www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 21:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 19:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
andjelina1 napisao:
[

no nemoj stalvjati svećenike na prijedastal...
znao je jako dobro i on što radi....

Moram svecenike uzdizati iznad obicnih ljudi, oni sluze misu, oni imaju pravo oprastanja grijeha, oni se mole za nas, oni ce biti uz Krista na nebu.

Kao ljudi, oni su odlucili na zivot samoce, povucenosti, svetosti, sluzenja drugima.

On nije planirao prekinuti svoj celibat. On je bio zaveden, nevoljko, svecenik je drzao seminar, da pravi ljude boljima, da im kaze o Bozjoj ljubavi, a nije isao na neki tulum, pa zgrijesio, nasao zensku, i otisao sa zenskom. Pokusavao je izvrsavati svoje svecenicke duznosti koliko je to dobro mogao, morao je toj zenskoj predavati o Bozjoj ljubavi. A zenska si je mogla naci nekog drugoga, ona nije dosla u crkvu zavadjati nikoga, nego je dosla slusati o Bozjoj ljubavi. Trebala je doci cedno odjevena, slusati predavanje na seminaru, ako joj se svidjao svecenik, mogla se je moliti da bude s njim poslije smrti, ako je Bozja volja, a ne ga odvlaciti od svecensta.

Moram ovdje priznati, i ja sam vidjela svecenike, zgodne, koji su mi se itekako svidjali. Ali, ja nisam ni pomisljala da dodjem blizu njih, niti da razgovaram s njima, niti da im se nasmijesim, nista. Samo sam ustanovila da je doticni jako zgodan, dapace, cak sam se i molila, i to puno puta za zgodne svecenike da se nikakva zenska ne uhvati njih, tako da mogu mirno dalje sluzbovati svoju svetu profesiju .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 19:17 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Marijancica napisao:
1. Ja cu svoje molitve usmjeriti prema malim grijehima, i malim grijesnicima,

Bog im nije oprostio, ja ne razumijem zasto neki pokusavaju biti bolji od Boga?

jenom sam srela neku ženu u katedrali i nešto smo počele pričati o tome za što molimo....
ona je rekla da treba moliti za ljude koji nemaju posao, a ja sam rekla(bahatost je očita moja) da mi je više žao mladih ljudi koji su ovisni o drogi jer si ne mogu pomoći, nego nezaposlenih,jer posla ima samo što neće svi raditi....

u skoro vrijeme mi se dogodilo da sam ostala bez posla, i mislim da mi je
Bog na vrlo jasan način dao do znanja da sam bezobrazna i bahata....
nije dobro da mi određujemo za kakve grijehe treba moliti....
mali grijesi su više-manje nama na izgradnju ili pad...ali veliki grijesi povlače za sobom dosta ljudi...
zašto uopće razmišljati za koga da molimo...
molimo da zla bude manje...velikog ili malog....

Marijancica napisao:
2. Isus je trgovce koji su trgovali u hramu izbacio iz hrama, a nije nikako bio njezan i obazriv prema njima.

to je radio Isus....On je mogao jer je bio bezgrešan...a mi nismo bezgrešni pa stog amoramo paziti da nam se oproste grijesi,kako i mi opraštamo....

nitko nije rekao, i mislim da se svi slažemo, da mi trebamo takve ljude voditi doma ili pijuckati s njima kavice, ili na bilo koji vanjski način im davati do znanja da opravdavamo njihove postupke....

ali marijančice kako će se ti ljudi obratiti, ako nema nikoga da im prenese Riječ....
ako nema nikoga tko će za njih moliti da se obrate...zlo će i dalje sijati

a ne možemo za njih moliti ako ih mrzimo....

a zadatak nam je ...i tebi i meni i svima.... da se svim silama trudimo da zla što manje bude na svijetu...
izvana ćemo jasno im dati do znanja da im postupci ne valjaju, a u duši ćemo shvaćati da su slabi, i moliti se za njih

5.
Marijancica napisao:
Ja sam odlucila stajati po strani,

tebi je Bog dao milosti da spoznaš pravo od krivoga....i snagu da odlučiš se maknuti od toga...(ja se nisam ni usudila pomisliti da je ljep....već mi je to nekako bilo svetogrđe)..
ali njoj očigledno nije....

jer kad bi tako bilo marijančice kako ti želiš...onda bi na zemlji bio Raj....nitko nebi ništa griješio i to je to...
a Bog zna zašto nije Raj...
Bog zna zašto nam je toliko puta slao opomene i na kraju poslao svog Sina da se onako muči...
vjerovatno da bi mi voljno pristali uz Njega bez obzira na to što će nam se dogoditi ili što ćemo vidjeti, da bi u nama ostala čista ljubav bez kalkuliranja.....

pa znaš i sama da jednim dahom može uništiti sve grešnike....
a tko bi onda ostao????
dok ne očistimo svoje duše nemamo mjesta kod Njega...
a nitko ne zna uputstvo na koji način se čisti pojedina duša, i kako da do toga dođe....

i šta nam ostaje....
da se trudimo biti dobri, da čuvamo Njegove zakone u srcu i djelu i da se molimo....
a ostalo će On...

sigurna sam da nitko neće proći mimo Njegovog oka i suda....

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ?!
PostPostano: 18 tra 2006 20:22 
Odsutan

Marijancice, oprosti ali čovjek bi pomislio (bar ja) da se tebi možda nije sviđao taj svećenik pa sad mrziš žensku iz dna duše koja ga je uspjela dobit (što ti nisi)... Kao što Pismo kaže: ''Želite i nemate. TADA UBIJATE. Strastveno žudite i ne možete postići? Tada se borite i ratujete'' - Jak. 4:2 Tvoja mržnja ubija... baš se pitam zašto... Hm, čudno je to meni! :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 21:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:
vi isto takvo trgovanje pokusavate oprostiti

ne pokušavamo reći da je u redu trgovanje, ali ne slažemo se sa osudom trgovca. Konkretno osuđujem njen čin, ali daleko od toga da sam bez grijeha i ne usuđujem se osuditi ju, jer ona će odgovarati za svoja djela, a ja za svoja.

Marijancica napisao:
Kao mladoj djevojci se je meni svidjao jedan decko, ministrant u crkvi. Ja sam odlucila stajati po strani, ako me i bude pitao van, ja mu necu odgovoriti, jer ce mozda razmisljati o sveceniku, pa bi bilo bolje da on razmislja o svetim stvarima, nego da razmislja o meni.

Možda je jedan od problema i to što su neki bogoslovi bili na neki način odvojeni od djevojaka pa umjesto da na vrijeme shvate da nisu spremni na celibat to su otkrili nakon polaganja zavjeta.
Koliko mi je poznato to je jedan od razloga zašto se po novom u nadbiskupsku klasičnu gimnaziju primaju i djevojke.
Nije ideja da se netko odluči za svećeništvo (a time i celibat) zato jer nisu našli djevojku (dapače to bi bilo posve pogrešno i još povećalo opasnost od mogućnosti da ode sa nekom ženom u slučaju da mu pokaže naklonost).Ideja je da se on svjesno odluči za to. A da bi to mogao itekako treba biti svjestan što je to sklonost prema djevojci. Jer jednog dana kad izađe iz bogoslovije i krene živjeti svoj svećenički poziv neće moći biti na takvoj distanci.

Marijancica napisao:
Nitko ni ne spominje ljude koji su mirno zivjeli, a bili bi zrtve vjestica da nije bilo Inkvizicije. Nakon sto je crkva ukinula svetu Inkviziciju, vjestice su se osilile, specijalno za vrijeme komunizma, i organizirano mucile neduzne ljude, neki od njih zbog njihovog vjerovanja da ce se njima dogoditi nesto dobro, ako oni cine lose. Takve je Inkvizicija spaljivala, a sada zrtve vjestica jece, policija ne moze pomoci, jer ne znaju sve pokvarenosti vjestica.

Ma o čemu ti pričaš Marijančice? Vještice za vrijeme komunizma organizirano mučile nedužne ljude?
Mislim da je daleko, daleko veći problem bio sam komunizam koji je organizirano pobio milijune nedužnih ljudi.
Ljude ćeš daleko bolje spasiti tako da ih poučiš nego da spališ njihove neprijatelje. Jer uvijek će se javljati Antikristi, pa i u našim redovima i onda ćeš imati nove Ivane Arške koja je stradala od ruke iskvarenih svećenika. A kako bi ti kontrolirala rad Inkvizicije, ili je ona kao takva nepogrešiva? A ako je samo jedna nedužna osoba stradala zbog toga onda je Inkvizicija pogrešna.
Pročitaj si Isusovu prispodobu o pšenici i kukolju: Hoćeš li dakle dakle, da odemo pa da ga pokupimo? A on reče:Ne! Da ne biste sabirući kukolj iščupali zajedno s njim i pšenicu. (Mk 13, 28,29)

Marijancica napisao:
Nije nemoguce biti svecenik, i nije u pitanju velika patnja,

Nisam rekao da je nemoguće, jer to bi značilo da ne bi ni bilo svećenika. A ovo što sam opisivao nije išlo za tim da pokaže da je u pitanju velika patnja (iako može biti dosta teško posebno u nekim trenutcima) nego da pokažem da se celibat ne svodi samo na seks nego je puno više toga tu u pitanju.

Marijancica napisao:
Ne zato da mu nadomjeste zensku, nego da mu olaksaju samocu.

olakšaju, ne uklone, a napad samoće može biti vrlo nezgodna stvar. I sad ako ti se poklope neke stvari: osjećaj samoće radi nekih trenutaka u životu, druženje sa prijateljicom (koja uopće ne mora zavađati) nije ništa čudno ako se javi osjećaji. A sad je samo pitanje hrpe drugih stvari da li će se oduprijeti osjećajima ili ne.
Ali nije rješenje da se ne druže sa ženama. Pa da je tako sigurno ni tebi taj svećenik o kojemu si pisala ne bi tolio značio jer bi te držao na takvoj distanci da ti vjerojatno ni blizu ne bi mogao toliko pomoći koliko ti je pomagao.
Marijancica napisao:
kad bi bio ozenjen, onda bi si on i zena grijali noge u krevetu.

Meni ovo zvuči kao šala jednog svećenika na temu celibata.

Marijancica napisao:
oni se mole za nas, oni ce biti uz Krista na nebu.

Kao što i mi molimo jedni za druge i kao što ćemo i mi biti uz njega na nebu (nadam se).

Marijancica napisao:
Kao ljudi, oni su odlucili na zivot samoce, povucenosti, svetosti, sluzenja drugima.

samoće da.
Povučenosti nikako (osim ako su se odlučili za klauzurni samostan - kartuzijanci recimo).
Na svetost i služenje drugima smo pozvani svi mi koji vjerujemo u Krista.
Marijancica napisao:
On nije planirao prekinuti svoj celibat. On je bio zaveden, nevoljko, svecenik je drzao seminar, da pravi ljude boljima, da im kaze o Bozjoj ljubavi...

Teško mi je vjerovati da se to desilo onako odjednom, a onda je tu pitanje što si recimo ti napravila u tome. Da li si joj rekla što o tome kako nije u redu da se tako odijeva, da li si njemu nešto rekla da se ne druži sa njom i slično, jer iz ovoga što si napisala mi djeluje da si sve to vidjela i prepoznala i prije nego se sam krajnji čin desio.
A tu je i pitanje molitve. Konkretno znam da je onaj svećenik kojeg znam da je izašao iz svećeničkog staleža dulje vremena bio bez molitve (mnogo se dao u pastoral i zaboravio na molitvu, a to je jako bitno).
Marijancica napisao:
mogla se je moliti da bude s njim poslije smrti, ako je Bozja volja, a ne ga odvlaciti od svecensta.

Kao što sam već spomenuo Isus je rekao: Djeca se ovog svijeta žene i udaju. No oni koji se nađoše dostoji onog svijeta i uskrsnuća od mrtvih niti se žene niti udaju.

Marijancica napisao:
Moram ovdje priznati, i ja sam vidjela svecenike, zgodne, koji su mi se itekako svidjali. Ali, ja nisam ni pomisljala da dodjem blizu njih, niti da razgovaram s njima, niti da im se nasmijesim, nista.

Kao prvo radi čega bi bila veća vjerojatnost da posustane svećenik ako je zgodan?
Ovdje na neki način i sama priznaješ da nije potrebna izazovna odjeća da bi se nešto razvilo.
Marijancica napisao:
cak sam se i molila, i to puno puta za zgodne svecenike da se nikakva zenska ne uhvati njih, tako da mogu mirno dalje sluzbovati svoju svetu profesiju .

Svaka čast.
To je ono najviše što možemo napraviti i naravno ako smo dosta bliski s njima upozoriti ih na neke situacije i ponašanja koja nisu u redu.

A sad još vezano za ono što nisi odgovorila iz mog zadnje posta, a zanima me.
1. Zaražena žena ???
2. Što ako Bog oprosti toj ženi i pusti ju u Raj? Da li ćeš odbiti ući u Raj i Bogu reći da je nepošten?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 tra 2006 21:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

:evil:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 08:15 
Odsutan

Marijancica napisao:
Bog moze oprostiti ako hoce, ja u takvo oprastanje sumnjam

:twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 13:14 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

marijančice da li bi ti željela da možeš oprostiti tim ljudima koji čine takve postupke???

ja vjerujem da je to vrlo teško i sigurna sam da je strah prevelik, teško se osloboditi od toga, razumijam da osjećač da te napadamo,jer tvoja razmišljanja nisu loša,samo to muči tvoju dušu,jer ne možeš vidjeti i u tim ljudima Božija bića...

da li smatraš da bi ti bilo lakše kad bi mogla moliti za te ljude i oprostiti im??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 tra 2006 15:59 
Odsutan

kasno sam vidjela temu,ali ovo što sam pročitala me zaista šokiralo,
ne mogu vjerovati da danas živi netko tko podržava inkviziciju, smatra ženu glavnim krivcem za grijeh nekih muškaraca....
fakat sam ostala bez teksta, osoba koja je to pisala je ili jako povrijeđena ili fanatična, ili ..... ma ne znam jednostavno moram opet pročitati, jer tako nešto zaista dugo nisam vidjela

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 01:20 
Odsutan

andjelina1 napisao:
Marijancica napisao:
Ja sam odlucila stajati po strani,

tebi je Bog dao milosti da spoznaš pravo od krivoga....i snagu da odlučiš se maknuti od toga...(ja se nisam ni usudila pomisliti da je ljep....već mi je to nekako bilo svetogrđe)..
ali njoj očigledno nije....
...
pa znaš i sama da jednim dahom može uništiti sve grešnike....
a tko bi onda ostao????

Jel' da? Ni ja se ne usudim gledati u nekog lijepog svecenika, ali kad vec vidim jednom, odmah se odlucim: njemu ni blizu. Da ne bih slucajno razmisljala o Bozjem covjeku. Ipak, oni imaju i vjencani prsten na ruci, oznaku da nisu slobodni za zenske. Ja jako osudjujem tu zensku. Osim toga, vidjevsi sto se je dogodilo, mladi ljudi odustanu od ideja o svecenstvu, smatrajuci celibat tezim nego sto u stvari jest. Taj svecenik, kad je zgrijesio, sigurno nije razmisljao o mladima, nego samo o zenskoj, i toj krivoj ljubavi. Nazalost. :twisted:

Izvrsno receno. Ali, nemojmo zaboraviti da je Inkvizicija palila neke, nije spalila sve, nego samo one koji se nisu htjeli popraviti, nego su odlucili i dalje raditi stetu drugima. Ako netko i jest bio krivo optuzen, i/ili krivo spaljen, ta/j ce biti mucenik/ca na nebu, i imati vrlo visoko mjesto za vjecnost. Zato, nisam mislila kad bi Bog unistio sve grijesnike, nego samo one koji namjerno rade stetu drugima, specijalno one koji navode mlade, i/ili ciste (kao, recimo taj svecenik) na grijehe, pogotovu seksualne grijehe, i droge.
:!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: ?!
PostPostano: 20 tra 2006 01:23 
Odsutan

Aby napisao:
Marijancice, oprosti ali čovjek bi pomislio (bar ja) da se tebi možda nije sviđao taj svećenik pa sad mrziš žensku iz dna duše koja ga je uspjela dobit (što ti nisi)... Kao što Pismo kaže: ''Želite i nemate. TADA UBIJATE. Strastveno žudite i ne možete postići? Tada se borite i ratujete'' - Jak. 4:2 Tvoja mržnja ubija... baš se pitam zašto... Hm, čudno je to meni! :?

Nisam ja tog svecenika ni vidjela, a kamoli pozeljela, nego sam samo cula kad se je to dogodilo u crkvi u koju redovito idem.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]