www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 20:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 ruj 2007 20:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
jEDNO JE ČITATI O PROKLETSTVIMA VJEROVATI DA TAKO MOŽE BITI, SAZNAVATI O TOME A SASVIM JE DRUGO ( I VJERUJTE MENI NEMOGUĆE= pronaći osobu koja ti može pomoći u tom pogledu.vEĆ GODINU DANA IMAM NAŽALOST PRILIKU GLEDATI U OČI ĐAVLA U TIJELU JEDNE DJEVOJKE, I NITKO SE NA NAĐE DA JOJ POMOGNE.DOŠLO SE JEDINO DO TOGA DA POSTOJI OBITELJSKO PROKLETSTVO,.i što će meni to znanje kad ga ne mogu primjeniti a neznam niti doći do onih koji bi to mogli kao npr. svećenici. Jako bih željela doći da msgr. Milivoja Balobanića kad je kod nas i napisao je knjigu na tu temu, ali nemogu ga pronaći.Zna li iitko gdje je ili netko drugi ko bi također bio efikasan u tom polju.Možete li zamisliti kako se ta jadna djevojka mući?Probajet joj pomoći.Hvala. :twisted: :cry:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ruj 2007 08:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

svjedocio sam jednom prilikom dok sam bio puno mladi u crkvi na Sirokom Brijegu kako fra Jozo molitvom istjerava demona iz osobe pa mislim da ti moze pomocio on ako si u blizini. Fra Jozo je na Širokom u samostanu tu ga mozes naci

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ruj 2007 11:15 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draga Teofila,

ja ti preporučam ili patera Ivana Vinkova, on je u crkvi sv. Petra u Beogradu, mogu ti nabaviti njegov telefonski broj ukoliko se odlučiš za njega.
Isto tako, tu su i pater Smiljan Kožul u crkvi sv. Križa u Zagrebu i fra Zvjezdan Linić u zaboru, u Samoboru.
Nije teško doći ni do jednoga od njih...
Sva trojica su egzorcisti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ruj 2007 11:16 
Odsutan

Fra Zvjezdan Linić u Taboru, krivo sam napisala... :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ruj 2007 11:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ela bredi napisao:
Draga Teofila,

Isto tako, tu su i pater Smiljan Kožul u crkvi sv. Križa u Zagrebu i fra Zvjezdan Linić u zaboru, u Samoboru.
Nije teško doći ni do jednoga od njih...
Sva trojica su egzorcisti.

Poštovani prijatelji,da ne bi došlo do kakovih zabuna ili krivog tumačenja,dobro je znati.....za egzorcizam,Zagrebački nadbiskup mons. Josip Bozanić rekao je i javno objelodanio, da "nijedan svećenik u Zagrebačkoj nadbiskupiji nema generalno dopuštenje za obavljanje egzorcizma, nego da za svaki pojedini slučaj treba tražiti dopuštenje od dijecezanskog biskupa"

To bi značilo,da na području Zagrebačke nadbiskupije dopuštenje za crkveno djelovanje, pa tako i egzorcizam, može dati samo mjesni ordinarij onako kako to predviđa Zakonik kanonskog prava, a ne niti jedan ordinarij susjedne dijeceze, što bi se, ako bi bilo takvih slučajeva, protivilo kanonima spomenutoga Zakonika.

Ovdje je važno napomenuti, da je za svakog egzorcista najodgovorniji biskup koji ga imenuje ili mu daje privremeno pravo da obavlja egzorcističke obrede. Međutim, premda je svaki biskup po svome habitusu egzorcist, većina biskupa nema toga dara, pa i pri imenovanjima egzorcista traži pomoć iz susjednih biskupija, čak i država. :roll:

Tako u Hrvatskoj djeluje slovenski službeni egzorcist vlč. Marijan Arhar, koji je ovlašteni egzorcist Ljubljanske nadbiskupije.Za vlč. Arhara će znati više koji posjećuju mise za ozdravljenje duše i tijela, koje povremeno održava na zagrebačkom Svetom Duhu u Crkvi sv. Ante.

Iako naša Katolička crkva u Hrvatskoj ima priličnog potencijala i potencijalnih svećenika koji bi se mogli baviti egzorcizmom,čudi me da iz drugih biskupija,odnosno država,dolazi sve više njih...nije da imam što protiv,ali nisam baš ni za.....ali ako treba čovjeku pomoć,tada ne bih pitao,ali samo u slučaju da s e konkretno znade radi li s e o opsjednuću ili pak ne....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ruj 2007 23:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
TEOFILA napisao:
jEDNO JE ČITATI O PROKLETSTVIMA VJEROVATI DA TAKO MOŽE BITI, SAZNAVATI O TOME A SASVIM JE DRUGO ( I VJERUJTE MENI NEMOGUĆE= pronaći osobu koja ti može pomoći u tom pogledu.vEĆ GODINU DANA IMAM NAŽALOST PRILIKU GLEDATI U OČI ĐAVLA U TIJELU JEDNE DJEVOJKE, I NITKO SE NA NAĐE DA JOJ POMOGNE.DOŠLO SE JEDINO DO TOGA DA POSTOJI OBITELJSKO PROKLETSTVO,.i što će meni to znanje kad ga ne mogu primjeniti a neznam niti doći do onih koji bi to mogli kao npr. svećenici. Jako bih željela doći da msgr. Milivoja Balobanića kad je kod nas i napisao je knjigu na tu temu, ali nemogu ga pronaći.Zna li iitko gdje je ili netko drugi ko bi također bio efikasan u tom polju.Možete li zamisliti kako se ta jadna djevojka mući?Probajet joj pomoći.Hvala. :twisted: :cry:

Covjeka koji ti moze pomoci, a za kojeg kazes da ti ga je nemoguce pronaci, ustvari ti blizi ne moze biti. Tog covjeka nitko do Boga ne poznaje bolje od tebe. Svaka ti je pomoc potrebna i dobrodosla, no bez pomoci te osobe o kojoj nitko do Boga ne zna vise nego upravo ti, nitko ti ne moze pomoci i nikakvog napretka nece biti. Znas li koja je to osoba, tko je taj gresni covjek koji ti moze pomoci i bez kojeg svoje probleme ne mozes rijesiti?
Ocito je tvoja vjera slaba i Bog ti ne moze pomoci, a kamoli covjek, dok je god tako. A Bog bi ti htio pomoci!
Jedina koja je Boga dirala rukama, Njoj se obrati i kada molis (a najjace ti molitve, poboznosti, litanije i zazivi trebaju), ne izgovaraj samo rijeci, vec ih prozivi tako da te trnci prozimaju od glave, kroz cijelo tijelo i sve do peta.
Ti si ta osoba gresna, taj covjek kojeg 'ne mozes pronaci' i nista se nece promijeniti dok ne povjerujes da hoce. Dok god imas strah, neces moci povjerovati.
Ako je istina da se u obitelji borite protiv samog djavla, tada ste vec pobijedili, ali samo povjeruj, znaj da je tako i zivi svoj zivot s mirom i pouzdanjem u Boga i volju Njegovu, bez straha. Strah je ono sto vam ne da naprijed, strah od sotone, a to nije Bozja volja.
Od Boga imaj strah, a ne od sotone, jer tako Boga vrijedjas i ne das Mu da ti pomogne.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2007 13:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nakon mnogih razmišljanja, promišljanja, proučavanja, čitanja SZ i NZ slažem se sa slijedećim :arrow:

Kao 1.
U Starom zavjetu bolest je najčešće smatrana kaznom za grijehe i prokletstvom. Bolesnik je smatran grešnikom koji ispašta svoje ili tuđe grijehe. Vjerovalo se da čovjek može biti kažnjen bolešću i radi grijeha svojih predaka. Taj stav Isus je izričito odbacio!
No, proroci već naslućuju da bi bolest mogla imati i neku spasenjsku ulogu: da nas kroz bolest Bog privodi nekim višim vrijednostima te da se kroz bolest čovjek može pročistiti, posvetiti, s Bogom zbližiti, grijehe okajati i vjeru oživjeti i učvrstiti.

Kao 2.
Kada je riječ o »izlječenju obiteljskoga stabla«, isusovac dr. Mihály Szentmártony ističe da »liječenje obiteljskog stabla nije duhovni pokret, nego jedan oblik alternativne terapije koja upotrebljava religiozne pojmove, pomiješane s ezoterikom«. Ezoterika nikada nije bila, niti može biti, pokladom i baštinom katoličke vjere. To bi konkretno značilo da liječenje obiteljskog stabla polazi od pretpostavke da preci mogu »izravno« utjecati na ponašanje svojih potomaka.

Utjecaj pokojnika na žive - kako to naučavaju teoretičari liječenja obiteljskog stabla - spada u svijet ezoteričnih vjerovanja. Neki čak smatraju da je svaka bolest i ljudska tragedija posljedica istočnoga grijeha, pa bi se moglo govoriti o »povezanosti« grijeha predaka i bolesti potomaka.

O. Raniero Cantalamessa - koji je teolog i propovjednik Papinskog doma - jasno tvrdi: »Liječenje obiteljskog stabla nema nikakvih biblijskih temelja.«
O. Szentmártony dodaje pak da »liječenje obiteljskog stabla nije po sebi religiozni pokret, nego jedna od alternativnih psihoterapija koja uz ezoterične upotrebljava i religiozne pojmove i sredstva« kao što su molitve, polaganje ruke, i slično.
Isto tako, teološka poteškoća s kojom je Vaš ispovjednik kao teolog morao biti upoznat tiče se i činjenice da je »generacijsko liječenje« nespojivo s katoličkom naukom o sakramentu krštenja. Sakramenti su Crkvi najsvetiji, a u sakramentu krštenja moli se molitva otklinjanja.

Prokletstvo obit.stabla i izlječenje istog je bila prevladavajuća tema '80-ih godina prošloga stoljeća u većini pentekostalnih pokreta. U nekim ekstremnim verzijama ideja je poprimila oblik da ići liječniku zapravo znači da se nema vjere.

Jedan autor - Charles Finney - išao je tako daleko da je ustvrdio da se sv. Pavao nije oslobodio svoga trna zato što »nije molio u vjeri«. No, svakome je jasno da ta stajališta nisu prihvatljiva i da ona nisu dio katoličkoga ispravnog nauka.
Preuzeto sa www.glas-koncila.hr/rubrike_razgovor.html?news_ID=7362

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2007 14:43 
Odsutan

Hm..zanimljivo, možemo se slagati s izloženim ili ne slagati, no ionako to nije bitno - BITNOST je u Bibliji, a pitanje tumačenja je druga stvar,ponekad začarani krug manipulacija, posebice ako dolazi od strane autoriteta kao što su crkveni velikodostojici. Imaju moć ..i kad rade nešto dobro onda mogu napraviti puno dobra, no kad rade krivo ona mogu napraviti još više zla, tako da me apsolutno nije briga kako će oni to protumačiti. Rekao bi amerikanac ''I don't give a flying fig''

Neke stvari treba prihvatiti srcem, a ne umom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2007 17:41 
Odsutan

Uh, ne znam što da mislim... Znam da se fra Smiljan Kožul iznimno zalaže za izlječenje obiteljskog stabla i da redovito održava takve mise, posvećene upravo oslobođenju naših predaka od njihovih grijeha, ali i nas oslobađa od njihovog možebitnog štetnog utjecaja...

A Patientia je pronašla mišljenja "iste struje" koja kažu da liječenje obiteljskog stabla nema nikakvog obiteljskog temelja... :?: :?:

Ja sam često sudjelovala kod tih misa i ništa negativno nisam tamo doživjela, a niti sam primijetila neke "loše posljedice" u svom duhu, duši, tijelu... tj. ja se osjećam prekrasno nakon tih misa, zaista vjerujem da sam pomogla svojim dragima koji su umrli...a nekako i vjerujem da sam oslobođena njihovog možebitnog štetnog utjecaja, tj. vjerujem da sam izliječena i sklonostima prema grijehu koje sam mogla od njih naslijediti...

Ali - vidim da su različita mišljenja oko ove teme - pa više ništa ne znam... :shock:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2007 17:42 
Odsutan

Oprostite, umjesto OBITELJSKOG, htjela sam napisati BIBLIJSKOG temelja :oops:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]