www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 srp 2025 14:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 17:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ucenik napisao:
Marijancica napisao:
Sto je veca kusnja, tim je veca sansa da padne, zar ne?

Bez daljnjega, ali što je veća kušnja veća je i nagrada.
Čitao sam jednom jednu pripovjest o svećeniku koji se povukao u pustinju da ne bio pao pred napastima i zaista je živio kreposno, ali kad je došao pred Boga mogao mu je samo pokazati svoje prazne ruke.

Nije ideja bježati od svijeta kako ne bismo pogriješili (u neku ruku to je jedan od načina na koje možemo vidjeti koliko trebamo Boga, da se ne uzoholimo previše)nego gledati u Boga, truditi se ljubiti svijet oko sebe i ostati mu vjeran. Ali bitno je moliti, jer sami svojim snagama nemamo šanse izdržati. I zato je jako pozitivno to što moliš za svećenike.
:evil:

Moja želja je da doživiš milosrdnog Boga, da malo više uzmeš u gledanje svijeta faktor milosrdne ljubavi koja oprašta. Da malo više razmisliš o prispodobi o milosrdnom Ocu. I onda će svijet koji gledaš imati više :x.
:wink:

Ideja mučeništva nije da je netko krivo stradao, nego da je dao život za Krista, a ako je netko iz svojih nekih ciljeva krivo nekog osudio na smrt - to je prestrašno. Ne želim ni probati zamišljati kako je morao biti susret takve osobe sa Bogom.
Ali možeš vidjeti da Bog ne uništava ljude koji uništavaju druge, nego dapače čini se da što si pokvareniji to ti bolje ide u životu, ali to ti je kao ona ponuda jednoj svetici (ne mogu se sjetiti koja) kad su joj ponuđene dvije krune jedna trnova, a druga od ljiljana, jedna je bila za ovaj svijet, a druga za vječnost i svetica je za zemlju odabrala trnovu.
Pa Isus nam je rekao da ćemo trpjeti, ali dao nam je primjer kako izdržati, dao nam je nadu da nas pridiže.

Nagrada je eventualno velika samo ako se odupres kusnji. Inace...

Mnogi su sveci otisli u samocu. Cak je i Isus otisao sam na goru, i tamo se molio Ocu. Sam.

Po mojem je misljenju Bog milosrdan, ali jako, jako pravedan. Tako da moramo imati respekt prema Njemu. Evo, cak je i papa progovorio o tome, rekao je da ce Bog sve pozvati na racun. Bas mi je drago da je papa to progovorio! :evil:

Ljudi koji su krivo osudjeni od Inkvizicije, i stradali su dali zivot za pravosudje, koje je vezano za Crkvu, dakle Krista, dakle su mucenici.

PS Mene treba jako drzati, da ne padnem, ako cu biti ikako dobra.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: ?!
PostPostano: 20 tra 2006 18:00 
Odsutan

Aby napisao:
Marijancica napisao:
Nisam ja tog svecenika ni vidjela, a kamoli pozeljela, nego sam samo cula kad se je to dogodilo u crkvi u koju redovito idem.

Kako nisi niti vidjela?!?! :idea: A išla si u tu crkvu (ako sam ispravno razumjela ovaj post). A gdje si gledala za vrijeme mise?! :roll:

U toj crkvi ima oko 15 svecenika. Nije on nikada sluzio kad sam ja dosla. Ja sam samo cula za to.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2006 18:12 
Odsutan

Pierre napisao:
... a za Marte i jedna :arrow:

Pazi da ne pretjeras, jer ako odlucis otici u svecenike, ako vec nisi ozenjen, onda bi ta pusa mogla zavrsiti kao prekid celibata. Ako je u pitanju samo jedna pusa, i na tome ostane, moze se tolerirati. I bez ispovijedi. :!:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2006 19:33 
Odsutan

Marijancica napisao:
Pazi da ne pretjeras, jer ako odlucis otici u svecenike, ako vec nisi ozenjen, onda bi ta pusa mogla zavrsiti kao prekid celibata. Ako je u pitanju samo jedna pusa, i na tome ostane, moze se tolerirati. I bez ispovijedi. :!:

Ma Marte je starija teta (hm, ako nije, nagrajsao sam!), a poljubac moj od onijeh je vrsti kakvih vidimo da djeca malahna majkama svojim utiskuju u obraz meki. Čedno, bez kakvih misli i primisli strasnih i strašnih :wink:

Od sada -ipak- dijelim samo ovo: :b206:

:q4:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2006 19:50 
Odsutan

Pierre napisao:
Marijancica napisao:

Ma Marte je starija teta (hm, ako nije, nagrajsao sam!), a poljubac moj od onijeh je vrsti kakvih vidimo da djeca malahna majkama svojim utiskuju u obraz meki. Čedno, bez kakvih misli i primisli strasnih i strašnih :wink:

Od sada -ipak- dijelim samo ovo: :b206:

:q4:

Slika
Starija teta :o :(

Slika
Ja tek 25godinaSlika
sina imam,( a meni tek 48 proljeca) Slika :P :P :P :P Slika

:b101:

:arrow: Marte

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2006 20:19 
Odsutan

Marte napisao:
Slika

:P :P :P

Citat:
:arrow: Marte

I što sad :shock: ? Evo jedan poskrivečki :arrow: da moj ispovjednik ne vidi :x ...

Vaše pak godine, mlada damo, neću više ni pomenuti, a kamoli spomenuti :D !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 20:31 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

pjer,pjer..još ću požalit što sam navijala za tebe...

teta pa teta...

jel ti misliš uopće glavom pjer....:idea:

:t4: ...nismo mi tete.... :D

meni je svaka pusa bilo kome upućena bazazlena i nevina....
onak od srca što rado učinim kad mi je netko drag....i u RL-u...

i zato evo vam svima tisuću :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 tra 2006 23:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:
Mnogi su sveci otisli u samocu. Cak je i Isus otisao sam na goru, i tamo se molio Ocu. Sam.

Ali samo zato da bi se opet vratio među ljude, a ne da bi ostao u samoći.
Marijancica napisao:
Po mojem je misljenju Bog milosrdan, ali jako, jako pravedan. Tako da moramo imati respekt prema Njemu. Evo, cak je i papa progovorio o tome, rekao je da ce Bog sve pozvati na racun. Bas mi je drago da je papa to progovorio! :evil:

Imaš pravo Marijančice. Slažem se. Činjenica je da se danas u govoru o milosrdnom Ocu zaboravlja da je naš Bog i Bog pravedni. Pa to sam negdje čuo (jel to bila objava nekome ili nešto ne znam, ali..) da je Bog rekao da bi ljubav i milosrđe oprostilo, ali pravda ne dopušta.
Taj dio se odrađuje u čistilištu.
Mi samo moramo paziti da taj dio sa suđenjem ostavimo Ocu koji jedini pozna sve (pa i one najskrovitije) namisli srca, a na nama je da osuđujemo grijeh, a milosrđe iskazujemo grešniku (ali pri tome opet paziti da ne bi prešlo u naivnost).

Marijancica napisao:
Ljudi koji su krivo osudjeni od Inkvizicije, i stradali su dali zivot za pravosudje, koje je vezano za Crkvu, dakle Krista, dakle su mucenici.

Ne nisu dali život za pravosuđe nego su nevino stradali zbog nečije (toplo se nadam slučajne) krive procjene, ali to je prestrašno.
Prema tome bi svatko tko nedužan pogine (recimo slučajni stradalnik u nekoj pljački banke) bio mučenik.
Marijacnica napisao:
PS Mene treba jako drzati, da ne padnem, ako cu biti ikako dobra.

Vjeruj mi svakoga od nas treba jako držati da ne padnemo. Pa čak i onda ćemo padati. Ali da ne padamo onda bi Isus ionako uzaludno podnio svu tu muku. Isus je već tada znao zašto ide za nas na križ. Čakštoviše Bog je na samom početku stvaranja svijeta dok je oblikovao zemlju već znao sve propuste, sve grijehe koje ćemo učiniti, ali već tada je u svojoj ljubavi odlučio dovesti nas na ovaj svijet i pokazati nam da smo vrijedni njegove ljubavi, čak i onda ako ga do kraja prezremo da će nas i dalje ljubiti i strpljivo čekati da mu se vratimo (što ne znači da nećemo trebati nadoknaditi štetu).
A baš zato nam je Isus dao tu divnu zapovijed ljubavi da ljubimo jedni druge kao same sebe.
Ima jedna zgodna igra.
Stanemo se jedan iza drugoga u krug i to tako da prvi u redu u stvari bude iza leđa zadnjega. I onda svi lagano sjednemo u krilo jedni drugima. Na taj način svi u krugu sjednemo onome iza nas u krilo i ne padamo jer jedni druge pridržavamo.
Vrlo snažna slika i puna simbolike.
Vidi mi se Marijančice da ćemo se mi još i dobro slagati.
:wink:

I zato bratskim te :arrow: ljubim.
:!:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 tra 2006 09:58 
Odsutan

Citat:
Marte napisao:
Aby napisao:
Marijancica napisao:
quote] tratinčica : Aby ti si zakon samo pazi da te Marijančica krivo ne shvati bit će belaja

Ili je trenutak samozadovoljstva da smo nekoga "bocnuli" bitniji ?

:!: Marte

:P Ma nije to stvar bockanja niti da bi se nekoga povrijedilo :P :P moramo se malo našaliti e sad postje više vrta zezancija,
svatko je duhovit na svoj način
:P pa to ispada otrovno ili atak na nekoga :twisted: a u stvari u opće ne bi trebalo izgledati tako.
Bitno je da li to čovjek može prihvatiti ili ne :evil: :?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 10:03 
Odsutan

:lol: :lol: P.S. pardon ako sam izostavila koje slovo u zadnje vrijeme gutam slova :lol:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]