www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 22:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 tra 2006 01:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pierre napisao:
Marijancica napisao:
Pierre napisao:
Zbog nevjere i konformizma/hedonizma koji je tako duboko usađen u naše društvo.
A nevjera i lijenost – pa to smo mi :roll: :cry: :idea:

1) Ja se ne bih slozila s tobom.

2) Jedan je svecenik pricao kako se je on odlucio zeniti, i stalno si je razmisljao o svecenstvu sa mislima: Pusti nekoga drugoga da to radi. Ipak, odlucio je pokusati. Sad kaze da je jako sretan, veseo, da je Bog dobar, da ga voli, da on voli Boga, potpuno zadovoljstvo. Hvala Bogu!

3) Mislim da se ne zaredjuju, dapace, mnogi ni ne pokusavaju zato jer to nije popularno. Sad je popularan seks, hodati okolo i ne raditi nista.

4) Mislim, zbilja mislim da bi puno mladica islo za svecenike kad bi RKC ponudila mnostvo milosti za zaredjenje. Ionako, svecenici ce dobiti ekstra milosti za siromastvo, za celibat, za poslusnost, za puno posla koji oni obavljaju, specijalno mise i ispovijedi, za sluzenje svoje krscanske subrace, ali mislim da Crkva ne stavlja dovoljno poantu na to. Mozda kad bi malo vise propovijedali o tome, vise bi se mladica javilo u samostan, za ucenje, i eventualno zaredjenje.

1) Zašto to kažeš :( U tekstu si se u potpunosti složila sa mnom.

2) = lijenost ("neka netko drugi to radi" - primjer razmišljanja mnogih)

3) = konformizam i hedonizam ("seks, hodati okolo i ne raditi ništa")

4) = nevjera ("neću izdržati celibat, poslušnost")

1. Ne znam tocno o cemu se radilo?

2. Nije bio lijen, imao je posao, ali mu se nije islo u svecenike.

3. Puno ljudi voli raditi.

4. Ja sam pod nevjerom shvatila: nedostatak vjere u Boga. Izvini. :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2006 01:48 
Odsutan

Pierre napisao:
Marijancica napisao:
Smatram da previse krscanskih diskusija dolazi na ideje o djavlima, i oprastanju. To ne ide jedno s drugim. Bog je stvorio pakao za djavle, i njihovo je mjesto tamo.

Nije dobra ideja oprostiti djavlima, pustiti ih u nebo da postenim dusama unistavaju postojanje. Posteni isto moraju postojati, i u miru biti i dalje posteni, a ne da se osvrcu na svakom cosku, i trepere od napetosti i bojazni da ce ih neki djavo napasti. Pusti dobre duse da budu i ostanu dobre, te da imaju mir. Mir nije moguc u zajednici sa djavlima, pa stoga najbolje onako kako je Bog odlucio: djavli u pakao, a ostali - kud koji, mili moji.

Dakle, baba u pakao, tako da taj svecenik barem u nebu, ako stigne tamo, ima mir od te zenetine.

Draga Marijančice, sada zvučiš kao da si prespavala važnije satove vjeronauka.
Demonima nije dopušten pristup u Raj, a kamoli trajnije zadržavanje: "tužitelj braće" je zbačen ...
Ona žena ipak nije pali anđeo i kao i tebi potrebna joj je ljubav.
I dokle god živi i diše na ovoj usamljenoj planeti ima šanse postati i blažena i sveta i mučenica i primjer božanske ljubavi drugima.
Pa ona čak računa i na tvoju molitvu u tom smislu. Tj. Bog na to računa.
A ako će tvoje srce biti iskreno i velikodušno u molitvi za nju – Jahve će ti uzvratiti sedmerostruko.
On se ne da nadmašiti u darežljivosti.

Uostalom:
"I otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim."
Teške riječi ... "Ne otpusti nam duge naše, ako i mi nećemo drugima otpuštati."

Dao ti Bog – po zagovoru Djevice – milost opraštanja.
Drugačije ne ide.

:arrow:

Cekaj malo, dok ucenik ne prouci enciclical pape Benedikta XVI, pa ce nam onda reci o ljubavi. Obecao je. Tada ces znati razlike izmedju ljubavi, a ne da se brines da li babi koja je isla zavadjati svecenika potrebna ljubav. Ljubav je potrebna svima, ali se mi ne brinemo za djavle. Isus sigurno zna kako baratati s njima, bolje nego ti i ja.

Ta baba nije moj dug. Ja s tim nemam nista. Da sam bila prisutna, ja bih joj rekla da se makne od svecenika, i te crkve, pa neka se moli doma.

Ja djavlima necu oprastati, bilo po zagovoru Djevice, ili bez zagovora. Uostalom, samo Bog moze oprastati grijehe. Ja sam mu vec sugerirala da onoj babi ne oprosti! :p59:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2006 16:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Marijancica napisao:
speranza napisao:
The spirituality of priestly celibacy
Divo Barsotti
Theologian
Christian perfection is perfection of charity. Just as......

Daj to prevedi, pa nam prepricaj u kracoj verziji.

Nemoj zaboraviti da teolozi nisu nepogresivi, samo je papa nepogresiv.

Iako neznaš o kome se radi i ne razumiješ što piše jer neznaš engleski imaš ružnu naviku da odmah napadaš . 1 ) Don Divo Barsotti je uvijek bio sa Crkvenim naukom i svetim Ocem Papom. 2) zamisli držao je duhovne vježbe Sv. Ocu Papi Pavlu VI u Vatikanu i bio je veliki prijatelj Pape Lučanija , Pape Ivana Pavla II i današnjeg Pape.
Umro je 15 februara ove godine i sprovod i čitavu Misu je prenosila TV a concelebriralo je 15 Biskupa i 2 Kardinala .

Osim toga osuđuješ sve oko sebe . NE ZABORAVI , BOG JE LJUBAV !
Nemoj se stavljati na mjesto Boga i suditi. Samo on je sudac .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2006 16:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
marijančica

<Ja djavlima necu oprastati, bilo po zagovoru Djevice, ili bez zagovora. Uostalom, samo Bog moze oprastati grijehe. Ja sam mu vec sugerirala da onoj babi ne oprosti! :p59:[/quote]

Mislim da imaš stvarno veliki problem ako nazivaš osobu đavlom .
Zašto onda imamo ispovijed? Za koga je Isus umro na križu? Zar je za tebe i Sv. Magdalena đavao? ( Možda bi ti bila i nju otjerala od Isusa jer po tvome nije joj bilo mjesto u njegovoj blizini )
Nadam se da Bog neće primiti tvoje bolesne sugestije.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 01:15 
Odsutan

speranza napisao:
marijančica

<Ja djavlima necu oprastati, bilo po zagovoru Djevice, ili bez zagovora. Uostalom, samo Bog moze oprastati grijehe. Ja sam mu vec sugerirala da onoj babi ne oprosti! :p59:

Mislim da imaš stvarno veliki problem ako nazivaš osobu đavlom .
Zašto onda imamo ispovijed? Za koga je Isus umro na križu? Zar je za tebe i Sv. Magdalena đavao? ( Možda bi ti bila i nju otjerala od Isusa jer po tvome nije joj bilo mjesto u njegovoj blizini )
Nadam se da Bog neće primiti tvoje bolesne sugestije.[/quote]

Draga speranza,
ja nisam babu nazvala djavlom, nego babom. Ja sam rekla da ja djavlima necu oprastati, nije im oprostio ni Bog, a ja nisam bolja od Boga, niti to pokusavam biti.

Ispovijed imamo da priznamo grijehe, i pokajemo se za njih. Nisu svi grijehi oprosteni za vrijeme ispovijedi, nego samo neki. Za neke je potrebna ogromna pokora, da bi bili oprosteni. Na sveceniku je sto ce oprostiti, a uvjet jest posteno reci grijeh, ne smanjivati. Recimo, kad bi ta zenska isla na ispovijed, ona mora priznati da je svjesno zavodila svecenika koji nije isao sa drugim zenskama, nego je samo pao pod njezinim zavodjenjem, a ne njezinom zenstvenosti, ona ga je zavodila, i zavela ga, odvukla ga iz svecenstva. Sve to ona mora priznati, da bi grijeh uopce bio priznat za vrijeme ispovijedi. Isto tako, nisam sigurna, ovdje bi nam trebao teolog, zasto ce Isus doci suditi zive i mrtve, ako su neki grijehi oprosteni za vrijeme ispovijedi. Da li ce Isus suditi i za te grijehe, ili smo s njima gotovi zauvijek? U slucaju te zenske, njoj je svecenik s kojim je imala seks sigurno oprostio, ali ja ne znam da li su ti grijehi ustvari oprosteni, po mojem skromnom misljenju bi samo biskup mogao odluciti, a ne svecenik.

Moje sugestije nisu bolesne, ja se nadam da ce Bog saslusati i moje misljenje, te tek onda donijeti odluku. Nije oprostio sotoni, nadam se da nece ni babi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 01:20 
Odsutan

speranza napisao:
Marijancica napisao:
speranza napisao:
The spirituality of priestly celibacy
Divo Barsotti
Theologian
Christian perfection is perfection of charity. Just as......

Daj to prevedi, pa nam prepricaj u kracoj verziji.

Nemoj zaboraviti da teolozi nisu nepogresivi, samo je papa nepogresiv.

Iako neznaš o kome se radi i ne razumiješ što piše jer neznaš engleski imaš ružnu naviku da odmah napadaš . 1 ) Don Divo Barsotti je uvijek bio sa Crkvenim naukom i svetim Ocem Papom. 2) zamisli držao je duhovne vježbe Sv. Ocu Papi Pavlu VI u Vatikanu i bio je veliki prijatelj Pape Lučanija , Pape Ivana Pavla II i današnjeg Pape.
Umro je 15 februara ove godine i sprovod i čitavu Misu je prenosila TV a concelebriralo je 15 Biskupa i 2 Kardinala .

Osim toga osuđuješ sve oko sebe . NE ZABORAVI , BOG JE LJUBAV !
Nemoj se stavljati na mjesto Boga i suditi. Samo on je sudac .

Prestani me kritizirati. Ja sam te samo zamolila da prevedes i prepricas ono dugacko stivo, jer mi se zbilja ne da sve to citati. Ja znam engleski, ali je to stivo predugacko za citanje, osim toga, ne znaju svi engleski. Nemoj tvrditi sto nisi sigurna, mogla si barem pitati da li znam engleski, a ne tvrditi kako ja ne znam engleski. Na ovom forumu je jezik hrvatski, a ne engleski. Dakle, ako nesto pises, ili citiras, pisi hrvatski, a link mozes dati na englesko stivo, zasto ne.

Evo, ja cekam prijevod i pricu ukratko (tvoju verziju). :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 10:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Marijancica napisao:
Nisu svi grijehi oprosteni za vrijeme ispovijedi, nego samo neki. Za neke je potrebna ogromna pokora, da bi bili oprosteni.

Ajoj meni,bojim se da ćemo morati ponovno na vjerunauk za prvopričesnike :twisted:

Evo izvukao sam jedan dio korizmeno-uskrsnih poslanica blagopokojnog kardinala Kuharića,na drugu korizmenu nedjelju, 15. ožujka 1981.

Proslava uskrsnog otajstva: muke, smrti, uskrsnuća i uzašašća Isusova te silaska Duha Svetoga za život Crkve, mora biti događaj vjerničke duše. U tu se proslavu istinski uključuje samo onaj vjernik koji se stvarno uključuje u otkupljenje primanjem sakramenata. Stoga je Crkva već davno odredila, zapovjedila, obvezala savjest vjernika da u uskrsnom vremenu pristupe s iskrenom vjerom i nakanom sakramentima sv. ispovijedi i sv. pričesti. To je odgojiteljski postupak Crkve da zapovijeđu barem potakne i podsjeti one koji su ohladnjeli u svom kršćanskom životu i svjedočenju.

Crkva je u uskrsnom vremenu sva usredotočena liturgijom, pobožnostima, molitvom i razmišljanjem riječi Božje u sržni i središnji događaj spasenja. Svoju vjeru u taj događaj potvrđujemo uvijek kada ulazimo u ispovjedaonicu: priznajemo da smo grešni i da nam je oproštenje potrebno; priznajemo da je Isus iz ljubavi prema nama za nas umro na križu; priznajemo da nas Otac, bogat milosrđem, čeka. Svjedočimo tako svoju vjeru u otkupiteljsku ljubav Božju i ne želimo da dragocjena krv "Krista, nevinoga i neokaljana Jaganjca" (1 Petr 1,19) bude za nas uzalud prolivena. Činom dobre ispovijedi mi potvrđujemo cijelo Vjerovanje Crkve koja je, darom Duha Svetoga, naše svjetlo duše, naše najdublje uvjerenje, naša je vjera Božja vizija čovjeka i svijeta.

Ako smo, dakle, teškim grijehom izgubili krsnu milost, Božje nam milosrđe pruža kao dar sakramenat pokore da u svojoj duši ponovno uspostavimo kraljevstvo Božje. Suze pokore, kako kaže sv. Ambrozije, znače uistinu skrušenu i iskrenu ispovijed. "Blažen onaj kome je grijeh otpušten...!" (Ps 32,1)

6. "Neka se, dakle, svatko ispita..."

"Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, po velikom smilovanju izbriši moje bezakonje!" (Ps 51,1)

Što dakle, treba učiniti da bismo se pomirili s Bogom kojega smo uvrijedili i s Crkvom koju smo svojim grijesima ranili?

Odmah moramo jasno i čvrsto naglasiti da samo dobro učinjena ispovijed ima učinke oproštenja ako smo u teškom grijehu. Nevaljana ispovijed je zlo upotrebljen sakramenat i zato svetogrđe.

Skrušen grešnik dobiva oproštenje ako se savršeno kaje. To znači da žali što je sagriješio i time raskinuo savez ljubavi s Bogom. Savršeno kajanje ima jedini motiv ljubav prema Bogu. Ono je izraz savršene ljubavi prema Bogu da je čovjek pripravan sve učiniti samo da ponovno bude u ljubavi s nebeskim Ocem. Međutim, to i takvo kajanje mora uvijek uključiti u sebi odluku da ćemo se ispovjediti što prije. Uistinu, ne bismo smjeli nijedne večeri usnuti a da ne bismo nastojali raspoložiti svoju dušu za savršeni čin kajanja. I taj čin kajanja uključuje čvrstu odluku ne griješiti. Izraz toga kajanja može biti kratak, ali dolazi iz dubine duše. Moj Isuse, milosrđe! Moj Bože, ljubim te i kajem se. Oprosti mi po svom milosrđu!

Za dobru ispovijed nužno je dobro se pripraviti i dobro se ispovjediti. Dobra priprava prethodi dobroj ispovijedi. U tu pripravu spada: ispit savjesti; čin iskrenog kajanja; čvrsta odluka, ozbiljna nakana i želja ustrajati u vjernosti Božjoj volji i ne griješiti više.

Nema i ne postoji taj grijeh u ljudskom rodu koji Bog skrušenom grešniku u svojoj ljubavi ne bi oprostio,dakle Bog oprašta svaki grijeh ako su zadovoljeni gore navedeni uvjeti i ako se pokajnik doista kaje i žao mu istinski za počinjen grijeh(e)i donosi odluku više ne griješiti!Nemojmo molim vas skretati u devijacije po pitanju sakramenata,jer skrupuloznost je isto jedan vid grijeha koji može čovjeka u vlastitoj savjesti opteretiti i na neki način deformirati!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Bye bye
PostPostano: 17 tra 2006 13:25 
Odsutan

Marko 11,25: Kad stojite i molite, oprostite ako što imate protiv koga, da i vama Otac vaš nebeski oprosti vaše grijehe.

Marijancica napisao:
Ja sam mu vec sugerirala da onoj babi ne oprosti! :p59:

Neki brat dođe opatu Poemenu i upita ga: "Što mi je činiti, Oče? U velikoj sam tjeskobi." Starac reče: "Nikada nikoga ne preziri, nikada nikoga ne osuđuj, nikada ni o kome loše ne govori i Gospodin će ti udijeliti svoj mir."

Ljubav je, u stvari, duhovni život i bez nje sve druge vježbe duha, kolikogod bile uzvišene, ispražnjene su od zadovoljstva i postale jednostavno umišljenosti. Što su one uzvišenije, to je pogibeljnija umišljenost.

( Thomas Merton: Mudrost pustinje )

Marijančice, želim ti što skoriji dodir Duha Svetoga – Duha Ljubavi da počneš opraštati.
Inače, jalova je tvoja molitva i jalov tvoj duhovni život.

"I ja ću im dati novo srce i nov ću duh udahnuti u njih: iščupat ću iz njih njihovo kameno srce i stavit ću u njih srce od mesa, da hode po mojim naredbama i da čuvaju i vrše sve moje zakone. I bit će oni moj narod, a ja njihov Bog!"
(Ezekiel 11,19)

( Ovaj SZ citat je dobiven baš za tebe, Marijančice. Nemoj odbiti onoga koji ti govori!)

:arrow: :!:

Zadnja izmjena: Natanael; 17 tra 2006 17:39; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Bye bye
PostPostano: 17 tra 2006 14:38 
Odsutan

Pierre napisao:
Inače, jalova je tvoja molitva i jalov tvoj duhovni život.

AMEN! Tko god nema ljubavi nije Kristov! I farizeji su se non-stop molili i bili krajnje religiozni pa ih je Isus zvao djecom đavola!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 18:13 
Odsutan

joakim napisao:
Marijancica napisao:
Nisu svi grijehi oprosteni za vrijeme ispovijedi, nego samo neki. Za neke je potrebna ogromna pokora, da bi bili oprosteni.

Evo izvukao sam jedan dio korizmeno-uskrsnih poslanica blagopokojnog kardinala Kuharića,na drugu korizmenu nedjelju, 15. ožujka 1981.
...
Skrušen grešnik dobiva oproštenje ako se savršeno kaje.
...
Za dobru ispovijed nužno je dobro se pripraviti i dobro se ispovjediti. Dobra priprava prethodi dobroj ispovijedi. U tu pripravu spada: ispit savjesti; čin iskrenog kajanja; čvrsta odluka, ozbiljna nakana i želja ustrajati u vjernosti Božjoj volji i ne griješiti više.[/i]

Evo, sad i ti dokazujes sto sam ja rekla.
U ovom poboldanom dijelu ne pise da je oprostaj zagarantiran, ako se grijesnik kaje, to ovisi o sveceniku.

Ako se grijesnik dobro pripravi, i dobro prizna grijehe, i ako se dobro pokaje, i obeca da vise nece grijesiti, ne znaci da ce mu svecenik oprostiti. Obicno oprastaju, ali se ponekad dogodi da nece. Obicno takav grijesnik ode drugom sveceniku koji mu/joj oprosti, tako da lukavi grijesnik/ca ipak dobije oprost. Ali, nigdje ne pise da ce ijedan svecenik oprostiti bilo koji grijeh, uvijek.

Ja sam, kao malo dijete bila izbacena iz ispovijedaonice, i crkve. Naime, u skoli su me ucili da budem ponosna. Bila sam samo 7 godina, pa nisam znala razliku izmedju skole i crkve i doma, pa sam svugdje govorila istinu. Kad me je svecenik, za vrijeme ispovijedi pitao da mu kazem grijehe, rekla sam mu sve. Onda me je on pitao da li sam bila ponosna. Jesam, ja sam mu ponosno odgovorila, ocekujuci odlican iz te ispovijedi, jer sam u skoli morala biti ponosna. Svecenik me je pitao da li mi je zao, ja sam posteno rekla da nije. On me je izbacio iz ispovijedaonice, i rekao mi da nikada vise ne dodjem u tu crkvu, jer da je Isus nosio trnovu krunu zbog mene i mojeg ponosa. Ja sam placuci otisla doma, osjecala sam se licno kriva za svu muku Isusovu, i odbila da vise idem u crkvu, jer sam bila izbacena, i naredio mi je svecenik da se vise nikada ne vracam natrag. Mama mi je naredila da moram ici na nedjeljnu misu, ja sam bila ljuta i na mamu, i na crkvu, i na tog svecenika, i na skolu, sve mi je bilo smotano u glavi. Znam da sam poslije ipak isla u crkvu, ne znam kako su me ubijedili da ipak idem u crkvu, da svecenik to mozda nije mislio ozbiljno, valjda je i on bio ljut, tako otprilike. Za vrijeme te ispovijedi ja nisam nikako namjeravala ozalostiti svecenika, i pokajala bih se za svoj ponos, da sam znala da ne smijem biti ponosna. Ali, u skoli sam dobila odlican iz ponasanja, pa sam smatrala da je moje ponasanje primjerno svugdje. Ovo sam stavila samo kao primjer grijeha koji nije bio oprosten, a grijesnica se nije dobro pokajala.
Evo, jos jedan primjer grijeha za koji se je grijesnica pokajala, ali nije dobila oprost. Opet ja. Kad sam bila mala, ja sam priznala da sam krala secera, i da mi je zao. Svecenik mi je rekao da mi ne vjeruje da mi je zao, i rekao je da on smatra da cu ja opet uzeti secera, ili pekmeza, i izbacio me je van. Ne znam da li je to bio isti svecenik kao i u onom prvom mojem slucaju, ili je drugi. Bila je ista crkva.
Uglavnom, ja se sjecam svojih ispovijedi iz djetinjstva kao jako mucne. To sam sredila, kad sam odrasla, time sto sam ispovijedila grijehe svoje mladosti, pa mi je valjda sad konacno oprosteno.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]