www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 08:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 19 ruj 2007 22:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nedavno sam bio u Međugorju i najviše me se dojmio kip uskrsloga Isusa koji curi iz boka.Zanima me vaše mišljenje o tome,kakav bi to trebao biti znak i općenito o tome.Ne pitam ovo iz neke sumnje nego me zanima koja bi to bila poruka toga križa?Ja u tome vidim znak milosrđa za sve ljude,kakva su vaša mišljenja i jesu li vidioci posebno komentirali taj križ?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2007 22:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Jednog dana prohujala je priča i usklici..da curi iz noge kipa Isusova Uskrsnuća u Međugorju..i ja sam tada pohitala da vidim ČUDO!!
Tada nisan živila vjeru,nego sam kao i mnogi drugi odletila pokloniti KIPU,i obrisat te suze što kape...
To je bilo divnoo,to je čudo..
Al to čudo me nije držalo dugo..pričalo se par dana..i to je utihnulo..

Međutim..od tada je prošlo nekoliko godina..i neki dan išla ja sa obitelji u Međugorje..I moj muž izrazio želju da ode opet k tom kipu...da vidi kapi li još.. :roll:
Međutim..ja sam sada gledala taj kip drugačije...
Drugim očima..
divila sam se meštru što ga je napravio..jer je taj rad divan!!!

ALI!!!

Ja se sada divim živom Kristu!!
Međutim ,moj muž je još uvik divio se čudu..i gledao kako suze idu iz koljena..i onim svim ljudima koji su brisali te suze..

A u meni..u mojoj glavi se dogodila čudna misao..zbog toga..malo provokativna..

Zašto se diviš kipu..i tom čudu..Klanjaš se kipu a ne ljubiš Boga..svim svojim srcem i svom svojom dušom...Divi se živom Gospodinu..Slavi Njega..

Zar je potrebno sto čuda da spoznaš Kristovu ljubav...
I tako je to ipak ostalo u mojoj glavi..bujica misli..zabolilo me..
Jer netom prije toga,nije se htio ni ispovjediti...farizej..
I mi smo otišli....doma..

Ni taj kip..ni to čudo od suza nije ništa promjenilo..to je bilo napeto taj trenutak..i onaj trenutak kad bi se mogla tema povući u društvu..kad bi se moglo reći..-EJ..i ja sam vidio to..Čudo..stvarno..suze idu iz koljena ko bobi..
Zar su potrebna čuda..da bi ljubili...

Hvala ti Gospodine što si zazvao ime moje..
Slava TI uvjeke!!
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ruj 2007 23:50 
Odsutan

moya napisao:
Jednog dana prohujala je priča i usklici..da curi iz noge kipa Isusova Uskrsnuća u Međugorju..i ja sam tada pohitala da vidim ČUDO!!
Tada nisan živila vjeru,nego sam kao i mnogi drugi odletila pokloniti KIPU,i obrisat te suze što kape...
To je bilo divnoo,to je čudo..
Al to čudo me nije držalo dugo..pričalo se par dana..i to je utihnulo..

Međutim..od tada je prošlo nekoliko godina..i neki dan išla ja sa obitelji u Međugorje..I moj muž izrazio želju da ode opet k tom kipu...da vidi kapi li još.. :roll:
Međutim..ja sam sada gledala taj kip drugačije...
Drugim očima..
divila sam se meštru što ga je napravio..jer je taj rad divan!!!

ALI!!!

Ja se sada divim živom Kristu!!
Međutim ,moj muž je još uvik divio se čudu..i gledao kako suze idu iz koljena..i onim svim ljudima koji su brisali te suze..

A u meni..u mojoj glavi se dogodila čudna misao..zbog toga..malo provokativna..

Zašto se diviš kipu..i tom čudu..Klanjaš se kipu a ne ljubiš Boga..svim svojim srcem i svom svojom dušom...Divi se živom Gospodinu..Slavi Njega..

Zar je potrebno sto čuda da spoznaš Kristovu ljubav...
I tako je to ipak ostalo u mojoj glavi..bujica misli..zabolilo me..
Jer netom prije toga,nije se htio ni ispovjediti...farizej..
I mi smo otišli....doma..

Ni taj kip..ni to čudo od suza nije ništa promjenilo..to je bilo napeto taj trenutak..i onaj trenutak kad bi se mogla tema povući u društvu..kad bi se moglo reći..-EJ..i ja sam vidio to..Čudo..stvarno..suze idu iz koljena ko bobi..
Zar su potrebna čuda..da bi ljubili...

Hvala ti Gospodine što si zazvao ime moje..
Slava TI uvjeke!!
BVB

moya :grlim te: :grlim te: :grlim te: ..predivno napisano..predivno zapazeno..to bi bilo to..AMEN!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 ruj 2007 23:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Draga Moya, mozda su se oci tvoga muza divile kipu, a srce se tvoga muza divilo Zivom Bogu - pa makar i u tom kratkom trenutku.
Ne upadaj u zamku i ne govori tako o svom muzu. Na koncu nije vam isto dano znati, pa se isto nece ni traziti i ti ne mozes znati koliko vrijedi onaj trenutak tvoga muza pred Bogom.
Pomalo Moya prelazis na tvrdu hranu i nemoj govoriti kao mnogi na TT-u koji su jos na mlijeku.
"Oce, oprosti im jer ne znaju sto cine"..., vise od toga malo tko od nas moze uciniti za svoje bliznje, a to je, opet, vise nego itko od nas moze zamisliti.
Pusti pametne da pametuju, mudre da mudruju, a ti sestro, budi neznatna i ponizna - ta Njegova ti se ruka otkrila, za Njega zivis i Njemu se utjeces. Bas kako se Blazena Djevica Marija neznatno drzala, tako i ti, tezi savrsenstvu u svim svojim djelima.
Pa zar Bog, koji preko ljudi pruza priliku drugim ljudima da se dostojno poda zadovoljstina NJegovom Milosrdju, upravo one prve ne postavlja pored onih drugih da u tom odredjenom trenutku zamole Boga: "Oce, oprosti im jer ne znaju sto cine".
Zar to nije mocna molitva u kojoj je izrazeno najvise blagosti, sucuti i milosrdja..., onoga cega ce svima nama najvise trebati u Onaj dan, posebno onima kojima je vise dano. Sjeti se, Cistiliste je puno svetaca, a pakao pun deklariranih katolika!
Zapitamo li se zasto?
Moya, propustila si priliku ostaviti znak dobrote i ljubavi, a vjerujem da si tih prilika manje propustila od mene.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2007 02:20 
Odsutan

Btb leo..hvala na ovim riječima..dotakle su me se..
Što se tiče mog muža..on je priča za sebe..
On je divan,brižan,druželjubiv,dobar...
On je ipak moj muž..
Mislin da ja nisan dostojna njega mjenjati u vjeri..
On je katolik..
Al samo se piše tako..
On vapi Bogu samo u poteškoći..
Inače huli,psuje,i sve što ide uz to..
Teško mi je bilo ispočetka..al sad uopće nemam grižnju savjesti..ja sam tako mirna..
ja sam njega pridala Gospodinu..svim srcem..
Blagosivam ga...pomolim se za njega..al ja mu očima ne mogu vratiti vid..
Ja se uzdam u Boga..strpljena sam i ponizna..i čekam dan kada će ga dotaći Milost Božija..da progleda..Da Bog posloži sve na svoje mjesto..
Ovaj post prijašnji su bile moje misli..možda ti djeluju pogano..al bile su pune boli..
Gospodin mi je udovoljio želji da odemo u Međugorje...i nisan je iskoristila..jer sam vršila svoju volju..
Željela sam da se muž ispovidi..da doživi ono nešto dublje..jer godinama se nije ispovidio..
Al on se oštro istresao DA NEĆE!!
Misa ko svaka Misa..
Mene je to zarezalo po srcu..Ja sam tada zazvala Isusa..Dotakni ga Gospodine moj..suze su mi išle..
Teško mi je bilo..al rekoh..opet ćemo mi u Međugorje..i opet..
Poslije toga se divio tom kipu..
Al samo kipu..Ne Kristu!
Čovjek sam i to me boli...
I opet na kraju...kažem...to su mali propusti..koje u određenom trenutku shvatiš..
Htjela sam reći..zar je potrebno da se zemlja raspukne da bi netko povjerovao..a i tad iz straha!
Ja sam slobodna..Ja znam svoj put..
Isus je rekao,ostavi sve svoje i idi za mnom..
Ja sam spremna!
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2007 07:09 
Odsutan

BVB.
Za prošlogodišnjeg hodočašća u Međugorje obrisao sam suze sa kipa Uskrslog Krista.Ove godine kada mi je otac završio u komi na intezivnoj obrisao sam mu čelo sa tom maramicom i moj otac se probudio i hvala Bogu primio poslijednju pomast i odriješenje grijeha i nakon toga je preminuo.
To mi toliko znači puno jer nije ponio na onaj svijet grijehe koje do tada nije uspio ispovjediti.
Hvala Ti Bože.
Ti znaš zašto je to bilo tako.
:twisted:

P.S. sa toga istog hodočašća jednom od putnika iz naseg busa je maramica sa kojom je obrisao suze sa kipa Uskrslog Krista postala krvava....svi smo u busu to vidjeli.
Slava Kristu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2007 09:54 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Slika

Evo jedna slika od ovog ljeta, jako me se dojmio ovaj Isusov kip kao i uostalom sve u Međugorju. Ono je stvarno djelić raja na Zemlji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 ruj 2007 16:34 
Odsutan

Zlatko napisao:
BVB.
Za prošlogodišnjeg hodočašća u Međugorje obrisao sam suze sa kipa Uskrslog Krista.Ove godine kada mi je otac završio u komi na intezivnoj obrisao sam mu čelo sa tom maramicom i moj otac se probudio i hvala Bogu primio poslijednju pomast i odriješenje grijeha i nakon toga je preminuo.
To mi toliko znači puno jer nije ponio na onaj svijet grijehe koje do tada nije uspio ispovjediti.
Hvala Ti Bože.
Ti znaš zašto je to bilo tako.
:twisted:

P.S. sa toga istog hodočašća jednom od putnika iz naseg busa je maramica sa kojom je obrisao suze sa kipa Uskrslog Krista postala krvava....svi smo u busu to vidjeli.
Slava Kristu.

Predivno zlatko..predivno..ti si vjerovao u to..i zato je tvoj otac dobio tu milost..
Na kraju ipak je najvažnija VJERA!
BTB :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2007 14:38 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Jedna talijanska hodočasnica je došla sva uzbuđena u informativni centar gdje se je nalazio slučajno Fra Ljubo (Fratar koji je bio kapelan u Medjugorju) i uskliknula "Mirakolo" (čudo) iz kipa Uskrslog Isusa teću suze..
Fra Ljubo ju je pogledao i odgovorio joj . Gospođo Mirakolo je u Crkvi u Svetohraništu. Često odem pred kip i pomolim se i iskreno rečeno drago mi je kada vidim onu nježnu kapjicu koja se kotrlja. Ne vičem mirakolo ali ne mogu a da ju ne dotaknem.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2007 14:44 
Odsutan

Često kada prolazim kraj Međugorja svratim da se pomolim kraj kipa, posle molitve uvjek osjetim veselje i blizinu Božju.

Kapi koje cure nosili su na analizu i dokazano je da ne potječu ni sa jednog ovozemaljskog izvora a dokazano je i da nema vode ispod kipa.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]