pa to je fizika, i nju sam ti isto spominjao...ako je čavao sa dovoljno širokom glavom koja je i korištena onda tijelo neće pasti
ili Ti misliš da stari rimljani nisu znali napraviti čavao sa dosta širokom glavom koja će izdržati težinu gornjeg dijela tijela?a gradili velebne mostove, akvadukte, arene, vijadukte, fontane, bazene, bili najjača tehnološka , konstruktorska sila toga doba itd

__________________________________________________________________________________________________________
QUOTE:::Hrki,nikako ne želiš razumijeti:Nije bitno koji je čavao,već dlan ne može izdržati težinu tijela,kako ti objasniti?Uostalom,evo ti:BITNO-NET : "Isus Krist-Realan izvještaj o muci"-lako proguglaš(kad već neznam stavljati linkove).U detalje opisan svaki aspekt Isusove muke,sa strane doktora.Rimljani su probijali zapešća,jasno objašnjeno.
____________________________________________________________________________________________________________
Odsim toga , već sam ti naveo najjači dokaz: sam Bog je svojim nadnaravnim stigmama koje je dao brojnim priznatim stigmaticima , jasno POKAZAO GDJE SU BILE ISUSOVE RANE!...jačeg dokaza od toga ne možeš imati! Bog zna gdje je Isus imao rane...zašto bi onda npr. padru piu ili t.neuman stavljao stigme na dlan,ako ih je isto tako mogao staviti na zapešće????
_____________________________________________________________________________________
QUOTE:::Ne mislim da su stigme nastale,da bi Bog pokazao,gdje su bile Isusove rane...
_____________________________________________________________________________________
Ili ti Boga samo tako jednostavno izbacuješ iz priče o stigmama, a kao relevantne stavljaš novovjeke "učene" filozofe koji nam kažu da su stigme bile na zapešću, jer oni to samo tako kažu? gdje su im fizikalni i matematički dokazi??
__________________________________________________________________________________________________________
QUOTE:::Pročitaj članak u BITNO,ne govore filozofi,nego doktor medicine Alexander Metherell.
_____________________________________________________________________________________________________________
Pa naravno da ćeš vjerovati katoličkim teolozima...i to
onoj velikoj većini koja vjeruje da je Isus bio razapet onako kako ga se od pamtivjeka pokazuje da je razapet, a ne nekim novotarijama koje stalno nešto izvrću i dovode u sumnju______________________________________________________________________________________________________
QUOTE:::Upravo suprotno!Velika većina vjeruje da je bio razapet probijanjem zapešća,provjeri
______________________________________________________________________________________________________
Ovo po meni je konstruktivan razgovor, ali sa puno tvoje nepotrebne tvrdoglavosti...ne doživljavam to kao atak na svoje mišljenje,ali se nadam da ni ti to ne doživljavaš
Meni nije bitno uopće da li sam ja u pravu,ali mnoge novotarije bez ikakvih dokaza jednostavno ne mogu progutati...ti kažeš da popustiš realnokm argumentu...ok.
_________________________________________________________________________________________
QUOTE:::nije ni meni bitno tko je u pravu,nego želim znati istinu
_________________________________________________________________________________________
I pomalo mi ovo ide na živce, DETALJNO TI SVE POJAŠNJAVATI ...o ovome idem u detalje, samo radi toga da tebi i drugima koji čitaju pokažem da ne treba puno istraživati i sumnjati u ono što se vjeruje tisučljećima u KC!
Pogotovo ne u publikacijama koje idu kontra onoga što KC stoljećima naučava , koja su modernističko-liberalna, ili se jako približavaju new ageu
Što se tiče domaćih izdavača kojima ja najviše vjerujem u pravovjernost to je splitski Verbum , đakovački UPT ,KS...ovako na prvu što se sjećam
Ali , gdje ti je realan argument da rimljani 33. g. nisu imali čavle sa dovoljno širokom glavom koja će nositi tijelo na dlanu ( gdje je fizikalni dokaz, fizikalni izračun pritiska na sve širine glave čavla itd koji bi dokazivao da ni široka glava čavla od npr.4cm ne bi izdržala pritisak na dlan ruke) tih pametnajkovića koji tvrde da dlan nije nikako mogao izdržati težinu?
Znači, ti si to jednostavno prihvatila također bez jakog , realnog dokaza njihovu tvrdnju da nijedan čavao iz toga doba ne može izdržati težinu gornjeg dijela tijela koje nose čak dva čavla na dva dlana ruke!???_______________________________________________________________________________________________________
QUOTE:::Opet:nije stvar u čavlu,nego u dlanu.
_____________________________________________________________________________________________________________Kažeš da štuješ sv. pavla, i ja ga štujem... ali štujem i padra pia koji je OFICIJELNI , formalni svetac KC...ne vidim što ga ne bih štovao, ili što ga ti ne bi štovala??