onakojaveruje napisao:
:t152: Ima li koga na forumu ?
Kako vam ide sa citanjem molitvica ?...Za jedno desetak dana, ja zavrsavam sa citanjem...a ko bi rekao...Kada sam tek pocinjala, mislila sam da je to bas jedan tezak poduhvat, a nije ni bio lak, ali eto...Nisam preskocila, do sada, ni jedan jedini dan...iako je bilo dana kada sam jedva uspevala...Sto se tice iskusenja...ne znam da li je zbog molitava, ali nikada nije bilo gore u mojoj porodici...Desavala su se tako neka cudesa, da sam pomisljala da mi u porodici nismo normalni...Nesuglasice, bolesti, neko zatisje u familiji tako da neki clanovi porodice ne govore vec neko vreme, a celi zivot su bili u odlicnim odnosima i, da bude gore, ljutnja je nastala ni od cega...
Da li je ikome bilo bolje tek nakon tih godinu dana citanja, ili je bolje i pre isteka...? Dok citam molitve, skoro uvek imam plastificiranu ikonicu Bogorodice i Isusa kraj sebe i krst....Tako mi bude lakse.
Imam bas neke velike, ali neophodne molbe, i nadam se da ce mi ih Gospod usliti...Ne trazim nista previse u zivotu.
Molila sam 15 molitvi sv.Brigite pred koju godinu.Svaku večer.Tako godinu dana.Pa opet.Sad ne bih stigla,jer molim krunicu.Iako,to traje jedno pola sata,kao i krunica.Sada ih molim prigodno,pred Uskrs,jer baš lijepo opisuju muku Kristovu.Da li se što promijenilo?
Iskreno,neznam.Možda je Bog dejstvovao,ali trebalo bi sagledati objektivno,u širem kontekstu,što ja ne mogu.Uglavnom,molim za vjeru,čini mi se na momente,da se nisam puno makla.
A ovo,što je među ljudima,baš...Strava...pa vidiš i ovdje,na forumu.Valjda je vrijeme takvo...