www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 15:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 12:20 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
a sto s etice ove Pavlice..neznam.nesto sam slabo cula o tome..al malo mi sumnjivo-kao sto je ucenik rekao-ne radi isusu po narudzbi :roll:

...uostalom..."Po plodovima cete ih poznati"..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 14:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ja mislim da se također treba čuvati lažnih proroka, i to može biti strašno opasno, ako nasjednemo na svakakve stvari, ali mislim opet, kao što 'Aleluja' piše da ovakvih primjera ima i znam za jedan, i uvjeren sam da je s Božje strane, ne zato što ja želim da bude, postoje svećenici koji sude o tome, stoga mislim da nismo mi tu da određujemo kako će Isus raditi, i koje li će puteve odabrati da nam se približi......

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 14:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

sto se tice upitnika ne zelim se opravdavati jer sam vec jednom rekla kako i sto.nije nista zlonamjerno stavljeno , a ako je netko praznovjeran to je njegova stvar. :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 14:50 
Jovan napisao:
Potrebno bi bilo razlikovati proroke od proricatelja (koji su u najvećem slučaju lažnjaci)
Kod prorokovanja isto tako valja razlikovati je li te to proroštvo vodi ka duhovnim vrednostima (pouzdanje, poverenje, predanje itd..) ili ka "legalizmu" (vršenje određenih radnji, pobožnosti..) što je opet vrlo često znak da se radi o lažnom proroštvu ( Bog nikad ne kaže: 'moraš' ovo ili ono..). Krajnji cilj takvog 'proroštva' jest skrupuloznost, samooptuživanje..
Okanite se tih koji daju 'poruke'. Ne stavljajte svoje pouzdanje u njih, nego u Gospodina! Ta čemu vam onda služi vera, ako ćete samo 'odraditi' ono što vam oni kažu, umesto da vas vode ka susretu s Isusom, u VERI ? Slika

...Ma sviđaš mi se.. :D ...Ivane - Jovane...nadahnuti....

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 15:34 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Što se tiče gosp.Pavlice nisam čula za nju.Ali znam osobu u mojoj bližoj okolini koja prima poruke od Isusa.I što je netko od vas rekao ,znat će se po djelima njihovim, tako i njena djela svjedoče o njoj.I tu milost da prima poruke od Isusa, da razgovara sa njim ne zna puno ljudi jer ona neda da se
priča o noj da nebi izazvala sablazan od ljudi koji nisu u vjeri,a i onima koji joj nisu bliski.Ne kažem da i za nju neće puno ljudi znati kroz nekoliko godina
kao tu gđu. Pavlicu.,jer je Isus "odgaja".Znam da mi svi sumnjamo i sumnja je zdrava,ali ja vjerujem da Isus daje puno različitih milosti ljudima koji su mu vjerni i koje on odabra.
I mislim da sve ima svoje razloge zato moliti ovoliko ili onoliko.Pa postoje različite devetnice. Pa godinu dana molimo Brigitine molitve, pa ima Sv, Josipu za obitelj 30 dana....Sve je u nekakvim brojkama. Pa zašto onda ne bi Isus tražio da se toliko i toliko moli i određeni broj dana posti za neku osobu u čistilištu ili za neku nakanu.Zar nebi svi još radosnije i sa žarom molili kad bi baš vi čuli Isusa kako vam govori "moli 15 dana tu i tu krunicu za..."
Ja samo znam da je ta osoba umrla svijetu i da živi samo Bogu.
Koliko li je samo ona približilila Isusa meni i mojim bližnjima...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 17:30 
Odsutan

Miriam napisao:

...Ma sviđaš mi se.. :D ...Ivane - Jovane...nadahnuti....

Hvala Miriam,
.. i meni tvoji upisi pašu. :oops:

Slika

Osvježenje si na ovom forumu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 17:55 
Odsutan

2000-te sam primio od jedne gospoje iz Splita poruku u kojoj navodno Isus kaže meni: 'Sine moj, spremi se!, jer ja evo dolazim na zemlju da uspostavim svoje kraljevstvo još u ovoj godini.'
Dotična gospodična je čak izdala i knjigu svojih poruka, a imala je sveštenika za duhovnika (franjevca) koji je umro pre nekoliko godina, a njenoj prijateljici iz Zagreba (Dubrave), koja također piše i izdaje knjige poruka (i koja također za duhovnika ima sveštenika), su jednom prilikom pater Rufus i gđa. Erika rekli da sumnjaju da je to njeno od Boga. Tomu je svjedok bio i fra Smiljan Kožul.., koji također tvrdi isto. Ista ova osoba je bila bliska prijateljica sa (ako znate tko je to) Mirtom, koja je izdala tri knjige poruka za Hrvatsku. Sve do izdavanja treće knjige njih dve su bile vrlo bliske, jer se ova od nje odvojila kad je Mirtin duhovnik javno preko Glasa Koncila izdao saopštenje kako Mirtine poruke nisu od Boga (u jednoj poruci Mirta je preporučivala neku knjigu u izdanju New Age-a) i izvinio se svima do kojih su te knjige stizale, te preporučio da se iste spale.
Poplava 'milenarista' (katastrofičari na prelazu iz jednog milenija u drugi) i kod nas je na površinu izbacila masu tih lažnih proroka od kojih su čak neki i 'uvereni' kako to jest od Boga, a samo zato jer nemaju adekvatno duhovno vodstvo ili im je teško nakon nekog vremena povući se i priznati svoje pogreške, nego će rađe i dalje zavoditi narod. Nek se malo zamisle kako je bilo onom jadnom svešteniku koji se morao javno očitovati preko crkvenog glasila i zamoliti oproštenje. Kako mu je bilo to učiniti!? A upravo se u tom i pokazala njegova veličina, bez obzira što je bio 'zaveden'.
Vrlo često nam se zna desiti da kod neke osobe koja je 'perfekcionista' pomislimo kako je to krepost. Probajte im se suprostaviti, pa ćete videti kako će se okomiti na vas. Kad naiđete na nih.. slobodno ih iskušajte.. pa ćete ubrzo videti koji duh iz njih progovara.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 18:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala Jovane što si ovo napisao, iskustva nas poput tvoga podučavaju

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 kol 2007 22:58 
Odsutan

JOVANČE moram priznat da si mi ti nekako svjetlo u pustinji za mene.Drag si mi neobično jer malo je onih koje ne vidim a da mi sjednu u srce.Svaki tvoj post vodi ka pravom putu i još nisam pročitao ništa loše i BOGU HVALA ZA TEBE.Neka te ON zato nagradi i blagoslovi kako ON želi.Maka jesi li ti u molitvenoj nisi mi odgovorio?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 kol 2007 18:01 
Odsutan

Maka8472 napisao:
učenik napisao:
JOVANČE moram priznat da si mi ti nekako svjetlo u pustinji za mene.Drag si mi neobično jer malo je onih koje ne vidim a da mi sjednu u srce.Svaki tvoj post vodi ka pravom putu i još nisam pročitao ništa loše i BOGU HVALA ZA TEBE.Neka te ON zato nagradi i blagoslovi kako ON želi.Maka jesi li ti u molitvenoj nisi mi odgovorio?[/quot

Nemogu da se prisjetim kad si me to upitao .. a to su ti povjerljive informacije ne poznajem te a i nisi mi se htjeo predstaviti znači sad smo 1:1
u pitanjima i odgovorima

Svaki grad i svako more ima svoga 'Lera', a mostarci Maku-fudbalera

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]