www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 20:42

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2007 11:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bravo sestrice! Vidiš kako ni umor ne može da sprijeći molitvu. :P

Jedna mi je osoba rekla da joj se nekad užasno spavalo dok je molio, a poslije molitvi ne može zaspati cijelu noć! To su i kušnje i napasti koje nam dolaze. Trebamo samo ustrajati i ne dopustiti da nas išta omete!

Bože, molim Te daj nam svima snage za molitvu! :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 ruj 2007 18:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

AH i ja sam puno puta pokušao moliti 15 molitava ali nikada do kraja!!
Došao sam najduže dva mjeseca a onda tolike napasti te sam odustao!!!
Žalosno!!!
No valjda ču imati tu milost da nekada izmolim!!! :twisted: :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 ruj 2007 21:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
vidim, vecinom svi svjedocite o tome kako lagano molite ove molitve, pa me zanima ima li onih koji su tesko molili, a izmolili, kako su se osjecali dok su molili? ne pitam zato da bi svjedocanstvima nekoga prestrasili ili osujetili iciju namjeru, vec upravo suprotno, da bi ohrabrili sve one koji ce mozda nailaziti na razlicite napasti.

meni je bilo tesko, vec prije dosta godina sam ove molitve izmolila i moram biti iskrena, jako sam bila ponosna i sretna da sam uspjela.
i da...bilo je napasti, raznih, od nemoguceg spavanja (kad bih gubila potpuno pojam o tome gdje sam stala, jesam li uopce pocela...) do napasti u mislima, kroz bilo koje doba dana, ponekad mi se cinilo da svi vide sto se u meni dogadja.
no nisam pomisljala da odustanem, mozda zato sto sam u molitvu usla s ovom mislju: ja cu moliti dok ne izmolim neprekidno punih godinu dana. rekla sam sama sebi, ako se desi da 364- ti dan zaboravim, zaspem ili na bilo koji nacin ne izmolim, pocinjem ponovno, dok ne izmolim. i tako mi je, mislim, bilo lakse.

sto sam izmolila? ne znam ni sama.. mozda i ne moram sve znati.
tek sam citajuci prethodne postove postala svjesna da se nisam vezala na obecanja data moliteljima, ja sam samo molila, jer sam mislila da mi to treba. mozda bi i bilo dobro da sam se koji put vratila na ta obecanja, jer bi mi pomogla da jacim zarom molim i da malo raspirim duh molitve.

jos zbog necega sam zahvalna na ovoj temi: potakla me da malo pogledam unazad. pa tako sada vidim, a prije nisam, da je nedugo iza mene poceo iste molitve moliti moj muz, sto i ne bi bilo cudno da on nije bio taj koji nije pokazivao bas nikakav interes za molitvu, niti sam mu ja to ikada spomenula, jer sam nekako vjerovala da to nije za njega. da me netko i pitao rekla bih da on to nece izdrzati. ali izdrzao je i to ne jednom, nego cak dva puta. evo, sada nakon par godina moli i treci put. par osoba u njegovoj obitelji je na putu obracenja.
ove godine moljenja koje sam pobrojala ne znace nista, ja prva svjedocim za sebe da nisam uvijek molila sabrano kako bih htjela, da sam molila ponekad i samo da odradim, vjerujem da bi i moj suprug isto posvjedocio. mi koji smo takvi molitelji moramo repetirati, pa mozda kad se saberu sve godine, dobije se jedna prolazna.:wink: ovo se malo salim, no vjerujem kako i sama nakana nesto znaci, pa pomogne tamo gdje pribranost i savjesnost zakazu. :D

za kraj, moja dogodovstina od prije neki dan:
nedavno sam i ja pocela ponovno, ne znam da li zato sto je vec i muz opet molio, ili zbog neceg drugog, uglavnom pozeljela sam opet molitve svete Brigite. i mislila sam da mi se sad vec prokusanoj iskusnoj moliteljici :wink: neke stvari nece dogadjati, ponajmanje sam vjerovala da bih mogla ista zaboraviti. a dogodilo mi se upravo to: otisla sam na put i zaboravila molitve doma. bilo je vec popodne, kad sam shvatila da sam u inozemstvu i da ih nemam niti gdje kupiti.
vec sam se mislila predati i rekla sam sama sebi da cu poceti ponovno, ali je jos bila jedna sansa: sjetila sam se kako mi ih muz moze skenirati, poslati mailom i rijeseno. no...prvo nitko nije imao komp, kad sam nasla komp, nije bilo printera. trazila sam faks, koji isto tako nitko u moj blizini nije imao... vrijeme je odmicalo a meni je trebalo brzo. bonus problem: da li da spominjem dogovaranje strategije preko moba (s muzem!!!) koji je na bon a vani ste i impulsi lete 8) :lol: ... u zadnji cas stigla sam do poste, na ciji faks mi je muz poslao molitve. bila sam sretna ko malo dijete! :lol:
istina, iduca noc je bila malo teza, ali i to u rok sluzbe :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2007 11:31 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga Fiducia,

prekrasan mi je tvoj žar kako si se "dočepala" molitvi u inozemstvu! Svaka čast!!

Ja ih molim tek 5 dana i već mi se događa ono što si ti spomenula - često zaboravim gdje sam uopće stala s molitvama, a počele su mi i misli lutati.. pa se trgnem nakon 2 minute i pomislim: "Hej, pa ja molim!" I naravno, kako i ja molim navečer - počinje mi se jaaako spavati (npr. počnem moliti u 21h) i onda kad izmolim - ne mogu nikako zaspati do 1h. Ovo je tek početak moljenja, što li će tek biti kasnije? :roll: :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2007 11:48 
Odsutan

Meni na pola već nekako, kao da mi dosadi moliti i jedva čekam da završim. Pokušavam se osloboditi toga i što više misliti na molitvu. Nadam se da je to samo na početku tako, jer grozno mi je kada mi to dođe.. :(

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2007 13:18 
Odsutan

Draga Teja,

i ja se ponekad za vrijeme molitve uhvatim da samo mislim koliko mi još treba do kraja...
Olakšava mi to što kraj sebe za vrijeme molitve držim jednu prelijepu Isusovu sličicu pa ponekad bacim pogled na Njega i tad molim s većim žarom i strpljivo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ruj 2007 20:55 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Vazda imajte na umu da to radite za svoje najblize, one zive i one u Cistilistu. Bog preko vas sto molite osigurava njihovo spasenje, to je Njegov nacin i plan. Velika je to milost Njegova naspram onih koji mole ove molitve, a znamo, nismo dostojni ni da unidje pod krov nas.
Od kada sam u veljaci poceo moliti 15 molitvi svete Brigite, vec nakon mjesec dana javila mi se zelja da ih molim cijeli zivot, a danas je ta zelja nemjerljivo jaca.
Vjerujte, sirok je i lagan put onima koji Ga ljube, pa tako ovim molitvama, ovim razgovorima s Bogom davamo dostojnu zadovoljstinu, da se savrseno pokajemo i potpuno ispovjedimo i da tako zadobijemo oprostenje svih svojih grijeha.
Bog nasu vjeru gleda, a ne nase grijehe, jer bi po grijesima samo smrt dobili. Zato vjerujmo i zahvaljujmo za ove beskrajne milosti Njegove.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2007 19:40 
Odsutan

Hvala ti, Leo...

Bit ćemo predaniji...Svjesna sam da je to velika NEZASLUŽENA milost - sve to što dobivamo po tim molitvama...

Moja ih mama moli već tri-četiri godine i često mi je znala reći: "Ela, kad je umrem, ti ćeš to nastaviti moliti, može?"
Meni je to uvijek bilo odbojni i govorila sam da neću, neka to ne traži od mene (tad nisam još baš bila praktičan vjernik).

I vidi sad - ja došla na ovaj Forum i osjetila želju upravo za tim molitvama od kojih sam se branila i koje nikako nisam htjela moliti. Sigurno je i to plod maminih molitvi sv. Brigiti...

Bit ću ustrajna...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 ruj 2007 19:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

evo vam još jedan poticaj da ustrajemo u molitvama svete Brigite jer sam i ja ih počeo moliti !!!!
Moje supruge baka zove se Slavica več preko 20 godina moli 15 molitava svete Brigite!!!
Možemo zamislit koliko je ona milosti i duša iz čistilišta oslobodila Bog to samo zna!!!!
Evo nam meni i svima ljep poticaj!!!!

BOgu hvala na takim ljudima!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 18:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ajoj, sad si me sjetio na moju prabaku, pokoj joj duši, bila je slijepa skoro 20godina i rijetko je izlazila iz kuće, pod stare je dane često bila bolesna ali je stalno ponavljala da ne želi umirati jer još treba moliti i moliti i moliti, krunicu nije ispuštala iz ruke....
kako je njezina vjera bila jaka...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]