www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 lip 2025 08:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 13:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Hvala na pozivu - od srca se pridružujem... Kako se mogu uključiti? Potražit ću malo po Forumu neke smjernice... :P :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Zanima me što misle osobe koje su u braku, da li je moguće da brak uspije ako je jedna osoba u vjeri i predana Bogu, a druga nije. Da li to može funkcionirati?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:13 
Odsutan

I mene to zanima... Svećenici kažu da većina takvih brakova propada ili da se cijeli život trpe uvrede i poniženja. Meni je jako teško prihvatiti takve statistike...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

[quote="ela bredi"]Hvala na pozivu - od srca se pridružujem... Kako se mogu uključiti? Potražit ću malo po Forumu neke smjernice... :P :P[/quote]

imas na forumu Molitveni Lanac uđes tu pa onda ides na Novi molitveni lanac i ostavis poruku tza administratora da zelis sudjelovati u molitvenom lancu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:22 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja sam bila zaručena za dečka koji je bio totalno izvan vjer, nije bio ni kršten, na početku mi nije smetalo jer sam se i ja od toga udaljila... međutim kasnije kada sam ponovno našla Boga, ta njegova nevjra mi je užasno smetalo... nije me shvačao.. kao d amu je smetalo što idem na misu, što se molim svaki dan.
to, a i druge stvari su nas odaljine. Sva sreća da se nismo vjenčali, jer ne znam kako bi bila s nekim tko ne cjeni mene i moju vjeru.

Nakon toga iskustva ne mogu ni zamisliti da ne provedem život s nekim tko je kao ja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:24 
Odsutan

sv. Brigita je vodila takav brak :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:31 
Odsutan

a da ne, ja sam u Linzu on u Zagrebu, ali sada ce mo biti u Zagrebu obadvoje;
Neznam as dali bi njoj bilo drago da postane on katolik..znas zao duh se bori protiv Duha Svetoga, aki je u tebi Duh Sveti u njoj nije, pa je samo zli se sakrio, i on radi na tome da ga odvuce od katolicke vjere, nemoj se tu zavaravati..ne njegova mama nego duh zli, koji proizlazi iz jehovaca...moramo aktivno moliti za cijelo njegovo obiteljsko stablo; nema nista izmedu...ove nedjelje je lijepo pisalo..moras se opredjeliti..ili si za Isusa ili protiv..gdje nema Duha Svetoga, odmah dode onaj losi... :twisted: nazalost...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 14:43 
Odsutan

Postoji velika šansa da i moj dečko od ove jeseni bude u Zagrebu...

Znaš, kad kažeš ovo za zlog duha koji je u Jehovinim svjedocima... i ja tako mislim, ali da to kažem njemu ili njegovoj majci - mislim da bi bili strašno povrijeđeni i uvrijeđeni... zamisli da kažem: "Znaš, preko tvoje majke zapravo djeluje zli duh.." Mada on naslućuje da ja tako mislim.

Sestrična mog dečka se udala za jednog velikog vjernika (očito jest vjernik, iako ga ne poznajem, osim po pričama svog dečka). I sad, taj njezin muž neprestano dolazi u kuću mog dečka i neprestano im govori nek se preobrate, kako nisu svjesni da su pod utjecajem Zloduha i sl. Kaže moj dečko da je to čovjek kojeg smatra najvećim idiotom (a rijetko kad koristi tako ružne riječi). Znači, toliko ga nervira taj rođak koji mu pokušava (iako na jako netaktičan način) objasniti da su na krivom putu.
Taj čovjek sad u svemu kod njih vidi utjecaj Sotone i samo im o tome govori, nikako da ga se riješe!!

Iskreno, i meni dođe da npr. napišem pismo njegovoj majci i pokušam joj nešto objasniti, ali znam da se njemu ne bi svidjelo to moje "evangeliziranje" i pokušanje odvlačenja u našu vjeru pa ništa ne pokušavam... za sad...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 15:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ela bredi napisao:
I mene to zanima... Svećenici kažu da većina takvih brakova propada ili da se cijeli život trpe uvrede i poniženja. Meni je jako teško prihvatiti takve statistike...

zar ne vjerujemo da Bog sve okrece na dobro onima koji ga ljube?

i u mom braku sam samo ja bila ta koja sam vjeru prakticirala, a nikada nisam trpila nista u smislu uvreda od strane muza zato sto sam prakticna vjernica, tako da ne bih generalizirala.
i nije istina da takvi brakovi nemaju opstanka, imaju i te kako, ali kroz molitvu, pa makar i jedne osobe, te kroz prihvacanje zivotnih krizeva, svaki brak ima sansu ne samo za opstanak nego i za pravi zivi brak.
u svojoj sredini imam primjera gdje zagrizeni ateista u braku dozivi takvu metamorfozu da sad svakodnevno prisustvuje svetoj misi.
na kraju i osobni primjer - moj muz je istina prije vjencanja primio sakramente, ali je trebalo jos dosta godina proci prije nego li je poceo vjeru i zivjeti. iz prve ruke dakle svjedocim kolika je sada moja radost.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 kol 2007 15:15 
Odsutan

ne namoj nikako pisati nista ili govoriti dok za to ne dode vrijeme kad oni sami od sebe dodu do tebe..samo sotona druge nagovara na nesto sto nece osoba sama..mi nismo nista bolji od njih samo zato jer smo kao "preobracni"..to nam je nasa oholost..bez Isusa smo nista, ma ni ono ispod noktiju..kad Isus kaze ovoj dusi..dodi mi, onda ces ti to sigurno prva saznati... :grlim te: i veselim se vec tom danu... i zahvaljivam unaprjed, samo nesmijemo biti nestrpljive;

a zloduh naravno da nece dozvoliti da oni ista od toga razumiju ili postuju sto ti njima govoris.. gluhi su i slijepi.. kad Isus istjera zloduha onda ako je to Njegova volja ti njega mozes voditi;

Ali znam, nekad mi dode da se izderem iz sveg glasa, kao Ivan u pustinji, ma Gospodin Bog je tu, tvoj Bog, trazi Te, javi se vise, i klekni pred njim, nemas vise vremena, svaki minutu si blize Njemu..daj Mu da te oslobodi.. ali to ne bi bilo pametno...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 211 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 22  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]