www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 13 lip 2025 21:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 362 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 01:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
andjelina1 napisao:
a šta Mu mogu uopće reći...i onako sve zna....
poznata Mu je moja duša bolje nego meni...

kad sam samu sebe lagala i glumatala...On zna svu bjedu moju....

mogu Mu reći OPROSTI,

i mogu Mu eventualno reći,
ako me neće biti toliko sram,

da eto, sam samo čovjek koji nije imao nikakve spoznaje, i da sam u tom traženju ljubavi,pravde,mira, doma gdje pripadam..nailazila na mnoge zablude i kušnje i da sam mislila da moji grijesi nisu važni ili da ih nisam spoznala...
da sam često mislila da Mu mogu ponuditi nešto, da bi mi za uzvrat dao željeno...tj da sam često pokušavala trgovati s Njim...

i da Mu u potpunosti svim srcem i dušom želim reći, da sam potpuno svjesna toga da je jedino Njegovo milosrđe zaslužno za bilo koji moj dobar pokret, da moje zasluge nema ni malo

Morati ces mu poloziti racun, isto kao i ja.

Prvo Ga moramo zamoliti za razumijevanje, jer mi nismo savrsene. Tek onda mozemo poceti objasnjavati.

Jako mi je drago da je ovaj papa upozorio da budemo svi morali polagati racun Bogu! :evil:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: nakane
PostPostano: 17 tra 2006 15:40 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Jasam takodjer da molimo za svecenike ,jer danas nije lako biti svecenik.Mislim daje vrlo malo ljudi koji u jednom sveceniku gledaju ISUSA,njima je itekako potrebna nasa molitva.Ja licno imam nakanu za 2 svecenika jednoga koji je vrlo mlad i momentalno u jednoj kusnji,a drugi,ako smijem tako da nazovem Duhovni prijatelj,koji je sa njegovim savjetom mnogo pomogao,i sa njegive strane dao vise nego sam ocekivala,njemu zelim dase zahvalim sa molitvom,on je u mojoj blizini i da me i u buduce,strpljivo saslusa nadje vremena za mene,Bog neka ga nagradi i dadne mu puno snage da dostojno sljedi njegov cilj,koji zeli da ostvari,ja znam par svecenika za koje se cijeli svijet moli,mozda su iz tih razloga bas i toliko priznati,Nas Gospodin Bog neka nam govori preko njega,i Blagoslovio nas sve skupa Duh sv. bio mu u pomoci....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 17:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi moji,potaknuti nekim postovima koje ovih dana pročitah na našem forumu,zamolio bih vas da prije negoli upće počnemo moliti za bilo koju nakanu na chatu,zamolimo i molimo isključivo svako za sebe-da svatko od nas prije svega prihvati sebe onakav kakav je,da sam sebi oprosti sve što ga tišti,muči,sumnjiči,veže-vjerujte jedino kada doisto budemo mogli sebe voljeti,sebi praštati,sebe prihvaćati-tada ćemo to moći istinski činiti prema svakom čovjeku,a kada to činimo prema sestri-bratu svome,činimo našem Bogu,koji je prije svega dobri otac i velika ljubav,a ne stražar koji stražari sa batinom u ruci i čeka koji će prvi od Njegove djece sagriješiti pa da počne batinati.Eto,osobno bih ja ako smijem zamolio da molite(mo)na tu nakanu,a tada će sve naše druge zamolbe ići podmazane našom ljubavlju i molitvama i pokorom takvom brzinom da više nećemo imati za što moliti :lol: jer gdje je ljubav-prijateljstvo i radost tu je i Bog naš silni i veliki!Hvala vam ukoliko ćete uvrstiti ovu zamolbu da molimo za sebe(jer tada ćemo iskreno i istinski moći moliti za drugoga),jer sam mišljenja da će nam Bog dobri sve ostalo nadodati!Voli vas i moli za vas i sebe vaš joakim :evil: :arrow: :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2006 22:27 
Odsutan

Slazem se s tobom Joakime!
Mene je Krist ovu korizmu naucio sto znaci biti istinski slobodan. Definitivno, moramo moliti prvo za sebe jer tek slobodna srca mozemo Bogu upraviti zarku molitvu za druge. Toliko smo ograniceni u svojim razmisljanjima i pogledima na svijet i druge ljude da ni ne vidimo koliko smo navezani i koliko malo ljubimo Krista i druge.
Naravno da smo ukljucili i druge osobe u svoje molitve, ali treba prvo za sebe da nam Krist otvori nase duhovne oči i uši da uvidimo kako smo bezvrijedni, ali istovremeno toliko voljeni od Njega.
Kako je svaki kriz samo jedan novi, jos ljepsi pocetak necega novoga.
Kako je divan ovaj Uskrs!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 20:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:
Iz gornjeg clanka je ocito da cemo svi biti pozvani na racun kod Boga.

Još su ti bolje naznake za to citati u NZ gdje Isus sam govori o konačnom sudu. :wink:

Marijancica napisao:
Vjerojatno cu Ga pitati, zasto nije neke ljude maknuo iz covjecanstva, ili ih obratio, tako da ostali mogu zivjeti u miru i dobroti.

Možda bi ga onda odmah mogla pitati zašto je uopće na prvom mjestu stavio drvo spoznaje dobra i zla u Edenski vrt jer da nije onda ni Adam i Eva ne bi sagriješili pa ne bi bilo nikakvih problema nego bismo svi živjeli u Raju.

Marijancica napisao:
Ipak, smatram da ima i losijih ljudi od mene, tako da nisam najgora, a nisam ni najbolja.

Kad se nađemo pred Bogom neće biti važno kakvi su bili drugi. Bit će samo važno kakvi smo mi.

Isus nije pitao kakav sam da bi otišao na križ za mene. Jednom je to jedan naš bivši kapelan lijepo rekao: da je trebalo umrijeti na križu samo radi tebe, Isus bi otišao na križ.
Vjerujem da će slično biti i na susretu sa Bogom: neće biti važno da li su svi ostali bili do srži pokvareni. Bitno je kakav sam ja bio u odnosu prema drugima.

Sv. Ivan od Križa to lijepo kaže: "Bit ćemo suđeni po LJUBAVI"

A i sam Oče naš nam isto nešto govori o tome: " otpusti nam duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim"

A sad što osobno mislim kako će to izgledati?
To će biti trenutak konačne i nepomućene istine. Tada neće biti niti mojih slabosti, niti ranjenosti, niti nečastivog da pomuti jasnoću mog pogleda. I tada ću jasno vidjeti svoj život očima ljubavi. I neće biti Bog taj koji će me osuditi nego ja sam. Jer pred Bogom neće više biti laganja, iskrivljavanja istine i slično. I ljubav koja je u meni neće me pustiti u raj, ako ima i trunka nečistoće koja bi me udaljavala od Boga i otići ću u Čistilište (ipak se nadam da ću uz Božju pomoć uspjeti izbjeći baš pakao) kako bih tamo očistio u vatri svoje srce od nečistoća da se može u čistoći vratiti svome Stvoritelju. Jedini faktor koji ne znam u sve to uključiti je Božja milosrdna ljubav. Jer nemoguće je ograničenome stvoru shvatiti neograničenog Stvoritelja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 00:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Za tri obitelji koje žarko žele da ih Gospodin blagoslovi djecom. :?:
Uprite se u Gospodinu. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 00:32 
Odsutan

Izrail napisao:
Za tri obitelji koje žarko žele da ih Gospodin blagoslovi djecom. :?:
Uprite se u Gospodinu. :D

Pozdrav Izrailu :evil:

Ove nakane cu moliti od srca, a imam i ja jednu obitelj koja sedam godina ceka da ih Gospodin blagoslovi djecom :a1250:
Molimo se onda zajedno nasem Gospodinu za ove cetiri obitelji.

:x Velika je ljubav Njegova :x

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 13:16 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

od srca uključujem i te četiri obitleji u naše dnašnje molitve...
mislim da možemo jako puno učiniti zajedničkim molitvama...

Bože hvala Ti za sve milosti,čuj nas mili moj Bože

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 16:05 
Odsutan

reći ću oče evo me, srce mi je sretno jer si me pozvao pred sebe, bez obzira na moje slabosti, propuste, padove i uvrede,
a sasvim sigurno se neću usuditi pitati zašto nije neke ljude maknuo
pa tko sam je da Njemu, stvoritelju postavljam takva pitanja

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 16:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
jelena podrzavam tvoje rijeci u kojima govoris da se Stvoritelju ne postavljaju pitanja. Htio bih probat odgovorit na pitanje ucenika upuceno Marijancici koje glasi zašto je uopće na prvom mjestu stavio drvo spoznaje dobra i zla u Edenski vrt jer da nije onda ni Adam i Eva ne bi sagriješili pa ne bi bilo nikakvih problema nego bismo svi živjeli u Raju?
Kako bi onda Bog znao tko Ga ljubi a tko ne, tko Mu vjeruje a tko ne, ako Ga mozemo samo ljubit i vjerovat Mu. Covjeku je na prvo mjesto stavio izbor, slobodnu volju, da bira...
Kako bi mi mogli znat da nas netko voli ako nas moze samo volit...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 362 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]