www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 11 svi 2025 04:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 11:22 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
ti gutaš..a ja gutam,i premještam....pa malo dodam...
vjerujem da ako ništa drugo....bar neke nasmijem sa svojim gramtičkim umotvorinamaSlika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

andjelina1 napisao:
pjer,pjer..još ću požalit što sam navijala za tebe...

teta pa teta...

jel ti misliš uopće glavom pjer....:idea:

:t4: ...nismo mi tete.... :D

I što ću sada?
Zamoliti oproštenje ... ?
Dakako.

Ja živim u miru svojih mladenačkih godina i udobnosti koju pruža još nedohvaćenih trideset ljeta ... i osjećam se poprilično naivno – poput dječaka u zelenom kostimu koji bezbrižno pogledom gladi rub Planete Zadovoljstva.
Pa kad vidim nekoga tko piše sa uncom iskustva više i tko smije se danima tako meko kao da ih poznaje mnogo – pomislim: barem desetljeće više u posjedu je ovog bića ... (i pomislim hoće li meni vrijeme biti blagoslov ili prokletstvo) ...

Bez podsmjeha kažem "teta" i time sebi radim odstupnicu jer tebe zavolio sam od prvog dana, i onda - da se ne bi krivo shvatilo ako moji poljupci postanu stalnost - kažem "teta" da produbim jaz i učinim nas tako dalekim a opet tako bliskim poput majke i sina, kažem "teta" radi drugih pa i tebe same, zovem te "gospo" da svima učinim jasnu moju namisao i moj pokret srca i duše.

Oprosti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:29 
Odsutan

Danas sam ovaj post od pocetka jos jednom iscitala.

Sa svima se u po necemu slazem.Kao i da svakome po nesto po MOME misljenju ne bih potvrdila.

Evo redom. Marijancica je svoje misljenje o svecenicima dosta opsirno dala. Istina je i da su sami i da su ipak u svojim zajednicima uvjek sa istomisljenicima. Pusti otoci im nisu nepoznati mada su samo na odredjeno vrijeme kada se povuku u tisinu duhovnih vjezbi.

Nemozemo mi znati da li su oni navecer sretni ili usamljeni kad se zatvore vrata iza njih. To mogu samo oni sami i to svaki na svoj nacin osjetiti. Mi mozemo predpostavljati a to su predpostavke !

Bracni partneri pak kako navodi Marijancica da NEMAJU tu slobodu , nerazumijem! Ja sam 28 godina u braku. U jednom krscanskom braku koji se zasniva pored drugih stvari i na tome da svaki bracni partner ima i svoj kutak slobode- sto ne znaci nista drugo nego biti sam sa sobom i provjesti odredjeno vrijeme kako to njemu njoj u tom trnutku pase.
I mi se itekako volimo Marijancice !
Nemozemo reci da su krive zene ili je kriv svecenik. Kad se to dogodi oboje su zgrijesili i tu nema osude nego pomoci , sveceniku da se odluci , djevojci-zeni da se preispita je li ljubav bila ili zaljubljenost zabranjenog!

Citat:
Dominik pise:
Odolijevam kusnjama, zapravo nije stvar u zenama, vec u nama. Kako ces se ti postaviti. Kako ces ti drzati misli cistima. Svecenik koji to ne moze, ne pomaze mu ni da se sakrije u samicu. Svaku necistu misao treba skresati u korjenu pa grijeh nece stici zaceti. I to je put ka cistoci.

To je sto 100% potvrdjujem

Citat:
Pierre pise:
Zasto se mladi ljudi ne mogu odluciti na tako ozbiljan korak? Ili, oni koji se odluce, odustaju u velikim brojevima?

Ja sam misljenja da se puno mladih ne odlucuje na taj korak jer jos nisu sigurni da su za to pozvani i ako se ipak odluce za ne, nazalost se gledaju kao pali andjeli ! To je nasa greska da im nasim klevetanjem o onima koji su krenuli pa odustali, ne pomazemo, nego i druge unaprijed strasimo.

Svaki koji je krenuo na taj put nosi veliku ljubav prema Bogu u sebi!
Ukoliko pak iz bilo kojeg razloga ne bude zaredjen , NE ZNACI TO DA JE MANJI KRSCANIN ! A nazalost se vecinom tako tretira jer smo olako spremni osuditi ! Da Krist nije pozvao Petra on bi vec u noci hapsenja Krista odustao od poziva.

Citat:
Letizia pise :Jedino sto mozemo ciniti je moliti za sve svecenike, a svaka zena koja ima imalo pameti zna kako ce se obuci za koju prigodu.

Amen !

Citat:
Andjelina 1 pise:
3. niti su krivi svećenici koji padnu pod požudu niti su krive žene koje potiču na blud jer ni jedni ni drugi ne čine to zato što su sotonske sluge, nego zato što su slabi.....

Upravo tako Andjelina mislim i ja .Ja sam cijeli zivot prosla uz crkvu. Poznam puno svecenika. Poznam i one koji se bore sa sobom i one koji su svoj zivot potpuno dali pozivu i one koji su taj redovnicki put napustili. I ja sam zensko ( sad ce reci pierre TETA) ali i teta je bila 20 godina.Pa ja ne zivim u haremu pa da svaki muskarac kojeg sretnem odmah i pozelim!Kako kad imamo ljepog sefa, susjeda, supruga od prijateljice itd. Znaci li to nikakav kontak vise? Pa mi odlucujemo bar sto cemo reci ili uciniti ako ne mozemo svoje misli kontrolirati. Ja (mislim mi kao bracni par)sam u bliskom kontaktu sa nekoliko svecenika gdje mozemo o svemu pricati. Pa nije samo da kad se cujemo ili vidimo ili pismo napisemo samo o religiji rjec.

Citat:
Moram ovdje priznati, i ja sam vidjela svecenike, zgodne, koji su mi se itekako svidjali. Ali, ja nisam ni pomisljala da dodjem blizu njih, niti da razgovaram s njima, niti da im se nasmijesim, nista. Samo sam ustanovila da je doticni jako zgodan, dapace, cak sam se i molila, i to puno puta za zgodne svecenike da se nikakva zenska ne uhvati njih, tako da mogu mirno dalje sluzbovati svoju svetu profesiju .

HVALA BOGU ! Ili cemo taziti za svecenike samo one koji su preko 50 i jos ako je moguce ne ljepog izgleda.

Rekoh vec jednom, ja volim sve svecenike, i svaki mi je kao otac i brat i u svakoga vjerujem da je Bozja ljubav ga na taj put povela. Ukoliko padne pod teretom ja bi svakome pruzila ruku i pomogla mu u mojim skromnim mogucnostima da dodje do definitivne odluke.
Osudila ne bih nikog. Djelo da, ali ne covjeka ili pak zenu jer dnevno molim Oce nas........kako i mi oprastamo.....
Amen

Sve vas VOLI Marte
:arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:34 
Odsutan

Marte napisao:
I ja sam zensko ( sad ce reci pierre TETA)

Marte, stvarno se najiskrenije ispričavam. Sve sam to govorio u ljubavi i bez zle namjere, ali očito naivno - pa sam tebe i Andjelinu povrijedio.
Iskreno mi je žao!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:42 
Odsutan

Pierre napisao:
Marte napisao:
I ja sam zensko ( sad ce reci pierre TETA)

Marte, stvarno se najiskrenije ispričavam. Sve sam to govorio u ljubavi i bez zle namjere, ali očito naivno - pa sam tebe i Andjelinu povrijedio.
Iskreno mi je žao!

:P :P :P :P
Povrijedio? :P :P :P

Ja sam htjela ovaj suhi tekst malo omeksati !!!
Nisam htjela moje omiljene smajlice jer mi je bilo bitno da ozbiljno pisem. A cesto u svom temperamentu pretjeram.
Ja sam jako lagana osoba, i volim smjeh Slika

NIKAKO NEMA POTREBE ZA ISPRICAVANJE ; JA SAM SE SLATKO SMIJALA :P

:arrow: Marte

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:43 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

ma nisi dušo...samo se šalimo

malo te peckamoSlika :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bile ste pre uvjerljive naročito Marte s onom puškom
:P :P
Pa se čovjek splašio i ja sam malo

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:48 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Marte napisao:

Ja sam misljenja da se puno mladih ne odlucuje na taj korak jer jos nisu sigurni da su za to pozvani i ako se ipak odluce za ne, nazalost se gledaju kao pali andjeli ! To je nasa greska da im nasim klevetanjem o onima koji su krenuli pa odustali, ne pomazemo, nego i druge unaprijed strasimo.

ptpisujem marteSlika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:52 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Pierre napisao:
Bez podsmjeha kažem "teta" i time sebi radim odstupnicu jer tebe zavolio sam od prvog dana, i onda - da se ne bi krivo shvatilo ako moji poljupci postanu stalnost - kažem "teta" da produbim jaz i učinim nas tako dalekim a opet tako bliskim poput majke i sina, kažem "teta" radi drugih pa i tebe same, zovem te "gospo" da svima učinim jasnu moju namisao i moj pokret srca i duše.

Oprosti.

samo ti šalji pusice...sve je to izraz ljubavi...

meni je jako slatko ljude grliti i slati im pusice...tu a i u rl-u

:arrow: :evil:

(jedino ne volim kad mi ispod smajlića grljenja piše ispod evil...to me smeta...al me vjeko ne šljivi ni pol%... :D )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 tra 2006 14:53 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Izrail napisao:
Bile ste pre uvjerljive naročito Marte s onom puškom
:P :P
Pa se čovjek splašio i ja sam malo

ak si se ti splašio..onda je fakat to bilo opasno...

ja sam martu "uoznala" na chatu i super mi je da se jako voli zezati i jako je smiješna....tak da sam bila sigurna da se nije ljutila... :evil:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 166 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]