www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 17:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 99  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 kol 2007 17:06 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Bože ljubavi i dobrote,
Tebi povjeravamo svoju obitelj
i sve obitelji naše biskupije,
domovine i cijeloga svijeta.

Oslobodi nas sebičnosti
i daruj snagu Svoga Duha
da spoznamo i promičemo
svetost braka i obitelji.
Učini da i danas sjaji ono
što si stvorio na svoju sliku i priliku
i posvetio vezom Krista i Crkve.

Blagoslovi zajedništvo supruga
i daj im milost da velikodušno
prihvaćaju dar života.
Vjerni svome svetom pozivu
neka Te slave i u dobru i u zlu.
Prosvjetljuj djecu i mlade;
ispuni im srca životnom radošću
i snagom istinske ljubavi.

Sve nas blagoslivljaj
zajedništvom u Svetoj Crkvi
te se u savakoj našoj obitelji,
toj pravoj kućnoj Crkvi,
žive i naviještaju divna djela spasenja.
Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 kol 2007 23:21 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molitva zadovoljštine za grijeh pobačaja u Hrvatskoj

ISUSE I MARIJO, JA VAS LJUBIM, SPASITE NEROĐENE

Marijo, Majko života, zaštitnice nerođenih,
pobjednice svakoga zla, želim Ti molitvom i
žrtvom dati zadovoljštinu za grijeh pobačaja
u mojemu narodu. Spasi i zaštiti nerođeni život!
Oprosti nam jer smo slabi i ne znamo što činimo!
Učini da naše riječi i djela uvijek brane život.
Tvome prečistom Srcu predajem svako začeto
dijete, još nerođeno: sačuvaj mu život a
roditeljima isprosi mir i ljubav prema njemu!
Marijo, obrati grešnike, pomozi trudnicama,
zaštiti svojim srcem najnevinije, koji se ne mogu
sami braniti. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 kol 2007 23:25 
Odsutan

SVETI MIHOVILE, U IME ISUSOVO SVEŽI SVE ZLODUHE KOJI NA MENE MOGU DJELOVATI PREKO LJUDI KOJE ĆU DANAS SUSRESTI. SVEŽI NJIHOVE OČI, UŠI, JEZIK, RUKE, NOGE, SRĐBU, LJUTNJU, AUTORITET, SPOLNOST, SMUČENOST UMA, NEMIR, PROBODI IH I BACI ISUSU POD KRIŽ JERUZALEMSKI.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 kol 2007 23:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Molim Te, cuvaj svoju malu Ancicu!
Ti si mi zadnja i jedina istinska zastita i nada.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2007 09:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samooptužba griješnika pred Bogom
Svemogući Bože! Ti, neizmjerno more milosrđa! Broj mojih grijeha je veći nego pješčanih zrnaca u moru. Nisam dostojan da pogledam prema nebu. Pogledaj, o moj Bože! Ovdje do Tvojih nogu je Tvoj neprijatelj; ovdje imaš u svojim rukama zločinca: zato radi s njim što Ti se sviđa. Srdačno se podlažem Tvojoj pravdi. O Svemilosrdni, smiluj mi se! Kakav ponor propasti i nevolje je moje srce! Ja sam ništa, ništa nemam, ništa ne mogu i ništa ne vrijedim. U meni vlada oholost, putenost, srdžba, osveta, lijenost, samoljublje, nemilosrdnost, neumjerenost, škrtost i svako zlo. Da, moram priznati, da nema grijeha kojemu nisam sklon i kojega ne bih učinio da me Bog nije zaštitio od njega. O Gospodine! Što da započnem? Kamo da se okrenem? Kako da se pojavim pred Tvojim očima? Ah, toliko sam zla počinio da bi me trebao sa pravom prokleti. Ali upravo zbog toga, jer sam tako jadan i nedostojan Tvoje milosti, moram doći k Tebi; jer što dulje oklijevam, to postajem grješniji i siromašniji. Zbog svoga beskonačnog milosrđa povrati me u svoju milost. Žalim od srca zbog svih svojih grijeha; i budući je neznatna moja bol, zato želim (ispravno govoreći), kada bi bilo moguće da uđe u moje srce muka i žalost osuđenika, ali iz ljubavi prema Bogu da okajem svoje grijehe s beskonačnom raskajanošću. O moj Bože! Mrzim i prezirem sve svoje grijehe s istom odvratnošću s kojom ih Ti mrziš i prezireš. O kada bi ta mržnja bila tako velika kao što Ti želiš daje imam! Ali budući da nije u meni, prikazujem Ti bol i žalost koje je osjećao Tvoj ljubljeni Sin na Maslinskom brdu zbog svih grijeha čitavoga svijeta, kada se znojio krvlju i duša mu bijaše žalosna sve do smrti. S tom žrtvom ujedinjujem poniznu prošnju da se dostojiš primiti ove Isusove boli kao zadovoljštinu za moje slabo pokajanje i po snazi istih oprosti sva moja zlodjela. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2007 09:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Raskajana molitva da postignemo od Krista savršeno oproštenje

O prebogati ljubavlju i ljubavi najdostojniji Isuse Kriste! Ja, Tvoje najnedostojnije stvorenje, iz čiste drskosti sam višestruko uvrijedilo Tvoju božansku dobrotu. Trebao bi me pravedno prokleti i progoniti kao svoga neprijatelja i mučiti u paklu vječnom kaznom bez ikakva milosrđa. O moj Isuse! Priznajem da sam zlo radio i postupao protiv svake pameti. Od srca mi je žao, tako da želim ubuduće radije pretrpjeti sve zlo nego Tebe i jedanput ražalostiti. Meni nije žao zbog strašne kazne koju sam zbog toga zaslužio, nego što sam Tebe svoga dragog, dobrog i velikog Boga koji meni nikakvu bol nisi učinio u mojim životnim danima, što sam te tako jako razljutio i Tvoje kao med ugodno i nadasve slatko Srce iz koga istječe radost i utjeha svim srcima. Dakako da ne uzimam to u srcu kako bi bilo pravedno; ipak bih želio da me svi moji grijesi toliko bole da mi pukne srce od žalosti. Oprosti mi, moj nadasve milosrdni Isuse, zbog ljubavi s kojom si se molio svom najboljem Ocu za svoje razapinjatelje. Pogledaj, spreman sam nadoknaditi koliko je moguće svu sramotu što sam Ti je učinio. Ne zahtijevam da mi otpustiš kaznu nego je primam iz Tvoje božanske ruke kako se, kada i gdje Tebi sviđa i što je na slavu Tvoje pravednosti. Zato se podlažem Tvome pravednom sudu i želim ubuduće sve zlo što će mi ga učiniti ljudi ili stvorenja tako prihvatiti kao da mi j poslano iz Tvoje svete ruke. Uz to mi daj svoju svetu milost! Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2007 09:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Žrtva pomirnica

Pravedni suće! Svemogući Bože! Ja, najnedostojniji grješnik (najnedostojnija grješnica), pun najdubljeg stida i posve skršena srca stojim pred sudištem Tvoje stroge pravde i ponizno priznajem da sam protiv Tebe teško sagriješio pred svim svetima i svim stvorenjima koje sam koristio protiv Tvoje božanske časti. Priznajem svoju krivnju, sveti Bože! Priznajem svim srcem da sam počinio više grijeha nego imam kose na glavi. Oprosti mi sve moje grijehe poradi svoga božanskog Sina. Pogledaj, predobrostivi Oče! Prikazujem Ti tvoga preponiznog Sina koji je nadoknadio što sam ja počinio u svojoj oholosti. Prikazujem Ti tvoga preblagog Sina koji je nadoknadio što sam sagriješio srdžbom. Prikazujem Ti tvoga najdražeg Sina, koji budući je ljubav Tvoga Srca i dao je potpunu zadovoljštinu što sam ja skrivio svojom mržnjom i nenaklonošću. Prikazujem Ti Njegovu blagu milosrdnost kao naknadu za moju tvrdoću i nepravednost. Prikazujem Ti Njegovu čistoću i nevinost za sve moje nečiste misli, riječi i djela. Prikazujem ti Njegovu strpljivost za moju nestrpljivost, Njegov post i odreknuće za moju neumjerenost, Njegovu trijeznost za moje pijanstvo, Njegovu šutnju za moju brbljavost, Njegovu poslušnost za moju neposlušnost, Njegovu okretnost za moju lijenost, Njegovu pobožnost za moju lošu molitvu, Njegovu budnost za moju pospanost, Njegova pokornička djela za moju nespremnost na pokoru, Njegov strogi život za moj besposlen i mekoputan život, Njegovu ljubav i vjernost koju on iskazuje Tebi i svim ljudima za svu nevjernost i sve zle razgovore kojima sam griješio protiv Tebe. Konačno za sve svoje tako zlo provedene godine, dane, satove i minute prikazujem Ti život Tvoga ljubljenog Sina zajedno sa svim dobrim djelima i krjepostima u kojima se On vježbao u svom životu. To je blago na koje se oslanjam, što je otkupnina kojom plaćam svoje dugovanje. Zato Te molim zbog svega što Ti je drago na nebu i na zemlji da primiš ovu moju žrtvu za moje grijehe, oprostiš mi svu moju krivnju i otpustiš sve moje kazne zbog svoga ljubljenog Sina. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2007 09:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Molitva pred Presvetim Oltarskim sakramentom
Zdravo plemenito tijelo i predragocjena krvi moga Gospodina Isusa Krista, koji si stvarno prisutan pod prilikama kruha! Molim Te s onom pobožnošću i žarom s kojim Ti se moli devet anđeoskih korova. Bacam se pred Tobom na koljena i priznajem da si Ti moj Bog i Gospodin, ovdje prisutan stvarno i bitno!
Zdravo najdostojnije tijelo Isusa Krista, mojega spasitelja, ti prava i živa žrtva koja si prikazana na drvu svetoga križa. Klanjam ti se u ime svih stvorenja i zahvaljujem Ti za svu ljubav s kojom si se sakrilo zbog našega spasenja. Zdravo, o Isuse Kriste, Riječi Očeva, kruše nebeski, slatka hrano anđela, izvore pravoga blaženstva, Janje Božje, spase svijeta, najsvetija žrtvo koja si izmirila nebo i zemlju!
Budi pozdravljeno i blagoslovljeno ti, najdostojnije božanstvo i čovještvo Isusa Krista, koje si skriveno pod tom malenom pojavom kao utjeha naših duša. Hvalim te i slavim, veličam te i častim u vijeke.
Čvrsto vjerujem, da si Ti, moj Bog, sada ovdje prisutan i gledaš iz tog Presvetog Sakramenta na mene i poznaješ dubinu moga srca. Vjerujem da pod prilikama kruha i vina nije samo Tvoje tijelo i krv, nego također da je prisutno Tvoje božanstvo i čovještvo. Iako to ne shvaćam, ipak čvrsto vjerujem tako da sam za to spreman žrtvovati svoj život.
Presveta Hostijo, nepresušni uresu Božjega bogatstva, vjerujem kao što je Bog na nebu, da su svi ukrasi neba i zemlje uspoređeni s Tobom toliki kao dio jedne kapljice vode podijeljene na jezero, kao i s obzirom na sva duboka mora, pa ti zato s posebno velikim veseljem dajem vječnu hvalu.
Bacam se pred tobom, presveti Sakramente, na zemlju u najdubljem poštovanju i divljenju, te izgovaram sa svim anđelima i arhanđelima, sa svim gospodstvima i knezovima, sa svim moćima i vlastima, sa svim kerubinima i serafinima: tisuću i tisuću puta budi hvaljen i blagoslivljan Presveti Oltarski sakramente!
O Isuse Kriste! Moja jedina ljubavi i radosti, pogledaj s očima svog preblagog milosrđa na mene, bijedno i jadno stvorenje, koje sada Tebi na čast kleči na koljenima i molim Ti se iz svega srca i snage i priznajem Te svojim Bogom.
O ti, plemeniti cvijete iz Jesejeva korijena. Ti pravi i snažni kneže mira! Molim Te u ime neizrecive ljubavi koju nosiš u božanstvu prema Svome Ocu i u čovještvu prema dragim dušama koje su bogobojazne: smiluj nam se i žrtvuj sama Sebe za naše spasenje Svome vječnom Ocu!
O ti, izabrano blago srca Svoga Oca, najdostojniji od svih, ljubavi Isuse! Pozdravljam Te sa svom mogućom pobožnošću svoje duše, častim Te i govorim Ti s najsrdačnijom zahvalom što si ustanovio taj neprocjenjivi i utješni sakrament po kojemu se raduje nebo i zemlja i napunja se milošću.
Neka je blagoslovljena Tvoja mudrost, o preslatki Isuse! Po njoj si pronašao čudnovato sredstvo da prebivaš s nama ljudima na neshvatljiv način i da se svraćaš u naše srce! Neka je blagoslovljena Tvoja svemogućnost koja čini neshvatljiva čudesa. Nju ne mogu proniknuti niti nebeski anđeli. Neka je hvaljen i blagoslivljan neizmjerni ponor Tvoje medom tekuće dobrote, koja je darovala nama siromašnima i nedostojnim stvorovima tako visoki dokaz Tvoje prekomjerne ljubavi.
O ti, jedina prava nado i najsigurnije utočište moje duše, Isuse Kriste! Hvalim Te, ljubim Te, častim Te, molim Ti se i prosim Te da se sada prikažeš Svome nebeskom Ocu za moje grijehe kao što si se na križu žrtvovao za grijehe čitavoga svijeta.
Nebeski Oče! Prikazujem Ti i darivam Tvog ljubljenog Sina, koji se za nas darovao u ovom Presvetom Sakramentu, sa svim što u sebi sadrži ovaj presveti Sakrament, na tako uzvišen način kako je to uopće moguće nekom stvorenju, priznavajući Tvoje najviše veličanstvo i na hvalu sa zahvalom za Tvoju neizrecivu slavu i gospodstvo, koje Ti čuvaš u sebi za sebe i za nas i što ga dijeliš po ovom Presvetom Sakramentu na najdostojanstveniji način i što ćeš ga dijeliti sve do konca svijeta.
Prikazujem Ti Ga kao žrtvu pomirnicu za sve naše grijehe koje smo opako počinili prema Tebi, svome Bogu. Molimo Te ponizno da pogledaš na preobilnu zadovoljštinu koju Ti je On učinio te milostivo oprostiš naše kazne. Prikazujem Ti ga također kao žrtvu pomirenja i da postignem sve milosti koje su nam potrebne za dušu i tijelo, te bismo Tebe savršeno mogli upoznati i častiti, vjerovati u Tebe i nadati se Tebi, ljubiti Te i moliti se Tebi, služiti Tebi i prianjati uz Tebe do posljednjeg daha svoga života. Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2007 17:43 
Odsutan

MOLITVA ZA VOZAČE

DOBRI BOŽE TI UPRAVLJAŠ
BUDUĆNOŠĆU SVAKOG ČOVJEKA.
U BRZINI ŽIVOT ŽURIMO DA PRISPIJEMO
NA NAŠE ODREDIŠTE.
ČUVAJ NAŠ KORAK DOK HODAMO;
UPRAVLJAJ NAŠOM RUKOM DOK VOZIMO
DA SRETNO STIGNEMO ONAMO KAMO
SMO SE ZAPUTILI.

BOŽE,
BLAGOSLOVI ONOGA KOJI UPRAVLJA
OVIM VOZILOM, ZAŠTITI ONOGA KOJI IZ
NJEGA IZLAZI, BDIJ NAD ONIM KOJI U
NJEMU OSTAJU.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ruj 2007 17:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Molitva kada se želiš naskoro ispovjediti
Preslatki Isuse! Tisi iz ljubavi prema spasenju ljudi i na utjehu svih grješnika ustanovio sakrament pokore, po kojemu se čistimo od svih grijeha i možemo se opet ukrasiti s Tvojom milošću. Pogledaj, ja siromašna grješnica, koja sam opet toliko sagriješila i uprljala svoju dušu, opet dolazim k Tebi i želim u pouzdanom povjerenju biti oslobođena od svih svojih grijeha i primiti taj dragocjeni Sakrament i sve svoje grijehe koliko ih znadem sa svom mogućom raskajanošću otkriti svećeniku umjesto Tebi i niti jedan smrtni grijeh, bilo kako odvratno, ne želim svjesno prešutjeti; one grijehe koje ne znam, a također i sve one grijehe koje zbog njihove množine ne mogu sve ispovjediti, želim uključiti u ispovijedi. Sve Ti ih ispovijedam kao pravom i najvišem svećeniku. Priznajem u prisutnosti Svih svetih da sam pokazala Tebi odvratnu neposlušnost, učinila sam Ti strašnu nezahvalnost i pokazala sam veliki prijezir prema Tebi. To duboko žalim i žarko želim da se popravim! Uz to Te molim da me riješiš svih mojih grijeha i da mi naložiš pokoru prema svojoj božanskoj naklonosti u ovom ili onom svijetu kao što se Tebi sviđa po Tvojoj beskonačnoj pravdi. Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 982 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 99  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]