www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 19:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 41 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 tra 2006 13:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
andjelina1 napisao:
joakim napisao:
2.Kod nas RK "preuzetnost" znači previše se ufati samo u Boga a ništa ne činiti,i mi to smatramo grijehom.Osim toga odakle tebi tolika sigurnost da baš ti vršiš volju Božju i da ti znadeš da je baš tebi to što ti je dano volja Božja?Mi se ravnamo i po našoj savjesti,i koliko god mislim da činim dobro uvijek se moram preispitivati i sam sa sobom tako i sa braćom svojom-jer ako nisi znala i savjest može biti deformirana a da toga nisi svjesna i misliš kako ispunjavaš volju Božju,a svi oko tebe klone t e se,jer s e ne obazireš na njihove opomene.

potpisujem kao vrlo bitno.....

Pročitaj što sam napisala pa ćeš znati kako se zna što je Božja volja.
''Ufati se u Boga, a ne činiti ništa'' - pa svaki protestant zna da je vjera bez djela mrtva - konačno to piše u Bibliji, a nije rečeno na nekom koncilu - PA NARAVNO DA ZNA!!!! I zna da savjest može otupit!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 tra 2006 13:47 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Aby napisao:
andjelina1 napisao:
joakim napisao:
Osim toga odakle tebi tolika sigurnost da baš ti vršiš volju Božju i da ti znadeš da je baš tebi to što ti je dano volja Božja?

Mi se ravnamo i po našoj savjesti,i koliko god mislim da činim dobro uvijek se moram preispitivati i sam sa sobom tako i sa braćom svojom-

i savjest može biti deformirana a da toga nisi svjesna i misliš kako ispunjavaš volju Božju,a svi oko tebe klone t e se,jer s e ne obazireš na njihove opomene.

Pročitaj što sam napisala pa ćeš znati kako se zna što je Božja volja.
''Ufati se u Boga, a ne činiti ništa'' - pa svaki protestant zna da je vjera bez djela mrtva - konačno to piše u Bibliji, a nije rečeno na nekom koncilu - PA NARAVNO DA ZNA!!!! I zna da savjest može otupit!

nisam htjela naglasiti dio o djelima nego dio u kojem se preuzeto sa sigurnošću govori da smo baš mi ti koji znamo pravu istinu....

nisam do sad htjela to reći da ne budem ohola ili i ja preuzeta...i nisam htjela nikoga uvrijediti...
pogotovo ne nekoga tko je možda ispred nas u duhovnim obajvama od Boga...

ali moje uvjerenje je da uglavnom to dolazi od zlih sila, i to je uglavnom osjećaj više vrijednosti koji je zakamufliran u duhovno i u blagovijesti...

mi se ne bi smjeli usuditi reći da tako Bog hoće...

jer to govori da znamo puteve Božije, i to govori da nemamo straha Božijeg(molim te nemoj se zakačiti za riječ strah u negativnom kontekstu, nego mislim, da i sama znaš, da mislim na strah koji je pun ljubavi i u kojem ne želimo uvrijediti Boga svog)

govoriti o sebi kao osobi koja je Bogom dana da dijeli drugima putokaze je previše...

sam Bog po svojoj milosti promjeni svoju namjeru, ako vidi da se ljudi žele promijeniti, i odustaje u svojoj milosti od kazne,a pa tko smo onda mi da kažemo da će biti ovako ili onako....

Isus koji je Bog, do samog kraja, nam je htio pokazati kako se treba ponašati......
i do samog kraja nam je govorio da je moguće sve onomu koji vjeruje....

dakle kao takvo i promjenjivo je stanje nemilosti ili milosti...

a tko smo onda mi da tako sa sigurnošću određujemo konstante....

tko smo mi da mislimo da će baš Bog po nama i našim riječima spasiti ikoga..

iako sve trebamo činiti da tako se može zbiti...

da nije Njegove milosti nebi znali prozboriti ni riječi....
dakle samo je Njegova volja koga će u koji tren iskoristiti za svoju slavu..

a naše je da se tim djelima radujemo i slavimo Boga, a ne da drugim dijelimo packe što se ne ponašaju kao mi, i ne misle kao mi....

to je po meni(bit ću malo gruba) čista oholost ....
koja je u vrlo zavodljivom ruhu naše " brige" za drugoga...

ja ti ne govorim ovo da vrijeđam ili omalovažavam....
samo na glas razmišljam ono što osjećam i bez ikakve namjere da solim pamet

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2006 13:52 
Odsutan

Da slažem se, rekla sam i ja da i protestant jednako kao i katolik koji misli da sve zna savršeno je u krivu.
Slažem se da mnogi protestanti (stalno sam s njima pa ih poznam) često imaju problema s duhom elitizma-to je onaj stav: Nitko kao mi. Mi smo najbolji i sl.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2006 14:06 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ja bih rekla nisu samo protestanti...svi mi kad tad dođemo u tu kušnju...osjetimo milosti i mislimo da je baš taj naš put po kojem smo stupili k Bogu jedini pravi....

a kako bi bio....???

Bog je prevelik u svojim djelima da bi svoj Put po jednom čovjeku mjerio.
sve nas je stvorio različite...
i baš stoga da se netko nebi uzoholio i rekao :moj put, je pravi put...
je mislim dao da svatko na svoj način doživi Isusa..da shvatimo..da je samo Isus Istina Put i Život....

danas dok sam bila na misi..(inače uvijek svoj pogled imam usmjeren prema Isusu) sam shvatila da mi i ta želja da ga stalno gledam, ne dozvoljava da gledam okolo po ljudima, jer sam samo čovjek i neminovno ću u mislima prosuđivati,ocjenjivati,suditi i neću misliti na Njega...
a ovako gledajući u Njega....ne vidim nikoga u crkvi i ne griješim bar po tom pitanju...slušam Riječ i gledam Njega....
jest da će mi neki protestant ili adventist i slični reći: da ti gledaš kip....

moje oči jesu usmjerene na kip....ali moja duša je usmjerena na Isusa koji Jest....

moje oči nisu bitne ...bitna je moja duša.....

ako ja gledam muškarca to nije grijeh...ali ako ja mislim na njega sa požudom to je grijeh...
dakle oči gledaju kip, a duša vidi Boga....

malo sam skrenula možda s teme...
no htjela sam time reći...
da se potrudimo svi uvijek staviti Isusa na prvo mjesto, ne bi skoro ni vidjeli što brat radi, ili bi to vidjeli Njegovim očima...
a to je onda bitno drugačije...
onda bi uvijek imali Njegove Riječi...
oprosti im oče jer ne znaju što čine, i molili se za njih a ne prigovarali....

ispričavam se na duljini...
ne govorim ovo samo tebi li nekome drugom...nego i velikim djelom sebi..želim u svakom trenu osvjestiti svoje poglreške koje činim

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2006 14:15 
Odsutan

andjelina1 napisao:
1. moje oči jesu usmjerene na kip....ali moja duša je usmjerena na Isusa koji Jest....
moje oči nisu bitne ...bitna je moja duša.....
dakle oči gledaju kip, a duša vidi Boga....

2. ispričavam se na duljini...

1. Da, slažem se. Čak vrlo neobično za jednog protestanta, jel? :P
2. Ne, nisi bila predugačka. Bolje nekad malo duže reći pa razjasnit, nego reći kratko pa da dođe do nesporazuma. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2006 14:34 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

da...da..problem pisane riječi...
nema geste koja uvijek puno govori, ni onog ozračja gdje osjećamo namjeru...
pa smo često osuđeni na krivo razumijevanje....

eto kako je Bog divan...u ovom divnom danu, u ovoj cvjetnici ...smo našle zajednički jezik.....:D

slava Isusu i svaka riječ naša neka je samo na Njegovu slavu i ljubav Njegovu....predivne su milosti Njegove :x

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2006 17:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina1 napisao:
da...da..problem pisane riječi...
nema geste koja uvijek puno govori, ni onog ozračja gdje osjećamo namjeru...
pa smo često osuđeni na krivo razumijevanje....

eto kako je Bog divan...u ovom divnom danu, u ovoj cvjetnici ...smo našle zajednički jezik.....:D

slava Isusu i svaka riječ naša neka je samo na Njegovu slavu i ljubav Njegovu....predivne su milosti Njegove :x

andjelina1....jako ćeš mi nedostajati u nastupajućem Velikom Tjednu,ali znajući kome ćeš i koliko s e posvetiti,molim i nosim te u srcu i molitvama pratim,sa željom d a nam svima ovotjedno razmatranje najvrednijih i najtajnovitijih događaja,muke-smrti-uskrsnuća,doista protekne u radosti i miru,i da svaku patnju i bol koja nam s e nađe na putu,primimo radosna srca i širokih ruku-na sve veću slavu Boga živoga-naš Bog je silan Bog!!!! :arrow: :arrow: a jedna velika :arrow: i zagrljaj tvojoj majci-zaista velika milost i veliki dar!Radujem se s tobom,vidiš da vaše molitve doista imaju moć i vrijede.......anđi preporučam se u vaše molitve u svemuuuuuuuu! :evil: :arrow: :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 tra 2006 19:47 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

mili i dragi joakime...ZNAŠ!

znaš da si u molitvama... :evil:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 tra 2006 20:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

andjelina1 napisao:
moje oči jesu usmjerene na kip....ali moja duša je usmjerena na Isusa koji Jest....

i cemu ce ti tada kip? doli da slabe navede na grijeh. pri tome ne kazem da si ti slaba, ali znaj da postoje mnogi koji za postenu molitvu trebaju kip i materijalno.

osim toga, ti u kruhu vidis Boga. nije li to idol? nije li to "sola scriptura" koja se tako osudjuje?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 tra 2006 20:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
dominik napisao:
andjelina1 napisao:

i cemu ce ti tada kip? doli da slabe navede na grijeh. pri tome ne kazem da si ti slaba, ali znaj da postoje mnogi koji za postenu molitvu trebaju kip i materijalno.

osim toga, ti u kruhu vidis Boga. nije li to idol? nije li to "sola scriptura" koja se tako osudjuje?

Dominiče,lijepo te u kršćanskom tonu molim i zamoljavam,da barem u ovim za nas Rimokatolike najvećim otajstvima naše vjere,ne potičeš diskusiju i ne postavljaš pitanja na današnji dan ustanovljena Presvete Euharistije o Bogu i kruhu, u sprezi sa idololatrijom-pa čovječe imaj malo bratske solidarnosti sa svojom subraćom,znadeš što je nama sveto-ne diraj,nitko ne napada "sola scriptura"imati ćemo vremena za diskusiju,nemoj molim t e dozvoliti da pomislim kako je ovo namjerno imputirano na današnji dan(baš danas) i upisano od strane tebe?!?Pozdravljam te i želim ti obilje Božjeg blagoslova i sada idem na adoraciju u Crkvu i vjeruj mi biti ćeš sigurno u mojim molitvama,kao i ostala braća i sestre,(a jednu posebno volim koja mi se urezala u srce iz ravne Slavonije)a vjerujem i mnogih ovih dragih i predivnih ljudi na ovome forumu! :evil: :!:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 41 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]