www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 svi 2025 00:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 15:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ne morate se prepirati. Zar nije Isus rekao da tko ne mrzi život svoj ne može biti njegov učenik? Svatko ima svoj križ.
Meni se čini da ste vas oboje povrijeđeni. I to bez razloga. Ako se netko ne slaže sa mojim mišljenjem dali bi to mene trebalo povrijediti?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 15:21 
Odsutan

Ovo je Vikica super napisala, samo sam ja kasno vidio :):):)
Poslusajte nju :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 15:23 
Odsutan

Vikica je prava ovdje smo da jedni druge podrzavamo i da zivimo u Božijoj ljubavi

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 16:44 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Aurelius_01 napisao:
marija-nada napisao:
Ne vrijeđam se ja tako lako ..........ja mislim da je on mlad da bi shvatio neke stvari......nije bit u prepisivanju....... lako je pisati i prepisivati kada ti je sve u životu kao podmazano......i ne vidiš oko sebe....a ljubav je vidjeti oko sebe ......druge........

Evo crno na bijelo - konradikcije - napisano . (sad reci da li je ovo istina što si napisala ili ne)

Ne vrijeđam se ja tako lako - a u prethodnom postu ''povrijedio si me AUrelius tim pitanjem''

a ovo ostalo su isto izjave s visine i s nedostakom obzira i promišljenosti.
Tko bih reako u ptliko malo teksta si rekla toliko puno.

Sorry, ovo je crno na bijelo, a ti se sad ljuti koliko hoćeš. Bog je i ljutnju stvorio s razlogom.BTB

''TVOJE ĆE TE RIJEČI OPRAVDATI, TVOJE ĆE TE RIJEČI OSUDITI''

oooo, meni se čini da ti nosiš puno gorčine u sebi...jesi povrijedio si me onaj tren kad si me pitao da li volim istinu ili laž, neznam zašto...što te potaklo na to.....ali to je bio tren...ja sam preotvorena i ne nosim ljutnje u sebi, nikada, nikada, u mom srcu nema ljutnje..nemoj se prema tome ni ti ljutiti...svi ovi ljudi me poznaju dobro, poslušaj....odnosno, najbolje bi bilo kad bi pročitao koji moj post.... možda bi me shvatio......
i ja se tebi ispričavam.......za ono kao podmazano u životu......ja sigurno ne znam kakav je ko život imao i tu sam se istrčala.....
ispričavao si se....pa si onda opet skakao u stomak.....čini mi se da si ti izvlačio iz konteksta...nećemo se svađati Aurelius, ni slučajno i nemoj to tako shvaćati.....
meni je žao kada ti kažeš da ja govorim s visine......oooooooooo.......Bože moj, tu nema ni trunke od toga....
nemoj ići s foruma.....BTB.......zašto bi išao.....
forum je tvoj kao i moj, kao i svačiji tko je ovdje, Hvala Bogu.......
samo ti postaj dalje i ne ljuti se ti.......

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 22:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Kada razgovaramo o Bogu, nemojmo zaboraviti da je Gospodin nas i Bog nas Isus Krist imao duboke Rane na krizu.
Te su Rane prodrle do srzi Njegovih kostiju i Njegove utrobe - te boli nisu mogle biti vece nego sto su bile.
Te su Rane, po Bozjem naumu u vjecnosti, bile toliko duboke da bi se mi, grijesni i ogrezli u opacina, sakrili u te Rane. A zasto bi se sakrili u Njegove Rane?
Zato jer dolazi vrijeme kada ce se pokazati Njegovo rasrdjeno Lice, Njegova srdzba i Njegova pravedna zlovolja.
Bog je ljubav, Bog je duboki bezdan milosrdja koji je podnio za nas bezdan boli na citavom Presvetom Tijelu i niti jedan Njegov ud nije ostao na svom mjestu - i takve Bozanske zrtve ne bi moglo biti bez beskrajne ljubavi.
Al ne zaboravimo cija je osveta, ciji je sud i tko ima vlast u oganj vjecni baciti.
Rasrdjeno Bozje Lice, Bozja srdzba, Bozja pravedna zlovolja..., i to je Bog, jer je Pravedan i sama pradva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 06:35 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

:D :D BOK EKIPA, EVO DA I JA DAM SVOJ OBOL OVOJ TEMI.
JA SAM PRIČALA S SVEČENIKOM U SVEZI OVE TEME. DAKLE, SVOJOM SMRĆU ISUS KRIST JE OPROSTIO SVE NAŠE GRIJEHE, GRIJEHE NAŠIH PREDAKA I GRIJEHE NASIH POTOMAKA.
ZATO, FORUMASI MOJI NEMA STRAHA U LJUBAVI, NEMA GRIJEHA POTOMAKA...LJUBAV ISUSA KRISTA OTKUPLJUJE SVAKI GRIJEH...
ISPAŠTANJE RADI GRIJEHA PREDAKA STVAR JE STAROG ZAVJETA, ZAKON JE STAROG ZAVJETA, A U NOVOM, ISUS JE SAM REKAO: lU LJUBAVI NEMA ZAKONA!!!!
POZDRAV IZ SPLITA
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 06:57 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Dobrodošla :D
Da, samo treba prihvatiti da je Isus umro za tebe na križu, za tvoje grijehe, i pozvati ga u svoj život.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 07:16 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
vikica napisao:
Citat:
Nastojat ću se što manje izražavati na ovom forumu, pokušat ću pročitati nešto pametno jer ima ovdje i nadahnutih i produhvoljenig ljudi, iako smatram da su svi dobri. A ako Bog bude htio, neću više niti dolaziti ''unosti nemir''....možda je bolje tako.

Dragi Aurelius, marija-nada,zlatko, hrvoje-hrki i ostali koji ste sudjelovali u ovoj temi; dala sam si truda i iščitala sve od početka i moram vam svima reći da sam Bogu zahvaljivala na svima vama i Duhu Svetom koji vas vodio, pa makar se činilo da ste i u različitostima- svi ste zapravo govorilo o jednome-potrebi molitve, prikazivanju misa, ispovjedi, pričesti i blagodati molitava i misa za umrle pretke- a to je najvažnije. Jer u našem Vjerovanju govorimo o općinstvu svetih-onih živih na zemlji i onih na nebu-pa tako i duša naših umrlih predaka za koje smo dužni moliti, jer znamo da za sebe kad umru ne mogu više ništa učiniti.
Aureliuse, divno pišeš, vodi te Duh Sveti na poseban način- to je moj doživljaj i molim te da ove zamke zloga koji se miješa i želi odvratiti od nužnosti molitve za pretke, uvlačeći tobože strah- odmah prezreš i baciš pod Kristov križ; smiriš se, odbaciš ove emocije koje sada imaš i ponudiš Isusu svoju malenost i spremnost na daljnje trpljenje, kojeg si ionako imao u životu. Po mome sudu, tvoje pisanje je učeno, teološko, iskustveno i meni jako leži i molim te ni ne pomišljaj zbog nekog lažnog osjećaja povrijeđenosti( marija-nada nije ta osoba koja bi drugoga ponižavala) odustajati od pisanja na TT-u. Isus te doveo ovamo i zar misliš da je Njegova volja da odustaneš... i to baš ovdje na ovoj temi...koja je užasno važna za naš duhovni život i spas duša.
Možda vi kao sudionici ove teme to ne vidite, ali netko koji je kao ja došao s putovanja u rodni kraj baš istražujući pretke i svoje porijeklo, obilazeći Crkve i Samostane u Bosni i otkrivajući strašno puno grozomornih grijeha svojih predaka; ne može a ne uvidjeti koliko se zlo perfidno ovdje pokušava uvući i zametnuti svađu i to baš preko onih koje Isus toliko ljubi i pomaza Duhom svojim.
mariji n-nadi- tvoja malenost i veličina u ljubavi prema Kristu- naprosto je zarazna, samo tako, ali i dopusti i drugima da budu učeni- jer to nije njihova učenost, kao što ni tvoje jednostavne riječi nisu tvoje-već Njegove-ali kad ih se čita-gore srca!
Divni ste, Božja ste divna djeca, potrebni ste nam, pišite nam, evo i mene ste trgnuli iz mojeg višemjesečnog "prebivanja u Bogu"... bio mi je samo On dovoljan; no vrijeme je da se opet počne okopavati u Božjem vinogradu.
Sve vas blagoslovio dobri Bog, Otac, Sin i Duh Sveti!

Bog draga Vikice :grlim te: ,

super da si nam se vratila :D
baš sam se neki dan pitao gdje si , jer nisam vidio tvoje postove
vidim da si i dalje produhovljena i dobre volje, i da si "počela punom parom okopavati u Božjem vinogradu..."
samo tako nastavi

nek tebe i tvoju obitelj blagoslovi Bog Otac , Bog Sin i Bog Duh sveti :q4:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 07:18 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
katarina_80 napisao:
:D :D BOK EKIPA, EVO DA I JA DAM SVOJ OBOL OVOJ TEMI.
JA SAM PRIČALA S SVEČENIKOM U SVEZI OVE TEME. DAKLE, SVOJOM SMRĆU ISUS KRIST JE OPROSTIO SVE NAŠE GRIJEHE, GRIJEHE NAŠIH PREDAKA I GRIJEHE NASIH POTOMAKA.
ZATO, FORUMASI MOJI NEMA STRAHA U LJUBAVI, NEMA GRIJEHA POTOMAKA...LJUBAV ISUSA KRISTA OTKUPLJUJE SVAKI GRIJEH...
ISPAŠTANJE RADI GRIJEHA PREDAKA STVAR JE STAROG ZAVJETA, ZAKON JE STAROG ZAVJETA, A U NOVOM, ISUS JE SAM REKAO: lU LJUBAVI NEMA ZAKONA!!!!
POZDRAV IZ SPLITA
:grlim te:

pitaj svog svećenika šta misli o ranije citiranim svećenicima
šata su oni po njemu
katolički svećenici ili...?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 07:56 
Odsutan

Bog Te blagoslovio Vikica! Pravu Rijec zboris!

ovo sto sve i jedan od nass prica su dvije strane iste medalje..on je i Ljubav i Pravda..i sv. Petar i Pavao su imali diskusije zbog nekih stvari, kao npr. zbog krstenja pogana (ne Zidova)..to samo po sebi nije lose, ako se pusti Duha Svetoga da nas On vodi..a strah..pa zna se od koga je to!!!!! Uvukao se, ali nedajte se![b] Pa odkada je molitva opasna za nas?????[/b] Zar moze molitva za nase obitelji skoditi ikome osim prokletome i njegovom djelu???

Pa zamisliti koliko on gubi kad se ciljano moli za oslobodenje od njega??? Zar ne vidite zasto je doslo do nemira ovdje?

Isus nas je lijecio na vise nacina..pise u sv. pismu, da je sljepcu namazao oci sa zemljom i svojom slinom, da je neke kupao, da je drugima stavljao ruke, druge je samo sa pogledom lijecio, a neke je izdaleka (samo je reci Rijec i ozdravit ce dusa moja)..jedna zena je dodirnula Njegovu haljinu...ima vise nacina da nas lijeci..nekima ne treba molitve odklinjanja.. a nekima treba..Gospodin zna najbolje..i ako neki jos nemaju uvid u taj dio crkvenih instrumenata...pa zasto bi se bojali? Daj zamislite si da neko od svecenika, uzme zemlje i svoje sline i zamjesi pasti i time otvori oci sljepcu? Sta bi smo mi rekli??? Sigurno bi se preplasili, samo da li bismo bili kao farizeji..i govorili lijeci pomocu demona?? Draga braco i sestre... Isus nam je dao toliko puno mogucnosti i nacina...ko smo mi da sudiomo kako ce on i gdje i kada izlijeciti... nemojmo se bojatai..nego molimo da nam da srce postojano u kusnji, i kao Sv. Petru, neka nam posalje Svoju svetu rijec preko sna ako treba...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]