www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 22:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 142 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2007 15:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovo je stvarno šokantno.
Prolazi mi svašta kroz glavu.
Kad vidim one slike,zgrozim se jer to sam mogao biti JA.
Hvala Bogu i mojim roditeljima što nisu dopustili da mi to naprave unatoč stalnim napadajima rodbine da me pobace.....

Ljudi dajte da molimo za tu djecu....to su nevina dječica
jeli zna netko što bi trebalo moliti za NEVINU DJEČICU???

Jucer me sestra iznenadila kako je trudna sa četvrtim djetetom..toliko smo se raznjezili svi u obitelji.Tek je dva mjeseca trudna a već smo nestrpljivi .Slučajno jucer saznam da su nam neke osobe s tatine strane učinile pobačaj i po nekoliko puta (zato su i napadali da mene moji pobace)....

Strašno,zgrozilo me to jer su te osobe "velike vjernice" i plaze po oltaru (vjerovatno misleći da će ih mimoići kazna)..
Sada tek vidim koliko sam pogriješio u procjeni ljudi...a imao sam visoko mišljenje o njima.
Vjerujem da se mozda ni ne mole za tu dječicu.Dajte pomozite?Što da molimo za njih?

Izričem jedno veliko NE pobačaju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2007 20:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Zlatko stavila sam ja jednu molitvu ovdje na forumu, ali evo kopirat cu ti je...

Molitva Sv.Ivanki B.Molla

Sveta Ivanko, uzorna majka i ženo, koja si žrtvovala svoj život da bi Tvoje dijete moglo živjeti! Danas, kada toliki zaziru od života, kada nerođeni nemaju gotovo nikakva prava, kada mnogi zagovaraju okrutnu smrt najmanjih - pobačaj, te ostale oblike nasilja nad životom, čuj našu molitvu! Molimo za majke u poteškoćama, za trudnice koje malakšu pred snagom svijeta, tijela i đavla, molimo za nerođene u opasnosti pobačaja, za očuvanje obitelji i bračne ljubavi! Ti, koja si nam veliki primjer i ohrabrenje, pomozi da prihvatimo svoj križ i gledamo u Isusa, koji je život i ljubav. Neka nas nada vječne radosti održi u činjenju dobra i izbjegavanju zla.
Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2007 22:21 
Odsutan

Draga tinna evo jedna molitva za tebe:

Marijo,prati moje dijete koje nosim,da bude uvijek plemenito,sretno i pošteno.
Pomozi da još više volim svoga muža ,oca mojeg dijeteta.
Smijem te zamolit da mi porod bude što manje bolan,iako očekujem radost zbog novoga čovjeka.
Bdij nad lječnicima koji vode brigu o meni i dijetetu i pomozi im da savjesno obave svoju dužnost.Neka život ovog djeteta bude na tvoju slavu,Gospodine,u zdravlju i bolesti,u uspjehu i neuspjehu.
Gospodine,Ti si Mariji povjerio da bude Majka tvojega Sina.
Zahvaljujem ti što si meni povjerio da budem majka još jednog tvojega djeteta.
Pomozi mi,Marijo da poteškoće trudnoće i poroda velikodušno i vedro prinesem za dobro djeteta.
Marijo,Majko ,Zaštitnice trudnica,moli za nas!
Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2007 22:52 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Ima jedna knjiga, zove se Mirjam... zašto plačeš?
Opisuje duševne boli žena poslije pobačaja.
Evo nekoliko potresnih iskaza žena koje su učinile pobačaj:

"Svi su govorili: "daj to ukloniti!" Nitko nije rekao da je to moje dijete i da ću izgubiti svoju dušu, svoju radost, svoj mir i svoje zdravlje". (I.E.)

"Ta to još nije ništa", rekli su liječnik i savjetnica! A da je to ipak bilo "nešto" shvatila sam prekasno, kad je moje mrtvo dijete poput sjene ležalo na mojoj duši. Duševna bol poslije pobačaja uništila mi je život. (B.G.)

"Pet puta sam pobacila. Bilo je to poput prisile: trudnoća i pobačaj. Kao da sam željela dokazati kako je pobačaj bezazlen. Pri šestom djetetu nisam to više mogla učiniti, iako je moje stanje bilo nepromjenjeno loše. Morala sam roditi to dijete! Danas sam oronula žena od 33 godine." (S.W.)

"Pri svakoj se menstruaciji sjetim djeteta i sve se opet ponavlja:migrene, strah, boli, beskonačni plač! Jednostavno ne mogu svladati tu bol!" (H.R.)

Samo moje dijete,
kojega sada više nema

Jučer nisam vidjela
nijedan drugi put osim ovoga!
Danas vidim djecu
kamo god idem!
A u mome srcu
vrišti duboka bol!
(na dan poslije pobačaja , R.M.)

:twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 srp 2007 23:04 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Zazivi Isusu - spasitelju nerođenih

Isuse, Spasitelju nerođenih - spasi nerođene!
Isuse, koji si sam bio nerođeno dijete - spasi nerođene!
Isuse, kojega je Marija s radošću prihvatila - spasi nerođene!
Isuse, koji si od utrobe bio ispunjen Duhom Svetim - spasi nerođene!
Isuse, koji trpiš u nerođenoj braći - spasi nerođene!
Isuse, koji znaš za boli trudnice - spasi nerođene!
Isuse, koji si umro za sve ljude - spasi nerođene!
Isuse, koji blagoslivljaš majke u trudnoći - spasi nerođene!
Isuse, koji želiš da se svi spase - spasi nerođene!
Isuse, koji si ubijen kao nevino Janje - spasi nerođene!
Isuse, koji si svakome pomagao - spasi nerođene!
Isuse, koji si jedini spas djeci pred pobačajem - spasi nerođene!
Isuse, koji daješ silu Duha potrebitima - spasi nerođene!
Isuse, Ljubavi istinska, sveta, jedina - spasi nerođene!
Isuse, Pute, Istino i Živote - spasi nerođene!
Isuse, stijeno i utvrdo mladića i muževa - spasi nerođene!
Spasitelju nerođenih, utjeho žalosnih - spasi nerođene!
Spasitelju nerođenih, oproštenja i milosrđa pun - spasi nerođene!
Spasitelju nerođenih, nado vječnoga života - spasi nerođene!
Tebi slava, Tebi hvala, Tebi čast
u vijeke vjekova. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2007 19:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
Strašno,zgrozilo me to jer su te osobe "velike vjernice" i plaze po oltaru (vjerovatno misleći da će ih mimoići kazna)..
Sada tek vidim koliko sam pogriješio u procjeni ljudi...a imao sam visoko mišljenje o njima.

Bože, oprosti im. To što rade valjda ne znaju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2007 21:43 
Odsutan

Hvala za molitve Kefa i anchi_zagreb.Nisam prije stigao zahvaliti jer nisam bio online sve do sada.
Citat:

Bože, oprosti im. To što rade valjda ne znaju.

*Patientia* ja mislim da te osobe to dobro znaju.Samo glupo mi je da sam ja to morao javno reći.Tko sam ja da ih osuđujem.To sto su napravile je za svaku osudu.Isus će im presudit za to.Svi smo mi grešni.Netko više, netko manje.Isus reče:"Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2007 11:01 
Odsutan

Strašno je što pobačaj nazivaju čišćenjem. Čisti se ono što je prljavo, dakle djete je ta prljavština. prestrašno. :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2007 15:36 
Odsutan

poznajem jednu djevojku koja je "trebala" biti abortirana i to u pred sam porod.naime liječnici su iz nekog medicinskog razloga " objasnili " njenoj mami da mora izabrati između vlastitog života i života djeteta i da trećeg izlaza nema.
poslali je kući takvu jadnu da neka dobro razmisli i vrati se brzo jer da porod neće preživjeti
došla ona doma i toliko glasno plakala da se sjatilo pola susjeda misleći da je pala ili se ozljedila.kad su čuli što je svi su se mic po mic razilazili jer kao to je ipak jena odluka
ostala je moja baka,moja draga najdraža na kugli zemaljskoj
ta moja rođakinja već je tješila samu sebe govoreći kao mlada sam, pa ako ne rodim ovo dijete mogu ih roditi poslije još puno kakve koristi od moje smrti...
i tu je moja baka reagirala. prvo polako pa onda šamarom za smirenje jer joj ova nije dala da je odgovori.kad se ova stiltala rekla joj je baka ma vidiš li jadnice kako boli jedna dobra pleska a zamisli da ti kidaju dite iz utrobe, šta doktori znaju ko će prije umrijeti to je božja odluka.ako je on odlučio da umireš umrt ćeš ovako ili onako ali nećeš poživjeti ni trena duže ako on to ne dozvoli. pa onda ako umireš ne budi živina budi čovjek
i tako cijelu noć dok je nije slomila
...za nekoliko dana rođena je zdrava djevojčica, a njena mama sretna je baka, koja i danas zahvaljuje bogu jer je poslušala moju baku...
...pa ko ne vjeruje neka sam prosudi u čijim je rukama vlast nad smrti i životom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2007 16:09 
Odsutan

evo jedna molitva na ovu temu.

Duhovna adopcija, odnosno posvojenje je molitvena obveza koja se može zavjetovati, privatno ili javno, s nakanom spašavanja začetog života u opasnosti. Kroz 9 mjeseci molitvom i žrtvom molitelj prati dijete, poznato samo Bogu, kao i njegove roditelje, a osobito majku, te mu time pomaže da se sigurno rodi.

Kako moliti?
-moli punih 9 mjeseci, koliko je dijete koje posvajaš pod srcem majke, koja ga ne želi, a za koju također moliš
-moliš samo za jedno dijete čiju narodnost, spol, ime i roditelje zna SAMO Gospodin
-možeš se zavjetovati sam/a, privatno, u grupi, javno, na Euharistiji, zajedno s ostalim župljanima, prema liturgijskom obrascu, u molitvenim zajednicama...
-ispuštanje molitve, dulje od 2 tjedna, zahtijeva obnovu zavjeta
-budi ustrajan/na u vjeri da ce Milosrdan Bog spasiti to dijete i blagosloviti tebe
-nastavi moliti za njegov ispravan život da s njim mogneš gledati Boga u vječnoj sreći

Formula zavjetovanja na početku posvojenja:

Presveta Djevice, Bogorodice Marijo, svi Anđeli i Sveti! Vođen željom da pomognem obranu nerođenih, ja(ime), čvrsto odlučujem da ću od dana ______ do______ duhovno posvojiti jedno dijete, čije ime samo Bog zna, tako što ću kroz ovih 9 mjeseci svakoga dana moliti za spas njegovog života, kao i za ispravan život roditelja i djeteta nakon rođenja. Amen.

Svakodnevno moli sljedeću molitvu:

Gospodine Isuse, uz posredništvo Tvoje Majke Marije, koja Te s ljubavlju rodila i svetog Josipa, čovjeka predanja, koji se brinuo o Tebi nakon poroda, molim Te na nakanu tog nerođenog djeteta, kojeg sam duhovnim putem posvojio, a koje se nalazi u opasnosti ubojstva pobačajem. Molim Te, daj njegovim roditeljima ljibavi i hrabrosti da svoje dijete ostave živjeti, kako si mu Ti sam to odredio. Amen.

Svojoj molitvi dodaj deseticu krunice, a po mogućnosti i druge molitve; osobito Bogu prikazuj svoje kušnje i trpljenje.

"TKO GOD PRIMI DIJETE U MOJE IME,
PRIMA MENE I ONOGA KOJI ME POSLA." (Mk 9,37)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 142 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]