www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 12:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 17 ruj 2007 21:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Neki dan sam bila u Splitu,kod svoje kume koja radi u crkvi ,kuha i čisti svećenicima.NJen dugogodišnji prijatelj svećenik je došao s nama popiti kavu u jednom trgovačkom centru.Kad me je kuma upoznavala rekla je ovako:ovo je novoobraćena ,a on je mene pitao kako hvala Bogu?
Nasmijala sam se i rekla ma nisam ja nikad bila nevjernik,ali karizmatski susret me je promjenio učvrstio moju vjeru!
On se nasmijao i rekao hm karizmatski susret ?
Da rekla sam zašto ,zar to nije dobro onako malo sam ponosno se izrazila?
Ma dobro je sve samo da ljudi se obrate,ali ovo što rade to nije dobro Radigović hm,ovo su bile njegove riječi.
Veličasni šta to pričate?rekla sam pomalo ljutito ,na što bi mi on rekao ma daj sestro zar ti vjeruješ u padanje i dar jezika šta blebećaju.
Nisam znala šta reć od šoka,velečasni kako to pričate?
On je samo odmanio rukom i kaže evo jučer me je Radigović zvao da je ima seminar al nisam iša i bio je samnom u mojoj župi neki dan.
Ma mogao bih ti pričat,ustvari volio bi o karizmatskim ali evo nemam vremena moram ići,i otišao.
Šokantno nemam riječi!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 ruj 2007 21:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Pitanje..Kako i kome vjerovati...
Bogu!!!!
Nije bitan ni karizmatski,ni taj svećenik,ni Radigović...Bitna si ti i tvoja vjera!!
Ostalo je manje više važno..
Karizmatski je dobar,al ne triba navezanost na njega...I Radigović je odličan..al on je samo sredstvo..čovjek preko koga Bog djeluje..
Kad upoznaš Boga..onda ti je On sam dovoljan..
I ništa ne smije da poljulja ni šokira tvoju vjeru..
Jer ti vjeruješ u Boga a ne u Radigovića!
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 10:51 
Odsutan

Moya kratko i jasno-Bogu vjerovati.Nije bitan ni dar proricanja, ni dar spoznanja, ni dar govora u jezicima..bitan je samo naš Gospodin.Najgore je kada pričaju kako više ne zalaze u crkvu jer je tamo takav i takav svećenik.Pa ne idemo u crkvu radi svećenika!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 11:55 
Odsutan

Slazem se s tobom u potpunosti moya, to sto je toya napisala nista mi nije novo, ovdje kod nas se to javno govorilo na Oltaru da ljudi ne idu tamo itd...Ispocetka me to mucilo...zasto...kad sam popricala s nasim svecenikom bas mi i nije znao objasniti zasto ne...Zato kako je moya rekla, oni su samo sredstva..prave cemo prepoznati po plodovima...pa ako si ti sa kariz. susreta iznjela nesto dobro, onda su to ti plodovi...Berimo ih i dalje i radujmo se sto nas Gospodin napaja na tim susretima..Samo je On vazan....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 13:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Citat:
Karizmatski je dobar,al ne triba navezanost na njega

Upravo to!!
Karizmatski susreti su jako važni i vrijedni ali nastaje problem kojeg sam uočila i sad na Linićevoj obnovi. Ljudi dođu, otiđu i vele: osjećam se super, kao poslije jutarnje kave :?:
Lijepo im je tamo, pozitive emocije. lijep svećenikov govor, vesele pjesmice a promjene iznutra nema. Steknu krivi dojam da je Bog prisutan samo kad je svećenikov govor turbo dirljiv, kad svi plaču od sreće,kad se ljudi dižu iz kolica... nije to to. Tak su i Isusa otpisali kad više nije ozdravljao nego je jadan i nikakav vukao križ.
Tu je opasnost, navezanost na takve susrete i nemogućnost da se vjeruje Bogu bez njih, slažem se.

S druge strane, Isus je dao Tomi da popipa njegove rane samo da bi povjerovao, ako netko treba čuti blebećanje i vidjeti padanje da bi povjerovao nek bude blebećanja i padanja :mrgreen:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 14:40 
...Slika

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 17:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ja mislim da je Isus taj,koji obraca..Nema sumnje,Bozja milost djeluje u tisini,nitko ne zna kako se to dogadja,ali znamo da srce i dusu obasipa tolikom ljubavi da sve drugo postaje malemo i neznatno..
Bog je velik,nije ogranicen ni prostorom ni vremenom,i ne pita tko si,ali
zato odabire neka mjesta,kao sto su "Hodocasca, Ukazanja BDM,
Razliciti Veliki i Sveti Blagdani,i Crkveni pokreti"
Bog takodjer to cini,u jednom malom mjestu,i jednoj maloj Crkvi,
preko TV i preko interneta...Tako On izlije posebnu milost i darove ,
preko Majke Marije,Majke Crkve, I samim Nadahnucem Duha Svetoga..
Duh Sveti je sila i snaga koju Bog daruje svojoj Crkvi..
ON MIJENJA POJEDINCE,PROSVJETLJUJE IH KAKO BI VIDJELI BOGATSTVO CRKVE..On cini da nasa vjera bude ziva i da ju svjedocimo,
te da imamo iskustvo vjere i Bozje prisutnosti..
Tko ima iskustvo Duha ..molitva mu postaje nesto prirodno,ona je duhovno iskustvo koje nas vodi do Boga..Duh Sveti nije u prvom redu moc izvanrednoga nego snaga da se ono svakidasnje cini ma izvrstan nacin..Duh Sveti nije snaga,za ono izvanredno,sto pobudjuje pozornost..
"DUH SVETI JE I U ONIM NESVAKIDASNJIM FENOMENIMA SNAGA KOJA VODI PREMA NOVOJ KVALITETI U SVAKIDASNJEM ZIVOTU..."
Zato nije toliko vazno naglasavati...s koje strane je Duh Sveti propuhao,
nego sta je je ucinio...I nije toliko vazno mjesto,vrijeme....i drugo...
Koliko Milost Bozja..."Ako se vi obratite,i svi oko vas bit ce obnovljeni"
Nemoguce da drugi pokraj vas ostanu isti ako smo mi na putu obracenja..
"ODLUCITE SE ZA BOGA DA ON U VAMA I PREKO VAS MIJENJA SRCA LJUDI...Zbog toga nam Bog salje Majku Mariju.A tamo gdje se ONA POJAVI,bukne i rascvijeta se nazocnost Duha Svetoga..
Mnogi su to dozivjeli hodocasceci u Medjugorje otvorena i raskajana srca sa zeljom pribliziti se po Mariji j Isusu...
Tako kako god..Hodocasca.tako i Karizmatski pokreti su potrebi Crkvi,
Pogotovo kada je velika SLOBODA PREPUSCANA SVAKOM POJEDINCU..
"Uklonite strah ,i nema mjesta ni razloga strahovanju"
Zato ljudi nadahnuti..."Obnovljeni Duhom Svetim" osjete snazan plamen koji ih zahvaca,prozize,unistava staro,prociscava ,tali,nije to vise iskra,noego oganj koji zahvaca,zapaljuje..Crkva se radja,CUDO se dogadja,ljudi se razumiju,mijenjaju..Tako se Crkva predstavlja svijetu..
Svi razumiju sve..Svi imaju darove,ali nitko nema sve darove duha..
Crkva kao cijelina,kao punina ima sve za zivot sto joj treba..
HOD,BUDUCNOST..Radja se Bozje djelo u svijetu,radja se nesto sveobuhvatno "katolicko" Tako sto god je ,kako nam Crkva nalaze...
nema sumnje da nije ispravno...
Danasnja Crkva,i narod trebaju Karizmatske pokrete...
vazno je da se narod obraca,vazno je da Duh Sveti djeluje..
Da vjera raste i jaca...
TKO IDE ZMNOM NECE HODATI U TAMI...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 21:04 
Odsutan

Evo dragi moji ja sam podjelila s vama ono što sam ja doživjela,u potpunosti se slažem sa vama kako reče naša rebeka važno je da se narod obraća,važno je da Duh Sveti djeluje a mi smo ti koji trebamo znati i vjerovati i pritom ostati čvrsti ma koliko nam to bilo nejasno MI MORAMO SLJEDITI BOŽJU RJEČ!
BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 21:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Da tako je draga Toya... :r086: :t4: :q4:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ruj 2007 21:50 
Odsutan

Stvarno je sve to malo čudno.Mene su neke stvari dosta poljuljale.
Idemo sa karizmatskog iz Grubišnog polja koji je odrzao vel.Zlatko Sudac i časna (koja je bila tamo s nama) izgrdi nas kao zadnje idiote sto idemo na takve susrete.
Prvo nas nazove psihičkim bolesnicima.Veli ona da svi oni koji plaču na karizmatskima i koji vrište su psihički bolesnici ..samim time je negirala postojanje zloga odnosno negira onu pozitivnu stranu tj djelovanje Duha Svetoga koji je tamo djelovao i oslobodio nas .
Toboze je časna preko 30 godina i tuli nam da vrište i plaču psihički bolesnici a kao fol ne zna da oni koji tamo plaču dozivljavaju zacijeljivanje nutarnjih rana a oni koji vrište da se oslobađaju tlačenja od strane zloduha.
Jeli to u redu???
Ako sam ja otišao na karizmatski i vratio se promijenjen jeli to onda toliki veliki bed.
Zasto sa obične mise ne dođem takav???
Molim se redovito i dozivio sam velike mislosti,imam i darove duha.Zar su ti plodovi tih karizmatskih susreta toliko upitni kada svatko od nas zna da je Duh Sveti djelovao na nas da se promijenimo i ostavimo nekih stvari koje nisu bile dobre.
Ja to malo gledam sada s druge strane jer shvačam da zlo uvijek udara na pastira...(svećenika ili časnu sestru)i kada mi takva osoba kaze da to ne valja očito je da me s tim svojim odgovorom nastoji udaljiti od pravoga puta na koji sam krenuo.Nikakvo čudo.
Meni se čini da su oni postali kao farizeji koji su samo čekali da uvate Isusa u nečemu sto se kosilo sa njihovom vjerom.Vjerovatno se oni pitaju "što će biti s njima" ako svi budemo isli na kar.susrete.

Da Vam ne pričam kako sam dosao kući sa toga susreta u Grubišnom polju.Dosao sam pun nemira jer je časna sasula na nas toliko otrova da nismo stigli pohraniti sve one dojmove koje smo imali tokom toga cijeloga dana .Ja dobro znam odakle dolazi nemir..od zloga naravno....
Da vam ne velim kako mi je bilo krivo sto sam uopće išao na taj susret....drugi dan sam bio sav živčan i ljut.

Više neznam kome da vjerujem..sada sam počeo i da sumnjam u te svoje darove...zar je molitva u jezicima blebetanje..
Vjerovatno nisam ni prvi ni zadnji koji se to pita.

Moje nutarnje rane opet su se otvorile....pomalo se vračam na ono staro...

Još me vise ljuti misljenje biskupa koji je protiv kar .susreta a i protiv Međugorja.Vele da se idemo u Međugorje moliti sotoni.!!!!

I to su mi crkevene vođe.Žive na račun običnih vjernika,nikad im dosta milodara..podebljajte,podebljajte milodar.

Jedva čekam da Gospa ostavi vidljivi znak u Međugorju pa da progledaju svi oni koji se protive.

Blago nama koji ne vidjesmo a vjerujemo.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]