www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 14:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Leopolda napisao:
asaravan napisao:
daj mi Boze da ostarim...da to docekam sa svojom obitelji i da sve bude po tvim planu za mene.Nedaj mi Boze da budem nekom pa ni mojoj djeci na teret i da zbog mene zakoce u svom zivotu.,ja bih radje birala odlazak nego gledala da sam uzrok tudje patnje... NEKA BUDE BOŽE MOJ TVOJA VOLJA...BOGU HVALA NA SVEMU.. I da mi Boze da ostarim pa da razumjem ove starije od sebe ,jer kad dodjem u njihove godine moza moji sadasnji problemi budu i meni laki,smješni ili kako god ,al sad su mi problemi...HVALA TI BOŽE MOJ!!!BVB :grlim te: :lol:

na sličan način i ja rezmišljam. Voljela bih da "odem" da ne budem svojoj djeci na teret.....
a s druge strane kad pogledam svoju svekrvu razmišljam ovako: "Bože dragi hvala ti na ovoj divnoj ženi, daj da ja budem barem upola dobra svojoj djeci kao što je ona meni".
Što se tiče starijih ljudi gledam ih s poštovanjem jer ipak je iza njih duuuugi put.... ne znam kako sebe zamišljam. Iskreno nisam o tome baš puno mislila.
Mene je moja majka ucila da postujem i mladje i starije jer se od svakog nesto uči... a majke su uvjek u pravu i ja sam mislila dok nisam rodila :ma daj stara sta pricas nije to tako...a sad znam da je .dao Bog da se učis na tudjim greskama ali triba godine otuć da nesto naucis,,a neko i umre pa ne nauci,stoga U BOZIJE RUKE...KRST NA SE PUT PREDASE...HVALA TI BOŽE MOJ NA SVEMU TI HVALA!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 15:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Čitam Vaše predivne komentare i raznorazne želje i mislim si...čitam i čitam i sve nekako ne mogu "poloviti" neke konce...neki od Vas mole Gospodina...."da ne budem svojoj djeci na teret"...da nekome budem na teret..."halo....o čemu to mi pričamo?...koje su to naše želje?Dragi moji,kao prvo,shvatimo odmah istog trenutka...djeca nisu naše vlasništvo...ne,nisu...ma koliko god to meni kao roditelju i Vama zvučalo možda grubo,istina je...djeca su nama darovana od Gospodina na čuvanje i usmjeravanje da ih dovedemo kod Gospodina...ono što je u našoj (ne)moći to činimo za ostalo pobrinuti će s On...

Drugo,da li smo mi,odnosno da li su nama,onima koji su rodielji živi,na "teret"?Da li se pitamo kako se mi odnosimao prema njima,starijima,roditeljima vlastitim ili pak od supruge ili supruga?Je su li nam na teret?

Treće,jedno što bi mi htjeli,koje su naše želje i podsvijesna razmišljanja,drugo je što i kako mi te svoje namisli podređujemo Bogu?Jer ako ćemo tako razmišljati,gdje nam je pouzdanje i vjera u Boga da čini s našom "mladošću" ili "starošću" što je po Njegovoj volji,po Njegovoj zamisli i naumu....dapače,cijenim i znadem da ste kao i ja u svojim ljudskim ograničenostima i razmišljanjima izrekli ono što s ekaže,"leži nam na srcu",ali ipak ta trenutna promišljanja,ne smiju biti temelj za realnost našeg života,koji je isključivo u Božjim rukama,ali s našom suradnjom...

Eto,nemojte mi zamjeriti,ovu malu digresiju spram Vaših razmišljanja,jer i sam sam takav ponekad,ali bitno je da jedno shvatimo,za sve u životu,što god mi željeli,htjeli,nastojali,činili,da to pokuđšamo shvatiti, da s ve bude u skladu s Božjom voljom,bilo to nama drago ili ne...jedino tako,nikad nam nitko neće biti na teret,i jediino tako mi nećemo biti nikome na teret,pa ako i budemo,znači ima razlog ai za to...

O starosti,ne želim razmišljati,jer ako budem doživio i stotku,neka mi samo dade mogućnost,da u toj "mladosti",budem isključivo svjestan svog Stvoritelja,Spasitelja i Svedržitelja i da mogu i dalje činiti dobro,kada me u sto i prvoj pozove k sebi...vjerujem d a mu ne ću nikako tada biti na teret, a za sada :oops: osjećam ponekad, d a ga znadem itekako opteretiti svojim načinom života...

Volim svaku godinicu svog života,i vidim da se iz dana u dan transformira moja fizikalija,ali ono što s enikako ne mijenja i ne može mijenjati,to je duh koji mi je Stvoritelj udahnuo i zbog kojega vjerujem ću uvijek ostati mlad,pa makar mi trebalo tri dana d a uploadam jednu sličicu za forum Tebe Tražim :D :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 17:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ima ovdje jedna dobra formula..(gut leben-bis ins hohe Alter)
Pa nanizali ,10 pravila...kako,,(dobro zivjeti- do visoke starosti)
ali je sve skupa nulu vrijedno..samo dobra reklama,zemaljskog zivota.
Covjekov vjek se u zadnje vrijeme produzio,ljudi do 2050 godine,
produzicu za jos 25% starost..Do sada se smatralo,da su osobe do 65..
u normalnim godinama,a tek nadalje je dolazila starost...
U mladim danima sam starost puno prije zamisljala,a sada sam se i ja programirala..na 100..(mala sala)
Zato poneki puta se i bojim starosti,jer imam dokaza da je neki puta starost bolna,teskoce i problemi,i puno cega toga,sto covjeku otezava zivot..a nije u stanju da si olaksa..zivot.i mladu i staru starost..
Krscansko necelo trebalo bi biti prirodno humano nacelo,da po ljudskoj pravdi.a onda i Bozjoj..NE TRAZIS AKO IMAS..da se sluzis ,ako mozes sam..ne oduzimas pravo drugima,i da nisi na teret drugima,ako nije moranje..Prije je u obiteljskom zakonu,ili bolje reci tradiciji obitelji...
roditelji se morali brinuti za djecu,A DJECA SU DUZNA BRINUTI SE ZA RODITELJE U STAROSTI..to je bila sema covjeka,dok je manji broj zena bio zaposlen,i drugaciji model zivota..
Vjerski bi i danas bilo:"COVJEK JE DUZAN CINITI ONO STO MOZE SAM NAPRAVITI"Po naravi se namece..Ako mozes sam nesto uciniti,zasto bi to trazio od nekog drugog..Tako bi obitelj trebala da bude prva,koja se brine o svojim starim,a tek onda na razinu drustva,i drzave..
Ako se ne mogu brinuti ..iz opravdanih razloga,onda bi trebala platiti ,nekoga da se brine umjesto mene..SVAKI COVJEK TRABA LJUBITI SVOJ ZIVOT...pa to trebamo postivati,da i stari imaju pravo na to...
Starost nije uvjek sretna,a i sreca nije kada,u kojoj se covjek kupa..
cijeli dan..Covjek treba biti zadovoljan svojim zivotom,gledati ne biti drugima na teret,i kad dodje vrijeme..da smo sve obavili na zemlji i u svom zivotu,onda dolazi vrijeme kada se selimo u beskonacnu starost...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 lis 2007 20:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Svako zivotno razdoblje ima svoje obiljezje.
U mladosti je razdoblje oblikovanja,i pripremanja za buducnost,
tu izgradjujemo planove za zrelo doba.Tako cesto i starost ima svojih prednosti"povecava mudrost covjeka"i pruza promisljene savjete,i odluke.
to je razdoblje mudrosti."Nauci nas dane nase brojati,da steknemo mudro srce."DOK SI BIO MLADJI SAM SI SE OPASIVAO I HODAO KAMO SI HTIO
ALI KAD OSTARIS,RASIRIT CES RUKE I DRUGI CE TE OPASIVATI,
I VODITI KAMO NECES."(Iv.21.18)
Tako se doba starosti ocituje kao "pogodno vrijeme"za konacno ispunjenje ljudskog zivota,za popravke,i ono ulazi u Bozju nakanu,
da covjek bolje shavti smisao zivota,i da stekne "mudrost srca"
Razboritost,kreposni zivot,zrela starost,ona je izraz Bozjeg blagoslova.
Zato i doba starosti mora odigrati svoju ulogu,u hodu prema vjecnosti.
Svojim iskustvom i zreloscu starije osobe,sposobne su priustiti mladezi dragocijene savjete i pouke ,primjere.To cesto sjedinjuje narastaje,tvore poziv na solidarnost koje sjedinjuje narastaje,jer svatko od nas treba drugoga.Kako godine prolaze,tako se pripremamo na misao "gasenja"
ovdje ,zivota na zemlji.,granici izmedju zivota i smrti,i blizi se nebeskoj domovini..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 stu 2007 23:51 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Maka8472 napisao:
1.Ne zamišljam
2.Ne bojim se ničega
3.Nemam razumjevanja ni za koga

..hm..zbog ovog pod 3. bi se mozda trebao malo zabrinuti za tvoju stavku br. 2. :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 stu 2007 23:56 
Odsutan

naggar napisao:
..
.tak da sam sada sa svojih 47.g..još u pubertetu...

hehhehehhehe ...al za razliku od starog zavjeta, danas postoje kozmeticari...jer tko bi se tolike godine hrvao s pristicima.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2007 11:30 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ivana7 napisao:
naggar napisao:
..

hehhehehhehe ...al za razliku od starog zavjeta, danas postoje kozmeticari...jer tko bi se tolike godine hrvao s pristicima.. :lol:

..što će mi kozmetičar, kad imam ten ko beba..

..a ee pa prije je bilo bolji zrak..
.. a i vrijeme je ..bilo brže.
..a rezolucija materija slabija..

..a danas je vrijeme sporije
..a rezolucija velika..

..tak da ti je starozavjetnih 100 godina.. naših recimo otprilike stručno..
..hm jedno 20.godina..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2007 12:51 
Odsutan

joakim napisao:
Čitam Vaše predivne komentare i raznorazne želje i mislim si...čitam i čitam i sve nekako ne mogu "poloviti" neke konce...neki od Vas mole Gospodina...."da ne budem svojoj djeci na teret"...da nekome budem na teret..."halo....o čemu to mi pričamo?...koje su to naše želje?Dragi moji,kao prvo,shvatimo odmah istog trenutka...djeca nisu naše vlasništvo...ne,nisu...ma koliko god to meni kao roditelju i Vama zvučalo možda grubo,istina je...djeca su nama darovana od Gospodina na čuvanje i usmjeravanje da ih dovedemo kod Gospodina...ono što je u našoj (ne)moći to činimo za ostalo pobrinuti će s On...
Slažem se Joakime dragi. Vidi se koliko sam samo čovjek. Umjeto da sve bacim u Božje ruke.

Drugo,da li smo mi,odnosno da li su nama,onima koji su rodielji živi,na "teret"?Da li se pitamo kako se mi odnosimao prema njima,starijima,roditeljima vlastitim ili pak od supruge ili supruga?Je su li nam na teret?

Nisu mi ni malo na teret. Svi ćemo jednog dana ostarjeti. Svoju djecu učim da poštuju bake i djeda. Nadam se da ću uspjeti u tome. Nek' mi Bog bude put....

Volim svaku godinicu svog života,i vidim da se iz dana u dan transformira moja fizikalija,ali ono što s enikako ne mijenja i ne može mijenjati,to je duh koji mi je Stvoritelj udahnuo i zbog kojega vjerujem ću uvijek ostati mlad,pa makar mi trebalo tri dana d a uploadam jednu sličicu za forum Tebe Tražim :D :D :grlim te:

Bravo legendo... :grlim te:
Kad vam je Bog dao dar govora i pisanja samo pišite i svjedočite... BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2007 13:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
naggar napisao:
..već se veselim kad ću napuniti jedno 400 g..i više..
..kao starozavjetni ljudi..

dobro ti stoji pubertet, nagare strašni! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2007 15:50 
Odsutan

vikica napisao:
naggar napisao:
..već se veselim kad ću napuniti jedno 400 g..i više..
..kao starozavjetni ljudi..

dobro ti stoji pubertet, nagare strašni! :grlim te:

.. ma kakav pubertet. Njemu ti je po toj njegovoj rezoluciji sada 235 g. (100=20; 235=47)
Misli on dočekati kraljevstvo Božje na zemlji pa još poživeti nekih 200-300 usporenih godina :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]