www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 21:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 15:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
vikica napisao:
joakim napisao:
joakim napisao:
Gdje je stalo? :roll: :lol:

Ovdje se nalazi opisi 18 biblijskih osoba. Navedene su biblijske knjige u kojima se te osobe spominju. Uz pomoć opisa i čitanja biblijskog teksta otkrijte osobe i njihova imena....sretno :D

1 Nećak kralja Davida i zapovjednik njegove vojske. Bio je neustrašiv i žestok. Pomogao je Davidu da postane kraljem svih izraelskih plemena. Ima 4 slova --Joab------- :D

2 Stara proročica koja je bila u hramu kad su Josip i Marija donijeli Isusa na prikazanje.
Lk _Ana_____________ :D

3 Vođa bande pobunjenika kojeg spominje Gamaliel pred Velikim vijećem upozoravajući da će kao i on propasti sve što nije od Boga. Prvo slovo T. Dj 5 __Teuda____________ :D

4 Židovka koja je postala kraljica Perzije. Nju je kao siroče odgojio njezin bratić Mordokaj. Kralj Ahasver ju je uzeo za ženu iako je zatajila da je Židovka. Est ___Estera_ :D __)Hadasa)_______

5 Potomak Adamova sina Šeta. Živio je veoma blisko s Bogom. Biblija kaže da nije ni umro. Zapravo Bog ga je uzeo k sebi. Spominje ga i poslanica Hebrejima. Post _Henok_ :D ______________

6 Rimski car u vrijeme Isusova rođenja. Vladao je od 14. – 37. godine. U evanđeljima se jednostavno spominje kao «car». Prvo slovo T.
Lk _____Tiberije__ :D ___________

7 Leina sluškinja i jedna od Jakovljevih inoča. Ona je majka Gada i Ašera, tj. dvojice od 12 Jakovljevih sinova. Ime joj ima 5 slova.
Post __Zilpa____ :D _________

8 Čovjek čarobnjak u Samariji koji je pokušao kupiti dar Duha Svetoga, tj. moć koju je Bog dao apostolima. Od njegova prezimena potječe magija. Dj ___Šimun______________

9 Nadstojnik sinagoge u Kafarnaumu čiju je kćerkicu Isus uskrisio od mrtvih.
Ime mu ima 4 slova. Mk _Jair___ :D ___________

10 Sin miljenik kralja Davida koji se pobunio protiv svoga oca da bi postao kralj. Bježao je na mazgi i ostao visjeti na hrastu...
2 Sam ___Abšalom__ :D __________________

11 Sudac i svećenik u Izraelu. Imao je dva nevaljala sina Hofnia i Pinhaza. Samuelova majka je upravo njemu dovela sina da se obrazuje u Šilu. 1 Sam ___Eli__ :D _________________

12 Abrahamov otac. On se zaputio iz Ura Kaldejskog i poveo Abrahama u Kanaan. No nastanio se u Haranu gdje je i umro.
Post ___Terah___ :D ________________

13 Jedan od dvanaestorice, «ljubljeni» Isusov učenik. Otac mu je bio Zebedej a brat Jakov. Po zanimanju je bio ribar. Napisao je više novozavjetnih knjiga. Mt ___Ivan___ :D _________

14 Drugi sin Heroda Velikog, Antipin i Arhelajev brat. Postao je vladar pokrajine Itureje. Spominje ga Luka evanđelist. U imenu mu imaju dva slova I. Lk -____Filip_________

15 Pavlov suputnik na njegovu prvom misijskom putovanju. Nećak mu je bio Ivan Marko.
Dj __Ananija__ :cry: Barnaba_____________

16 Ososba kojoj je Luka uputio svoja Djela apostolska. On je znao nešto o kršćanstvu, ali mu je Luka htio potpunije objasniti. Ime mu znači «Božji prijatelj». Dj ___Teofil____ :D _________

17 Lijepa Filistejka koja je, kako je zabilježeno u knjizi Sudaca, izdala Samsona.
Suci ______Delila___________

18 Rimski upravitelj koji je stolovao u Korintu. Židovi su ga pokušali nagovoriti da osudi Pavla, ali je on odbio da se miješa u židovske zakone. Ima 6 slova. Dj ___Feliks__ :cry: Galion____________

Evo joakime...bit će za 4 valjda! :grlim te:

Ma koja četvorka,čista petica+ trud i volja :D :D Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 16:28 
Odsutan

Dolje niže, nalaze se opisi 16 biblijskih osoba. Navedena su prva slova njihovih imena. Uz pomoć opisa i čitanja biblijskog teksta otkrijte osobe i njihova imena nadopišite na početno slovo!

1 Mudra i vrlo lijepa Nabalova žena, koja se kasnije udala za Davida.
A

2 Zajedno s Evom bio je istjeran iz Edenskog vrta jer je prekršio jedinu Božju zapovijed.
A

3 Sin miljenik kralja Davida koji se pobunio protiv svoga oca da bi postao kralj. Bježao je na mazgi i ostao visjeti na hrastu...
A

4 Veliki svećenik koji je živio za vrijeme kralja Jošije. Kada se obnavljao hram našao je neki stari svitak s Božjim zakonom.
H

5 Nećak kralja Davida, brat Joabov i jedan od kraljevih vojskovođa.
A

6 Razbojnik i ubojica optužen za bunu, zatvoren u vrijeme Isusova uhićenja. Oslobođen je umjesto Isusa.
B

7 Aronov treći sin, koji je poslije očeve smrti postao veliki svećenik jer su mu dva starija brata bila ubijena. Nadgledao je službu štovanja u Šatoru. E

8 Žena Heroda Antipe. Herod se njome oženio još za života njezina prvog muža Filipa. Budući da je Ivan Krstitelj osudio taj brak, zbog nje je izgubio glavu. H

9 Prvi rimski car. Naredio je popis pučanstva na koji su otišli Josip i Marija, prigodom kojeg se rodio Isus.
A

10 Zao kralj u Izraelu, sin kralja Baše. Kad se opio, ubio ga je Zimri, zapovjednik njegove vojske.
E

11 Sin Heroda Velikog. Njegova ga je žena Herodijada ostavila i udala se za njegovog polubrata Heroda Antipu.
F

12 Potomak Adamova sina Šeta. Živio je veoma blisko s Bogom. Biblija kaže da nije ni umro. Zapravo Bog ga je uzeo k sebi. Spominje ga i poslanica Hebrejima. H

13 Jedan od dvanaestorice apostola, sin Alfejev. Imao je nadimak «mlađi», jer su dvojica nosila to ime. Spominju ga u evanđeljima Marko i Matej. J

14 Vođa izraelskog naroda kroz pustinju. Bratu mu je bilo ime Aron. Bog mu zbog ranije neposlušnosti nije dao zakoračiti u obećanu zemlju. M

15 Veliki židovski obraćenik rodom iz Tarza. Propovijedao je kršćanstvo po Maloj Aziji. Uhićen je i proveo u zatvoru u Cezareji dvije godine. P

16 Prvak apostolskog zbora i prve Crkve. Bio je ribar kao i njegov otac i brat mu Andrija.
Isus mu je nakon poziva promijenio ime. P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 16:37 
Odsutan

Ovdje, niže dolje, nalaze se pojedini novozavjetni tekstovi i knjiga iz koje su uzeti! Pročitajte navedenu knjigu i navedite broj poglavlja u kojem se tekst nalazi!

1 Ali Fest odvrati kako Pavao treba da ostane zatvoren u Cezareji, a i on da će uskoro onamo. Dj
2
Tko se hvali, u Gospodinu neka se hvali. 2 Kor

3 Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: “Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji.” Otk

4 Ženidba neka bude u časti u sviju i postelja neokaljana! Jer bludnicima će i preljubnicima suditi Bog. Heb

5 A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." Iv

6 "I ja vama kažem: napravite sebi prijatelje od nepoštena bogatstva pa kad ga nestane da vas prime u vječne šatore." Lk

7 Dođe u judejski kraj, na onu stranu Jordana. I opet mnoštvo nagrnu k njemu, a on ih po svojem običaju ponovno poučavaše. Mk

8 Kad gle, doniješe mu uzetoga koji je ležao na nosiljci. Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetomu: "Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!" Mt

9 Pozdravite Andronika i Juniju, rođake i suuznike moje; oni su ugledni među apostolima i prije mene bili su u Kristu. Rim

10 A vi, očevi, ne srdite djece svoje, nego ih odgajajte stegom i urazumljivanjem Gospodnjim! Ef

11 Stoga, braćo moja ljubljena i željkovana, radosti moja i vijenče moj, tako – čvrsto stojte u Gospodinu. Fil

12 Ne hlepimo za taštom slavom! Ne izazivajmo jedni druge, ne zaviđajmo jedni drugima! Gal

13 Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet. 1 Iv

14 A sam Gospodin mira dao vam mir zauvijek i na svaki način! Gospodin sa svima vama! 2 Sol

15 De sada, bogataši, proplačite i zakukajte zbog nevolja koje će vas zadesiti! Jak

16 Molite ujedno i za nas: da nam Bog otvori vrata riječi te propovijedamo otajstvo Kristovo, za koje sam i okovan... Kol

17 U svemu se pokaži uzorom dobrih djela: u poučavanju - nepokvarljivost, ozbiljnost... Tit

18 Ljubljeni, pišem evo već drugu poslanicu. U objema opomenom budim vaš zdrav razbor... 2 Pt

19 Jer da imate u Kristu i deset tisuća učitelja, ipak ne biste imali više otaca. Ta u Kristu Isusu po evanđelju ja vas rodih! 1 Kor

20 Ta i sami dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noći. 1 Sol

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2007 18:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Dragi Joakme evo i tebi jedno pitanjce! Može i netko drugi odgovoriti
:D
Šta imaju zajedničko ova tri sakramenta: krštenje, ređenje i krizma? :?: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 stu 2007 21:25 
Odsutan

speranza napisao:
Dragi Joakme evo i tebi jedno pitanjce! Može i netko drugi odgovoriti
:D
Šta imaju zajedničko ova tri sakramenta: krštenje, ređenje i krizma? :?: :grlim te:

Dapače draga speranza...zajedničko im je što se mogu primiti samo jednom u životu,oni su neizbrisivi i kao takovi ne mogu se podijeliti više puta.... :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2007 08:36 
Odsutan

:b41: :b112: Bravo, bravissimo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 stu 2007 22:42 
Odsutan

joakim napisao:
Dolje niže, nalaze se opisi 16 biblijskih osoba. Navedena su prva slova njihovih imena. Uz pomoć opisa i čitanja biblijskog teksta otkrijte osobe i njihova imena nadopišite na početno slovo!

1 Mudra i vrlo lijepa Nabalova žena, koja se kasnije udala za Davida.
ABIGAL

2 Zajedno s Evom bio je istjeran iz Edenskog vrta jer je prekršio jedinu Božju zapovijed.
ADAM

3 Sin miljenik kralja Davida koji se pobunio protiv svoga oca da bi postao kralj. Bježao je na mazgi i ostao visjeti na hrastu...
ASALON

4 Veliki svećenik koji je živio za vrijeme kralja Jošije. Kada se obnavljao hram našao je neki stari svitak s Božjim zakonom.
HILKIJA
5 Nećak kralja Davida, brat Joabov i jedan od kraljevih vojskovođa.
AZAHEL
6 Razbojnik i ubojica optužen za bunu, zatvoren u vrijeme Isusova uhićenja. Oslobođen je umjesto Isusa.
BARABA

7 Aronov treći sin, koji je poslije očeve smrti postao veliki svećenik jer su mu dva starija brata bila ubijena. Nadgledao je službu štovanja u Šatoru. EBIATAR
8 Žena Heroda Antipe. Herod se njome oženio još za života njezina prvog muža Filipa. Budući da je Ivan Krstitelj osudio taj brak, zbog nje je izgubio glavu. HERODIADA
9 Prvi rimski car. Naredio je popis pučanstva na koji su otišli Josip i Marija, prigodom kojeg se rodio Isus.
AUGUST

10 Zao kralj u Izraelu, sin kralja Baše. Kad se opio, ubio ga je Zimri, zapovjednik njegove vojske.
ELA

11 Sin Heroda Velikog. Njegova ga je žena Herodijada ostavila i udala se za njegovog polubrata Heroda Antipu.
FILIP

12 Potomak Adamova sina Šeta. Živio je veoma blisko s Bogom. Biblija kaže da nije ni umro. Zapravo Bog ga je uzeo k sebi. Spominje ga i poslanica Hebrejima. HENOK
13 Jedan od dvanaestorice apostola, sin Alfejev. Imao je nadimak «mlađi», jer su dvojica nosila to ime. Spominju ga u evanđeljima Marko i Matej. JAKOV

14 Vođa izraelskog naroda kroz pustinju. Bratu mu je bilo ime Aron. Bog mu zbog ranije neposlušnosti nije dao zakoračiti u obećanu zemlju. MOJSIJE
15 Veliki židovski obraćenik rodom iz Tarza. Propovijedao je kršćanstvo po Maloj Aziji. Uhićen je i proveo u zatvoru u Cezareji dvije godine. PAVAO
16 Prvak apostolskog zbora i prve Crkve. Bio je ribar kao i njegov otac i brat mu Andrija.
Isus mu je nakon poziva promijenio ime. PETAR

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 stu 2007 00:03 
Odsutan

joakim napisao:
Ovdje, niže dolje, nalaze se pojedini novozavjetni tekstovi i knjiga iz koje su uzeti! Pročitajte navedenu knjigu i navedite broj poglavlja u kojem se tekst nalazi!

1 Ali Fest odvrati kako Pavao treba da ostane zatvoren u Cezareji, a i on da će uskoro onamo. Dj25,4
2
Tko se hvali, u Gospodinu neka se hvali. 2 Kor10,17

3 Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: “Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji.” Otk1,17

4 Ženidba neka bude u časti u sviju i postelja neokaljana! Jer bludnicima će i preljubnicima suditi Bog. Heb 13,4

5 A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." Iv8,7

6 "I ja vama kažem: napravite sebi prijatelje od nepoštena bogatstva pa kad ga nestane da vas prime u vječne šatore." Lk16,9

7 Dođe u judejski kraj, na onu stranu Jordana. I opet mnoštvo nagrnu k njemu, a on ih po svojem običaju ponovno poučavaše. Mk10,1

8 Kad gle, doniješe mu uzetoga koji je ležao na nosiljci. Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetomu: "Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!" Mt9,2

9 Pozdravite Andronika i Juniju, rođake i suuznike moje; oni su ugledni među apostolima i prije mene bili su u Kristu. Rim16,7

10 A vi, očevi, ne srdite djece svoje, nego ih odgajajte stegom i urazumljivanjem Gospodnjim! Ef6,4

11 Stoga, braćo moja ljubljena i željkovana, radosti moja i vijenče moj, tako – čvrsto stojte u Gospodinu. Fil4,1

12 Ne hlepimo za taštom slavom! Ne izazivajmo jedni druge, ne zaviđajmo jedni drugima! Gal 5,26

13 Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet. 1 Iv4,1

14 A sam Gospodin mira dao vam mir zauvijek i na svaki način! Gospodin sa svima vama! 2 Sol3,16

15 De sada, bogataši, proplačite i zakukajte zbog nevolja koje će vas zadesiti! Jak 5,1
16 Molite ujedno i za nas: da nam Bog otvori vrata riječi te propovijedamo otajstvo Kristovo, za koje sam i okovan... Kol 4,3

17 U svemu se pokaži uzorom dobrih djela: u poučavanju - nepokvarljivost, ozbiljnost... Tit 2,7

18 Ljubljeni, pišem evo već drugu poslanicu. U objema opomenom budim vaš zdrav razbor... 2 Pt 3,1

19 Jer da imate u Kristu i deset tisuća učitelja, ipak ne biste imali više otaca. Ta u Kristu Isusu po evanđelju ja vas rodih! 1 Kor 4,15

20 Ta i sami dobro znate da Dan Gospodnji dolazi baš kao kradljivac u noći. 1 Sol 5,2

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2007 22:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

sta nema vise kviza, il je profesor na godisnjem? :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2007 23:03 
Odsutan

fiducia napisao:
sta nema vise kviza, il je profesor na godisnjem? :D

Tvoja riječ meni zapovijed...ja pomislih da ste s e zasitili... :lol: :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]