www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 12:12

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 13 kol 2007 21:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kako zamisljate da je u Raju?
Kad pitam ljude obično su različita viđenja kako to izgleda u Raju.

Htio bi podijelit nesto s vama sto mi je moj usada pokojni prijatelj rekao.

Nekih par mjeseci prije nego sto će umrijeti dozivio je iskustvo da je za vrijeme dok je odmarao i lezao na krevetu dozivio da se dušom odvojio od tijela.i veli on meni:"dignem ti se ja i prođem kroz zid i strop i prolazim kroz oblake i kad je izasao iz oblaka pred njime se našao veliki zid visoko toliko da mu nije vido kraja.Bijeli zid kao nekakva utvrda.Opasan u krug.Na zidu su se nalazila samo jedna vrata,lijepo ukrašena i izrezbrena.Kada je stigao do tih vrata,pokucao je i onda mu je otvorio čovjek duže kose i lijepo uređene brade sav u bijeloj haljini sve do stopala,samo su se stopala vidjela i to bosa.
Rekao mi je još da kad su se vrata otvorila da je vidio unutra jako puno ljudi.što zena,muskaraca,staraca,djece i svi odjeveni u bijele haljine do poda samo su im se stopala vidjela i to bosa.
Ljudi su bili svi veseli sjedili su i pričali i bili su jako nasmijani i veseli.
Djeca su okolo trčala i smijala se,igrala se i prebacivala se(nesto kao pravljenje salta).Na podu je bio bijeli kamen fino obrađen kao kad ga rijeka izgledi.Kada ga je pitao muskarac na vratima sto hoće ,on je htio uci ali mu je muskarac rekao da ne moze jer njegovo vrijeme još nije došlo i da se mora vratiti tamo od kuda je došao.Tada mu je zatvorio vrata pred nosom i on se odjednom povučen nekom silom počeo spustati i ponovno se vratio u svoju sobu i vidio svoje tijelo kako lezi na krevetu.Tada se vratio u tijelo i eto zivio je još nekoliko mjeseci.

To mi je ispričao par dana prije smrti.
Po tim njegovim riječima za pretpostaviti je da je došao na ulaz u Raj.
Muskarac koji mu je otvorio bi valjda trebao biti sveti Petar,ako ne griješim.
Jel imao netko sličnih iskustava ???

Kako vi zamisljate Raj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 08:11 
Odsutan

ja nisam nikada imala takvo iskustvo, ali ima puno svetaca koje je Isus poveo sa sobom u raj i koji su nam to onda napisali..i vicka i jakov su sa Gospom isli u raj..jako lijepo je raj opisam od sv. Anne Katharine Emmerich: U raju ima puno ljudi koji su obuceni u haljine bijele ili roze boje..ljudi su zajedno u grupama po njihovim svetim nastojanjima na zemlji..npr. ako je netko bio redovnik i trudio se oko evangelizacije onda je on u grupi sa svojom bracom koja su isto tako radila..ako si bio mucenik..onda si bio u grupi sa mucenicima.i zato i dobiju rozu haljinu..jer je pomijesana bijela boja sa patnjom..sa krvljom..ljudi su pjevali i slavili Boga..Marija je bila tik ispod Svetog Trojstva..dok su ostali malo dalje..u Raju imaju svoju hranu..koja se nejede nanacin na koji mi jedemo..imaju gozbe ali duhovne..imaju rajske biljke koje simboliziraju neke svete vrline ili okrjepe..koje se duhovno uzimaju...sveci su okrenuti licem prema Bogu kad se mi molimo nekom svecu..njihovo lice onda zasja i molitva onds "zasja" Bogu..neke molitve padaju tamne na zemlju..(to je rekla Ana Katarina)...nadalje je rekla da Andjeli nase molitve i Sveci..usavrsuju, ako mi ne stignemo izmoliti do kraja oni to za nas naprave i brzo odnesu Bogu..vidla je i puno male djecice koji su joj rekli da zasto ih ljudi tako malo dozivaju..da nevina djecica u nebu tako rado zele pomoc ljudima i da su jako mila nasem Ocu...svako dijete koje umre ide u nebo..tako da se treba moliti svetoj djecici..to je ono sto sam zapamtila..vidla je cistiliste..duse jako trpe..vidla je crkvu..u budocnosti..ona je to vidla 1820 godina..i rekla je da ce sotona biti pusten na nekoliko godina 50 ili 60 godina prije 2000 godine, i da ce neki demoni biti pusteni vec i prije da se ljudi kusaju, ali da ce u Mariji biti nas spas i da ce ona po Isusu spsiti crkvu!!! Sada se sjetite sto se desilo 1940- ih godina do sada..i sjetite se medjugorja..nadalje je rekla da kroz sve vrijeme Bog uvijek izabere 12 ljudi kroz koje on i dalje djeluje..kao 12 apostola koji su kroz Njega i Njgovu ljubav spojeni i djeluju u Isusu bez da direktno jedan sa drugim suradjuju ili se znaju..ima jos puno toga...zanimljivi su isto tako tajne staroga zavjeta..ali drugi put o tome..BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 kol 2007 08:33 
Zlatko napisao:
Kako zamisljate da je u Raju?
Kad pitam ljude obično su različita viđenja kako to izgleda u Raju.

Htio bi podijelit nesto s vama sto mi je moj usada pokojni prijatelj rekao.

Nekih par mjeseci prije nego sto će umrijeti dozivio je iskustvo da je za vrijeme dok je odmarao i lezao na krevetu dozivio da se dušom odvojio od tijela.i veli on meni:"dignem ti se ja i prođem kroz zid i strop i prolazim kroz oblake i kad je izasao iz oblaka pred njime se našao veliki zid visoko toliko da mu nije vido kraja.Bijeli zid kao nekakva utvrda.Opasan u krug.Na zidu su se nalazila samo jedna vrata,lijepo ukrašena i izrezbrena.Kada je stigao do tih vrata,pokucao je i onda mu je otvorio čovjek duže kose i lijepo uređene brade sav u bijeloj haljini sve do stopala,samo su se stopala vidjela i to bosa.
Rekao mi je još da kad su se vrata otvorila da je vidio unutra jako puno ljudi.što zena,muskaraca,staraca,djece i svi odjeveni u bijele haljine do poda samo su im se stopala vidjela i to bosa.
Ljudi su bili svi veseli sjedili su i pričali i bili su jako nasmijani i veseli.
Djeca su okolo trčala i smijala se,igrala se i prebacivala se(nesto kao pravljenje salta).Na podu je bio bijeli kamen fino obrađen kao kad ga rijeka izgledi.Kada ga je pitao muskarac na vratima sto hoće ,on je htio uci ali mu je muskarac rekao da ne moze jer njegovo vrijeme još nije došlo i da se mora vratiti tamo od kuda je došao.Tada mu je zatvorio vrata pred nosom i on se odjednom povučen nekom silom počeo spustati i ponovno se vratio u svoju sobu i vidio svoje tijelo kako lezi na krevetu.Tada se vratio u tijelo i eto zivio je još nekoliko mjeseci.

To mi je ispričao par dana prije smrti.
Po tim njegovim riječima za pretpostaviti je da je došao na ulaz u Raj.
Muskarac koji mu je otvorio bi valjda trebao biti sveti Petar,ako ne griješim.
Jel imao netko sličnih iskustava ???

Kako vi zamisljate Raj.

...Iskustvo tvoga prijatelja, je duboko i istinito...!

Osobno.. Raj ne mogu čak ni zamisliti...a da mi se ne jave
razne slike...tuđih iskustava...
Bilo Svetaca ili "obična" puka.... :D ...

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 14 kol 2007 10:24 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
[Osobno.. Raj ne mogu čak ni zamisliti...a da mi se ne jave
razne slike...tuđih iskustava...
Bilo Svetaca ili "obična" puka.... :D ...[/quote]

..ja malo nagađam..kak bi to bilo..

Buđenje

..prvi pogled..
..u zoru ..prvog dana..
..Novog neba i Nove zemlje..
..prvi pogled..ponovorođenih
..odozgor..
..prvi sramežljivi pogled..
..u plavetnilo raspjevanog neba..
..u žamor i pjesmu..
..povorke koje u SLAVI dolazi..
..radosne li su li noge, koje Slavu donose..
..radosne li su uši
..koje radost osluškuju..
..radosne li su grudi..
...koje se u Slavi nadimaju...
...radosno li je srce..
..koje se u čežnji
..propinje..
..dok Isus..
..lagano..prilazi..
..Prvi u Povorci Presvetih..;
.."Svet svet svet Gospodin Bog Sabaot
..Puna su nebesa i zemlja tvoje slave"
..Slave vječne i Slave pravedne..
..Slave...davno obećane..
..čovjeku posrnulom..i
..čovjeku ljubljenom..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 10:55 
Odsutan

Mislim da je tamo jako lijepo, a točno kako lijepo ne znam. Možda se sretnemo neki od nas ovdje,,,,who knows...he he he :P :arrow: :roll: :arrow: :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 14:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ma ekipa TT-ovaca se bude garant srela Gore!!!
:h2:

Što oko ljudsko nije vidjelo i uho ljudsko čulo, to nam je u Raju priredio Bog... tako da nemam pojma kak bude tamo.
Uglavnom, mislim da takvu sreću čovjek ne bi mogao podnijeti tijelom i dušom na ovom svijetu.
... jednog dana kad ovaj rat se završi... jedva čekam prijatelji sve vas da zagrlim... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 15:24 
Odsutan

*Patientia* napisao:

Što oko ljudsko nije vidjelo i uho ljudsko čulo, to nam je u Raju priredio Bog...
... jednog dana kad ovaj rat se završi... jedva čekam prijatelji sve vas da zagrlim... :grlim te:

Ja upravo vjerujem u ovo što je draga na Patinetia rekla..to je to.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 17:30 
Odsutan

Aurelius_01 napisao:
*Patientia* napisao:

Što oko ljudsko nije vidjelo i uho ljudsko čulo, to nam je u Raju priredio Bog...

Ja upravo vjerujem u ovo što je draga na Patinetia rekla..to je to.

A necete vjerovat sto mi je danas na srce došlo.Joj kak je Bog velik.Samo njegov glas treba slusati.On nam govori a rijetki Ga od nas cuju..

hehehe.Danas dok sam radio na polju i cijelo vrijeme razmisljao sam kako smo super ekipa koja se okupila na ovom forumu a nitko se ne pozna naosob.I dođe mi da bi trebao napisati vama da bi bilo zgodno da se nađemo ,da se bolje upoznamo..A to bi mogli na idućem karizmatskom susretu u ZG.
I sada vidim ovo sto je Patientia napisala i pomislim..mozemo se mi stvarno naći prije ovdje na zemlji a onda u Raju ćemo se lakse prepoznati.

Sto velite da se nadjemo na karizmatskom kod Radigovića???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 17:37 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Ti Zlatko očito nisi naručio maicu za susret...mnogi se već poznaju..a mnogi će se tek upoznati... :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 kol 2007 19:15 
Odsutan

Moya pa tek sam odnedavno ovdje.Di se mogu naručit majice i po kojoj cijeni??

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]