www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 11:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 lis 2007 00:05 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Vhernica sam,bar se tako deklariram no u posljednje vrijeme moja vjera je daleko od onoga što je bila. Sjećam se kako je prijateljstvo s Isusom počelo. Bilo je to proljetnog dana prije sedam godina kad mi je u ruku dospjela knjiga "Isus-moja sudbina",do tog trena formalno sam se nazivala vjernikom no to nije bilo ono što sam uistinu osjećala,po šablonu bi išla na misu,izgovara molitve kao naizust naučene formule,ne razmišljajući,ne pitajući se. Ta knjiga je otvorila moje oči,moje srce moju dušu. Od tada ja sam ponovno rođena,postojim potpuno nova ja,sa novim mislima,očekivanjima,željama,djelima.
Najintenzivniji period moje vjere bio je dok sam studirala,prisutna je bila svakodnevna potreba za molitvom,mala čuda koja su bila dokaz da je Isus uz mene. I bila sam doista zaljubljena u Njega,osjećala Ga svugdje i u svakome. I tada sam bila najsretnija. Završio faks,počeo ipak mirniji i monotoniji život,nije više bilo malih čuda koji su bili trenutni odgovori na moje molitve primjerice položen ispit,dani su prolazili a ja sam sve manje razgovarala sa svojim Gospodinom. Nisam od onih tradicionalnih molitava više volim razgovarati s Njim,meditirati,čitati,pjevati. Dani su prolazili pokušavala sam Mu se vratiti starim metodama,rezultati su bili trenutni. Znam da vjernik u svojoj vjeri treba rasti,znam da postoje kušnje,al najteže mi je kad me obuzme ravnodušnost. Ili kad pokušavam a ne pomičem se s mjesta.
Danas sam bila u Međugorju. Ne ispovijedam se prečesto,pobornik sam one-ako se pokajem za grijehe Isus mi ih istog trena oprašta. Ispovjedam se kad mi to savjest naloži,a danas je vapila. I presretna ugledam svećenika kom se divim,za kog nisam ni sanjala da ću imati priliku razgovarati s njim. Skupila sam napokon hrabrost da se ispovjedim pred njim,i dragi moji bijaše to najbrža ispovijed u mom životu! Kako sam se samo razočarala. A ponajviše u sebe! Shvatila sam da mi nikakvo mjesto,ni svećenik ne mogu probuditi vjeru,to moram učiniti ja!

Ali zašto ovoga puta unatoč mojoj želji, mom naporu ne uspijevam?
Što vi činite kada vaša vjera slabi,naravno ukoliko se takvo nešto događa?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 lis 2007 01:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
mirjam napisao:
Vhernica sam,bar se tako deklariram no u posljednje vrijeme moja vjera je daleko od onoga što je bila. Sjećam se kako je prijateljstvo s Isusom počelo. Bilo je to proljetnog dana prije sedam godina kad mi je u ruku dospjela knjiga "Isus-moja sudbina",do tog trena formalno sam se nazivala vjernikom no to nije bilo ono što sam uistinu osjećala,po šablonu bi išla na misu,izgovara molitve kao naizust naučene formule,ne razmišljajući,ne pitajući se. Ta knjiga je otvorila moje oči,moje srce moju dušu. Od tada ja sam ponovno rođena,postojim potpuno nova ja,sa novim mislima,očekivanjima,željama,djelima.
Najintenzivniji period moje vjere bio je dok sam studirala,prisutna je bila svakodnevna potreba za molitvom,mala čuda koja su bila dokaz da je Isus uz mene. I bila sam doista zaljubljena u Njega,osjećala Ga svugdje i u svakome. I tada sam bila najsretnija. Završio faks,počeo ipak mirniji i monotoniji život,nije više bilo malih čuda koji su bili trenutni odgovori na moje molitve primjerice položen ispit,dani su prolazili a ja sam sve manje razgovarala sa svojim Gospodinom. Nisam od onih tradicionalnih molitava više volim razgovarati s Njim,meditirati,čitati,pjevati. Dani su prolazili pokušavala sam Mu se vratiti starim metodama,rezultati su bili trenutni. Znam da vjernik u svojoj vjeri treba rasti,znam da postoje kušnje,al najteže mi je kad me obuzme ravnodušnost. Ili kad pokušavam a ne pomičem se s mjesta.
Danas sam bila u Međugorju. Ne ispovijedam se prečesto,pobornik sam one-ako se pokajem za grijehe Isus mi ih istog trena oprašta. Ispovjedam se kad mi to savjest naloži,a danas je vapila. I presretna ugledam svećenika kom se divim,za kog nisam ni sanjala da ću imati priliku razgovarati s njim. Skupila sam napokon hrabrost da se ispovjedim pred njim,i dragi moji bijaše to najbrža ispovijed u mom životu! Kako sam se samo razočarala. A ponajviše u sebe! Shvatila sam da mi nikakvo mjesto,ni svećenik ne mogu probuditi vjeru,to moram učiniti ja!

Ali zašto ovoga puta unatoč mojoj želji, mom naporu ne uspijevam?
Što vi činite kada vaša vjera slabi,naravno ukoliko se takvo nešto događa?

Mnogi od vjernika poimaju vjeru na neki svoj nacin i postaju pobornici nekog svog puta u vjeri. Drzati se tog nekog svog misljenja kad je vjera u pitanju, velika je zamka, jednostavno jer nase je misljenje, kao i mi sami, kvarljivo, nestalno, krivuda..., a vjera je nesto posve drugo od nasih misljenja.
Uzeti vjeru u svoj zivot znaci slijediti Isusa Krista prije svega, al i svetu nam Katolicku crkvu i ono sto nalaze. Ne valja u vjeri biti pobornik nekog nacina, vec jedino onog ispravnog, koji jedini vodi do cvrsce vjere.
Pokusaj s brojnim poboznostima, litanijama, zazivima i molitvama iza kojih stoje obecanja Isusa Krista i Djevice Marije, koje je odobrila Crkva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2007 10:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Što kada naša vjera slabi?
A ništa, moliti za inat i čekati da prođe kriza

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 lis 2007 18:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Vjera se zivi cijeli zivot,i svaki vjernik,a ma bas svaki vjernik..
prolazi kroz to razdoblje,pada i uspona.I vjera ne bi bila prava kada bi uvjek bila,jednaka..Zato me poneki puta zacudi,kada cujem uvjerljivo ,
"novo obracene",kako strogo pisu i pricaju,kako to ostaje za cijelu vjecnost..Oni cini to i ,to je svetinja.a Bog moze sutra promjeniti..?
Svi stariji vjernici,20,30,40 i 80 godina s vjerom zivota,mogu jedino reci,
to sto prozivljavas sada,ili kada uhvati covjeka neka suhoca,i neki pad u vjeri.."OBICNO BOG UPOZORAVA I PREUSMJERAVA"...on trazi,
trazi da se ispitamo,koliko je ta vjera jaka,"dali je ta sema dobra"
po kojoj zivimo,zato nije cudo kada nam dolaze,kusnje...i ravnodusnost..
Ono sto je u srcu i dusi,to je vjera..i cesto nismo spremni ,prihvatiti to,padovi,ravnodusnost,kusnje,blokade...sutnja, to je mjerilo vjere...
Zato smatram dobrim,da covjek kroz to prolazi,jer poslje toga dodje do zakljucka,kako sema vjere ne postoji,Bog zeli da SVAKIM DANOM RASTENOM,da bivamo svakim danom bolji,a to postizemo bas upravo takvim,stankama,pauzama...
Meni navjise pomaze,SUTNJA....kada bez puno blebetanja,sidjem u dno mog srca,i pogledam u talog...i cekam,cekam odgovor...
A svi me znate,da mi je mana STRPLJENJE,koje me cesto dovodi u napast...Ali to sam se uvjerila,da je i to dobro,jer kraj je vazan,uvjek poslje takvih blokada,moje srce biva prosvijetljeno...
Za neke stvari bude prekasno,da se poprave,ali zato otvori se novi
horizont,pun sjaja i cvrste vjere...i novi put,meni nepoznati,daje mi motivaciju,sa novim elanom da idem u neosvojeno...
I kroz takve stvari,bivam Bogu sve bliza,ako shvatim zasto...?
I sta sam naucila iz toga,cemu je to bilo dobro..?
Da ne gledamo onako kako covjek najcesce gleda kako hoce,a ne kako jeste,dobro je da se ispitamo..."stop",gdje sam ja tu....???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 00:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 lis 2007 21:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
OH KAKO PLACEM KADA MI PADNE VJERA..... jer znam da je to najzadnje sto bih htjela u svom zivotu...
i molim Isusa da mi oprosti....
i kunem se da necu vise..
trudim se....
....
moliti...
bar pomisliti cesce na njega..... da ga ne zaboravim nikad..
ta On me je ozdravio!!!
ljubav mog zivota...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 00:40 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
DOPIS OD BOGA

Za: TEBE
Datum: DANAS
Od: GOSPODINA
Naslov: TI
Preporuka: ŽIVOT

Ja sam Bog. Danas ću biti rješenje svih tvojih problema.

Molim te zapamti da ja ne trebam tvoju pomoć.

Ako te život dovede u situaciju koju ne možeš podnijeti,
ne pokušavaj odlučiti ju. Jednostavno ju stavi u NZBDU (nešto za Boga da učini) kutiju. Sve situacije će biti odlučene, ali u Moje vrijeme, ne tvoje.

Kada se jednom stvar stavi u kutiju, ne moraš više brinuti za nju.

Naprotiv, usredotoči se na sve prekrasne stvari koje su ti darovane u tvom životu, sada.

Ako se nađeš zaglavljen u prometu;
ne očajavaj. Postoje ljudi na svijetu kojima je vožnja nezapamćeno prvenstvo.

Ako imaš loš dan na poslu;
pomisli na ljude koji su godinama nezaposleni.

Ako žališ za prolaznošću ovog tjedna;
pomisli na žene u strašnim potrebama, rade 12 sati na dan, 7 dana u tjednu kako bi prehranile djecu.

Ako ti se auto pokvario, našavši se kilometrima daleko od pomoći; pomisli na invalide koji bi voljeli imati priliku šetati.

Ako ti veza počne slabiti;
pomisli na ljude koji nikada nisu znali što je to voljeti i biti voljen.

Ako si se našao u gubitku i utouo u misli što je život, zapitaj se koja je moja namjera?

Budi zahvalan. Postoje oni koji nisu živjeli dovoljno dugo da dobiju priliku.

Ako primjetiš nove sijede kose u ogledalu;
pomisli na pacijente oboljele od raka na kemoterapijama koji bi željeli imati kosu.

Ako nastradaš od ljudskih gorčina, neznanja, malenkosti ili nesigurnosti;
zapamti, stvari mogu biti i gore. Tebe može zahvatiti jedna od njih!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 15:17 
Odsutan

Moya - PREKRASNO!!!!
Što kad vjera slabi? Moliti, moliti .... jednom će doći odgovor na molitvu i vjera će opet ojačati, zasjati, oživjeti.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 17:48 
Odsutan

Maka8472 napisao:
Kad počne slabiti brzo u crkvu na servis.

Potpisujem. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 stu 2007 11:19 
Odsutan

moya BTB :b112:

Vrh