www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 22:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 20:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kad mozes vjerovati da ti je oprosteno,kod griznje savjesti.

Grijesi koje smo priznali u ispovijedi oprosteni su nam,ali vrlo cesto ostaje rana koja nas jos dugo uznemiruje,koju nosimo u sjcanju.
Ponavljaj cesto dan , za danom:"Vjerujem u oprostenje grijeha"
(Apostolsko vjerovanje) "Boze ,vjerujem ti."

Kad imas griznju savjesti.

Griznja savijesti uzrokuje,medju ostalima,teske bolesti,npr.rak.Ona se cesto ponavlja kad si slab.Neka ti postane obicaj prije ispovijedi uciniti slijedece:Govori svojoj dusi uvjek ponovno:"Vjerujem u oprostenje grijeha"(Apostolsko vjerovanje) Cini to tako dugo dok ne osjetis da nemas vise griznje savjesti,da je podpuno nestala.
U ispovijedi ti Isus oprasta sve grijehe.Svima oprasta.
Pogledaj na kriz na Isusa i reci:"Moji su grijesi i moja krivnja kod tebe,na krizu.Ti si ponio moje grijehe na kriz(Iz 53)Spasi me.kriz je smrt moje smrti."Odbaci na kriz sve sto te tisti.osjeti kako te pere krv Isusa Krista od grijeha i krivnje.Dopusti mu da te dobro opere.

ILI: Sakrij se ,skloni u Isusovim ranama kao dijete u majcinoj utrobi..
Tamo ti se nista ne moze dogoditi,isusove su rane tvoj ponos,tvoje zastita,zdravlje i ljubav(to je bio ljek sv.Bernarda iz Clairvauxa)
Bozje su rane znak da ti je oprosteno..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 kol 2007 20:22 
Odsutan

Da izadjes iz DEPRESIJE Molitva "padobrana"

Promatraj kao te Bog blago spusta na zemlju.Za sve sto je ovdje na svijetu cinis nisi odgovoran ljudima nego Bogu.cini ono sto on ocekuje od tebe.on ti je dao sposobnosti,dao ti je zivotne kvalitete i tvoju osobnost.Zbog toga si savim slobodan i ni o cemu ovisan,osobito ne o tome sto drugi o tebi misle ili govore.Odgovaras samo Bogu..

ILI;Ponavljaj samom sebi ,propovjedaj si vise puta na dan:"Bog me ljubi"bozja rijec mora prodrijeti duboko u tebe,razum joj ne smije biti brana,srcem je moras primiti.Ona mora u tebi proklijati.Duh se tada otvar istini i ona postaje stvarnost.Govori tiho i cesto,tako da tvoje dusa to moze slusati.onako kao te psalmi kazu;"Hvali Gospodina ,duso moja."

ILI:Ako te uvrede ljudi cine depresivnim,ako te netko klevece,govori protiv tebe,ima nesto protiv tebe,antipatican ti je,bijesan je na tebe...mnogo je bolje zastiti se od uvreda odgovarajucom zastitom.
Kad su uvrede tu,mnogo je teze lijeciti njihove rane.
Reci sam sebi:"Ljudi me vole.Dubine svih ljudi me vole"U dubini svakog bica prebiva Bozji zivot,Bozji Duh..Bog je svakom covjeku dao duha Svetoga,udahnuo ga je svakome,zato se i kod najgoreg covjeka nadje i poneka iskra dobrote.Ta te iskra voli.Zato te nitko ne moze uvrijediti.
Ti pobjedjujes zlo,a onaj drugi postaje s vremenom tvoj prijatelj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ruj 2007 12:29 
Odsutan

Kod depresije samosazaljivanja,samoubilackih misli,kad si zalostan,umoran,bolestan,kad mislis da ne mozes ozdraviti od bolesti.

Depresija te gura u bolest.Isto vrijedi i za strahove,osjecaj krivnje i ovisnosti.Osjecati da nas nitko ne voli u stvari je ljubomora na Boga.
Cim ocekujes da te netko volipostajes saosazaljiv.Od svih ljudi trazis ljubav i gundjas protiv svega,nista ti nije pravo.
Samosazaljivanje je nevjerovanje u ljubav nego u negativno.
To je nepovjerenje prema Bogu.
Ovo je vrlo vazan "medikament"Despresija je bolest koja se siri na druge.
Ima oko dvadeset pet vrsta uzroka depresije,kazu lijecnici.Gotovo je svakom sadrzano samsazaljivanje i griznja savijesti.U svakom covjeku depresija,vise ili manje skrivena.Samosazaljivanje vodi u potistenost.

1.Priznaj samosazaljivanje,mrmljanje,nezadovoljstvo i pokaj se za to.
2.Reci Isusu:"Unisti u meni korijene samosazaljivanja i potistenosti."
3.Zahvali Isusu sto je on tvoja radost,tvoja snaga,sto te voli,spasava i
lijeci.
4.Moli ga da ti dadne radost.

Kad prihvacas negativnukritiku,povredu,uvredu,postajes samosazaljiv.Nemoj je uopce prihvatiti,reci;"Nisam takav kakvim me drze."Ako si vec primio uvredu,moras se lijeciti,a to je vec teze i dugotrajnije.Bog ti moze pomoci jer si duhovno bolestan.
Kad osjecas duboku depresiju,cesto uzimaj ovaj lijek.
Ako netko vec stoji na rubu samoubojstva,moramo biti vrlo oprezni.
Ne smijemo nista analizirati jer ce inace pasti jos dublje.Umjesto toga treba mu pokazati otvor,pa bio i najmanji,kroz koji dolazi svijetlo.
Pokazi mu Bozju ljubav prema njemu i moli njega;
"Isuse,oslobodi ga depresije."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2007 17:00 
Odsutan

Pri depresijama i samoubilackim namjerama koje potjecu od griznje savijesti i nemara.

Gotovo svakoj samoubilackoj namjeri uzrok je osjecaj krivnje.I krivnja,svijesna ili nesvijesna,na koju smo bilo kada pristali.
Ima samoubilackih namjera kojima je uzrok u okultizmu i spiritizmu.
Tu jako pomazu molitve otklinjanja.Ima i drugih koje su naslijedjenje ili su nastale slicno kao i depresije..
Zato su potrebni duhovni lijekovi i prispodobe iz Svetog pisma koje govore o Bozjoj ljubavi i prastanju...

Priznaj Isusu svoje samoubilacke namjere i osjecaj krivnje
i pokaj se zbog njih. Stalno ponavljaj svojoj dusi:"Vjerujem u oprostenje grijeha." Pogledaj na kriz i na Isusa i reci: "Svi su moji grijesi i krivnje kod tebe na krizu ,ti si ponio nase grijehe,predajem ti svoj grijeh,spasi me"(Iz 53) Osjeti kako krv Kristova pere i odnosi tvoj grijeh.
Skloni se u Isusovoj rani.Isusove su rane dokaz,da ti je Bog oprostio.
Vidi sebe kao desnog razbojnilka do Isusova kriza i reci:"Gospodine,sjeti se mene u kraljestvu nebeskom."

Prepoznaj se u prisodobi o izgubljenom sinu(Lk 15)Otac te ocekuje,
on ti sve oprasta.Prepoznaj se u prispodobi o izgubljenoj ovci.
Isus trazi izgubljenu ovcu,nije oklijevao,trazio je tako dugo dok je nije nasao.Posmatraj sebe u prisodobi o trgovcu i vrijednom biseru,
biser jedinstvene ljepote i vrijednosti.
Cuj Isusa kako kaze da mu je nadjena ovca vrijednija od devedeset devet onih koje se nisu izgubile.Ponavljaj to tako dugo dok ne osjetis
da se cijelo nebo raduje i klice od radosti..
Onaj koji vjeruje opravdan je.
Samo te vjera moze zista osloboditi..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2007 07:08 
Odsutan

Pri depresijama

Ako si sam u depresiji,neka se za tebe moli netko drugi.
Moli za osobu koja je u depresiji.Kako?

Tiho i ustrajno svaki dan,ustrajnost je vrlo vazna.
Ne gledaj u bolest,nego u svijetlo,u vjeru.
"Znam ja sam samo put kojim milost prolazi od Isusa prema bolesniku."
Moli kao da se igras.Ako si napet,moli samo tvoj jezik,to je tvoja snaga,a ne Bozja.Zato se opusti,imaj pouzdanja u Boga.ON sve cini ti si samo sredstvo.Nemoj reci:"Sad cu pokusati i tri dana moliti da vidim ide li."
Nemoj samo pokusavati,nego cini,inace nece ici.Imaj povjerenja!
Znas sto je Isus obecao.Nemoj iskusavati Gospodina govori li istinu ili laze,jer to nije vjera..Moli tako dugo dok se nesto ne dogodi.
Nije na tebi da odlucis hoce li nesto biti ili ne. Isus zna sto radi,ti samo moli.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2007 07:19 
Odsutan

Pri osjecaju krivnje,kad je netko tako duboko u depresiji
da govori o samoubojstvu.

Uzmi to ozbiljno.Kad netko o tome govori,kazu lijecnici,onda cu i pokusati.
Gotovo uvjek iz toga stoje osjecaji krivnje..
Nemoj se zadovoljiti molitvom otklinjanja kod covjeka koji je u dubokoj depresiji.On nije opsednut nego ima duboku ranu koju jedva podnosi.
Pomozi mu da redovito uzima duhovne lijekove.
Cesto ni ispovijed nije dovoljna,jer je obavljena samo jednom.
Ovi duhovni lijekovi prikladni su za cestu upotrebu nerijetko i vise puta na dan..
Reci samom sebi (ili bolesnoj osobi)
"Samoubojstvo nije nikakvo rijesenje.Znaj tim ce grijehom biti optereceni tvoji potomci."
Priznaj svoj osjecaj krivnje.:"Isuse oprosti mi griznju savjesti,strah od zivota,osjecaj krivnje,samoubilacke namjere,oprost mi sto ne vjerujem u tvoje oprastanje."Svaku mu sitnicu priznaj.Dopusti mu da te oslobodi griznje savjesti.Ponavljaj:"Vjerujem u oprostenje grijeha"Govori to svojoj dusi tako dugo dok nisi sasvim siguran da su ti osjecaji krivnje sasvim nestali..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2007 07:34 
Odsutan

MOLITVA ZA ODKUPLJENJE

Ako si druge zavodio,odveo na krive putove,pogresno odgajao svoju djecu

Cesto trpimo zbog toga sto smo druge odveli na stranputicu ili samo svoju djecu pogresno odgajali,natovarili im takve terete da sada bjeze i od nas i od Boga. Cesto drugi trpe jer smo ihrazalostili ili su mnogo izgubili nasom krivnjom.Mozda je netko i zivot izgubio,razbolio se ili pocinio samoubojstvo.
Moze se dogoditi da djeca zamrze seksualnost zbog roditelja pa tako postanu homoseksualci ili lezbejke.Ako otac svoje sinove ili majka kceri odgaja prestrogo,oni mogu naginjati samozadovoljavanju.Tako pogodjena djeca mogu se toga osloboditi ako majci ili ocu potpuno oproste i mole da Bog u njima unisti ovu negativnu snagu. Ako zbog toga trpis,moli Isusa da popravi tu stetu i izbrise krivicu.Isus sve cini novim-kako stoji u poslanici Efezanima i u djelu sv.Ireneja Anakefalaiosis.
Ako si cinio krivo,stani pred Isusa i moli oprostenje.
Moli :"Isuse ,otkupi me od tog covjeka"!To znaci:"Ispravi to sto sam ja skrivio."
"Isusovom krvlju otkupi me,Boze.Neka Duh Sveti popravi stanje u tom covjeku i ispravi greske."
Isusovom miloscu,ljubavlju i snagom moze taj covjek opet doci na pravi put,ozdraviti,vratiti se zivotu.
Moli tako dugo dok ne osjetis da je sada sve uredu Isusovim mukama..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2007 07:52 
Odsutan

Kako mozes druge obdariti,kako mozes pomoci nekome tko zivi u zabludi ili grijehu,tko zivi sablaznjivim zivotom,tko je istupio iz Crkve.

Ako si ti sam protocna cijev za Bozju milost,mozes svakoga covjeka obratiti i promjeniti.Mozes pomoci onome tko je alkoholicar,ovisnik o drogama,tko mrzi ,unistava brak ,svadja se ,postao je zao,ne moze vise vjerovati.Nemoj posustati,ustraj i moli dok Bog nesto ne ucini.

Ako si s njim blizak,priznaj svoje propuste u vezi s njim,kad si ga kritizirao,osudjivao,mrmljao protiv njega.Stani potpuno otvoreno pred Boga. Oprosti tom covjeku od srca,ne samo jezikom.Zavoli tog covjeka sucutno,kao bolesno dijete.On je bolestan.Zahvaljuj Bogu za tog covjeka
i za njegovu volju s njim,koja ga vodi kroz bolest.(Ne zahvaljivati za bolest ili ce mu dati pogresno)Bog ce ili ukloniti bolest ili ce mu dati svoju snagu da moze zivjeti usprkos toj bolesti,zivjeti jos sretnije.
Nemoj nikada nikoga napustiti,dici od njega ruke.Vjerovati znaci;prolaziti i dolinom smrti,ali znati:Ne bojim se,moj Bog je sa mnom,zlo je slabo,Bog je svemoguc.
Netko tko je grub,protestira,bjezi od kuce,ne zeli nista cuti o Crkvi..ranjen je.On to ne cini iz zlobe,zato ne koristi opominjati ga.Samo ljubavlju mozes ga vratiti k sebi.Svojom ljubavlju mozes mu dovesti Bozju snagu,zato ;oprosti mu,zavoli ga,zahvaljuj Bogu za njega..
Moli;"Oce ,blagoslovi tog covjeka."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ruj 2007 18:42 
Odsutan

Ako netko pati od shizofrenije ili je depresivan.

Treba bolesniku dovesti Bozju ljubav.Nemoj analizirati,nemoj ispitivati tog covjeka,kako je bilo u njegovom djetinjstvu,jer ces ga time unistiti.
Pokazi mu samo ,kako ce izici iz toga.Moli osobito za dar spoznaja
da po simptomima Bozjom miloscu spoznas kako se i gdje razbolio,kad je trpio,kad je bio osamljen..
Moli sa njim klasicnu molitvu iscjeljenja i to polako,vrlo strpljivo i vrlo cesto..Pusti da Isusova ljubav prodire u njegov zivot od zaceca pa dalje,
Zahvali Isusu...Pomozi mu da oprosti.

Vazno je saznati od psihijatra o kakvoj se bolesti radi,jer se u takvim slucajevima mora dugo i mnogo moliti.Najcesce bolesnik ne zeli prihvatiti da je uopce bolestan.Duboko je utonuo u depresiju i tada se obicno ne moze nista vise uciniti.Preostaje nam samo mnogo strpljivosti i ljubavi.

Oprostiti mu,zavoljeti ga,Bogu za njega zahvaljivati..
Zahvali Bogu sto imas snage izdrzati..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ruj 2007 18:48 
Odsutan

Ako si imala pobacaj ili dijete umrlo odmah poslje poroda dok jos nije bilo krsteno..
Prvi su se krscani dali krstiti i za svoje pokojnike(1Kor 15,29)

Dajte djetetu ime,svejedno je li zensko ili musko.
Prikazi misu za dijete..Predaj ga Bogu.
Ako si dijete namjerno pobacila,zamoli ga za oprostenje.
Pricesti se za tu nakanu.
I na kraju mise reci:
"U ime Isusa Krista idi sad Isusu Kristu"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 90 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]