finu granicu jer me se prisiljava da činim nešto što se protivi mojoj vjeri. Molim „istomišljenike“ da mi kažu bilo što, sve je pametno, nema glupih rečenica.. Želim vas čuti.. Kako se nositi s time? Hvala.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 21:40 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 29 zahvala
tratinčicamala napisao:
Hvaljen Isus i Marija. Srdačan pozdrav svima.
Mislim da se ovim potezom odvaja Boga od čovjeka i čini od Boga Oca nekakvog promatrača koji direktno ne sudjeluje u našim životima. Usput budi rečeno kamen temeljac sotonizma (masonerije, nazovimo kako hoćemo) jest odvajanje Boga od čovjeka i stavljanje čovjeka u samo središte što dovodi do toga da nam Bog nije potreban.
Mene muči jedna stvar: ako bi došlo do ove promjene Isusovih riječi, kako bih postupala u Crkvi kod moljenja? Ne znam kako se nositi s time.. Pričesne klupice maknute, laici pričešćuju, nečedno odijevanje i ponašanje u crkvi…Ali ovo bi prešlo onu finu granicu jer me se prisiljava da činim nešto što se protivi mojoj vjeri. Molim „istomišljenike“ da mi kažu bilo što, sve je pametno, nema glupih rečenica.. Želim vas čuti.. Kako se nositi s time? Hvala.

Zašto se ovim potezom odvaja Boga od čovjeka? Upravo suprotno, 'ne prepusti nas napasti' nije gledanje na Boga kao promatrača, nego kao na onoga koji je jedini sposoban izbaviti nas napasti/kušnje. Znamo da Bog nije taj koji kuša, ali često dopušta kušnju. Kakve veze imaju sad Masoni?

Ako papa kaže da je to u redu, onda možemo tako moliti. Kako bi ti postupila; po papinu naputku ili vlastitom nahođenju?

Zašto samo istomišljenici? Tko misli suprotno ne smije ti ništa reći?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 21:48 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Dopusti Billy da prvo samo kratko pozdravim Đonija pa ti onda detaljnije odgovorim.

johnny 5 napisao:
Dobro sam se nasmijao čitajući ovu listu. Sigurno čini čuda za samopouzdanje, ono ujutro prije posla ideš čitati listu da se nabriješ. :b101: :b101:

Lepi pozdrav Đonatane! Slika

E sad da ti odgovorim Billy.

Billy napisao:
Vidim da si fanatik.

U kojem smislu to misliš - fanatik?! :l30:

Billy napisao:
Prvo da mene netko nazove svim ovim divnim nazivima koji te i očito svi pašu zapitao bi se jel' samnom sve ok?
Tebi je to ok.

Pa i ja se pitam često. Nije da se ponosim time. Nekad su me takve stvari zabavljale, kako vrijeme prolazi, sve manje su mi zabavne.

Billy napisao:
Drago mi je da si zadovoljan sa mojom titulom.

Nije da sam zadovoljan, nego sam svjestan da je to istina, zato to prihvaćam. Koji bi sad bio smisao ovde pisati tebi i drugima pedeset rečenica u kojima bi vas pokušao uvjerit da nisam govno od čovjeka ako sam dobro znam, a očito je da to i drugi primjećuju da jesam. :l30: Ja sam sebe najbolje poznajem. Dobro znam kako sam se tokom života ponašao prema sebi i drugima. Ne samo ovde na forumu nego i u stvarnom životu.

Ps 51,5 Bezakonje svoje priznajem, grijeh je moj svagda preda mnom.

Nema se tu šta dodati. Dobra stvar jest da svoje bezakonje vidim i priznajem, a loša stvar jest da sam previše ohol da bi se mjenjao. Jednostavno tako stojim na mjestu. Slaba ti je to korist viditi i priznati ako se ne misliš mijenjati.

Mene je kod tebe začudila ova rečenica, citiram;

Billy napisao:
Imam mana ali oholost ne stanuje kod mene.

Ne da me začudila, nego sam ostao naprosto zapanjen. Jel moguće da netko tko se predstavlja katolikom napiše ovakvu rečenicu. I to onak, smrtno ozbiljan. :l30: I zanimljivo, pitaš ovog dečka, kako ga od milja zovete "mališu", citiram;

Billy napisao:
Znaš li ti što znači biti ohol?

Fascinantno. Poslije tvoje rečenice, citiram;

Billy napisao:

Čovjek bi se zapitao: znaš li ti šta znači biti ohol?! Onak, kaj?! O čem se tu dela?! :roll:

Mališa ti podrugljivo spušta, citiram;

Billy napisao:

El Scorpio napisao:
Drago mi je čuti da još postoje takvi ljudi.

Dobro ti je napisao.

Billy napisao:
Ta titula se odnosi na tvoju narav i tvoje pisanje.

Kužim. Sve jasno.

Billy napisao:
Zanima me kako si shvatio da sam sebe smatrao malenim?
Jesi to sam skužio ili ti je netko šapnuo?

Nisi prvi koji je zazivao ove Isusove riječi. Da te pitam nešt: znaš tko su ti "maleni" koje Isus spominje?! Znaš na koga se to odnosi?!

Billy napisao:
Tako si jako pametan....

Za forumska mjerila - jesam. Tu se slažemo. Kroz godine i godine provedene u ovoj internet žabokrečini naletio sam na stotine forumaša. Mogu ti reći Billy, samo jedan od njih je bio pametniji od mene, mislim, još uvijek jest pametniji. Pogađaš već tko?! Moj dobri prijatelj i učitelj Jobica (zvani Timotej).

Billy napisao:
U raspravi jak, ali u vjeri tako mlak.

Slažem se.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 21:55 
Odsutan

El Scorpio pozdrav.

Duh Božji je odveo Isusa u pustinju da bude napastovan tako da to ruši sve "nove teorije". Ne dopusti da padnemo u napast jest tumačenje kao da Bog stoji sa strane, nešto nas napastuje ali On će priskočiti u pomoć i ne dati da padnemo. Ja ne vjerujem u takvoga Boga. Bog pošto ne može napastovati dopušta sotoni da napastuje da mi budemo kušani. U napastovanje dakle JEST uključen Bog, i ništa se ne događa bez Njegove promisli.

Nisam mislila ništa loše pod "istomišljenici" zato sam naglasila prethodno Kako se s tim nositi.. Pa neće mi valjda ljudi suprotnoga mišljenja reći kako se s tim nositi.

Što se tiče rasprave mislim da se u povijesti čovječanstva nije dogodilo da je netko uvjerio onoga drugoga u "svoje".

Koliko znam Papina nepogrešivost se odnosi na dogme. Danas slavimo jednu od njih.

Što se tiče mojih "nahođenja" nastojim se napajati na svetim Ocima i zdravom razumu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 21:58 
Odsutan

Možemo onda mijenjati i "koji jesi na nebesima". Zar Bog nije sveprisutan? Zar se nalazi samo na nebesima?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 22:12 
Odsutan

tratinčicamala napisao:
El Scorpio pozdrav.

Pozdrav. Vidiš kako sam ja nepristojan, nisam prvi pozdravio.

tratinčicamala napisao:
Duh Božji je odveo Isusa u pustinju da bude napastovan tako da to ruši sve "nove teorije".

Ovo, koliko god se trudio, a trijezan sam, ne mogu razumijeti. Koje to "nove teorije"? Da, odveo ga je, i?

tratinčicamala napisao:
Ne dopusti da padnemo u napast jest tumačenje kao da Bog stoji sa strane, nešto nas napastuje ali On će priskočiti u pomoć i ne dati da padnemo.

Ne, nego Bog svjesno dopušta kušnje radi većeg dobra. Naše slabosti i kušnje mogu postati dijelom naše tamne noći koja je sastavni dio "Božjeg odgoja" i "Božje pedagogije".

tratinčicamala napisao:
Ja ne vjerujem u takvoga Boga.

A u kakvog ti Boga vjeruješ?

tratinčicamala napisao:
Bog pošto ne može napastovati dopušta sotoni da napastuje da mi budemo kušani.

Tako je. S tim da ovo "ne može", može biti malo problematično. Teorijski bi mogao, ali to ne radi. Iako, nisam siguran za ovo.

tratinčicamala napisao:
U napastovanje dakle JEST uključen Bog, i ništa se ne događa bez Njegove promisli

Upravo tako.

tratinčicamala napisao:
Nisam mislila ništa loše pod "istomišljenici" zato sam naglasila prethodno Kako se s tim nositi.. Pa neće mi valjda ljudi suprotnoga mišljenja reći kako se s tim nositi.

Ah, sry onda. Imaš pravo, nemaju oni tebi šta govorit.

tratinčicamala napisao:
Što se tiče rasprave mislim da se u povijesti čovječanstva nije dogodilo da je netko uvjerio onoga drugoga u "svoje".

Zavisi. Mene neki dan drug uvjerio da će tiket proći ako igramo njegove parove i ja pristao. I, pogađaš, tiket nije prošao.

tratinčicamala napisao:
Koliko znam Papina nepogrešivost se odnosi na dogme. Danas slavimo jednu od njih.

Yes. No, uputno je papu slušati i kad ne govori ex cathedra. Osim ako imaš problem sa poslušnošću.

tratinčicamala napisao:
Što se tiče mojih "nahođenja" nastojim se napajati na svetim Ocima i zdravom razumu.

Pazi samo, na ovom forumu ti zdrav razum baš nije dobrodošao. Pogotovo bi te sad mogli napast' ovi što se napajaju Valtortom i sličnim cirkusarijama.

tratinčicamala napisao:
Možemo onda mijenjati i "koji jesi na nebesima". Zar Bog nije sveprisutan? Zar se nalazi samo na nebesima?

On jest sve prisutan i ovaj stih ne negira tu i takvu sveprisutnost, nego nas upućuje na to da Bog nije nekakav "izmišljen" lik, nego "jest" na nebesima. Također, upućuje se i na njegovu transcedentnost.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 22:23 
Odsutan

Nisam mislila da se nisi pozdravio nego sam ja nova na forumu..pa ...eto.. :))

Slažemo se dakle oko svega ustvari..čemu onda mijenjanje Oče naša? To je najblaže rečeno cjepidlačenje. Glupost.
Ima toliko prečih stvari.

NEE.. nego kako ćeš mi ti reći što da radim ako ne želim tako moliti...pošto se ti pobornik mišljenja da je promjena u redu naravno da ćeš mi ti reći moli kako ti kaže sveti Otac. Zato me zanima druga strana.

A to sa papom, ako on sutra kaže (puknit ću nešto glupo) morate svi svakog mjeseca pročitati knjigu N.N. autora (kažem lupam bezveze) naravno da ću promisliti hoću li nema veze koliko on to držao potrebnim.

Trudim se svim srcem držati do poslušnosti zato mi i jest ovo muka. Gdje je granica? Oprosti što šišem s brda s dola bez citata. Nadam se da si me uspio popratit.
Plus nisam nikad raspravljala na forumu ovo mi je prvi put pa... Sori ako je što ne-ok.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 22:31 
Odsutan

Ne može Bog napastovati imaš u katekizmu. Ne može napastovati i ne može biti napastovan.
A ne vjerujem u pasivnog Boga kako Ga se želi prikazati ovom izmjenom (moje mišljenje, ne namećem).
Pošto je drug a ne prijatelj drago mi je da nije prošao.
To s masonima mislim da se ni sami nisu nadali takvom uspjehu.. Sotonin dim... Nisam htjela dalje u te rasprave htjela sam samo reći da je ovo samo dio njihovog napada na našu svetu vjeru. Vodi se psihološki rat. Foru sa Udbom u Hrvatskoj prenesi u Crkvu. To je cijela filozofija. Ne treba fakultet za to.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 pro 2018 22:37 
Odsutan

tratinčicamala napisao:
Slažemo se dakle oko svega ustvari..čemu onda mijenjanje Oče naša? To je najblaže rečeno cjepidlačenje. Glupost.
Ima toliko prečih stvari.

Tu se, na načelnoj razini, mogu složiti. Ovo def spada u periferna pitanja i nema nikakav konkretan utjecaj na tvoj duhovni život kao takav.

tratinčicamala napisao:
NEE.. nego kako ćeš mi ti reći što da radim ako ne želim tako moliti...pošto se ti pobornik mišljenja da je promjena u redu naravno da ćeš mi ti reći moli kako ti kaže sveti Otac. Zato me zanima druga strana.

Sad će Billy, on je inače predstavnik druge strane. Ali pazi, kod njega ti oholost ne stanuje pa ti je on faktički bez grijeha lol.

tratinčicamala napisao:
A to sa papom, ako on sutra kaže (puknit ću nešto glupo) morate svi svakog mjeseca pročitati knjigu N.N. autora (kažem lupam bezveze) naravno da ću promisliti hoću li nema veze koliko on to držao potrebnim.

Naravno da ne. Ako papa kaže da će Ava Karabatić pobjedit' na izboru za miss Hrv, a ona ne pobijedi, to ne znači da je on fejlo na testu 'nepogrešivosti' jer se ona (nepogrešivost) na to nije ni odnosila.

tratinčicamala napisao:
Trudim se svim srcem držati do poslušnosti zato mi i jest ovo muka. Gdje je granica?

Eh, ovo je već filozofsko-teološko pitanje. I nema tako konkretan odgovor dotle i dotle.

tratinčicamala napisao:
Oprosti što šišem s brda s dola bez citata. Nadam se da si me uspio popratit.
Plus nisam nikad raspravljala na forumu ovo mi je prvi put pa... Sori ako je što ne-ok

Uspio sam popratiti. Uh, naviknut ćeš se na ovo, postat češ ovisna, pazi. Vidiš da je fran tu već skoro 20 god, tako da.

tratinčicamala napisao:
Ne može Bog napastovati imaš u katekizmu. Ne može napastovati i ne može biti napastovan.
A ne vjerujem u pasivnog Boga kako Ga se želi prikazati ovom izmjenom (moje mišljenje, ne namećem).

Ali Bog koji mijenja čovjeka, nije pasivan Bog. Čisti ga i mijenja i napast je alat u tom procesu.

tratinčicamala napisao:
Pošto je drug a ne prijatelj drago mi je da nije prošao.

I meni. Novac kvari ljude lol. A šta fali drugu? Nekad su svi bili drugovi?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 290 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]