www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 12:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 srp 2007 22:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bilo bi lijepo kad bi ovdje napisali svoja prva duhovna iskustva. Dok smo još bili mala dječica.

Evo ja ću započeti

Kad mi je bilo oko 5 godina bila sam jako živahno djete i nisam mogla sjediti mirno ni pet minuta. Tako sam se jednom prilikom popela na krov djedove garaže, tamo sam našla krunicu i ne znam kako je to moguće ali počela sam moliti (predvečer, sa pogledom na šume, livade, vinograde....). Između desetaka sam pjevušila "Marijo, o Marijo o kako lijepa si.....". Osjećala sam predivan, blaženi mir.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2007 23:43 
Odsutan

ja sam kao dijete stavljala majicu na glavu da mi visi (kao casna sestra) poredala lutke i kao svirala klavir..pjevala svete pjesme..to je bio moj mali zbor..satima sam se mogla tako zabavljati..sa oko 5-6 godina :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2007 21:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Moja susjeda je imala na zidu sliku anđela Čuvara gdje pazi onu malu dječicu gdje prelaze onaj mostić. Uvijek kad sam dolazila kod nje gledala bih tu sliku i pomišljala da smo ta djeca ja i moj brat i da nas anđeo Čuvar tako pazi... Moj brat je mlađi od mene i uvijek smo svuda zajedno išli..pa sam bila uvjerena da smo ja i on na toj slici... :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2007 14:58 
Odsutan

eto ja sam ko dijete imala sreću živjeti u maloj seoskoj sredini gdje nas je okupljala jedna djevojka koja nije primljena u red časnih sestara zbog zdravstvenih tegoba. svakodnevno, ali doslovce svakodnevno molili smo zajedno krunicu po nakini majke isusove njemu za ljubav za obraćenje grešnika ikao naknadu za uvrede i nezadovoljštine koje se nanose svetom i bezgrešnom srcu marijinu.
nisam tada baš znala o čemu se tu radi ali sada znam da je to bilo stanje potpune predanosti u molitvi. iskrenoj dječjoj molitvi upućenoj bogu da oprosti ljudima koji ga vrijeđaju i da se obrate na pravi put
tim molitvenim okupljanjima došao je kraj kada su moji roditelji odlučili da se selimo u grad....
...molim se bogu da mi vrati samo dio tog mira u kojem sam tada živjela...ali prihvaćam i ovaj put koji je za mene namjenio

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 srp 2007 17:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Iskustvo I.
Moji inače nisu neki vjernici :oops:
ali sam s nekih 4-5 godina negdje u kući pronašla kipeca (tak mi zovemo one male svete sličice)
Gore je bila sv. Marija s malim Isusekom i ta sličica mi je bila strašno lijepa i zanimljiva.
Često sam si stavila zavjesu na glavu, glumila Mariju i čuvala Isuseka (lutku). Moja baka je znala reći "celi den se igrala Majke Božje" Dan-danas još čuvam tu slikicu. :)

Iskustvo II.
Nedavno sam kopajući po svojim crtežim itd. iz djetinjstva našla papirić gdje sam kao mala (još prije polaska u školu) napisala BOG, LJUBAV i nacrtala srce. Ne sjećam se točno otkud mi je to palo na pamet pisati :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 srp 2007 18:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Sad sam se sjetila još nečega. Kad je moj brat imao 5 god. umro je jedan čovjek koji je moga brata jako volio... Moj brat je nacrtao anđele i taj papir stavio mu na škrinju, neka ga anđeli čuvaju....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 srp 2007 07:55 
Odsutan

Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
ne znam koliko se ova moja prica uklapa u ovo o cemu pricate, ja cu vam spomenuti pa mi vi recite sto mislite ...

moja kcerka stara 9,5 godina cuje da neko doziva njeno ime, kad joj ja nedostajem jer radim cesto, netko doziva njeno ima i govori joj: "Ja te volim."; neki dan je bila strasno tuzna jer ju je njena sestra povrjedila pa me je zvala na telefon ali je samo mogla ostaviti poruku, i onda je cula glas: "I. , ja sam ovdje." Ja mislim da je to ili njen andjeo cuvar ili moja pokojna majka koja ju je puno voljela.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 srp 2007 14:30 
Odsutan

Mislim da duše mrtvih bez dopuštenja stvoritelja ne dolaze k nama.Moj sin ima 8 godina i samo oće bibliju čitat a učit neće pa kad ga pitam zašto ne učiš a on kaže ŽELIM BIT KAO ISUS I RADIT ŠTO JE ON RADIO A ZA TO NEMORAM UČIT VEĆ BIBLIJU ČITAT.Čudna ova dječija teologija.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 kol 2007 10:35 
Odsutan

ja sam svaku vecer prije spavanja molila 21 oce nas, zdrvao marijo i slava ocu.. i uvijek glasno :a1490: , svaki oce nas..tako da su moji bili jako iznervirani..pa bi mi rekli..pa cuje te i Bog kad ne molis glasno..posto bih ja zaspala, pa kad sam se probudila i vidla da nisam dokraja izmolila, opet bi pocela..to od mojih ukucana nije nitko razumijo, pa su mislili dijete im je neki cudak..a sta ces.. :a1490: meni to sada tak smijesno, dajte si zamislite da vam dijete pocne moliti ocenas oko 2 sata ujutro, jer je zaspalo...mislim da je Bog to htio, jer su moji baka i djed jako psovali, pa sam ja bila ta koja je valjda za njih trebala moliti...hvala Isusu, a i imala sam fiksnu ideju da moram moliti na glas..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 kol 2007 19:19 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Draga Aleluja..dali nam mozes objasniti (zasto bas 21 Oce Nas?)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 13 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]