www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 svi 2025 06:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2007 22:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
marija-nada napisao:
Ne valjda nego sigurno........to je moja prošlost........
ne želim se ni prisjećati toga......
Ispred mene je Isus.....

Bog te blagosovio i dao ti sve što si nekad propustila ili izgubila ,dao ti puno sreće,ljubavi i mira. Ostani uvjek takva dostojna zvat se Isusovim djetetom ,a On te je već izabrao i sretan je što te ima, jer NJegova djela zrače kroz tebe!BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2007 00:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
katice..tribaš izdržati..i nosi svoj križ..bori se..za svaki djelić ljubavi i vjere koji si imala...
neka te to omalovažavanje još više digne..ako se muž ne brine o obitelji..pa ti si tu...brini se ti..
pitaš se kome si ti učinila dobro!!
učinila si ga prvo sebi...
..pridaj svoje boli i muke muškarcu našeg života..našem Spasitelju..Isusu..
..podari njemu ljubav..i vjeru...a Gospodin će se pobrinuti za sve ostalo...Vjeruj...
..ne možeš zamisliti kolika je ljubav Njegova...BESKRAJNA..
nemoj padati i ostati na podu...pruži ruku i podigni se...
nek se rosa Božije milosti izlije na tebe...BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2007 05:40 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Katice....draga
Isus naš Veliki i Svemoćni uslišio tebe,tvoje molitve za obitelj.
Granica draga moja nema ako želiš svojoj djeci dobro. Svi smo mi zamišljali dok smo bili jako mladi kako će to biti sve dobro i lijepo.
Vidiš kako se to sve okrene, jer onaj zao nam neda tako kako smo zamislili. Kopa on na sve strane, dolaze grijesi i sve se zakomplicira.
Pošto ja imam bračnog staža puno više imam i veće iskustvo.
Sada znam puno više.
Silom na silu ne ide nikako. Zapamti to. Probaj mijenjati sebe. Nemoj se svađati. Budi pažljiva prema njemu, bez obzira šta govorio. Brini o djeci svojoj. Tu uloži najveći trud. Zamisli njih bez oca. Tu bi tek bili problemi. Jer što starija djeca sve veće boli znaju zadavati. Otima ih svijet,vide svašta, rade svašta. Kad imaju oba roditelja...lakše je s njima. I tvoj muž je vjerovatno trijezan ponekad , pa onda razgovaraj s njim polako, lijepo....nemoj ga grditi.....malo mudrosti unesi...Ko zna šta je i njemu....ima i on svoje križeve ...kao i ti....blagoslivljaj ga stalno u sebi,,,,moli Isusa živo....spominji se Isusa stalno....po cijeli dan.....da ti da snage, mira, mudrosti....vjeruj u to.....vjeruj Katice...jer On je prisutan stalno...ako Ga zoveš...
Ja te razumijem, teško je.
Ti bi htjela svoje dostojanstvo, ljubav, pažnju. Nađi to kod Isusa....jer On te voli, cijeni,imaš Njegovu pažnju......u dlanove Te je svoje urezao.....ime tvoje...kaži : Isuse, ja prihvaćam svoj križ......
sve se može ispraviti, vjeruj mi, Isus hoće ispravljati,,,,ali Ga to traži stalno,,,,,nemoj plakati nad sobom.....to sam ja sebi radila 1o godina, a ovih zadnjih 10 to je različito jako od onih prvih....
Prvih godina znao me je ošamarati.....otprilike dva puta godišnje.....svađa, svađa,,,,i šamar....da bi to kod nas kulminiralo 1998. godine....tada sam ja presjekla..puklo je u meni....ili..ili....ali vjeruj mi, bila sam u teškoj situaciji....živci mi otišli...tada se samnom dogodio preokret..ali i s mojim mužem...Isus ga je taknuo....što se tiče mene i odnosa prema meni...shvatio je šta dajem obitelji.... njemu..rekao je da više nikada u životu ne bi ni pomislio da me udari...ali moje muke su ostale....moja tuga...moje razočaranje..pala u depresije.samosažaljenje ....više mi nije bilo bitno ništa..ne mogu sve pisati..prebolno je.........ovih zadnjih godina...izgrađujem se....koliko se da.....bila na tabletama.....
da bi ovih zadnja otprilike 4..5...mjeseci našla Isusa....shvatila Tko je On.....Što je On.....Što mi znači....Predala se Njemu....neka vodi moj život...ON JE UČINIO SAMNOM ČUDO......JE...ODBACIO JE TABLETE KOJE SAM PILA....NIKADA VIŠE MENI NE PADA NA PAMET NITI T OD TABLETE...KAO DA NIKADA TO NISAM NI PILA....a 10 godina sam se mučila.....hoću piti...neću piti....na Duhovnoj obnovi...on je odnio tablete...i obnovio duh moj.....odagnao misli loše i strašne.......
budi jaka u Isusu......čuvaj svoju djecu......budi mudra s mužem......moli Isusa.....ne slušaj tuđe priče i nagovore loše......svi imaju probleme samo šute o tome...prikazuju svoje idealno.....nije istina to......ako raskineš brak raskinićeš dio sebe....a tek djeca.......
BTB......i dao snage.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2007 21:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
Joj znam kak ti je teško, evo dok ja hodam Ilicom svi se muški hiću pred mene, trebam se lopatom branit....

Citat:
Pa djevojko da ti ne godi to što ti kako kažeš hiću muškarci ne bi se izazovno oblačila pa se ne bi morala braniti lopatom šta bi trebali muškarci kad te vide okrenuti glavu ili šta glupo mi je to eto mi cure će mo se oblačiti i nositi izazovnu odjeću a vi muški budite ljepi i ne gledajte nas i ne dobacujte a svi znamo da nas je bog stvorio tako da muškarce privlače žene nemožeš se igrati s vatrom i ne opeći se.

Ma je, ovo moje poentiranje s lopatom je čista samoironija…
Fakultetski sam štreber koji ne izlazi iz martensica :t7: moš si mislit kak mi lopata treba… :twisted:
Nosim ju ja stalno… ali izgleda da čeka bolje dane… da ju upotrebljavam u samoobrani od nasrtaja muškog roda :b232:
Onda bum rado svoje Tt-OVCE pozvala na show

Citat:
Molim vas iskusne da mi malo pojasnite taj prijelaz iz zaljubljenosti u ljubav.

Neiskusna sam ali evo jedne štreberske definicije zaljubljenosti… naglašeno afektivno stanje u kojem nismo u mogućnosti realno razumijevati i percipirati a sve nam je posuto zvjezdanom prašinom i mirisnim melodijama… dakle prevladavaju emocije…
I ljubav gdje uz emocije postoji i razum u jednakoj količini…

Nekad nema prijelaza u ljubav, kad nestane zaljubljenosti – raspad sistema… još jučer ti je žena bila najljepša djeva na svijetu a sad se pitaš koja je to baba s viklerima kraj tebe…
Ili neke druge prepreke (baš mi sad stiže sms gdi me udana frendica pita - jel moguće biti tjedan dana bez sexa itd.... ili zato postoje prijatelji?)
Kad se sruše sve nerealne slike o čovjeku i skužiš da živiš s ni više ni manje s ČOVJEKOM u pravom smislu te riječi, koji zna biti dosadan, grub, naporan, smrdljiv, nezainteresiran i ne znam kakav sve ne … i takvog ga prihvatiš onda je to ljubav … valjda

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2007 22:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
Pa ja se cesto pitam do kojih granica moram trpjeti da bih sacuvala brak.Dok sam bila djevojka imala sam jasnu sliku kakvog si muza prizeljkujem. Nikada te zelje nisu bile povezane sa nekakvim vanjskim izgledom, niti sa materijalnim stanjem. Bilo mi je vrlo vazno da to bude osoba obogacena ljudskim vrjednostima... Iako sam na pocetku braka imala dovoljno ljubavi i vjere da se sve negativno moze ljubavlju pobjediti..ja sam se nakon 12.god braka jednostavno umorila,izgubila osjecaje i nasla se u situaciji kada se razmisljam mogu li i trebam li izdrzati? Cesto osjecam kako cu pod teretom neprestanog omalovazavanja, alkoholizma. nebrige o familiji....izgubiti sebe. Kome sam ja onda ucinilo dobro???

Katice moja draga, mogu ti iskreno reći da ne znam kak ti je, ali znam kak je to imati alkića u obitelji…
Isus ti želi pomoći… Ni on nekad NIJE MOGAO SAM. Ako je Njemu trebao drugi čovjek, Šimun Cirenac, kako ne bi nama ljudima. Idi, traži pomoć, potporu, ima ljudi koji su cijeli svoj život posvetili tome da bi pomagali obiteljima u krizi…u crkvama, stručnjaci izvan crkve… prijatelji za jadanje. Isus nam najčešće pomaže preko drugih ljudi…

Napuštanje braka nosi opet nove probleme, i ako se uđe u novi brak opet dolaze problemi samo drugačiji…ostaviš jednog vraga dobiješ drugog

Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2007 06:12 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
... Iako sam na pocetku braka imala dovoljno ljubavi i vjere da se sve negativno moze ljubavlju pobjediti..ja sam se nakon 12.god braka jednostavno umorila,izgubila osjecaje i nasla se u situaciji kada se razmisljam mogu li i trebam li izdrzati? Cesto osjecam kako cu pod teretom neprestanog omalovazavanja, alkoholizma. nebrige o familiji....izgubiti sebe. Kome sam ja onda ucinilo dobro???
[/quote]

..Ne boj se..
..Vrati radost u svoj život..
.Zamisli da si sama...i da možeš SVE sama.
,.i da Sama možeš BITI ..Radosna..
..Tako ćeš se osnažiti i dobiti Ogromnu snagu
..(Jer...Gospodin Isus će biti uz tebe, u tvojoj "samoći"
..a onda NITKO ne može biti PROTIV..ni tvoj dragi..)

..Kad postaneš tako jaka onda počni s molitvama da tvog slabića
..dragog muža..privučeš k sebi..
..jer žeđ za alkoholom je bolesna strast koja razara sve,
..ovisno o čovjeku, i njegovoj snazi..takve su i posljedice..
..neki se predaju skroz,a neki si umišljaju da se mogu kontrolirati,
.(.kao npr.ja..i onda moram pjevat,,,opet me je prevarilo piće)

..moraš sagledati muža kao jadno biće, kojem je potrebna pomoć,
..i tvoja ljubav...ljubi ga direkt u srce, kroz svu tu "ljušturu"
..koju je navukao na sebe, predajući se svijetu i svijet njemu..

..Stanje pijanstva je poput rane bolesnog čovjeka..
..Pa ga ne špotaj kad je "ranjen"..jer te neće razumijeti..
.već mu "previjaj tu ranu"..da ozdravi što prije..

..Samo tvoja molitva i ljubav će ga izliječiti..
..Moli se ovako..
..Molitva je razgovor s Gospodinom..
..Kad se moliš, objasni svoj problem i svoje htijenje..(isplači se..)
..i koliko ti je to važno..i da je tvoja želja da se tvoj muž promijeni
..Dok se moliš , reci Gospodinu da ti Snažno vjeruješ u to..
..po onom biblijskom "Tvoja te vjera spasila"
..Prati svog dragog u molitvama, da je čist, da dolazi kući sasvim ok.

..U molitvi "Brda će se premještati"..a brdo je njegova strast,..Vjeruj biti će sve dobro.

..i..
..Nemoj si dopustiti da budeš " krpa"..
..da se zapustiš ni..ni duhovno..fizički..
..ulijepšaj se , dotjeraj, kupi si neku finu krpicu,
..malo ženskog šarma,
..biti će dobrodošlo..

..mir s tobom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2007 18:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
U "Braku nema garancije" ali u braku ima "Vjera".i vrijeme uvijek ljeci m´noge rane..Onaj tko je u braku ima poneki put osjecaj da mu se tlo izmaklo ispod nogu,kada naidju problemi i kusnje...
Formula ne postoji,recept ne postoji...nego "prihvati" i "mjenjaj sebe"
Kada promjenis sebe,onda ce se i on mijenjati,i ukoliko se ne promjeni
ti ces biti drugacija,biti "zadovoljna sobom" i u tvom srcu ,nestace tuga i bol(tjelesne i psihicke boli mozemo ublaziti,a mozda i izljeciti)
A duhovne nisu dostupne nama ,nego Bogu i njegovoj milosti...
Treba izdrzati neko vrijeme,i ucinitu duhovnu terapiju..U takvom trenutku trebamo cvrst oslonac("inace to bi trebao biti muz u braku")u ovakvom slucaju ostaje nam jedini oslonac "Gospodin Isus Krist"Vazno je znati da je moguce duhovno pomoci i da se ne mora s ocajem prepustiti boli..
Najprije "MORAMO MIJENJATI SEBE",izljeciti svoju dusu,dolaziti Bogu,citati njegovu rijec,traziti ono sto nas tjesi,hrabri ,sto nam uljeva povjerenje,njegovu prisutnost,njegovu ljubav...moze to biti neka duhovna knjiga,ili Sv.pismo,Sv.Misa,u kojoj covjek osjeca da ga Isus "dodiruje" Isusova prisutnost..Moze biti molitva u kojoj je covjek svjestan da je Bog tu,da te gleda,molitva hvale i vapaj Bogu..Vazno je ne odustajati od cilja,ne predati se zlu"ONOME KOJI VJERUJE SVE JE MOGUCE"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2007 23:04 
Odsutan

Evo da se i ja malo ubacim.....
Na Karizmatskoj u V.G. Lončar je rekao nešto, što mi je baš zapelo....

Žena traži od muža da ju ljubi, jer i ona ljubi muža, a muž od žene očekuje da ga poštuje, jer i on nju poštuje...

Tu bi i muž i žena trebali malo okrenuti ploču, pa počet činiti drugome ono što mu treba, jer ga to ispunja..osnažuje...ulijeva sigurnost...

Dakle žena bi trebala pokazati mužu da ga i poštuje, jer ona ga ljubi i on to zna, al ne zna dal ga poštuje....

Isto tako muž bi trebao pokazati ženi da ju ljubi, jer on nju cijeni i ona samo to vidi, a ona treba ljubav! :D

Ajme, al smo mi ljudi komplicirani...

BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lip 2007 00:28 
Odsutan

Zahvaljujem se svima vama, kojima je stalo do mene iako me nepoznate. Procitala sam nekoliko puta vase postove i odlucila evo da cu se jos jace boriti za dobro u mom braku...Sve vas pozdravljam i volim u Kristu!! BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lip 2007 09:19 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Kako nam ne bi bilo stalo.......onda ne bi bili Božiji ljudi kad ne bi pomagali druge na bilo koji način.......
Budi ti Katice ovdje.....jer ovdje je dobro......na forumu mislim........
možeš puno toga naučiti i čuti što je dobro.....i ovdje si poštovana.....
imaš dostojanstvo.....i svoje ja...izgrađuj to i u braku i svugdje......
Katka,,,,glava gore i naprijed prema Kristu.........

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]