tratinčicamala napisao:
Je li ovo neka sprdancija ili vi ovo ozbiljno na ovakav način razgovarate?? (Grube riječi mi ukazuju na ovo drugo). I ja sam mislila da je tema mijenjanje Oče naša.... ja sad čitam lik je tija odvest curu u krevet???!!! , neko je nekome reka da je g...o , svađate se koje oholiji, "Jebiga steta sto sam tako daleko pa te nemrem kusnut u guzu". Je li ovo katolički forum????? Je li vama neugodno??? Je li to ta tolerancija pape Franje? (Plus vi se ovde svađate a jadni pingvini izumiru, papa Franjo vi vas se zasramija). Ja sam očigledno zalutala.. I ne tribate ništa smišljat da me uvridite jer me nećete uvridit sve što kažete ruzno meni je kompliment. Ja ne mogu doć sebi... Šta reći a da vi to ne shvatite uvredljivo pa me svrstate u svoj koš kao čuj pa vidi i ti vrijeđaš?
Dijete drago, ćerice draga! Dopusti da ti napišem dvije-tri rečenice jer vidim da si jako potresena, vidm da te naše pisanje sablažnjava. Možda ti ovo pomogne kad ponovo budeš potresena, kad te drugi put nečije pisanje sablazni. Nemoj da ti naše pisanje bude sablazan. Kako je moj dobri prijatelj i učitelj Jobica (zvani Timotej) uvijek govorio: "Nimalo kršćanski ali sasvim ljudski."
Zato se nemoj sablažnjavat ćerice draga. Iza ovih nickova Billy, Joka, Bonifacije, Dujam, El Scorpio, Ga-bri-el, Janko, Fran59, Belko ili Bolta, stoje pravi ljudi. Bumo rekli, grešni ljudi. Dobro si napisala, citiram;
tratinčicamala napisao:
Ja sam očigledno zalutala..
Jesi, zalutala si. Ti si ovde došla puna pravovjernog nauka. Toma Blizanac i njegov brat Marko pokazali su ti svu raskoš tradicije, pokazali su ti uzbudljivu romantiku pravovjerja, pravovjerja u kojem su laici pravovjerniji od rimskog pape. Pravovjerja u kojem se ne prostači, u kojem se služi tradicionalna latinska misa i u kojem se polaže antimodernistička zakletva, pravovjerja u kojem je, kako ti kažeš; "..nešto prekrasno čuvati svoju vjeru".
A onda šok! Ovde si pronašla čitav niz egzotičnih likova, koji su sve samo ne pravovjerni. Naravno da te to sablažnjava. I ja te razumijem. Ja ti samo želim olakštati ovaj šok koji si doživila. Svaki put kada ti bude teško, svaki put kads budeš vidila ovakvo ili slično pisanje kao ovo ovde, sjeti se ovih riječi koje ću ti sada citirati. Ali prije toga, samo još jedna rečenica. Citiram;
tratinčicamala napisao:
Ja ne mogu doć sebi...
Kad jednom dođeš sebi (a doći ćeš), svi će jednom doći to je neminovno, onda će ti biti puno lakše podnosit i čitat ovakvu sablazan kakvu si pronašla na ovom forumu. Svakim padom, svakim novim grijehom, bit ćeš sve bliže sebi, ma kako god da ti to sada paradoksalno zvučalo.
Želiš li nekoga ukoriti, pogledaj prije nisi li isti kao on. A ako jesi, plači zajedno s njime i ne očekuj da ti se pokori, nego ga pozovi da se zajedno s tobom pokaje i popravi. Ako naprotiv nisi kao on, sjeti se da si to možda bio ili da bi mogao biti, pa budi milostiv i neka tvoj ukor ne bude plod mržnje, nego smilovanja. Sv. Antun Padovanski ("Misli Sv. Antuna Padovanskoga za svaki dan u godini", prir. Ivan Bradarić)
Svi smo slabi, ali nikoga ne smatraj slabijim od sebe. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"
1 Kor 10,12 Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne.Svetac ti kaže;
Kad za sebe znaš koliko si jadan, zašto se čudiš što i drugi imaju svojih nedostataka? Sv. Josemaria Escriva "Put"Kad za sebe znaš kakva si, zašto se nama ovde čudiš?! Istina o Petru i Judi, istina o Zakeju i kralju Davidu istina je o tebi i meni. Ti i ja smo ćerice draga Juda i Petar, ti i ja smo oni na koje se odnosi ovaj redak iz svetog pisma;
Prop 9,3 ...ljudsko je srce puno zla, ludost je u srcima ljudi dok žive, a potom se pridružuju mrtvima.
Jr 17,9 Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?Zato se nemoj sablaznit ćerice draga na naše pisanje. Naše pisanje je istina o nama, ali bome i o tebi. Ti si danas fina i sve to ti se gadi. A opet, možda će ti već sutra biti slatko ono što ti se danas gadilo. Kako je moj dobri prijatelj i učitelj Jobica (zvani Timotej) znao pisati;
...puno gore je biti prijetvorni smrad od čovjeka premazan svim mastima, nego nekulturna i bezobrazna klada. Jobica (zvani Timotej) "Pravovjerje"
Bezobrazno, uvredljivo, vulgarno izražavanje naravno da ne potičem, ali izrijekom ne zabranjujem. Prije bih zabranio lažnu finoću, kad bi se uopće mogla zabraniti. Jobica (zvani Timotej) "Pravovjerje"Možda se već sutra dogodi ova promjena;
A i ovo neka ti ne ostane nepoznato... dok je Juda pripadao Kristovim učenicima, desni je razbojnik pripadao ubojicama; i gledaj čudo kako se u jednom trenu zbila s tom dvojicom takva promjena! Sv. Ivana Klimak "Ljestve ili 30 stuba do raja"Razmisli malo o ovom šta ti je napisano, kad dođeš sebi i kako vrijeme bude odmicalo, sve ćeš lakše podnosit ovakvu ili sličnu sablazan koju si pronašla kod ovih zločesti ljudi.
tratinčicamala napisao:
Samo vi nastavite. Ali evo da se ne prepirete oko toga tko je najoholiji od vas.. ja sam.
Po iznesenoj količini podrugljivosti i nepoštovanja prema papi Franji, i to u samo nekoliko postova, ne bi se začudio da si ovde u pravu.
tratinčicamala napisao:
Ja još ne mogu doć sebi..
Budeš došla, bez brige. Zasad možeš samo zahvaljivat Bogu što nisi;
...kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik. Lk 8,11 Nego ćerice, možeš li ti nama ovde navest pravovjernu definiciju oholosti?! Onak kako su te Toma Blizanac i njegov brat Marko učili?! Billy i ja nikak nemremo doći do toga šta bi to bila oholost.

tratinčicamala napisao:
ja sad čitam lik je tija odvest curu u krevet???!!!
dujam napisao:
Nemren vjerovat. Stvarno, tia je odvest curu u krevet? Zamisli ti njega
Lol.

El Scorpio napisao:
Lol a šta si ti očekivala da ćeš ovdje naći tipove koji mole litanije i jedni druge hrabre za napredak u vjeri. Nop, to su ti stereotipi oliti predrasude. Naša zadaća ovdje je da razbijemo dakle te i takove predrasude.
Lol.
dujam napisao:
Tradicionalisti, protestanti, billy, bonifacije...svima je zajednicko samo jedno - pametniji su od pape

Ovaj put si u pravu Dujkane.
dujam napisao:
A ne bas svi. Vecina odma ode. Zakaj se to dogada? Prvo sam naivno pomislio da smo defacto sjebani. Ali onda, kad malo bolje pogledas svima je skoro isti razlog odlaska; ne daje im se paznja na nacin na koji ocekuju. Ne tretiras ih kao kraljeve. Izrugujemo se svima koji pokusavaju prodavat maglu nekim forama.
Ego je gadna stvar. Kad ego vidi da privatne mudrolije ne prolaze, da nitko nije vidio ili čuo Isusa i Mariju tako dugo dok Crkva ne kaže da je netko vidio ili čuo Isusa i Mariju, kad ego vidi da je rimski papa još uvijek pravovjerniji od šačice entuzijasta, kad ego vidi da je omiljena "mističarka" obična lažljivica ili kad ego vidi da prolazi samo nauk katoličke Crkve i da se nema više šta dodati jer je sve već definirano, nema prostora za privatne mudrolije, onda ego gadno pati.
p.s. Ne zaboravi ćerice draga;
Svi smo slabi, ali nikoga ne smatraj slabijim od sebe. Toma Kempenac "Nasljeduj Krista" Sjeti se ovih riječi, sjeti ih se često.